Rijgedrag pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Mijn pup nu 8 maanden rijd op mijn vriend wat hij ook doet  hij blijft het doen .bij mij probeert hij het maar als ik hem weg duw en zeg dacht het niet dan is het ook klaar en doet hij het niet meer snap het niet dat hij het blijf doen op cursus werd ook gezegt weg duwen maar dat werkt dus niet voor mijn vriend 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je bent er zelf bij, ontdek de signalen , zodra je gaat zien dat tie wil rijden, direct afleiden en naar een timeout plaatsje sturen...het voor zijn.... kan van alles zijn, onrust, anthousiasme...te druk...je vriend graag zien.... 

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Time out doen we elke keer soms is het daarna over maar begint toch weer overnieuw bij mij doet hij het niet .

Weg duwen ,time out ,negeren,weglopen proberen we allemaal 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem de riem en ga een poos aan de riem lekker wandelen.......mijn hond heeft dat ook gedaan, de eerste keer....proest, tja ik zag het niet aankomen, daarna nimmer afgewacht....je zet hem maar met een lekker bot op de gang...hoef je niet te bestraffen want heeft niets met sex te maken...druk, enz, geprikkeld, hoera daar is de vriend.....en je ziet het aankomen als je goed oplet, wees het dan voor.

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Ha ha daar is de vriend het mooie van het verhaal het is zijn hond hebben altijd honden gehad ook wel die dit gedrag vertoonde maar niet zo als lucky nu zien het niet altijd aan komen soms zitten we tv te kijken en ligt hij rustig te slapen en uit het niets begint hij best moeilijk zien we het wel dan idd gaat hij even in de benche met wat lekkers 

Bedank voor de tips en gaan het ook zekker proberen 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

De hond van vrienden doet dit ook bij mij. Het is puur oveprikkeling. Teveel indrukken in ene. Ze is blij me te zien, super enthousiast, wil spelen, springen, aangehaald worden, kwispelen, likken alles tegelijk.. en voor je het weet grijpt ze je been (of als je op de bank zit je arm of schouder of rug) en wil ze rijden. Soms ook uit het niets lijkt met maar dan wordt ze mss opeens overmand door geluk ofzo Haha!!
Inmiddels weten we dit dus als we zien dat ze bijv. begint te hijgen of te fixeren dan leiden we haar al af door een kluifje te geven of iets onders om op te knagen.


Vergeet trouwens niet dat wegduwen door de hond ook als spelletje gezien kan worden. Eigelijk is dat een soort uitdagen. Misschien is je hond gewend om op die manier te spelen met je vriend. Doen ze wel eens samen aan een touw trekken enzo?

Kent je hond het commando ‘klaar’ of ‘genoeg’ o.i.d.? Hier thuis zeggen we na het spelen met de hond het woordje ‘klaar’ en lopen dan weg. Zo begrijpt hij dat dat betekend dat we stoppen met waar we mee bezig waren.
Dus op het moment dat hij eens vervelend is en door blijft gaan met bezoek uitdagen zeg ik vervolgens ook ‘klaar’ en dan stopt hij.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het rijden heeft geen seksuele betekenis. Het is vaak gewoon overprikkeling. 

Kijk eens terug, wat is er gebeurt voor je hond dat gedrag laat zien?

Soms zijn er voor de hond veel prikkels terwijl wij dat soort dingen heel normaal vinden. Geluiden, geuren, dingen die te zien zijn. We vergeten vaak dat dat bij honden heel anders binnenkomt dan bij ons mensen.

 

Laat je hond dat gedrag zien, laat hem dan lekker naast jullie liggen met iets lekkers te kauwen zoals runderoor, runderkophuid oid. Daar zijn ze even mee bezig. Het kauwen zorgt voor rust in hun koppie.

Voor hun rust dan ook even blijven zitten tot ze helemaal rustig zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toch even vertellen.....   Bams was een mand of 8 ...kwam van de sportschool en heb haar gelijk uitgelaten, wij aan de wandel.....ooooo wat was ze blij, op een gegeven moment ook uit het niets pakte ze me beet op mijn rug, en begon te rijden, gelukkig kon ik net een lantaarnpaal vastpakken ze woog al heel wat kiloos , met beiden poten die ze om mijn middel had geslagen...tja ik heb ze even laten uitwippen, slaan en schoppen ben ik niet voor maar........maanden moest ik horen ...heb je dat gezien die hollander ?? Een dorp he....kom uit de grote stad.......nimmer meer voorgekomen, ik was alert voortaan, het gebeurd en voor je het weet ben je een wipwap.....    Ogin heeft het nog nimmer gedaan, bij iedere hond is dat wat verschillend...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hahahahahaha Willemijn, ik moet nog steeds lachen om je verhaal. Je hebt hem lang geleden ook al eens verteld. Hij blijft hilarisch .

 

Puck gebruikte hier in de pup tijd m'n pantoffel, nu heel enkel als ze iets spannends heeft meegemaakt nog wel eens. Maar dat zal hooguit eens per jaar wezen ofzo. Dan laat ik haar ook wel even wippen, maar na een paar minuten vraag ik toch wel even of alles nog goed gaat. Dan houd ze er ook mee op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vergeet het ook nimmer meer......was ook zo gebeurd....nee mijn hond doet dat niet....Dacht ik...

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

We doen er alles aan ook afleiden doen we met idd wat lekkers maar misschien handig van mij om er bij te vertellen dat het om een engelse stafford Bull terriër  gaat probeer een foto er bij te zetten maar moet dit nog even uitvogelen hoe ha ha 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Maakt niet uit wel ras het is. Ze hebben allemaal van die periodes.

 

Wat gebeurt er aan het rijden vooraf? Het kan wel dat die rustig ligt te slapen, dus bezig met prikkelverwerking en dan alsnog overprikkeld is en dus het rij gedrag laat zien.

 

En een tip, schrijven met leestekens maakt het lezen van de tekst wat makkelijker. 

Zonder punten en komma's lees je alles achter elkaar en klopt er niks van de hele tekst.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We doen er alles aan ook afleiden doen we met idd wat lekkers maar misschien handig van mij om er bij te vertellen dat het om een engelse stafford Bull terriër  gaat probeer een foto er bij te zetten maar moet dit nog even uitvogelen hoe ha ha  "

 Maakt niet uit, een stafford is ook een hond..... blijf afleiden en let zelf op de tekens...als je goed oplet zie je het echt aankomen hoor......heb een newfoundlander gehad die als die gegeten had dat ze ook dit gedrag liet zien, ik zorgde ervoor dat er wat tussen ons inzat, en door haar goed te negeren en ze niet bij me kon komen, verdween de opgewondenheid dat ze wilde rijen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^