Geur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris MIris M

Mijn hondje krabt vaak maar is wel aan Apoquel. Nu komt er wel een geur los heeft iemand naast bezoek aan dierenarts een andere optie?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat er iets meer informatie nodig is?

 

Maar als er een sterke geur te ruiken valt zou ik toch denken aan huidproblemen, misschien een ontsteking of mijten bijv.

honden page profiel ..

honden foto van .

Waarom zou de dierenarts geen optie kunnen zijn? 

 

Waar ruikt de geur naar? Waar komt het vandaan(specifieke plek)? 

 

honden page profiel Iris MIris M

Ik zeg niet dat de dierenarts geen optie is want voor mijn hond loop ik daar sowieso al de deur plat. Mijn hond heeft zich vorig jaar totaal tot bloedens toe kapot gekrabd toen kreeg hij injecties en een zalf. Kreeg info via een facebook groep dat Apoquel een wonder middel was maar mijn dierenarts kwam niet zelf met deze oplossing nee want die spekte zijn bankrekening liever. Ik zelf heb ook al zijn voeding aangepakt.

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zeg niet dat de dierenarts geen optie is want voor mijn hond loop ik daar sowieso al de deur plat. Mijn hond heeft zich vorig jaar totaal tot bloedens toe kapot gekrabd toen kreeg hij injecties en een zalf. Kreeg info via een facebook groep dat Apoquel een wonder middel was maar mijn dierenarts kwam niet zelf met deze oplossing nee want die spekte zijn bankrekening liever. Ik zelf heb ook al zijn voeding aangepakt.
 
 
 
 
 
  "

 Hoe oud is je hond, en hoe geef je de apoquel......door de apoquel gaat je hond niet van ruiken.....het kan zijn dat de huid die je hond kapot gebeten heeft ruikt, wat doe je er op ? Apoquel geneest niet, het bestrijd alleen de jeuk....en nogmaals hoe oud is je hond en hoe gebruik je de apoquel.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Een hond kan gaan stinken door verschillende dingen, huidontstekingen door schurft/mijt/schimmels.

Daar kom je alleen achter met monsters van de huid te nemen en te onderzoeken op mijt, schurft en schimmels.

Ziekte van Cushing veroorzaakt soms ook een stinkende vacht

Een te langzaam werkende schildklier en andere auto immuunziektes ook.

Anaalklieren.

Ik zou naar een dermatoloog gaan, en als je dierenarts deze dingen niet heeft onderzocht , zeker naar een andere dierarts gaan.

Het medicijn wat hij voorgeschreven heeft nu op aanvraag, dat begrijp ik dat hij dat niet meteen heeft gegeven, omdat het geen wondermiddel is maar een symptoombestrijder, de oorzaak kan net zo goed een allergie zijn, ook daar gaan sommige honden van stinken.

 

 

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Honden kunnen inderdaad stinken door de allergie.

Buddy had vorig jaar vaak jeuk. In de winter was het over. Wij hoopten dus al stiekem dat hij het overgroeit was. Helaas begin hij in Maart weer te krabben en gruwelijk te ruiken. Het arme dier werd telkens door mij in  de douche gezet. In die tijd was ikzelf enkele weken erg ziek en werd misselijk van de stank van Buddy. Bij het aaien voelde ik wat korsten. Op een gegeven moment was er na het douchen zo'n moest eraf gegaan. Bleek daar een hotspot onder te hebben gezeten. Bij de DA daarvoor behandelt. Daarna nog op 2 plekken korsten met hotspot. En al die tijd was de stank niet te harden. Zelfs ons huis rook ernaar. 

Buddy heeft allergietesten gehad. Hij heeft Atopie voor diverse mijt en en een paar schimmels. Hij krijgt nu immuuntherapie en als ondersteuning Neempoeder in zijn eten. De stank is weg, hij krabt naast niet, dus hoeft hij geen Apoquel. 

 

Dit lange verhaal om duidelijk te maken dat allergie en stank/geur alles met elkaar te maken hebben.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Sorry voor wat tikfouten in de tekst. Gebeurt me vaker met tikken op de telefoon 

Volgende forumvraag: Wie kent dit soort wondjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^