Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Geen idee of het goed staat..

 

wij gaan verhuizen. Asco gaat natuurlijk mee! Hoe kan ik dit voor hem zo aangenaam mogelijk maken? En dan bedoel ik: hem laten wennen aan her huis.

 

ben sowieso van plan om de eerste twee dagen bij hem te slapen zodat hij dan niet alleen beneden is. Maar heeft iemand voor de rest nog tips? 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wij hebben geen gekke dingen gedaan eigelijk. We waren 2 weken bezig met huis opknappen, was ze niet mee. Wel heb ik een paar weken van de voren nieuwe voerbakken en kussen gekocht waar dus dan haar luchtje aan zat.

 

We kwamen rond etenstijd in het huis, met de laatste spullen. Katten en joy losgelaten en gewoon met slaaptijd dr weltrusten-snack en nergens last van gehad.

 

Nu gaan we (hopelijk) over ruim een maand weer verhuizen maar daar moeten we klussen mét de dieren in het huis. Ik neem ze maar gewoon mee en geef ze een plekje met hun spullen en hoop dat ze het accepteren. Meer kun je toch niet doen!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik ben bezig mijn nieuwe huis op te knappen, de verhuizing volgt pas komend voorjaar, maar Charlii gaat gewoon mee. Niet alleen het huis is nieuw, maar ook de omgeving en ik merk dat ze het prettig vindt dat ze daar nu al aan went! 

 

Wij zijn er in de weekenden en het eerste weekend sliep Charlii bij mij op de slaapkamer. Daarna liet ik de deuren open en kon ze 's nachts overal scharrelen. Nu slaapt ze heerlijk in haar mand in de woonkamer.

 

Rustig opbouwen en je hond vertrouwen geven, is mijn advies! 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

wij hadden het zo gedaan de hond slaapt op haar kussen op de slaapkamer bij mijn ouders 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Per hond verschillend.

 

Wij hebben destijds (eind 2010) de hond meegenomen als we in t nieuwe huisje bezig waren. Speelde ook mee dat ze alleen zijn niet fijn vond. (en was een rustige hond).

 

Wat van haar spulletjes en een deken verhuisden we dan steeds op en neer. 

 

Toen we uiteindelijk echt daar gingen wonen heb ik aan haar geen verandering bemerkt. 

 

Beide woningen waren gelijkvloers dus ze kon ook altijd op de slaapkamer komen liggen net als bij de woning die we achter lieten.

(zowel in de woonkamer als op de slaapkamer lag een hondenkussen)

 

Maar er zijn ook honden die meer problemen hebben met zo'n overgang. Denk aan vreemde omgeving, nieuwe vreemde geluiden andere geuren.

 

Wallnut van bachbloesem kan ook ondersteuning bieden bij stress door veranderingen.

 

 

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

" wij hadden het zo gedaan de hond slaapt op haar kussen op de slaapkamer bij mijn ouders  "

 Hoi Koert. Even puur uit nieuwschierigheid. Wat voor hond heb je? :).

(Sorry ts voor het offtopic gaan!)

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

"  Hoi Koert. Even puur uit nieuwschierigheid. Wat voor hond heb je? :-).
(Sorry ts voor het offtopic gaan!) "

No problem!

 

Ik had Asco vandaag graag meegenomen maar we gingen verven. En aangezien meneer erg nieuwsgierig is en ik geen hondenpootjes op mijn vloer wil én geen neus op m’n muur... 

hij is wel voor we gingen verven mee geweest en tussendoor is hij even geweest (ver uit de buurt van ds verf, ik ken m’n monster.) en dat ging prima! De tuin is goed gekeurd dn al ingewijd met een plasje. Gaat dus helemaal goed komen! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Geen idee of het goed staat..
 
wij gaan verhuizen. Asco gaat natuurlijk mee! Hoe kan ik dit voor hem zo aangenaam mogelijk maken? En dan bedoel ik: hem laten wennen aan her huis.
 
ben sowieso van plan om de eerste twee dagen bij hem te slapen zodat hij dan niet alleen beneden is. Maar heeft iemand voor de rest nog tips?  "

 Door normaal te doen. Als je je hond ergens mee naar toe neemt haal je toch ook geen capriolen uit om hem zich daar 'thuis' te laten voelen?

 

Hoe meer jij anders doet dan anders, zoals opeens bij hem te gaan liggen slapen, hoe meer hij de situatie als bijzonder, anders en wellicht bedreigend gaat ervaren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij gaan toevallig morgen ook verhuizen. 

Er moesten nog een paar dingen gebeuren en de honden zijn elke dag mee geweest. Ze voelen zich er nu al thuis eigenlijk. als je hond apart slaapt zou ik idd eerst even bij hem slapen. Bij ons slapen de honden op de kamer mee (mogen kiezen waar ze slapen). Dus daar verwacht ik geen problemen. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Ik wens jullie veel geluk in jullie nieuwe huis

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wij zijn afgelopen maart verhuisd en hadden hier maar één dag voor, dus onze hond was hier nog nooit geweest. 

 

Geen enkel probleem geweest, meneer was direct thuis. 

 

Zonder ook maar iets aan te passen

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bedenk goed wat Asco's eigen plekje wordt en richt dat in zodra of voordat hij in huis komt. Dat voelt dan al snel vertrouwd voor de hond.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik ben deze zomer verhuisd van het huis van mijn ouders naar mijn eigen plekje. Tijdens het klussen (door andere mensen) heb ik ze een paar keer 's avonds meegenomen om te komen kijken en een beetje te wennen. Tijdens de verhuisdag zijn ze bij mijn moeder gebleven terwijl mijn vader en ik alles versjouwde. Toen dat klaar was hebben we mijn moeder en de honden opgehaald en alles rustig uitgepakt. Ondertussen hadden zij hun mand en bench al staan (die ze thuis ook hadden). Het alleen zijn heb ik weer rustig opgebouwd en nu, na vier maanden, zitten we op zes uur. Het zal ook niet heel vaak langer zijn dan dat dus dat is prima  ik heb overigens niet het idee dat ze er last van hebben gehad. Ze komen ook nog zo'n drie keer per week in hun oude vertrouwde huis (als ik op kantoor werk) dus dat hoeven ze ook niet te missen 

 

Kijk vooral naar de situatie en de hond. Ik ben positief ingesteld dus geloof dat het wel goed komt altijd. 

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

In tegenstelling tot katten hechten honden meer aan de baas dan aan de woning dus passen ze zich veel sneller aan. Je hebt hem ook al een aantal keren meegenomen dus dat gaat vast wel goed komen.

Volgende forumvraag: De 52 weken van pup Lotus.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^