Bench stukbijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DiegoDiego

Hej allemaal

Sinds kort hebben wij een hond geadopteerd. Onze Diego is een Schotse collie van 6 jaar en moest weg bij de vorige baasjes wegens verhuis.

Diego is echt de liefste hond, maar enkel wanneer je er bij bent. Overdag als we gaan werken en 's nachts zit hij in een bench. Telkens als we thuiskomen, zie ik dat het metaal van de bench verwrongen is. 

Hoe kunnen we hier iets aan doen? In de bench liggen speeltjes, een kauwbot en hij vindt het eigenlijk niet zo erg om erin te gaan.

Alvast bedankt voor jullie raad :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Telkens als we thuiskomen, zie ik dat het metaal van de bench verwrongen is. 
Hoe kunnen we hier iets aan doen? In de bench liggen speeltjes, een kauwbot en hij vindt het eigenlijk niet zo erg om erin te gaan.

 Maar hij vindt het blijkbaar wél erg om erin te moeten blijven, want anders zou ie het staal niet verwringen.

 

Hoe lang zijn jullie weg overdag?

Mag de hond niet gewoon los in huis?

Heb je het alleen-blijven aangeleerd?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Een hond moet kunnen bewegen. Misschien werkt een bench niet voor Diego en als hij er 's nachts ook in moet, zit hij bijna 18 uur in dat ding opgesloten. Kijk uit dat hij zijn tanden niet stuk bijt!!!

honden page profiel DiegoDiego

We hebben hem nog maar een dikke week, dus veel hebben we hem nog niet kunnen aanleren. Wel hebben we met hem veel spelletjes in en rond de bench gedaan.

Elke dag ben ik max 4 uur weg geweest, en vaak minder. Alleen in huis durven we nog niet goed, uit schrik dat hij zijn tanden ergens anders in zou zetten. De eerste dag hadden we hem los in de berging gelaten en heeft hij heeft de deur bekrabd en de deurstijl kapot gemaakt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" We hebben hem nog maar een dikke week, dus veel hebben we hem nog niet kunnen aanleren. Wel hebben we met hem veel spelletjes in en rond de bench gedaan.
Elke dag ben ik max 4 uur weg geweest, en vaak minder. Alleen in huis durven we nog niet goed, uit schrik dat hij zijn tanden ergens anders in zou zetten. De eerste dag hadden we hem los in de berging gelaten en heeft hij heeft de deur bekrabd en de deurstijl kapot gemaakt. "

 Je bent veel te snel gegaan.

Het alleen-blijven moet je rustig opbouwen. Het is daarbij de bedoeling dat je de hond de associatie laat maken tussen: 'ik ben alleen' en 'ik voel me goed', anders krijg je een hond met verlatingsangst/verlatingsfrustratie.

Het komt er dus op aan om te beginnen met één minuutje. Op een moment dat de hond zich tevreden en kalm voelt (en hij dus al in de juiste 'stemming' is). Nooit gaan oefenen op alleen-zijn als de hond zich verveelt, opgewonden is, honger heeft, of nog niet is uitgelaten.

 

Laat dus even die bench achterwege, daar wordt ie blijkbaar erg nijdig van. En ga op de juiste manier opbouwen. Zodat je hond zich geborgen en tevreden voelt in z'n eigen huis. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Om de eerste dag al te gaan werken is veel te vroeg. Deze hond moet aan een hoop nieuwe dingen wennen, nieuwe baasjes, nieuwe omgeving, en dan ook meteen 4 uur alleen zijn, begin met 1 minuutje zoals hierboven gezegd wordt. 

En vraag vrij van je werk. Als je dit niet doet heb je kans op een hond met ernstige verlatingsangst en dan ben je veel verder van huis. 

 

Ook ziet het er naar uit dat hij de bench niet fijn vindt, al zeg jij van wel. Bijten, in paniek raken lijkt mij reden genoeg de bench uit de deur te gooien.  Je zou evt een (puppy) een in de kamer kunnen zetten of een deel van de kamer daarmee afzetten zodat hij bv niet aan de bank kan bijten. 

Als jij weg bent, gaat hij het nooit leren zich normaal te gedragen. Jij moet er juist nu voor de hond zijn, hem duidelijk maken wat wel en niet mag en pas dan kun je beginnen met voor korte periodes de deur uit te gaan. Hij moet eerst het vertrouwen in je hebben dat je terug komt, en dit kan een hele tijd duren. 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Sommige honden kunnen direct alleen blijven, jullie hond schijnbaar niet. Onze 2e herplaatser had verlatingsangst en sloopte net als jullie hond de kozijnen en de deuren, bovendien blafte ze heel erg veel, wat ik dan ook weer heel vervelend vond voor de buren.

 

Een bench hebben we nooit voor haar gebruikt, maar het heeft lang, heel lang geduurd, voordat zij het vertrouwen had, dat wij weer terugkwamen. Zeker een jaar. Wat Alaska hierboven ook zegt, beginnen met 1 minuut. Wij hebben het niet per dag met een minuut op kunnen bouwen, het had langer tijd nodig. Ik had dan ook een oppas voor haar waar ik haar kon brengen. Je kan niet een jaar thuisblijven.

 

Zij heeft het overigens opgelopen doordat ze alleen is achtergelaten in een huis en de eigenaar met de noorderzon vertrokken was.

Met vakanties kwam bij haar dit gedrag steeds weer terug in een vreemde omgeving.

 

Ik hoop dat jullie hondje het niet in deze extreme mate heeft, maar rustig opbouwen is zeker aan te raden.

En wat die bench betreft, wees voorzichtig, als hij klem komt te zitten met alle gevolgen van dien, wil je ook niet.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Je kunt ook de bench bij jullie op de slaapkamer zetten, evt met de deur open? Dan voelt hij zich minder alleen gelaten, went hij sneller aan jullie en krijgen jullie een betere band waardoor er meer kans is dat hij over zijn verlatingsangst heen komt. Zorg dat je een goede band opbouwt door veel knuffelen en leuke dingen doen.

 

Bench hoeft misschien niet eens. Je kunt ook oefenen met een kussen of mand, leer hem daar te blijven, ga steeds iets verder weg, dan even de kamer uit, dan wat langer, lees een boekje terwijl je op de trap zit en hij je niet kan zien, loop even naar buiten, dan iets langer, dan nog iets langer (ga even in de auto zitten), etc. Steeds als hij netjes is blijven liggen, heel uitgebreid belonen met een knuffel, wat lekkers of even spelen of dollen... Als het niet lukt doe je een paar stappen terug en bouw je weer op.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Weer een arme diep ongelukkige hond die dag en nacht zijn leven in een kleine kooi moet door brengen...

honden page profiel DiegoDiego

" Weer een arme diep ongelukkige hond die dag en nacht zijn leven in een kleine kooi moet door brengen... "

 Luz, ik vraag hier tips, geen veroordelingen. De bench die we voor hem kochten is ruim genoeg. Hij kan erin rechtstaan en languit in gaan liggen. Hij ligt er 's nachts in en dan ligt hij na een paar minuten te slapen. 's Morgens laat ik hem eruit (meestal slaapt hij dan zelfs nog) en moet hij er pas weer in als mijn vriend naar zijn werk vertrekt. Hij is er dan minstens voor twee uur uit, aangezien mijn vriend veel later vertrekt. Overdag zit hij er dan max tot 16u in, wat mij redelijk lijkt. 

Wanneer we er wel zijn, zijn we constant met de hond bezig en gaan we er vaak mee wandelen (meermaals per dag).

Enkel contructieve tips dus graag, aan veroordelingen hebben we weinig.

honden page profiel DiegoDiego

" Je kunt ook de bench bij jullie op de slaapkamer zetten, evt met de deur open? Dan voelt hij zich minder alleen gelaten, went hij sneller aan jullie en krijgen jullie een betere band waardoor er meer kans is dat hij over zijn verlatingsangst heen komt. Zorg dat je een goede band opbouwt door veel knuffelen en leuke dingen doen.
 
Bench hoeft misschien niet eens. Je kunt ook oefenen met een kussen of mand, leer hem daar te blijven, ga steeds iets verder weg, dan even de kamer uit, dan wat langer, lees een boekje terwijl je op de trap zit en hij je niet kan zien, loop even naar buiten, dan iets langer, dan nog iets langer (ga even in de auto zitten), etc. Steeds als hij netjes is blijven liggen, heel uitgebreid belonen met een knuffel, wat lekkers of even spelen of dollen... Als het niet lukt doe je een paar stappen terug en bouw je weer op. "

Dankje voor je reactie.

Wij hebben nogal een steile trap in huis en de hond durft hier niet op. Ik ben persoonlijk ook van mening dat een hond niet in elke plek van het huis moet komen, dus we gaan het hem ook niet aanleren om op de trap te gaan.

's Nachts jankte hij in het begin in zijn bench, maar dat is nu na enkele minuten al gedaan.

We hebben geoefend op het in de bench zitten en zolang we thuis zijn, maakt hij hier ook geen probleem van. Het is enkel wanneer we uit huis gaan, dat hij eraan begint te wringen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Rani wat is de achtergrond van deze hond? Misschien was hij los in huis eerder gewend....

Geef hem een groot Nylabone in dat geval en laat hem los rond lopen. Wel even uitproberen. Kort naar buiten zelf en weer terug. Trainen dat je altijd weer thuis komt. Zeker als hij eerst in een asiel heeft gezeten. En misschien kun je de vorige eigenaren bereiken wat de hond gewend is.

honden page profiel DiegoDiego

" Rani wat is de achtergrond van deze hond? Misschien was hij los in huis eerder gewend.... "

Hij komt uit een plek met nog vier andere honden. Daar mocht hij inderdaad los in huis rondlopen als de vrouw gaan werken was. Hij mocht daar ook alles (op het aanrecht en op stoelen springen, lekken in het gezicht, mee in bed slapen...)

Wij willen gerust proberen om hem alleen te laten in huis, maar vrezen ook een beetje voor ons huis en meubels (pas gerenoveerd en alles is hier nieuw).

Een groot kauwbot, en een runderbot en zijn speeltjes liggen altijd in de bench, maar hier lijkt hij geen oog voor te hebben.

De stap van het asiel is hij (gelukkig) overgeslagen. Hij is rechtstreeks door de mensen aan ons gegeven.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

En alleen hal, gang en keuken met eigen mand (mits er geen glas in de binnendeuren zit...dat is meestal heel dun glas en kan bij er tegenaan springen kapot gaan met evt slagaderlijke bloeding tot gevolg). Ik denk dat als de hond altijd los liep hij ook graag naar buiten kijkt. In de bench kijkt hij ook maar hele uren tegen 4 muren aan. Radio er bij aanzetten overdag... En je hebt camera's om te zien op je mobiel wat ze doen. Kunt er zelfs door spreken tegen de hond. Bv Foscam.

 

Vergeet niet dat je hond zijn vorige baasjes en zijn manier van gewenning mist als hij pas een week bij jullie is!! Vertrouw op je hond. Hij is volwassen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar dan is het toch logisch dat hij zich uit de bench probeert te bijten.

Dat is hij niet gewend en plotseling moet hij er elke nacht in zitten.

En overdag enkele uren.

 

Een overplaatsing is al heel wat voor een hond, en dan ook meteen zo drastisch in een bench.

Misschien kun je je hond een bepaalde ruimte geven inderdaad.

Bijkeuken of hal waar hij niet veel kwaad kan.

 

Of een paar weken verlof geven zodat je tijd aan je hond kan geven en hem langzaam laten wennen aan zijn nieuwe leven en ritme bij jullie.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  's Morgens laat ik hem eruit (meestal slaapt hij dan zelfs nog) en moet hij er pas weer in als mijn vriend naar zijn werk vertrekt. Hij is er dan minstens voor twee uur uit, aangezien mijn vriend veel later vertrekt. Overdag zit hij er dan max tot 16u in, wat mij redelijk lijkt. 
. "

 Dus een ganse nacht, stel van 23.30 uur tot s'morgens, stel 7 uur.

Daarna na 2 uren terug in de kooi tot ongeveer 16 uur.

Dus je hond zit ongeveer 16 uur opgesloten in een kooi waar hij net in kan recht staan en net languit kan liggen!

Redelijk? denk het niet.

Tip: hond los in een kamer laten lopen als je weg bent en voor lief nemen wat hij afbreekt (hij heeft tenslotte niet gekozen voor deze situatie: dat hebben jullie gedaan)

Of hond terug herplaatsen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Komt best goed. TS wil advies. Dan kan ze daar naar handelen. Ze doet er wel moeite voor dus

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou het hondje ook los laten lopen. Dan de kamer zo maken dat er niks kapot kan. Zet hem in de gang met een trap hek ervoor of zet een deel v.d kamer af. Mogelijkheden genoeg, als je maar wil.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik geloof dat iedereen voorbij gaat aan het feit dat deze mensen al geprobeerd hebben de hond buiten de bench te laten verblijven, maar dat het hondje de deur en de kozijnen heeft vernield. Het hondje heeft dus angst om alleen te blijven, althans dat is zoals ik het zie.........

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

In de berging ja. Ben benieuwd hoe die er uit ziet. Zal beslist geen huiselijke sfeer hebben. Ik denk dan eerder een hok zonder ramen of een klein bovenlichtje of een soort bijkeuken waar bijna niet rondgelopen kan worden. Weet dat de hond in een vreemd huis komt en de mensen meteen moesten werken. Dat dier mist zijn vrije rondlopen en zijn baasjes die hij al jaren kende! Wordt voorts in een hok of bench gestopt...niemand aanwezig in een vreemde, voor de hond dus onveilige omgeving...

 

Ik heb hier een zwaar getraumatiseerde volwassen opvanger (herder) die ook meteen vrij mocht in huis. Nooit iets gesloopt....alleen de canvas dummy die ze altijd bij zich houd als knuffel. Ook buiten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is t mogelijk om oppas te vinden voor de eerste tijd? De overgang is wel groot.

 

Wel top dat je deze hond een huis wilt bieden.

honden page profiel DiegoDiego

" In de berging ja. Ben benieuwd hoe die er uit ziet. Zal beslist geen huiselijke sfeer hebben. Ik denk dan eerder een hok zonder ramen of een klein bovenlichtje of een soort bijkeuken waar bijna niet rondgelopen kan worden. Weet dat de hond in een vreemd huis komt en de mensen meteen moesten werken. Dat dier mist zijn vrije rondlopen en zijn baasjes die hij al jaren kende! "

Onze berging is bijna zo groot als onze keuken en er zit een groot raam in. Er is dus voldoende ruimte om in rond te wandelen. Ik sta in het onderwijs en deze week heeft de hond per dag eigenlijk max 3 uur in zijn bench moeten zitten. 

De hond lijkt als wij weg zijn gewoon erop gefocust te zijn om weg te geraken. Ik weet dus niet of het zou helpen om hem in huis te laten rondlopen, dan gaat de achterdeur eraan. Wij hebben hier net gerenoveerd en alles is nieuw. Niet makkelijk om daar direct een hond mee te vertrouwen. 

We waren er ook niet echt op voorzien dat de hond zo snel zou komen. We gingen er eens naar kijken om kennis te maken en toen gaven ze hem direct mee, omdat ze er zelf ook geen oplossing voor hadden...

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Misschien is de relaxopet wel iets voor deze hond. Een adaptil verdamper...en de eerste tijd meer vrij om de hond gewend te laten raken. Deze kun je voorlopig ook niet los laten buiten. Hij zal beslist op zoek gaan dan naar zijn huis. Daarom is tijd spenderen om hem een veilig thuis te geven zo belangrijk de eerste tijd. Vrije dagen....een week of 2 weken....hij moet jullie ook gaan zien als baasje. Honden rouwen ook. Deze rouwt om zijn baas en thuis. Vind zijn gedrag niet vreemd

 

 

Hoe lang heeft de vorige eigenaar de hond gehad dan? En....hadden die hetzelfde probleem? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi maakte als pup ook zijn bench stuk, en flink ook.

 

Ironisch genoeg heeft hij nooit meer iets gesloopt toen we hem (eigenlijk uit wanhoop) dan maar gewoon los in de kamer lieten rondbanjeren. Omdat we bang waren dat hij zich ging bezeren. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou hem los laten. Mocht dit niet goed gaan, dan weet je dat je hetergens anders moet zoeken. Dan moet je het dus rustig gaan opbouwen, want de hond kan gewoon nog niet alleen zijn.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

TS. ..Komt je hond van MP omdat ze er ineens zo snel vanaf wilden? Doet me aan de in beslag genomen collies denken....14 in totaal. Jaren opgesloten gezeten in een schuur. Hier is info. https://m.facebook.com/permalink.php?id=242977312483679&story_fbid=1475376595910405 dit is 1 vd herplaatsers. Kan helaas het nieuws bericht niet meer vinden. Was dit jaar of vorig jaar dat er 14 in beslag waren genomen op 1 adres. Werden allemaal herplaatst

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De hond lijkt als wij weg zijn gewoon erop gefocust te zijn om weg te geraken. Ik weet dus niet of het zou helpen om hem in huis te laten rondlopen, dan gaat de achterdeur eraan. Wij hebben hier net gerenoveerd en alles is nieuw. Niet makkelijk om daar direct een hond mee te vertrouwen. 

Op zich zal het vrij in huis lopen niet helpen, omdat je eerst je basis moet leggen, en dat is: ervoor zorgen dat de hond zich ontspannen en geborgen voelt thuis.

Dat kan je alleen bereiken door daar tijd voor te nemen. Vanaf 0 op te bouwen. En dan heb je helemaal geen bench nodig, want als je hond zich lekker in z'n vel voelt als ie alleen is, heeft ie geen reden om  te slopen en kan ie dus gewoon los, wat altijd fijner is dan verplicht in een kooi te zitten.

 

Een bench lost de kern van je probleem dus niet op, je hond voelt zich nog steeds even slecht (of nog slechter) bij het alleen-zijn.

 

Ga dus naar de basis. Neem je tijd. En ga rustig te werk, zonder te overhaasten. Zodat je hond de ruimte en de tijd krijgt om te wennen, en zich goed en ontspannen te voelen bij jullie thuis.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Onze berging is bijna zo groot als onze keuken en er zit een groot raam in. Er is dus voldoende ruimte om in rond te wandelen. Ik sta in het onderwijs en deze week heeft de hond per dag eigenlijk max 3 uur in zijn bench moeten zitten. 
De hond lijkt als wij weg zijn gewoon erop gefocust te zijn om weg te geraken. Ik weet dus niet of het zou helpen om hem in huis te laten rondlopen, dan gaat de achterdeur eraan. Wij hebben hier net gerenoveerd en alles is nieuw. Niet makkelijk om daar direct een hond mee te vertrouwen. 
We waren er ook niet echt op voorzien dat de hond zo snel zou komen. We gingen er eens naar kijken om kennis te maken en toen gaven ze hem direct mee, omdat ze er zelf ook geen oplossing voor hadden... "

 Maar wanneer is dat vertrouwen er wel dan? Want je kan nooit weten of die wat sloopt als je niet probeert.

Ik heb ook gewoon na de puppytijd de bench open laten staan en ja er is af en toe wat kapot gegaan. Uiteindelijk ging het goed. Ook nieuwbouw, alles pas gekocht.

En als je hond dan toch sloopt, kan hij niet alleen zijn en moet je daar aan gaan werken. Met behulp van een oppas bijvoorbeeld. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Dit lijkt mij verlatingsangst. Of je nu een bench, ren of los in een kamer doet. Stap 1 is - denk ik - opnieuw beginnen met alleen laten zijn. Zoals je dit met een pup zou doen. Beginnen bij een minuut en dit langzaam uitbouwen. Edit: Is er een mogelijkheid de hond iets meer ruimte te geven? Dus de bench openzetten in de bijkeuken en dan misschien iets van een ren erbij, zodat je hond zelf kan beslissen of hij liever in de bench zit of erbuiten.
Ik lees dat er in het onderwijs gewerkt wordt. Dat betekent dan straks twee weken vakantie? Een geweldig moment om hier volop mee aan de slag te gaan. 


Wel zou je ook rond deze tijd nog kunnen denken aan geluiden. Misschien wordt er bij jullie in de buurt vuurwerk afgestoken? Mogelijk raakt de hond daar ook van in paniek?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dit lijkt mij verlatingsangst.   "

 Bij echte verlatingsangst houden honden zich doodstil.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Problemen border collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^