Ik word gek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamaicaJamaica

" Ik mag niets zeggen over mijn herders want dat is niet te vergelijken met een reuzenras.
Nou, vergeleken met mijn herders, is een boxer een lichtgewicht hoor. Dus doet nog minder terzake dan mijn herders ;-) "

 Het ging mij erom dat er een percentage genoemd werd van 4-20%, terwijl er rassen zijn waarbij dat percentage beduidend hoger ligt. Maar ik ken boxers van 50 kilo, dus misschien moeten jouw herders dan op dieet.

honden page profiel JamaicaJamaica

" Dat wordt nog wat met zo’n reuze dame loops. Bobby had tijdens het hoogtepunt van haar laatste loopsheid kennelijk een heerlijke reu in de smiezen. Ik was op weg naar de parkeerplaats en Bobby voor me uit, neus over de grond en op de plek waar haar ‘lover’ zeker in de auto gestapt was, bleef ze staan en weigerde nog een poot te verzetten. Nu krijg je 12 kg hond nog wel mee, 80 kg wordt wel wat lastiger. ;-) "

 Als het zo ver komt loop ik van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. 

honden page profiel JamaicaJamaica

" Kheb een kleine ook hoor O-)

Maar soit, je hebt gelijk.

Alleen wat jammer dat de insteek alleen reuzenrassen mag zijn en enkel persoonlijke ervaringen, maar dat de vb dan ineens wel gewone rassen zijn en cijfertjes... Beetje haar eigen tegenspreken is dat wel He.

Maar soit, doet er niet toe natuurlijk, want uiteindelijk ging het topic daar niet over. "

 Daar ging het idd niet over. Wel of niet steriliseren is totaal geen issue.

honden page profiel JamaicaJamaica

"  Scheelt een kilo of 2, dus een Boxer vergeleken met een Mechelaar een lichtgewicht lijkt mij iets overdreven. Of jouw Mechelaars moeten 40+ wegen, dan heb ik niets gezegd.
Maar goed, verder ben ik het met je eens, allicht zal een zwaarder ras iets meer kans hebben op incontinentie, maar 90% is zwaar overdreven. "

 O ja? Hoeveel gesteriliseerde reuzendames ken je dan?

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  O ja? Hoeveel gesteriliseerde reuzendames ken je dan? "

 Ik heb nergens gezegd dat ik gesteriliseerde reuze dames ken, maar wat ik al eerder in dit topic vertelde, is dat op het St. Bernardforum, dus de mensen met een St. Bernard het over 20% hebben.

http://www.sintbernardforum.com/phpbb/

Ik ken trouwens wel een Berner en een Bull Mastiff gesteriliseerd, weliswaar niet de 80 kilo, toch behoorlijk zwaar, niet incontinent.

 

 

 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik heb mijn teefje laten castreren omdat de kans op tumoren steeds groter wordt bij elke keer dat ze loops worden. Maarja ik heb maar een ukkepuk dan, en geen ervaring met reuzen. Maar in zulke gevallen zou ik de twee tegen elkaar opwegen. Welke is erger, incontinentie of melkklier en baarmoedertumoren. 

 

De hond waar ik mee ben opgegroeid was incontinent op latere leeftijd, maar dat was prima te doen met medicatie. 

 

Ik zou dus eerder die twee tegen elkaar opwegen en voor jezelf bepalen waar je liever op gokt. 

Want je hebt nu wel voorbeelden en ervaringen van mensen waarbij de hond incontinent werd, maar zijn er ook die tumoren kregen? Lijkt mij wel namelijk.

 

En voor de reu, misschien Puur Hypersex proberen? 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Bij de dalmaat komt het ook heel veel voor, eigenlijk wel alle teven die ik ken die geholpen zijn. Zijn incontinent, en hier nog nooit problemen gehad hoor met teven die nooit gesteriliseerd zijn. Dips is ook geholpen en Jaa ook die drupt, niet heel veel maar ja ze drupt wel. Liz zal ik dan ook nooit laten steriliseren.
Er loopt hier een dame rond die door een bmo gesteriliseerd is en als we 1x een pil vergeten dan loopt ze leeg, zo zielig

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

" Wat een gekissebis weer in dit leuke verhaal.
 
Succes met de loopsheid. Wat fijn dat je haar opgenomen hebt! "

 Och, door het gekibbel wordt het weer een leuk verhaal.

Ontopic: ik denk dat ieder voor zich de keuze wel of niet castreren moet maken. TS heeft de mogelijkheid om "Zorba de Griek" apart te houden tijdens de loopsheid dus dan is dat toch prima.

honden page profiel JamaicaJamaica

" Ik heb mijn teefje laten castreren omdat de kans op tumoren steeds groter wordt bij elke keer dat ze loops worden. Maarja ik heb maar een ukkepuk dan, en geen ervaring met reuzen. Maar in zulke gevallen zou ik de twee tegen elkaar opwegen. Welke is erger, incontinentie of melkklier en baarmoedertumoren. 
 
De hond waar ik mee ben opgegroeid was incontinent op latere leeftijd, maar dat was prima te doen met medicatie. 
 
Ik zou dus eerder die twee tegen elkaar opwegen en voor jezelf bepalen waar je liever op gokt. 
Want je hebt nu wel voorbeelden en ervaringen van mensen waarbij de hond incontinent werd, maar zijn er ook die tumoren kregen? Lijkt mij wel namelijk.
 
En voor de reu, misschien Puur Hypersex proberen?  "

 Een teef van 4,5 jaar die gesteriliseerd wordt heeft net zoveel kans op melkkliertumoren als een teef die niet geholpen is, dus daar zit geen voordeel meer in. De kans op baarmoedertumoren is 0,5%, dus ook dat is de moeite niet om voor te steriliseren.

honden page profiel JamaicaJamaica

" Bij de dalmaat komt het ook heel veel voor, eigenlijk wel alle teven die ik ken die geholpen zijn. Zijn incontinent, en hier nog nooit problemen gehad hoor met teven die nooit gesteriliseerd zijn. Dips is ook geholpen en Jaa ook die drupt, niet heel veel maar ja ze drupt wel. Liz zal ik dan ook nooit laten steriliseren.
Er loopt hier een dame rond die door een bmo gesteriliseerd is en als we 1x een pil vergeten dan loopt ze leeg, zo zielig "

 Eigenlijk zouden ze eens onderzoek moeten doen naar het percentage per ras, zodat mensen met bepaalde rassen weten welk risico ze lopen om een incontinente hond te krijgen.

honden page profiel RoaldRoald 3 doggies

honden foto van Roald

http://www.wagenrenk.com/castratie-en-het-risico-op-urine-incontinentie/ Er is al wel wat onderzoek naar gedaan maar het heeft volgens mij niet zoveel prioriteit. De wagenrenk heeft een artikel hierover.

 

 

honden page profiel JamaicaJamaica

" http://www.wagenrenk.com/castratie-en-het-risico-op-urine-incontinentie/ Er is al wel wat onderzoek naar gedaan maar het heeft volgens mij niet zoveel prioriteit. De wagenrenk heeft een artikel hierover.
 
  "

 Dat onderzoek wijst al uit dat de kans bij honden zwaarder dan 20 kilo al 30% is. Boven de 80 kilo is de kans dan vast nog veel groter.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Dat onderzoek wijst al uit dat de kans bij honden zwaarder dan 20 kilo al 30% is. Boven de 80 kilo is de kans dan vast nog veel groter. "

 Wat ik vooral lees is dat de ligging van de blaas en de lengte van de urinewegen doorslaggevend is.

 

Als je dan zo bang bent voor die incontinentie, dan zou een echo vooraf dat misschien kunnen bekijken?

honden page profiel JamaicaJamaica

"  Wat ik vooral lees is dat de ligging van de blaas en de lengte van de urinewegen doorslaggevend is.
 
Als je dan zo bang bent voor die incontinentie, dan zou een echo vooraf dat misschien kunnen bekijken? "

 Steriliseren heeft op deze leeftijd niet veel voordelen meer. Op Mamma-tumoren heeft het geen effect meer, de kans op tumoren in de baarmoeder is maar 0,5%. Al onze reuen zijn geholpen, en bij zo'n zwaar ras is narcose ook riskanter. De nadelen wegen nu veel zwaarder dan de voordelen, plus de kans op botkanker is ook nog eens groter na sterilisatie van een reuzenras. Ik neem het risico niet, nog buiten de kans op incontinentie.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gouden mand gezocht voor SNOW
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^