Jaarlijkse entingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Het is zeker al vaker gevraagd maar ik zit nu in de periode dat ik mijn honden moet laten enten.Ik lees zoveel wel enten niet enten je weet het zelf niet meer inmiddels. Wat zijn jullie argumenten om wel of niet te enten?

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb dit jaar voor het eerst laten titeren en niet zomaar een enting er in laten zetten, mijn jongste australian shepherd heeft alleen maar haar pup entingen gehad, daarna niet meer.

Ze hoeft pas december 2019 weer getitert te worden.

 

Ik heb haar nu laten titeren omdat mijn oudste australian shepherd epilepsie heeft, zij kreeg haar eerste aanval 3 dagen na de gewone entingen en de rabiës enting, sinds die tijd ben ik voorzichtiger geworden en daarom heb ik de jongste laten titeren, de oudste wordt sowieso niet meer geënt, weet bijna 100% zeker dat als ik haar laat enten, zij er gelijk een aantal aanvallen achter aan gaat krijgen ( aantal maanden geleden ook toen ze een spuit had gehad tegen jeuk ), deze reeks aanvallen heeft er voor gezorgd dat zij een spoed operatie heeft moeten doorstaan, omdat ze toen ik niet thuis was een aanval heeft gehad en een aantal stukken van een blikje had opgeheten, samen met een plastic zakje met hondenkoekjes en bijna een hele nylon halsband ( op de bevestigingsring en een paar stukjes van de plastic kliksluiting na ).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Enten is een must zeker voor de drie virussen zoals hondenziekte parvo en leverziekten, dat heerst nog altijd....titeren je honden, dan nemen ze wat bloed af en kijken of ze voor deze virussen antiestoffen bij zich hebben, is dat zo dan geen entingen, als ze antistoffen bij zich hebben en je ent dan slaat de enting niet aan en zijn er bijwerkingen te verwachten, niet overenten maar titeren......informeer bij je dierenarts of deze dat doet, en anders naar een andere dierenarts gaan die titert....geen antistoffen of te weinig, dan pas enten....Ogin is in het voorjaar getiterd, hondenziekte en leverziekte ruim voldoende, en ondanks haar pupentingen was ze niet beschermd voor de parvo, ze heeft de parvo enting gehad en verder niets, en mag met de waarders van dde andere entingen drie jaar wegblijven, zo ent je niet over maar op maat.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De entingen, rabies, die is Verplicht voor het buitenland..titeren is daarvoor niet nodig, ook al heeft je hond antistoffen ervoor dan is het nog verplicht om deze enting te geven, drie jaar houdbaar , maar er zijn landen waar het ieder jaar verplicht wordt, dan heb je nog de influenza, ook geen titeren daarvoor....en ziekte van weil, bacterie, daar heeft titeren geen zin voor, en deze entingen is een keuze die je maakt...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik ent jaarlijks alles (wat geregistreerd staat voor een jaar).
Ik kom op heel veel plaatsen met heel veel honden dus neem geen risico's.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier met onze honden ben ik eens goed op gaan letten.

1 kreeg epileptische aanvallen na inenten.

Ze was 7 meteen gestopt.

De andere hond ook meteen niet meer ze was ook al wat ouder.

Jazz nu heb ik me in titeren ingelezen.

En dat is een maand of 2 geleden bij hem gedaan.

Ik vetrouw daarop.

 

Wij gaan niet stad en land met hem af dus andere entingen doen we niet.

Weil ook niet.

honden page profiel falcofalco

ik laat eerst titeren en als het nodig is enten. rabiës ent ik wel omdat ik de grens overga met mijn hond.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Het is zeker al vaker gevraagd maar ik zit nu in de periode dat ik mijn honden moet laten enten.Ik lees zoveel wel enten niet enten je weet het zelf niet meer inmiddels. Wat zijn jullie argumenten om wel of niet te enten? "

 

Het ligt er maar aan wat je bedoelt met enten, gaat het om de DHP, om Rabies, of de kennelhoest en Weil enting?

 

Rabies is hoe dan ook een 3 jaarlijkse enting

De DHP normaal gesproken ook 3 jaarlijks (een enkele fabrikant heeft nog een jaarlijkse versie, dus even je stickers controleren) 

De kennelhoest en Weil zijn jaarlijkse entingen .... als je er voor kiest om die te geven

 

Voor de DHP enting kan je dus kiezen om, inplaats van te enten, een titerbepaling te laten doen.

Dan wordt gecontroleerd of er nog genoeg antistoffen in het bloed aanwezig zijn aan de hand van een druppeltje bloed en de vaccicheck

Indien genoeg antistoffen aanwezig, hoef je dus niet opnieuw te enten, of in sommige gevallen maar deels

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna is een heel gevoelige hond, dus haar laat ik niet meer enten. Ze is op ongeveer zes jarige leeftijd toen ze voor de herplaatsing bij ons de grens over moest, volledig gevaccineerd, en ontwormd.

Daarna heeft ze veel huidproblemen en allergieen gekregen dus ik neem geen risico. Ze is nu ongeveer tien jaar ook dus ik denk niet dat ze nog geeent zou moeten worden. Ik ben meer voor zorgen voor een zo goed mogelijke afweer om ziektes te voorkomen, al kan je natuurlijk niet alles voorkomen. Maar ook enten geeft geen garanties is dan mijn gedachte.

Als het nodig zou zijn om een of andere reden laat ik eerst titeren.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Ook ik laat morgen voor het eerst titeren (vaccicheck ook wel genoemd) i.p.v. enten. Ik ben me erin gaan verdiepen, omdat onze pup slecht reageerde op de 9 weken enting. Ze kreeg een enorme bult in haar nek die maar niet verdween. Met behulp van homeopatische middelen is deze inmiddels (we zijn bijna 3 weken verder!) geheel verdwenen. Zo'n bult die ontstaat na het enten kan zich later ontwikkelen tot een tumor vertelde onze DA. Er zat geen pus o.i.d. in.

 

Onze volwassen hond enten we ook niet meer, maar krijgt ook een vaccicheck. Dit omdat hij het afgelopen jaar last heeft van kwalen die niet op een ziekte duiden, maar hij wel duidelijk qua gezondheid uit balans was. Dus we willen hem zo 'schoon' mogelijk houden en niet zomaar iets toedienen wat niet nodig is. Onze reguliere DA doet niet aan titeren, maar sinds kort bezoeken we ook een holistisch DA (welke onze hond van een zeer hardnekkig oorprobleem geholpen heeft).

 

Idem overigens ontwormen; onze volwassen hond wordt vanaf nu 2x per jaar gecontroleerd door Het Woud en onze pup wordt tot 6 maanden ontwormd en gaat daarna ook 2x per jaar mee op controle.

 

Geen onnodige gifstoffen meer in het lijf van mijn lieverds! Enige wat ze helaas wel "moeten" is de neusspray voor kennelhoest i.v.m. verblijf in een pension en het een verplichting is.

Succes met je keuze!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier wordt ook niet nodeloos ontwormt...Bams is bij mij nog nimmer ontwormd, ook als pup zijnde bij Het Woud, en Bams heeft meegedaan 27 maanden lang aan een wormonderzoek van utrecht, iedere maand een drol opsturen en nog nimmer een wormkuur nodig gehad...Bams gaat straks haar 12 de jaar in....en Ogin is ook nog nimmer bij mij ontwormt, haar test ik ook bij Het Woud.....

Volgende forumvraag: Gebroken pootje - tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^