Reflux

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Mijn hondje heeft met grote en kleine tussenpozen last van hevige hoest. Steeds ga ik bij de Da hiervoor en hij krijgt dan antibiotica of hoestsiroop of ontstekingsremmers. Het gaat over, maar komt terug na verloop van tijd.

Hij heeft echter nooit koorts en maakt voor de rest geen zieke indruk. Hij eet goed en blijft speels.

Nu is hij vorige maand flauw gevallen door het hevig hoesten. Ik ben diezelfde avond nog naar de spoed gereden; toen ik daar aankwam was hij terug zijn eigen zelf. Gelukkig had ik het gefilmd, toevallig, ( omdat hij zo hevig hoestte wou ik dat eens laten zien aan mijn DA ) en op dat moment ging hij onderuit. Had de spoedarts het filmpje niet gezien, dan had hij mij waarschijnlijk niet geloofd. Want Daxie was speels en gaf helemaal geen zieke indruk toen ik daar bij de spoed stond...

Toen zijn er foto's genomen, naar zijn luchtpijp is gekeken of er geen afplatting te zien was, zijn hart en longen zijn volledig onderzocht en er is niets te vinden.

Van waar komt dan dat hoesten ? Het flauwvallen zou als oorzaak het hevig hoesten zijn : in de keel zitten perceptoren die de bloedtoevoer naar de hersenen regelen en die worden dan zo geprikkeld dat het hart plots heel traag gaat kloppen en daardoor valt hij om.

Vorig weekend was het terug zover. Hevig hoesten, een nacht met hem beneden gezeten in de zetel. 

Bij de homeopathische DA geweest en die dacht aan reflux omdat hij het steeds heeft als hij rustig is, in zijn mandje of in de zetel ligt. Nooit na een inspanning, na in de koude te hebben gelopen. Geen tekenen van kennelhoest of chronische bronchitis.

Mijn vraag is : herkent iemand dit bij zijn eigen hond en wat is de medicatie die hem helpt. Mijn hond staat reeds op dieet vanwege IBD en op supplementen. Hij is reeds 9 maand klachtenvrij ( wat zijn maag en darmen betreft : geen bloederige diarree en geen braken meer )

De DA heeft "riopan" meegegeven.

Het hoesten is sinds gisteren gestopt. Maar ik weet niet of het nu komt door die siroop of dat het toevallig is gestopt. 

Vandaar mijn vraag.

Alvast bedankt.

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Heb geen ervaring met de hond, maar bij mensen worden vaak maagzuurremmers gegeven om reflux te voorkomen.

Zou ook even overleggen met eigen DA of dit een mogelijkheid zou kunnen zijn. Ik vind het wel aannemelijk klinken, als maagzuur omhoog komt, kan je verschrikkelijke hoestbuien krijgen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe oud is je hond en wanneer is het hoesten begonnen? Hoeveel antibiotica heeft hij in welke tijd gekregen, hoeveel ontstekingsremmers. Bij reflux past wel een droge hoest.

 

Kan heel goed zijn dat alles met een verstoorde spijsvertering te maken heeft. Is er indertijd een oorzaak gevonden voor de IBS?

De riopan is neem ik aan om het maagzuur minder zuur te maken?

 

 

Wat krijgt hij voor supplementen en dieet?

 

 

 

 

Ik denk dat dit

Volgende forumvraag: Brandwonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^