Welke hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Sinds Joep als pup van negen weken bij ons kwam zijn we samen al op puppycursus bij de Helmondse Hondenschool. Met Lizzy doe ik nu ook de puppycursus en dan afwisselend eens in de vier weken met Joep gehoorzaamheid. Ik heb het daar erg naar mijn zin, het is erg gezellig, maar het is een soort doorlopende cursus zonder begin en eind. Uiteindelijk wil ik met Joep behendigheid gaan doen, maar ik zie dat daar niet zo snel gebeuren omdat er geen duidelijk einde is wanneer de cursus is afgelopen of wanneer Joep “goed genoeg” is. 

 

Nou zit hier een dorp verder de kynologenclub De Peel, die duidelijke cursussen aanbieden van drie maanden met criteria wat je hond moet kunnen, voor net iets meer dan de helft van de kosten van de training die ik nu doe. Maar daar ken ik niemand en het is een eind verder rijden. 

 

Wat zou ik nou doen? Kent iemand van jullie deze hondenscholen? Wat zouden jullie doen, blijven bij je school of overstappen? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik zit ook bij HH, zoals mensen hier wel zullen weten wil ik met Ziva ook door naar de behendigheid. De Peel ken ik niet. 

Heb je al eens aan iemand bij HH gevraagd (ik zal even geen namen noemen) of, hoe en wanneer je kunt doorstromen? Dan krijg je vast een paar dingen die nog moeten verbeteren waar je aan kunt werken en heb je een doel om naar toe te werken. Ik heb op een gegeven moment ook zelf moeten vragen of ik met Ziva door kon stromen van de puppygroep naar de gevorderden. En dat kon direct.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Hoe laat train jij? 

 

Dan zul je mijn dilemma ook wel snappen, want het is wel een hele gezellige club...

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Het lijkt mij ook het beste gewoon eens met de trainers daar te overleggen wanneer je aan behendigheid zou kunnen beginnen.

Behendigheid is een heel andere tak van sport dan gehoorzaamheid. Meestal wordt gehoorzaamheid wel als eis gesteld, maar dan gaat het eigenlijk om dat je hond gewoon op basisniveau luistert en met je samen wil werken.
Verder is behendigheid vrij belastend en niet goed om met een te jonge hond te doen. Minimum leeftijd ligt meestal rond een jaar of anderhalf jaar, hangt ook af van de grootte van de hond. Ook een puntje om even na te vragen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Hoe laat train jij? 
 
Dan zul je mijn dilemma ook wel snappen, want het is wel een hele gezellige club... "

 Ik pb even

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^