Bange Hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichaelMichael

Ongeveer 3 maanden terug kwam mijn vriendin er staat een lief hondje op Facebook. Wou hem niet hebben maar iedereen weet hoe een vrouw is.

Het gaat om Astro een kruising tussen een Jack Russel en een boeren fox.

Astro blijkt nu 13 jaar en heeft al staar in zijn ogen. Er werd gezegd dat hij niet met kinderen om kan gaan. Dit is absoluut al niet waar want hij is heel gek met het zoontje van mijn Vriendin. Daarnaast stond hij steeds te kwispelen bij de deur met sint maarten. Nu is het zo dat Astro steeds zo om kan slaan tegen over mij, hij trilt dan helemaal uit angst. Dit is voornamelijk in de avond uren. Als ik bij mijn vriendin ben zoekt hij bescherming bij haar of bij haar zoontje wat ze ook geven. (Dit lijkt me niet goed omdat ik dan niks kan). Hier thuis heeft hij mij al 3x gebeten uit angst, dat is een moment dat ik hem streng aanspreek omdat hij niet mag bijten. Hierdoor heeft hij een keer uit angst zijn ontlasting gedumpt, hij zat er zelf ook onder. Normaal een hond die mij vaker bijt, dan is het voor mij klaar. Omdat Astro verder geen kans maakt heb ik zoiets zolang het bij mij blijft vind ik het goed. Het blijkt dat Astro zwaar mishandeld is geweest, waarschijnlijk door een man. Soms denk ik als ik dit had geweten had ik hem niet opgehaald omdat ik er moeite mee heb dat hij bang voor mij is, zou hem nooit iets doen. Vraag mij af wat ik het beste kan doen. Toen hij zijn ontlasting uit angst had gedumpt had ik hem na het aanspreken met rust gelaten. Nu haal ik hem steeds aan als hij bang is, maar dan trilt hij als een gek. Lekkers geven helpt niet want pakt hij niet aan, volgende dag wel. Voor een therapeut is hij inmiddels al te oud. Stem verdraaien lukt ook niet of zachtjes praten.

Ben een beetje ten einde raad, juist omdat ik er zoveel moeite mee heb. Misschien heeft iemand ervaring mee?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoezo voor een therapeut is hij al te oud, een hond kan altijd nog leren, mijn hond is 14 en leert nog steeds.

 

Dus een goede therapeut erbij halen, en vooral niet meer straffen zodat hij van angst zijn ontlasting laat lopen.

En heel veel geduld hebben, hij is er nog maar 3 maanden.......

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Voorlopig zou ik even helemaal niks meer doen met hem. Geef m de tijd om je te leren vertrouwen.

 

En hou er rekening mee dat hij je niet goed ziet.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heb hier een spaans zwerfhondje wat heel bang was voor mijn man.

 

Met ....geduld , liefde en vooral geen dwang.....bereik je het meeste.

Niet boos worden......laat hem eerst voelen dat hij je kan vertrouwen.

en dat kan alleen door.......geduld, liefde en geen dwang.

 

Succes

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Een hond straffen omdat hij uit angst bijt. Heeft hij dan al gebeten of straf je hem al op voorhand? 

 

Mijn advies ; Niet straffen, je weet schijnbaar wat er is voorgevallen in zijn verleden, dan weet je ook waarom hij bijt. Hem hiervoor straffen maakt hem alleen maar onzekerder en angstiger en maakt dat hij nog eerder kan gaan bijten.

 

Beter de hond gewoon met rust laten. Dan hoeft hij ook niet te bijten.

 

Hoezo zou jij niet wat kunnen als je vriendin of zoontje de hond bescherming biedt? 

honden page profiel MichaelMichael

Yooop was hij nog maar 3 maanden dan had hij een mooier leven tegemoet dan hij heeft gehad.

Het typische hond zoekt mij wel steeds op. Van de week ging hij tegen mij aan staan, deed zichzelf pijn en de angst treed toe. Zoals nu ligt hij gewoon naast mij op zijn kleed. ga ik weer zitten op de bank dan komt hij ook bij mij. Dan treed de angst ook toe voor mij, maar ga ik dan een rondje lopen en kom weer dan is het of ik dagen weg ben geweest zo blij is hij.

Als ik hem met rust laat dan gaat hij ergens liggen in een hoekje en laat hij zijn ontlasting lopen. Je kunt het zien als het weer, het beestje slaat in één keer om zonder dat er iets gebeurd.

Betreft die mishandeling dat is mij niet verteld, alles was een leugen om die hond te kunnen dumpen voor een jongere hond.

Heb hem pas aangesproken na het bijten, de tweede keer wou ik hem uit zijn shit halen en toen heb ik hem niet meer aangesproken omdat ik weet dat het geen zin heeft omdat er een grotere angst is.

Dat ik zei dan kan ik niks meer als hij bescherming zoekt, voor mij lijkt het dan bevestigt zo van jij bent slecht terwijl ik hem nog een paar mooie laatste jaren wil geven. en even correctie, ondanks hij staar heeft ziet hij mij nog wel. Je ziet wel dat hij meer met de neus doet.

honden page profiel bentebente

Ten eerste vind ik je opmerking over vrouwen een beetje raar maar goed, een discussie voor een andere dag.

 

Ten tweede, hoe voed je de hond op? Ik zou daar eerst eens een boekje over lezen, bv van turid rugaas. 

 

Ten derde, je hebt een herplaatsertje met een slecht verleden. Dat zijn lastige hondjes om het vertrouwen van te winnen. Een hond bijt niet zomaar en geeft altijd een aanleiding, dus ik zou je ook in hondengedrag gaan verdiepen. Aanleidingen voor bijten zijn likken, gapen, ogen wegdraaien.. etc. Als jij hem benadert en hij vertoont deze signalen, stop dan onmiddelijk met bewegen en ga bv op de grond zitten, met een hand uitgestoken. Laat hem naar jou komen. Doet hij dit niet? Ga dan weg uit de situatie. Als je dit elke keer herhaald krijgt hij het op een gegeven moment door, dat je geen bedreiging bent. Gewoon het vertrouwen eens rustig opbouwen.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Dat ik zei dan kan ik niks meer als hij bescherming zoekt, voor mij lijkt het dan bevestigt zo van jij bent slecht terwijl ik hem nog een paar mooie laatste jaren wil geven. en even correctie, ondanks hij staar heeft ziet hij mij nog wel. Je ziet wel dat hij meer met de neus doet.

 

Hij zal een zeer slechte ervaring hebben met mannen, dus ja in zijn ogen betekent man gaat pijn doen. 

Niet specifiek jij, maar mannen in het algemeen. En de hond snapt ook niet dat jij hem nog een paar fijne jaren wilt geven. 

Maar ga je hem blijven corrigeren, dan zal hij uiteindelijk ook helemaal angst naar jou hebben. Niet alleen in de avonduren, maar de hele 24 uur van de dag.

 

Correctie moet je hem niet willen geven. Is ook helemaal nergens voor nodig. Slecht gedrag negeren of ombuigen naar goed gedrag of het gedrag wat jij wilt zien en dat belonen. 

Belonen zorgt voor veel meer gewenst en prettig gedrag dan corrigeren. 

 

Weet dat hij je soms niet kan zien. Hij zal ongetwijfeld bepaalde hoeken in de ogen hebben waar het zicht gedeeltelijk of geheel verdwenen is.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Zoals nu ligt hij gewoon naast mij op zijn kleed. ga ik weer zitten op de bank dan komt hij ook bij mij. Dan treed de angst ook toe voor mij, maar ga ik dan een rondje lopen en kom weer dan is het of ik dagen weg ben geweest zo blij is hij.

"

 


Heb je ook enig idee wat je dan doet wat die angst veroorzaakt? Bij een hond die slecht behandeld is geweest kunnen het soms de meest simpele dingen zijn die een reactie veroorzaken.
Je schreef eerder dat hij zich niet zo op zijn gemak voelt als je aanhaalt. Je hoeft hem ook niet aan te halen. Het is goed bedoeld, maar gewoon in zijn buurt zijn, zonder dat je dingen van hem verlangt is ook een manier om aan jou te wennen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe word jij gebeten?

Ik lees dat hij wel bij je komt liggen, bijt hij dan als je hem begint te aaien..of komt hij bij en bijt hij direct, zonder dat jij hem aanraakt?

 

Vaak vinden mensen dat de hond bijt,maar in werkelijkheid steekt de mens zijn hand uit en begint op het hoofd te aaien,dat is voor heel veel honden beangstigend en reageren dikwijls afwijzend,sommige trekken weg,lopen weg,duiken ineen, draaien het hoofd weg,grommen,trekken een lip op,happen,bijten.Allemaal signalen van kalmerende tot stress signalen,allerlei signalen waar een hond al mee aangeeft,niet verder gaan aub,geef mij meer ruimte,ik wil meer afstand,ik wil niet aangeraakt worden.

 

Wat jij nog wel kan proberen is niet met je hand van bovenaf te komen en misschien voorlopig ook niet aaien.Niet recht op hem aflopen,niet over hem heen hangen.Dit zijn ,zeker voor een hond met angsten, allemaal dreigende handelingen en zorgen voor veel stress.
Zorg voor een zijwaartse,liefst lage houding.Hurk en draai je zijkant meer naar hem toe.

Laat hem komen i.p.v. dat je hem zelf op zoekt.

 

Wat betreft op de bank, dan komt hij denk ik contact liggen, ergens vind hij jou dus best oke, maar wil op dat moment juist niet geaaid worden, maar rusten en tegen je aan liggen.

Kijk dit filmpje daarin kun je makkelijk zien hoe en hond al laat zien dat hij niet geaaid wil worden.

(filmpje plaatsen lukt hier weer eens niet)

Hier de link:

https://youtu.be/-cGDYI-s-cQ

honden page profiel MichaelMichael

Komen nu meer verwijten naar mij toe wat dan anders.

 

Ik kijk ook niet weer hier.

 

Laten we één ding voor op stellen, ben opgegroeid met honden. Astro kon geen brokje bijten en nu wel. Ben er gelijk mee naar de dierenarts gegaan en dat heeft me ook geld gekost wat mij niet interesseert. Heb zelfs een pup opgevoed tot lieve betrouwbare hond.

 

Dan ook nog eens zogenaamd anti vrouw.

 

Top dat je een oud hondje een kans geeft.

 

De zinnige opmerkingen neem ik mee en daarvoor mijn dank

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Komen nu meer verwijten naar mij toe wat dan anders.
 
Ik kijk ook niet weer hier.
 
Laten we één ding voor op stellen, ben opgegroeid met honden. Astro kon geen brokje bijten en nu wel. Ben er gelijk mee naar de dierenarts gegaan en dat heeft me ook geld gekost wat mij niet interesseert. Heb zelfs een pup opgevoed tot lieve betrouwbare hond.
 
Dan ook nog eens zogenaamd anti vrouw.
 
Top dat je een oud hondje een kans geeft.
 
De zinnige opmerkingen neem ik mee en daarvoor mijn dank "

 Pak de dingen er uit waar je wat aan hebt. Ik lees in al je posts dat je echt hart voor dieren hebt dus dat komt wel goed.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Neem hem wat vaker mee naar buiten voor een plasrondje, mogelijk kan hij het niet meer zo goed ophouden, misschien is de prostaat niet meer zo sterk... Een Grasdoos naast de deur of zelfs in een hoekje in de kamer kan ook uitkomst bieden.

 

Spreek hem in elk geval niet boos of vermanend toe, je kunt beter doen alsof er niets aan de hand is, blijf ontspannen en aardig tegen hem om het daarna zonder iets te zeggen op te ruimen. Mogelijk heeft hij vroeger al vreselijk op zijn donder gekregen omdat hij het liet lopen.Doe alles rustig aan met hem, wees geduldig en stuur hem op een positieve manier aan, met veel lieve woordjes en knuffels.

 

Als je voor een grasdoos zou kiezen, kun je de opgeruimde tissues erin leggen, het kwartje valt dan snel dat hij daar wel een plasje mag doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Komen nu meer verwijten naar mij toe wat dan anders.
 
Ik kijk ook niet weer hier.
 
Laten we één ding voor op stellen, ben opgegroeid met honden. Astro kon geen brokje bijten en nu wel. Ben er gelijk mee naar de dierenarts gegaan en dat heeft me ook geld gekost wat mij niet interesseert. Heb zelfs een pup opgevoed tot lieve betrouwbare hond.
 
Dan ook nog eens zogenaamd anti vrouw.
 
Top dat je een oud hondje een kans geeft.
 
De zinnige opmerkingen neem ik mee en daarvoor mijn dank "

 Hee niet weglopen, dat lost niets op Michael...ik heb juist respect voor iemand die een oude hond die heel wat meegemaakt heeft in huis neemt voor de laatste maanden misschien een jaartje, mijn respect heb je...               wat kan je nu doen om het ook voor jou net zo goed leuk te krijgen.....             laat de hond als die in die angst zit met rust, negeren....              op dat moment wil die niets.....ga gewoon je gang, zeg ook tegen je vriendin als de hond ergens ligt ook de hond te negeren, de hond komt wel  dan, wil toch geborgenheid hebben....                  je zou als jij er bent, zijn eten kunnen geven, niets puschen, zijn eten klaar maken en voor zijn neus zetten, iedere keer dat jij er bent.....                  wordt er gewandeld, je vriendin heeft de lijn vast, na even neem jij de lijn over, en wandel jij ermee, kleine stapjes om het vertrouwen te winnen, dat zal een poosje duren......kijk de hond niet rechtstreeks aan, praat ermee tijdens de wandeling, zodat tie bemerkt dat het niet eng is, wil de hond niet, niet erg, lijn weer aan jevriendin, gaat dat goed dan weer  jij de lijn, zodat tie weet, jij hoort er ook bij...wie weet wat de kleine is aangedaan...            dat gaat niet zomaar over...met veel geduld kleine stapjes kan jij wie weet toch het vertrouwen krijgen.....

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Iedereen weet hoe een vrouw is..mja..ik krijg ook vaak mijn zin

Blijf Michael.

Neem de tips waar je wat aan hebt.

Juist fijn dat je een oudere hond nog een mandje wil geven.

Het kost veel geduld.Het gaat vast beter over een tijdje,dat hoop ik.

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een angstige hond hoeft niet fel mishandeld te worden om te leren bijten van angst.

Er zijn nog steeds mensen die een pup bij het nekvel schudden als hij binnen heeft geplast: dat is al genoeg om een serieuze angstbijter te krijgen.

 

Hij is 13 jaar en heeft beginnende staar.

Onzekerheden worden veel feller bij het ouder worden.

Waarschijnlijk heeft hij al beginnende dementie.

Laat hem zoveel mogelijk gerust.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou ook even naar de dierenarts gaan om te kijken of hij geen pijn heeft, daar kunnen ze ook van gaan bijten.

honden page profiel MichaelMichael

Ik loop helemaal niet weg hoor, maar heb geen zin in discussies over andere onderwerpen. Wou alleen een beetje raad betreft Astro, soms komen dingen die ik typ verkeerd over.

Als eerste is hij wel mishandeld, die zie je in veel dingen weer. Je hoeft maar iets verkeerd te stappen tijdens het uitlaten en hij denkt dat hij een trap krijgt van achteren. Zo kan ik er nog meer dingen noemen, zoals in elkaar duiken als je de riem af wilt doen. Ik reageer dan heel vrolijk waardoor hij dan snel weer kwispelt.

Vaak ligt hij bij mij en dan kan de angst ook toeslaan, ik laat hem dan gewoon met rust waardoor je voelt dat het trillen stopt. Ook heb ik ontdekt dat hij de naam astromans leuk vind waardoor hij ook weer kwispelt, of zijn bal pakt waar hij nog mee speelt. Hij heeft geen poging meer gedaan om te bijten, dit ook omdat ik hem gewoon met rust laat. De medelijden ziet hij als een aanval denk ik.

Het leuke aan Astro is dat hij naast je kan gaan zitten op de bank, kijkt achterom en als je het ziet laat hij zich achterover vallen. Hij wilt dan geaaid worden over de borst. Zijn honden mat verplaats hij steeds, als ik achter de pc zit, tot hij naast mij ligt (wat hij nu ook doet). Hij kan ook mopperen, zelfs als hij iets zelf doet zoals te hard snurken.

Hij is best nog wel speels heb ik ontdekt. Heb hem een bal gekocht en daar kan hij uren mee spelen. Je moet hem wel zo gooien die bal dat hij hem kan volgen anders zoekt hij de bal. Die bal heeft hij ook heel de dag bij zich.

Wat mij wel opvalt is dat het een hond is die veel droomt. Ook met eten is hij kieskeurig. Hij ruikt er eerst aan en als de geur niet bevalt wilt hij het niet hebben. Als ik eten in zijn bak doet ruikt hij eerst over het hele eten heen, kijkt me dan aan en gaat dan pas eten.

Wat ik wel zeg en misschien hard, ik wil dit niet weer. Dit omdat je aan een hond gaat hechten en er veel te kort van kan genieten. Daarnaast zijn ze niet eerlijk geweest toen ik Astro ophaalde. Cruw gezegd hij is voor een jongere hond gedumpt.

ik ga op gelijke voet met hem verder omdat deze manier werkt. Angst zal er altijd wel een stukje blijven

 

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Kees

Ja maar als jij goed voor m bent gaat de angst wel afnemen hoor. Je moet alleen in jaren denken, niet in maanden.

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

Zoals ik het lees ben je goed bezig en forceer je niets bij hem.

En ja dat komt helaas kijken bij het adopteren van een al oudere hond, ze leven helaas niet zo lang als wij. Iig heb je wel de wetenschap dat je Senior nog een paar goede jaren geeft.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

En toch,vind het heel lief dat je deze hond een kans geeft.

 

Klinkt goed wat je schrijft,wens je nog een leuke tijd saampjes.

honden page profiel JamaicaJamaica

Je zegt dat hij ineens omslaat, en het is een ouder hondje. Ben ik de enige die aan dementie denkt?

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Bedenk je ook dat een 13 jarige die niet goed ziet veel langer de tijd nodig heeft om bv te wennen aan een nieuw huisje , en natuurlijk . Een hond heeft een goede neus en daarmee gaat ie ahw compenseren
Oudere honden worden vaak onzeker , en als je op die leeftijd dan ook nog eens herplaatst word .... dat heeft heel veel tijd nodig . Je schrijft dat je bij de dierenarts bent geweest . Is het hondje helemaal onderzocht ? Veel oude honden worden ook nogal eens herplaatst omdat ze verborgen gebreken hebben .
Het word een kostenpost . Hoe zijn de lever en nierwaardes bv ? Hoe is het gesteld met de gewrichten
Op deze leeftijd is er nogal eens sprake van artrose
Hoe is het gebit ? Een hond kan bv ook gana bijten als er pijn in de mond is . Kom niet ""daar "" in de buurt hoor want dat doet pijn . Deze rassen staan erom bekend een niet al te best gebit te hebben . Dus er kan sprake zijn van rotte tanden en kiezen en /of ontstekingen . Kortom , als dit hondje niet van kop tot staart is onderzocht dan zou ik dat gaan doen . Zo kan je eventuele medische zaken uitsluiten . Ik zou dan ook dmv bloedonderzoek de lever en nierwaardes laten checken . En verder denk ik dat dit oude besje d.mv een duidelijke dagindeling het beste af is . dat geeft vertrouwen en dan gaat ie het herkennen , oh ja nu gaat we eruit , nu gaan we even rustig samen zitten /kroelen . En laat hem dan verder maar , lekker ernaast gaan zitten en er verder geen druk op leggen . Bekijk verder je huis eens , hoe kan je het hem gemakkelijker maken om lekker rond te lopen zonder dat ie bv tegen meubels en dergelijke opbotst omdat ie slecht(er) ziet
En natuurlijk zou er ook sprake kunnen zijn van dementie , maar ook dat kan je het beste met je dierenarts bespreken

Volgende forumvraag: hond pist in slaap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^