Schrikken! Pup van trap gevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Jongens, jongens, wat ben ik geschrokken vanochtend. Ben er helemaal niet lekker van. 

Onze 9 weken oude Berner pup Emma kon gisteren nog geen trap lopen, althans, ze bleef netjes onderaan de trap als ik even naar boven moest. We willen ook absoluut niet dat ze trap loopt. Echter, vrees ik dat ze het kunstje van onze oudere hond heeft afgekeken.

Ik moest even 10 minuten weg, dit kan ze prima. Ze heeft een eigen plek met grote mand in de hal, 4 muren en geen items die ze kapot kan maken/in kan slikken. Een veilig plekje dus. Althans, dacht ik.

Camera aangezet (die is verbonden met mijn iPhone) en op haar gericht, de camera hangt halverwege de trap aan een traptrede. Ze slaapt de in de gang, onderaan de trap. 3 minuten nadat ik weg was, loopt ze haar mandje uit en ik zie de camera even later uit slaan. Als een gek naar huis gegaan; camera op de grond en idem schoenen die halverwege de trap (naast de camera) stonden. Onze kleine pup in een hoekje weggedoken. Ik vermoed dus dat ze gevallen is en de camera hierin heeft meegenomen. Ze heeft wellicht mijn stem gehoord door de camera en is daardoor ernaar toe geklommen? Arm ding. Wat voel ik me vreselijk slecht!! We hebben gelukkig een trap met een loper, dus dat heeft haar valpartij (althans, ik vermoed dat ze is gevallen en niet netjes naar beneden is gelopen nadat ze de camera van de trap heeft gegooid) wellicht iets verzacht. 

Ze was even wat timide de eerste 10 minuten, maar nu eet/speelt/drinkt ze weer en kwispelt met haar staartje. We zijn er gelukkig met de schrik vanaf gekomen. Ze heeft ook al geplast en dat zag er goed uit.

Phoe....wat kun je je dan schuldig voelen als baasje! Riep meteen dat ze een beter baasje verdient..!

Even van me afschrijven hoor. Ik wil het zo graag goed doen, maar had dit echt niet zien aankomen. Zit er elke minuut bovenop en had gezien dat ze gisteren nog geen trap kon lopen. Ze heeft denk ik toch opgeslagen dat onze oudere hond naar boven loopt en ze vond de camera wellicht mega interessant...Phoe.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Oef, dat is schrikken! Maar nu niet zeggen dat ze een beter baasje verdient hoor! Dit soort dingen kunnen altijd gebeuren, bij de beste baasjes! Hoe je er mee om gaat bepaald of je een goed baasje bent. En dat je je zo druk maakt is al een goed teken ;)

 

Maar nu even diep ademhalen en niet blijven hangen in de schrik. Daar schieten jullie niets mee op. Hou je pup goed in de gaten de komende dagen en investeer in een traphekje. Dan kan het niet meer mis gaan.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Klemhek voor de trap plaatsen dat ze niet naar boven kan.

Trap lopen is niet verstandig voor pups en zeker niet voor berners.

 

De andere hond zal dan als ie naar boven mag moeten wachten tot iemand t hekje open doet 

 

 

Ik hoop dat de schade door de val van de trap meevalt of zelfs niet is. Maar hou t goed in de gaten. Hoe jong ook t zijn bikkels en t botgestel is niet volgroeid en kwetsbaar er kan maar zo door een val iets verschoven zijn. 

 

Dus bij twijfel de pup goed laten checken.

 

En sterkte met de schrik

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Deze dingen gebeuren door onwetendheid, altijd een traphekje voor de trap zetten....gebeurd hier ook, je stem heeft je hondje er toegezet om even te kijken en er pardoes erafgevallen, gelukkig alleen  flink geschrokken, wel even goed in de gaten houden of de pup goed loopt.....     bij mij, altijd het traphekje ervoor.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Bedankt voor jullie reacties! Onze vorige puppen hebben nooit naar de trap getaand en zijn dan ook nooit naar boven gekomen. Wij stimuleren trap lopen namelijk zeker niet i.v.m. gewrichten. Dit nieuwsgierige aagje dacht daar anders over!

Maandag moet ze voor haar enting naar de DA, dus we laten nog even goed voelen. Maar ze oog echt helemaal fit, blij en loopt goed. Ik mag haar hele lijfje aanraken en overal op drukken. Gebit ook in orde.

Traphekje komt er meteen!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Super 

En dat traphekje zal herhaling voorkomen. Geeft jezelf een geruster gevoel ook lijkt me.

 

Heel veel geluk met jullie Bernerpup. (zegt ze een tikkeltje jaloers, eens die kanjers in je hart zitten gaan ze er niet meer uit).

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

" Super 
En dat traphekje zal herhaling voorkomen. Geeft jezelf een geruster gevoel ook lijkt me.
 
Heel veel geluk met jullie Bernerpup. (zegt ze een tikkeltje jaloers, eens die kanjers in je hart zitten gaan ze er niet meer uit). "

 Klopt :) Onze andere Bernerkanjer wordt alweer 6 in december en we willen nooit meer anders. Nu dus Berner liefde maal 2.

Ze is echt helemaal in orde, lekker aan het spelen en wandelen vond ze ook fantastisch. Nieuwsgierig en onderzoekend. We komen er met de schrik vanaf...phoe!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Yunah stond altijd netjes boven aan de trap te wachten en naar beneden te kijken. Dat is ook een keer four afgelopen, toen is ze naar beneden gevallen/gesprongen omdat ze haar evenwicht verloor. Ze maakte een flinke klap maar ze is klein en als water dus het is goed gekomen. Ik heb voor de zekerheid pijnstillers gehaald bij de da (was geen consult nodig) en die een aantal dagen gegeven. 

 

Wat betreft het traphek, wij hebben een klemhekje. Als je niet wil boren is dat een goed en even stevig alternatief. Ik heb er eentje voor tussen de deur van mijn slaapkamer (woon inmiddels in een appartement) zodat ik de honden van de kinderen die op visite komen kan scheiden. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

"  Klopt :-) Onze andere Bernerkanjer wordt alweer 6 in december en we willen nooit meer anders. Nu dus Berner liefde maal 2.
Ze is echt helemaal in orde, lekker aan het spelen en wandelen vond ze ook fantastisch. Nieuwsgierig en onderzoekend. We komen er met de schrik vanaf...phoe! "

 Gelukkig maar dat t puur bij schrik blijft. Geniet van jullie kanjer en opgroeiende kanjer.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Oh wat zul je geschrokken zijn zeg, gelukkig is het allemaal goed afgelopen zoals het klinkt! 

 

Mijn beide honden talen ook totaal niet naar de trap, hier ook geen hekje. Dus ook in mij zou het niet zijn opgekomen hoor! Schuldgevoel dus nergens voor nodig! 

 

Emma is het hele voorval waarschijnlijk al lang vergeten! 

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

" Oh wat zul je geschrokken zijn zeg, gelukkig is het allemaal goed afgelopen zoals het klinkt! 
 
Mijn beide honden talen ook totaal niet naar de trap, hier ook geen hekje. Dus ook in mij zou het niet zijn opgekomen hoor! Schuldgevoel dus nergens voor nodig! 
 
Emma is het hele voorval waarschijnlijk al lang vergeten!  "

Dank je! :-)

Emma wil steeds de trap opklimmen, dus bang is ze er niet van geworden! Maar nu kan het dus niet meer, haha!

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

"  Gelukkig maar dat t puur bij schrik blijft. Geniet van jullie kanjer en opgroeiende kanjer. "

 Doen we! :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

schrikken zeg, gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden

 

maarre toen ik het verhaal las, dacht ik niet dat ze een beter baasje verdiende integendeel, ze heeft zo te lezen juist een heel zorgzaam baasje.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

" schrikken zeg, gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden
 
maarre toen ik het verhaal las, dacht ik niet dat ze een beter baasje verdiende integendeel, ze heeft zo te lezen juist een heel zorgzaam baasje. "

 Ah lief! :-)

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat zal je geschrokken zijn, gelukkig dat het goed is afgelopen.

Volgende forumvraag: Honden pension gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^