vuurwerk aan banden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

twee GroenLinks-raadsleden Arno Bonte uit Rotterdam en David Rietveld uit Den Haag en het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap de vereniging tegen vuurwerkoverlast opgericht.

Dat gebeurde vrijdagmiddag met een 'knallende fles champagne'. De vereniging Vrolijknieuwjaar.nl gaat zich inzetten voor het beperken van vuurwerkoverlast en voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen door professionals wordt afgestoken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk aan banden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Op zich ben ik niet tegen vuurwerk, alleen de knallen mogen van mij wegblijven.
Door profs laten afsteken is een goed plan, maar zijn er veel van die mensen? En ik denk dat iedereen wel blijft afsteken ook al is het verboden. De politie kan nooit om 0.00 uur overal tegelijk zijn.

Siervuurwerk vind ik mooi, maar begrijp ook dat daar veeel ongelukken mee gebeuren. Tja, verbieden om af te steken lijkt me iets wat niet gaat werken, maarja het is te proberen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch gaat het met het vuurwerk wel steeds beter, de afsteek tijd op oudejaarsdag om tien uur tot na middennacht twee uur, wordt steeds al in meer dorpen en steden gehandhaaft.

en er zouden meer politie mensen in gezet moeten worden, als er buiten die tijden vuurwerk wordt afgeschoten er zware boeten op moeten staan, hier waar ik woon wordt er strikt de hand aan gelegd, en heb ik geen overlast ondervonden van vuurwerk. super.

en dan mag het van mij toch blijven, want helemaal uitbannen zal niet lukken, en dan krijg je misschien veel meer illigaal vuurwerk, wat dan toch de lucht in gaat.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Verbieden heeft geen enkel zin. Dat is niet te controleren en betekend dat je het probleem juist verlegd. Men gaat gewoon naar België of Duitsland om het te halen. Hierdoor maak je het probleem juist groter omdat er dan veel meer illegaal vuurwerk komt. Reguleren zoals nu al aardig goed gebeurd door strakke tijden van 10:00uur tot 02:00 uur te hanteren. Waar in mijn ogen nog wel een inhaalslag te halen is, is op het controleren op het te vroeg afsteken. De straffen hierop moeten veel hoger worden en daarnaast moet er veel meer gecontroleerd worden.

Anoniem (Gast)

Heb op verschillende slechtziende en blindeninstituten gewerkt. Daar zaten altijd vuurwerkslachtoffers tussen. Meestal veroorzaakt door omstanders. Heb oudjaarsavond doorgebracht bij een hond onder de zware slaapmiddelen van de dierenarts omdat hij al overdag bij het uitlaten in een bos door een vuurwerkknal dwars door prikkeldraad gerend was van de paniek. Hij zakte steeds door zijn achterpoten. Echt lollig is dat niet.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik ben bepaald geen voorstander van vuurwerk..
Maar verbieden heeft volgens mij ook geen zin..

Meer controle er op wel..

Op bepaalde plekken siervuurwerk afsteken door prof. mensen zou misschien een optie zijn..?
En nog meer en betere controle op gevaarlijk vuurwerk...

Verbieden van vuurwerk leidt tot de illegaliteit...
Dan raakt men het overzicht totaal kwijt..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

van 22.00 tot 02.00 is toch redelijk,,dat geknal weken ervoor en erna pffffffffffffffff

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Typisch politiek. Iets roepen wat helemaal niet haalbaar is. Mooi streven hoor, maar in Nederland zijn we het gewend dat we vuurwerk mogen afsteken. Die vrijheid is lastig afpakken. In Engeland bijv. steekt niemand vuurwerk af, alleen op bepaalde centrale plaatsen. Zoiets zou veel beter zijn, maar in ons land niet meer haalbaar. Betere controle en idd een bepaalde tijd (tussen 00.00 - 2.00 uur of zo) zou wel haalbaar moeten zijn, mits er voldoende wordt gecontroleerd. Kinderen met vuurwerk vind ik geen goed plan, jongeren ook niet, tenzij je kindervuurwerk hebt. Het knal- en siervuurwerk vanaf 18 jaar of zo. Knalwerk houd ik helemaal niet van overigens, dat mag er van mij helemaal uit O-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk aan banden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^