Zorgverlof voor zieke hond, gaat dat te ver of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/11/zorgverlof-voor-zieke-hond-gaat-dat-te-ver-of-niet?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

 

Dagelijkse dilemma’s kunnen een grote rol spelen in ons leven. Kleine irritaties, grote ergernissen, lastige kwesties en serieuze problemen: Metro hoort graag hoe jullie daarmee om zouden gaan. Deze keer: zorgverlof voor ziek huisdier.

 

Als je hond ziek wordt, kan dat net zo’n handenbindertje zijn als een kind dat ziek is. Je hebt echter geen recht op bijzonder verlof of zorgverlof voor een huisdier. Zou dat wel moeten? 

 

In Italië heeft een rechter een vrouw gelijk gegeven die twee dagen betaald verlof van haar werkgever eiste omdat zij voor haar zieke hond moest zorgen. De rechter gaf haar gelijk en plaatste het onder ’buitengewoon verlof’. 

 

Recht op bijzonder verlof

 

Wettelijk is vastgelegd dat werknemers het recht hebben om een of meerdere dagen afwezig te blijven met behoud van salaris bij bepaalde gebeurtenissen zoals bruiloft, overlijden en verhuizing. Dat heet bijzonder verlof. De Italiaanse rechter vindt dat passen op je zieke hond daar ook bij hoort.

 

Zou dat in Nederland ook moeten gelden? Maar hoe controleer je dat? „Straks blijft een werknemer bij iedere haarbal die een kat uitspuugt thuis”, zegt een collega cynisch.

 

Wat vind jij? Zorgverlof voor je zieke huisdier, gaat dat te ver of niet?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Topic Starter geeft het goede voorbeeld  ;

 

Ik vind dit te ver gaan. Je hebt een contract met je werkgever: Jouw werkgever betaalt je loon en in ruil daarvoor verricht jij arbeid.

 

Het nemen van een hond, met alle daarbij behorende verantwoordelijkheden, is jouw keuze, niet die van je werkgever.

Bij een kind zit er nog een stuk maatschappelijk belang in: we hebben kinderen nodig. Bij een hond is het puur een individueel belang.

 

Wel ben ik er voorstander van dat er een maximaal aantal onbetaalde zorgdagen voor huisdieren zouden komen. Zeg twee per jaar of zo.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik geef bij mijn solicitaties al aan dat ik 4 honden heb en als er iets gebeurd waardoor ik ze niet alleen kan laten ik ze dus niet alleen laat. 

 

Als dat niet oke is nemen ze maar n ander aan. 

 

Gelukkig heb ik nu heel leuk werk bij mensen die boven de zaak wonen met hun hond. Ik heb laatst mijn jongste ook meegenomen en boven bij hun hond gezet omdat ik ff geen andere optie had  dat was top 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Eeen goeie, ik kan slecht lopen door een hernia, mijn man moet dan Faro uitlaten, hij gaat eerder weg, maar werkt wel in de avond thuis verder, hij maakt ook netjes zijn werk af en houd zich er netjes aan.

Het is geen bijzonder verlof, toen ik helemaal niet kon lopen toen had mijn man net die baan, dus hij heeft geen bijzonder verlof genomen, is lastig als je net word aangenomen.

Dus ik moest dan toto half 2 mijn plas ophouden en dan kwam mijn man thuis en kon hij me naar de wc helpen, maar hier werkte hij ook thuis verder.

Ik vind dat je voor je hond net zo makkelijk snipperdagen kan nemen.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

dubbel

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Zorgverlof en aanverwante vormen zijn aan strenge regels verbonden. Als je kind een griepje heeft krijgt je ook geen zorgverlof, maar moet je een vrije dag opnemen. 

Terecht vind ik.

Dus wat mij betreft geldt dat ook voor dit nieuwsbericht. 

Overdreven en ongewenst in mijn ogen.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Nja 2 dagen... vind t wel meevallen..

Word je ook doorbetaald als je kind ziek is? Want dan zou ik t dilemma niet helemaaal zien.. iig niet voor 2 dagen, 2 weken ja dat vind ik anders..

 

Ik bedoel ik snap het wel! Heeel soms kan je moeilijk iets anders regelen..

 

Laatst had ik het met May ook. Ik heb 3 gewone oppas adrrssen en 3 back ups en dan 1 uitlaatservice voor nood.

 

Kom ik thuis heeft May een halve zak rozijnen op. Zeg zo een 200 gram hartstikke giftig. Dus ik met spoed naar de dierenarts om 20.00 s avonds. Ze heeft overgegeven en mocht wel mee naar huis. Maaaar moest in de gaten gehouden worden.

 

Nou zie om ondertussen 21.30 nog eens een oppas voor de volgende dag te vinden.

 

Geloof me ik heb t geprobeerd. Nee het lukte niet,en dat snap ik ook volledig. 

 

Toen uiteindelijk mijn bazin geappt of ik heeel misschien een keertje se hond mee mocht nemen naar kantoor. Dat mocht gelukkig, toen ik bij kantoor weg moest voor werk ook heeft mijn bazin op haar gelet.

 

Daar was ik super dankbaar voor!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^