vraagje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

hallo hier ben ik weer 

en ja hoor ik heb weer een vraag ivm het bijten van aika

ik zit hier namelijk een beetje mee, 

aika wil niet aangeraakt worden door mensen die ze niet kent 

zelfs de dierenarts was een probleem 

wat kan ik doen dat dit aanleert om andere mensen haar te laten aanraken 

 

ik dacht namelijk zo als ze groter is en haar nagels moet laten knippen 

of bevoorbeeld als ze weer naar de dierenards moet? dan gaat ze weer bijten 

maar dit is toch echt niet de bedoeling 

 

ik zou haar graag aanleren wat meer te verdragen 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Nagels knippen kun je zelf als je je daarover inleest en het Aika eustig aanleert. Als ik haar witte pootjes zie, denk ik dat ze ook witte nagels heeft, daarin kun je het leven goed zien zitten. 

 

Wat betreft het aanraken: tja, ik vind het ook niet fijn als er allerlei mensen die ik niet ken, aan me willen zitten. Ziva houdt er ook niet van en ik kan dat dus alleen maar begrijpen. Ik sta het dus niet toe. Als zij het niet wil, gebeurt het niet. Toch zijn er situaties, zoals bij de dierenarts, waar het zal moeten. 

We hebben Ziva geleerd dat vreemde mensen niet eng zijn door in de winkel waar zij overdag is, snoepjes neer te zetten die klanten haar kunnen geven. In het begin moesten ze gooien maar steeds vaker komt ze ze zelf halen. Ook gaat ze in een speelse bui regelmatig met een speeltje naar klanten toe; wil jij met mij spelen? Maar aaien mogen ze nog steeds niet. De dierenarts vertrouwt ze ook voor geen meter. Gelukkig bijt Ziva niet, ze wil alleen weglopen.

Het is dus niet 1, 2, 3 af te leren. In de tussentijd zou je voor ieders bescherming een muilkorfje kunnen overwegen voor in de situaties dat het echt moet. Ook handig als het uiteindelijk niet lukt om het af te leren.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat betreft het knippen van nagels : naar mijn mening is dat eigenlijk niet nodig. Als de hond regelmatig op straat loopt slijten de nagels vanzelf, dus dat heb je zelf in de hand.

Dat ze echt mensen bijt uit boosheid of angst en niet speelsheid vind ik wel een beetje gek. Hopelijk krijg je nog meer adviezen.

Volgende forumvraag: Leren behoefte doen op het gras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^