Kluiven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Onze jongste hond kluift zich werkelijk waar helemaal wezenloos. Gewoon de allersimpelste kluiven, van die kauwstaven, en dan gaat hij net zolang door totdat hij op is. En dat is dan een half uurtje ofzo......

dus ik ben al op zoek gegaan naar sterker materiaal, en kwam zo op kophuid. Maar ook dat verslindt hij. En hij stopt in ieder geval niet voordat het op is.

Het is geen sloper, maar als hij te weinig te kluiven heeft, dan begint hij toch aan de houten mand, en deze week ook de trap .  

We hebben ook kong speeltjes die we vullen, maar die zijn direct nadat ze leeg zijn niet meer interessant, net als andere speeltjes die je kan vullen (voor dierendag kreeg hij de k9 connectables, met zelfde resultaat).

mijn andere hond heeft ook wel veel gekluift als pup/puber, maar niet in deze mate. En nu interesseert alleen een heel lekker kluifje hem nog. Een andere kluif kon hij dagen lang over doen, behalve dat onze andere hond het u afpakt en dan non stop doorkluift tot het op is.

Dus wie heeft er nog tips voor degelijk kauwmateriaal? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nylabone?

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

vers botje bij de slager halen of vragen om slachtafval krijg je soms ook mooie grote delen van 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Bekend probleem, als Ziva eenmaal doorheeft dat iets op kan, moet het ook op. Kan het niet op dan is ze er een stuk rustiger mee. Runderkophuid? Half uurtje voor 80 cm.

Ze krijgt nu iedere week een nieuw runderklauwtje (ongevuld), de punt daarvan is zo moeilijk vast te pakken dat ze die na verloop van tijd opgeeft. Is ze een keer erg enthousiast dan pak ik de punt weg, ik wil niet dat ze die doorslikt. Haar klauwtje is ze toch wel een paar uur per week mee bezig en ze kosten geen drol.

 

Je kunt ook een nylabone proberen. Zelf nooit gehad maar ik wil er voor Ziva wel graag een. 

 

Verder, als hij vooral vanaf de zijkant knaagt/schraapt, dus niet de neiging om dingen doormidden te bijten, een stuk hertengewei of buffelhoorn.

 

Alledrie zijn ze niet bedoeld om op te eten, wel slijten ze na verloop van tijd. Mogelijk moet je ze dus wel beperkt aanbieden, de hele dag knagen lijkt me niet goed voor het gebit. De meningen van hondenbezitters over hertengewei en buffelhoorn verschillen nogal omdat ze zo hard zijn. Voor Ziva heb ik hertengewei. Ze heeft dit stuk nu al een half jaar denk ik. Hij is niet meer interessant, ik wil er buffelhoorn bij halen om per week af te wisselen.

 

Botten van buffelhuid kun je ook nog proberen, als je dat nog niet hebt gedaan.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Ik koop voor de afwisseling een Churpi.

De Churpi is een Nepalese kaas gemaakt in de Himalaya, gemaakt van Yakmelk met behulp van limoensap en een heel klein beetje zout (zo weinig dat het niet in procenten uit te drukken is). De mensen in de Himalaya eten zelf de zachtere variant maar deze is extra lang gedroogd (3 maanden) zodat dit echt een harde kauwsnack is voor je hond.

Dit is een duurzame snack.

https://www.meatandbones.nl/a-46468252/churpi-nepalese-kaas-harde-kauwsnack/churpi-nepalese-kaas-harde-kauwsnack-per-stuk/

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Maar wat is er mis mee dat hij doorgaat tot ze op zijn?

Ik eet mn bord ook leeg als ik het lekker vindt haha.

Kluiven is ook super goed voor ze (ontspanning) en een half uur vind ik al heel wat.

 

Kophuid is denk ik wel het taaiste wat ik tegen ben gekomen.

En dan vooral kamelenkophuid.

Daar is yara wel even zoet mee (maar vind ze ook niet heel interessant, dus kan meespelen)

 

En deze struisvogelbotjes:

https://www.ozzlesdogfood.com/struisvogel-kauwbot-groot.html

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Runderkophuid platen? Bullepees? Hier koop ik ook lamsribben, eenden en kippenkarkassen, lamsbouten etc. 

 

Ook hier een Churpi, mijn hond, die enorm van kluiven houdt, deed hier 1.5 week mee, en dan na 1 uur nam ik hem weg, anders blijft ze bezig  :) 

honden page profiel ..

honden foto van .

Er bestaat ook een 'kauwwortel'. Ik had het hier op het forum eens nagevraagd en toen was de conclusie dat de honden er niet veel mee doen (dus besloten om het zelf niet te kopen voor mijn hond). Maar wie weet vind jou hond het wel fijn omdat hij ook in de houten mand en trap bijt. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hier tevreden met nylabones, ik heb er een paar die ze af en toe gebruikt.

 

Maar hij gaat dus uit verveling slopen, dan zou ik kijken naar wat je doet op een dag en of dat genoeg is? Misschien zijn puzzelspelletjes ook wel goed.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik ga toch maar een nylabone halen, als ik het zo lees. Het leek me zo weinig aantrekkelijk, maar wie weet. En zo’n buffelhoorn en churpi is misschien toch ook wel wat.

en Yara, er is op zich geen probleem dat hij doorgaat totdat het op is, maar ik zou wel willen dat niet alles zo snel op is  

En Brenda, ik ben er zeker van dat het geen slopen is, en al helemaal niet uit verveling ;-) 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Geloof ook niet dat het uit verveling is sommige honden hebben gewoon een sterkere behoefte om lekker te kauwen. een half uur kauwen is voor ene hond al heel bevredigend schijnen ze een stofje aan te maken wat voor rust zorgt.

 

Wij geven vooral dingen die ook op mogen zo hoeft het ook niet afgepakt wat soms voor frustratie van de hond kan leiden en letten we met rest van voer gewoon op dat die niet teveel krijgt.

 

nylabone of hoe je het schrijft was hier een grote domper interesse verloor heel snel omdat het niet op kon leek wel haha 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Hier runderkophuid platen, doet hij niet super lang mee helaas... (Mocht wel wat langer gezien de prijs) deze krijgt hij elke avond als wij gaan eten en hij gaat ermee door tot wij het omruilen of het op is. Daarnaast pakt hij heel veel zijn nylabone de dag door.

 

Link heeft deze al super lang en is voor hem nog steeds interessant:
https://www.bol.com/nl/p/tasty-bone-trio-bone-rund-large/9200000010753201/

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Dank Fresta, die had ik inderdaad gezien en ik denk dat ik die maar bestel. Voor mijn gevoel wel een van de betere "nep-snacks" als ik het zo bekijk. Er zit in ieder geval een "smaakje" aan 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hier liggen altijd hertengeweien, kauwwortel en tastybone

Door Puck's allergieën verder geen ander kauwmateriaal. Maar hoop dat dat weer kan een keer. 

 

Je zou runder hoefjes kunnen proberen. Had er 100 gekocht voor 15 euro. Daar doen ze best lang mee. Helaas wg moeten geven omdat puck er jeuk van kreeg. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Voor de hoefjes zou ik uit kijken. Zó veel enge verhalen over gehoord. Mijn hond krijgt ze ook wel eens, en hoe goed zij ook kauwt, ze zijn klein, en ze kunnen zo in de keel schieten, onwijs hard zijn ze, ik laat ze altikd 30 minuten weken in warm water, maar zelfs dan vind ik het nog gevaarlijk. Ik geef ze nu bijna nooit meer door alle griezelverhalen over hoefjes. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zijn niet goedkoop....maar je hond doet er heel lang mee....nylabone, een foto erbij gaat helaas niet, hp is weer van slag.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb faro een nylabone gegeven vorig jaar en hij krijgt er dus wel stukjes plastic af en eet dat op, dat lijkt me nou niet gezond.

Ik heb een xxl Elandenhuid, bij cool4pets, hij doet daar heel lang mee,is wel duur maar ik doe er wel een maand mee, ik ruil wel na 3 kwartier kluiven.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer heeft alleen Nylabone. Komen stukjes af, poept ie gewoon weer uit.  Andere, natuurlijke dingen zoals hertengewei bijt hij helaas kapot. 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Bedankt voor alle tips.

Ik heb uiteindelijk vandaag deze besteld aangezien ik deze uitvoering niet in de plaatselijke dierenwinkel kon krijgen: https://www.nylabone.nl/nylabone-big-chew-beef-bone-hondenkluif-nbc101.html

We gaan het meemaken maandag 

ik heb met dank aan jullie nu in ieder geval ook een lijst van producten die ik nog kan en wil uitproberen als deze kluif het niet blijkt te zijn.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vandaag naar de winkel geweestom buffelhoorn te halen. Helaas niet verkrijgbaar omdat de partij niet door de douane kwam. Ter vervanging wortelhout mee genomen. Ziva zit er enthousiast op te knagen maar krijgt er wel wat stukjes af heb ik het idee. Eens kijken hoe lang dit het uit houdt...

honden page profiel bentebente

Hertengewei? Dat schijnt ook erg hard te zijn.

Volgende forumvraag: Hekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^