Maagdilatatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hai allemaal,

Even terug van weggeweest. Ik ben op zoek naar advies.

 

In januari kreeg Nova (4 jaar, Zwitserse witte herder); een maagdilatatie. Ik ken de symptomen hiervan en stond dus godzijdank op tijd bij de dierenarts.

 

2 weken terug ging ze veel braken, weer veel gas maar geen vergrote maag, uiteindelijk eind van de week besloten te opereren. Was niet echt aanleiding toe, maar omdat de klachten  (en foto's en echo's) zo vaag bleven toch voor de zekerheid even kijken. Dat werd een zware 2 uur durende operatie waar uit bleek dat drie stukken van een kauwhoefje in haar maag en darm vast zaten. Nog net niet erdoor heen. Er startte een slopende week voor ons met veel medicatie en aangepaste voeding.

 

Na een aantal dagen mocht ze terug op haar normale voeding (geperste brok). Alles ging goed en we waren blij dat de nachtmerrie over was. Afgelopen maandag gaf ze in de ochtend ineens haar brokjes over. Die middag had ik al een afspraak staan en ze was gewoon levendig, niks aan het handje. Maar door dat ze zo rustig deed en ik als een zombie de afgelopen weken (ik slaap bijna niet, ik durf niet) door het leven ga vergeten te zeggen. Tot het savonds weer gebeurde. Maar het overgeven ging lastig. Ik controleerde haar maag op zwelling en drukte daarbij wat. Ze begon te piepen en gooide het eruit.  met een beetje bloed. Met piepende banden weer naar de DA natuurlijk. Weer een dilatatie.

 

Ik weet nu niet meer wat ik moet.. Ze heeft vroeger op kvv en lange tijd op BARF gestaan, mee gestopt omdat wij ten 1e niet zo goed zijn in het op tijd uit de vriezer halen en ten 2e omdat ze schrokt.  ook met barf. Ook met kvv. Ook in een kong, ja echt.

 

Key is dus zo min mogelijk schrokken en lucht binnen krijgen. Rust pakt ze na het eten prima en spelen is sowieso tot 2 uur erna verboden (en nu is dat zelfs benchrust). Er zijn 5 verschillende slobowls onderweg naar mijn huis.

 

Deze avond gebeurde het weer... het overgeven. Zonder gepiep en ze was direct weer ok maar ik hing al met de DA aan de telefoon.

 

Nova heeft op elke voeding dan ook veel last van scheten en boeren. Ze heeft voedselallergieen, bij stress (en het is een reactieve hond dus stress is er al snel) last van haar darmen.

 

Ik sla nu elke keer als ik haar voer (portie is verdeeld over 6 tijden op het moment) een kruisje. Ik kan niet meer. Ik heb volgende week examenweek.. Ik ben zo bezorgd..

 

 

Haar brokjes komen er steeds heel uit. Het zijn lichtverteerbare brokjes. Ze door het huis verstoppen werkt ook niet.

 

Ik denk nu dat KVV en BARF niet lichtverteerbaar genoeg zijn. En deze brokken door het kauwen duidelijk ook niet. Wat is nu wijsheid.. natvoer? De brokken gewoon plat slaan? Maar overal lees ik dat grote brokken beter zijn om het te voorkomen.

 

Ik ben radeloos.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Oei oei wat een ellende...

Misschien kun je het gehele patiëntendossier opvragen en voor een second opinion eens naar bv Kliniek de Uithof in Utrecht gaan. (Spoedverwijzing van je DA). Daar zijn alle specialisten jij elkaar en kunnen ze je op dezelfde dag van onderzoek gewoon direct naar de volgende specialist sturen. Het is duidelijk nog niet over....dat ga je zelf inderdaad niet meer trekken. Ik ken het....Hele nachten op en steeds maar doorgaan. 

 

Die maagdarmoperatie is niet niks. Heeft mijn vorige hond ook gehad. Kan mij voorstellen dat voer nu nog even zwaar valt. ...of dat de operatie niet netjes is gedaan en ze er last van houd...

 

Je zou met de DA kunnen overleggen haar voorlopig op bv RC recovery te zetten en daarna heel voorzichtig mengen op geweekte geexpandeerde hypoallergene brok...

 

 

Of gekookte kip of kalkoen, iets om even een paar dagen alleen te geven en dan heel voorzichtig mengend over op geweekte hypoallergene brok?

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb je al eens gestoomd vlees geprobeerd ? Onze hond deed het ook niet goed op brok en op kvv. We zijn toen overgeschakeld op gestoomd vlees en dat ging bij deze hond wel goed. Je moet ook wel weer oppassen welk eten, want je hebt tegenwoordig zoveel merken. Waar onze hond het heel goed op doet, is terra pura gestoomd vlees. Het is wel een duurdere voeding. Maar ik betaal liever meer aan goed eten, dan dat ik veel naar de dierenarts moet . Dat kost soms ook heel veel geld

https://www.buddysbite.nl/index.php/biologische-hondenvoeding-hondenvoer/biologische-hondenvoeding-terra-pura.html

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Misschien ook interessant om te weten...https://www.voerwijzer.com/mediatheek/verteringssnelheid-rauw-versus-brok/

 

En  https://www.dierenkliniektiel.nl/patienten/veel-gestelde-vragen/geperste-geextrudeerd-brok-en-maagtorsie/

 

Bij een dergelijke operatie ook niet van alles wat geven. Daar raakt het systeem ook flink van overstuur en helpt de hond daar ook niet mee. Renske vlees is gestoomd maar ik zou eerder kijken of je een brok kunt krijgen die de hond binnen houd en eenzijdig eerst kan verteren.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Al eens Hill's i/d low fat blik geprobeerd ?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro heeft 2 keer een maag dilatatie gehad, hij zat op kvv, ik ben toen op blikvoer overgegaan Herrmanss, en sindsdien gaat het wel veel beter.

Faro heeft nog meer aan zijn darmen, dus vergelijkbaar is het niet, maar gestoomd voer Renske, Herrmanss zijn goede merken en veel beter verteerbaar.

Is de ontlasting wel goed, want het kan ook komen als ze te vol met poep zitten, Faro heeft zeg maar 4 dagen lang voordat het er uit komt, hij zit dus altijd vol. Ik bedoel dus 1 maaltijd blijft 4 dagen zitten ook al poept hij elke dag, met een echo en ook op de foto was dat goed te zien.

Wat daarbij geholpen heeft is enzymen geven (vectra) dat helpt ook met de vertering.

Oh en brokken ging ook niet goed.

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik ben geen expert op gebied van maag torsie

Maar vallen me wel wat dingen op in je openingspost 

 

Ik vind die hoefjes echt eng spul..zeker voor een hond die brok krijgt en schrokt... en al   maag/darm problemen heeft want het verteerd niet echt zoals je helaas hebt moeten ondervinden.

Dus neem je kauwsnacks zorgvuldig onder de loep 

Huid oren en harde pezen zou ik ook weglaten..ivm veel te belastend

Het vervelende is dat de meest harde kauwsnacks vaak ook wat zwaarder vallen..terwijl het kauwen op zich heel goed is voor de ontspanning..(die een gevoelige nerveuze hond hard nodig heeft)

 

Verder dat 6 x voeren is dus tijdelijk?of moet je dat blijven doen?

Het lijf van je hond komt beter tot rust met 2x voeren

Met doorlopend voeren moeten de organen doorlopend werken immers

Dus als zijn als het mag van de arts zou ik de voermomenten geleidelijk weer afbouwen

Snap dat het voor jou ook te niet te doen is

Al zijn er volgens mij wel voerautomaten waarmee je via een app gedoseerd voer kan geven terwijl je er niet bent

Als het voor langer is misschien een idee?

Verder zou ik eens opzoek gaan naar goede holist arts..die kan je helpen met de juiste voeding (en echt dat hoeft niet altijd vers te zijn al is dat soms beter)

maar ook met de nerveuze aard van je hond en de stress en het herstel van de operatie

 

De eerste keer dat ze diletatie kreeg wat voerde je toen?

kan me voorstellen dat barf te zwaar valt nu na al die operatie ect..maar kvv verteert niet zwaar op zich..verteert makkelijker dan een brok

Verder snap ik het probleem nooit zo goed van eten uit de vriezer halen..

je geeft je hond eten.. en haalt een portie uit de vriezer voor de volgende maaltijd..zo simpel 

 

Anyway..ik hoop dat je haar snel op de rails krijgt

De juiste voeding vinden kan een hele zoektocht zijn ..zeker als je rekening moet houden met meerdere problemen

Wij duimen 

 

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Een holist zou zeker wat kunnen betekenen.

Ik weet niet wat voor diersoort geeft, maar dat is ook een trigger, Faro deed het veel beter op eend en paard( blik)

Zit je hond altijd vol lucht, winderigheid, dan zou ik op ander voer over gaan, een ander diersoort en licht verteerbaar, blik dus.

Dat zijn wel dingen die bij Faro hebben geholpen, hij heeft het daarna niet meer gehad.

Ook zien we het aankomen en dan helpt bewegen, wandelen dus om de boel kwijt te raken, ik masseer Faro zijn buik, ik masseer de lucht er uit, alleen als het in de maag blijft hangen dan is dat lastig.

Kleine hoeveelheden heb ik nooit gedaan, want de maag blijft inderdaad alleen maar aan het werk, beter is dan een voeding zoeken die wel goed verteerbaar is.

Je hond is nog zo jong, ik zou dit zeker tot op de bodem uit willen zoeken, misschien eens naar binnen laten kijken, ik zou dan naar een holist gaan die ook dierenarts is, dan kan je alle kanten op.

Faro heeft geen maagdillatie gehad, toen we eenmaal het goede voer hadden gevonden, maar met hulp van een Holist en via dit forum.

Een maagdilatatie is gevaarlijk, de voorloper van een maagkanteling, en het ziet er zo zielig uit, die opgezwollen maag, verschrikkelijk.

Faro heeft nog andere dingen maar die maagdilitaties hadden echt met vertering te maken. Nu heeft hij daar gelukkig geen last meer van.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

TS hoe gaat het met jou en Nova vandaag? Wat geslapen zelf? Heeft ze het eten binnen gehouden?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Een holist zou zeker wat kunnen betekenen.
Ik weet niet wat voor diersoort geeft, maar dat is ook een trigger, Faro deed het veel beter op eend en paard( blik)
Zit je hond altijd vol lucht, winderigheid, dan zou ik op ander voer over gaan, een ander diersoort en licht verteerbaar, blik dus.
Dat zijn wel dingen die bij Faro hebben geholpen, hij heeft het daarna niet meer gehad.
Ook zien we het aankomen en dan helpt bewegen, wandelen dus om de boel kwijt te raken, ik masseer Faro zijn buik, ik masseer de lucht er uit, alleen als het in de maag blijft hangen dan is dat lastig.
Kleine hoeveelheden heb ik nooit gedaan, want de maag blijft inderdaad alleen maar aan het werk, beter is dan een voeding zoeken die wel goed verteerbaar is.
Je hond is nog zo jong, ik zou dit zeker tot op de bodem uit willen zoeken, misschien eens naar binnen laten kijken, ik zou dan naar een holist gaan die ook dierenarts is, dan kan je alle kanten op.
Faro heeft geen maagdillatie gehad, toen we eenmaal het goede voer hadden gevonden, maar met hulp van een Holist en via dit forum.
Een maagdilatatie is gevaarlijk, de voorloper van een maagkanteling, en het ziet er zo zielig uit, die opgezwollen maag, verschrikkelijk.
Faro heeft nog andere dingen maar die maagdilitaties hadden echt met vertering te maken. Nu heeft hij daar gelukkig geen last meer van. "

 jij hebt veel ervaring met  maag darmen en lucht

en de intoleranties onder controle krijgen is onderdeel van het geheel

Faro is een mooi voorbeeld die het super goed doet op hoogwaardig blik voer

Als ik blik of gestoomd geef krijg ik een  enorme berg dikke brei als ontlasting

Het blijft uitproberen per dier wat ze best verdragen

paard konijn eend zijn zeker de betere opties bij klachten

eend is de meest extreem verkoelende dus dat is ook niet altijd raadzaam voor elk dier

Maar denk dat de kracht van elke verbetering zit in hoogwaardig voer bij een gevoelig dier

of het nu brok is vers blik of zelf gekookt uiteindelijk

Je zal uit moeten dokteren wat werkt met gericht proberen en dagboekjes bijhouden

 

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er zijn meerdere oorzaken voor een maag dillitatie, het kan schrokken zijn, te snel water drinken en teveel, het kan een verteringsprobleem zijn, en het kan ook zijn dat er een tumor in de darm alles blokkeert die de boel tegenhoud en dus de maag gaat opblazen.

Ik zou dus zeker willen weten wat de oorzaak is dat hij het nu 2 keer heeft gehad, dat kan via echo of foto.

Faro heeft een echo gehad om dat uit te sluiten.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat heftig zeg,

 

ik heb niet echt iets toe te voegen, maar heb je een idee waarom ze zo schrokt?

 

Een holist lijkt me in jouw geval een heel goed idee, er kan zoveel meespelen. Allergieen is een probleeem van het immuunsysteem, wat voor een groot deel in de darmen zit, dus dat lijkt me zinnig om op peil te brengen.

 

Misschien kan je dan ook vragen of het een idee is, om af en toe een vegane dag in te lassen? Dan is het voedsel al min of meer voorgekauwd omdat je alles heel fijn moet maken wil een hondenlichaam het goed opnemen. Bij Jenna heeft dit wel meegeholpen in de strijd tegen haar allergieen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Oei oei wat een ellende...
Misschien kun je het gehele patiëntendossier opvragen en voor een second opinion eens naar bv Kliniek de Uithof in Utrecht gaan. (Spoedverwijzing van je DA). Daar zijn alle specialisten jij elkaar en kunnen ze je op dezelfde dag van onderzoek gewoon direct naar de volgende specialist sturen. Het is duidelijk nog niet over....dat ga je zelf inderdaad niet meer trekken. Ik ken het....Hele nachten op en steeds maar doorgaan. 
 
Die maagdarmoperatie is niet niks. Heeft mijn vorige hond ook gehad. Kan mij voorstellen dat voer nu nog even zwaar valt. ...of dat de operatie niet netjes is gedaan en ze er last van houd...
 
Je zou met de DA kunnen overleggen haar voorlopig op bv RC recovery te zetten en daarna heel voorzichtig mengen op geweekte geexpandeerde hypoallergene brok...
 
 
Of gekookte kip of kalkoen, iets om even een paar dagen alleen te geven en dan heel voorzichtig mengend over op geweekte hypoallergene brok? "

 

Op rc stond ze na de operatie idd. Het ging mis op het moment dat we weer normaal gingen voeren

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Heb je al eens gestoomd vlees geprobeerd ? Onze hond deed het ook niet goed op brok en op kvv. We zijn toen overgeschakeld op gestoomd vlees en dat ging bij deze hond wel goed. Je moet ook wel weer oppassen welk eten, want je hebt tegenwoordig zoveel merken. Waar onze hond het heel goed op doet, is terra pura gestoomd vlees. Het is wel een duurdere voeding. Maar ik betaal liever meer aan goed eten, dan dat ik veel naar de dierenarts moet . Dat kost soms ook heel veel geld
https://www.buddysbite.nl/index.php/biologische-hondenvoeding-hondenvoer/biologische-hondenvoeding-terra-pura.html "

 Ja ook gehad

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

@Roos de hoefjes zijn natuurlijk direct is de kliko beland. En ik schaam me kapot maar het is gewoon waar; ik wist dit. Ik wist dat het kon gebeuren. Maar ze ruilde het laatste stukje altijd zo goed en t hield ze lekker bezig. Nu ligt al het kauwspul in de kliko. Alleen nog nylobones. 6x is niet voor altijd maar wel 4x. En tsja kwa vriezer, 2 autisten die hun eigen eten al regelmatig vergeten te verzorgen.

 

 

@yooop er zit geen tijd tussen de aanval en het eten. Het is direct. Verder heeft ze echt op elk voer en elke diersoort mogelijk gestaan vanwege elimineren enz. Gas was altijd het zelfde. Ik ken de gevaren van dilatatie en torsies.. Een holist.. tsja.. Ik geloof daar niet zo in? Ik heb wel echt een hele goeie dierenarts. Maar Utrecht zou ik wel zien zitten. Tumor is niet het geval gezien ze vorige week helemaal open gehaald en onderzocht is om die stukken eruit te halen.

@Dobry schrokken is sinds de sterilisatie. Ze kent geen vol gevoel en is enorm vraatzuchtig. Ik ga zodra de antibiotica kuur is afgelopen weer starten met probiotica. Maar wat is een vegane dag?

 

 

Sorry voor de rommeligheid en kortafheid. Ik ben jullie enorm dankbaar maar met 3 uur slaap voor de zoveelste nacht in de afgelopen 3 weken, als ik al slaap, ben ik echt op

 

 

 

 

 

Vandaag nova 4x een kleine portie gegeven. Dit lijkt het antwoord te zijn (in de slobowls) want vandaag ging goed. Maar ik blijf elke voederbeurt doodsbang.

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  
Op rc stond ze na de operatie idd. Het ging mis op het moment dat we weer normaal gingen voeren "

 Bedoel je de RC Recovery blikvoer? Of RC Hypoallergenic brok?

 Weet dat een hond gewoon levenslang op dieetvoer van RC kan blijven als het de brok betreft. Misschien eens met DA overleggen mbt RC gastro intestinal. Speciaal voor maag darm patiënten 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Weer dubbelpost 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

@cody dank voor de pb, enorm lief, ik reageer even zo omdat ik wat belangrijks ben vergeten.

 

 

Het is namelijk zo dat het na het eten, soms tijdens, direct en in zijn geheel uitkomt. Sterker nog... Ze heeft een week op anti misselijkheid pillen gestaan en gisteren nog een anti braakspuitje gehad..

 

Blik van RC  ging na de operatie goed maar ik voel me heel slecht bij dat merk.

 

 

Kosten zijn hier absoluut het probleem niet  (ook niet met het opzoeken van een second opinion ofzo). Maar ik vertrouw mijn DA gewoon enorm...

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"  Bedoel je de RC Recovery blikvoer? Of RC Hypoallergenic brok?
 Weet dat een hond gewoon levenslang op dieetvoer van RC kan blijven als het de brok betreft. Misschien eens met DA overleggen mbt RC gastro intestinal. Speciaal voor maag darm patiënten  "

 rc gastro dinges stond ze op ja. Sorry, zo warrig.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  rc gastro dinges stond ze op ja. Sorry, zo warrig. "

 Laat dat merkgevoel gauw van je afglijden. Als ze t goed doet op rc geef je dat gewoon.

 

Finley heeft maanden gastro intestinal gehad. Geen gebraak meer. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Waar de hond het goed op doet is goed voer. Niet wat wij er van vinden. Als RC de hond goed houd....waarom niet.  Al mijn honden hebben het op RC altijd beter gedaan dan op voer wat ik graag wilde geven. Ze zijn er uiteindelijk allemaal oud mee geworden en mijn huidige hond doet het ook beter op RC dan enkele andere merken. Hij heeft nu RC Gastro intestinal....waarom ook niet dan. Liever dat de hond het goed doet dan wat ik er van vind

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" @Roos de hoefjes zijn natuurlijk direct is de kliko beland. En ik schaam me kapot maar het is gewoon waar; ik wist dit. Ik wist dat het kon gebeuren. Maar ze ruilde het laatste stukje altijd zo goed en t hield ze lekker bezig. Nu ligt al het kauwspul in de kliko. Alleen nog nylobones. 6x is niet voor altijd maar wel 4x. En tsja kwa vriezer, 2 autisten die hun eigen eten al regelmatig vergeten te verzorgen.
 
 
@yooop er zit geen tijd tussen de aanval en het eten. Het is direct. Verder heeft ze echt op elk voer en elke diersoort mogelijk gestaan vanwege elimineren enz. Gas was altijd het zelfde. Ik ken de gevaren van dilatatie en torsies.. Een holist.. tsja.. Ik geloof daar niet zo in? Ik heb wel echt een hele goeie dierenarts. Maar Utrecht zou ik wel zien zitten. Tumor is niet het geval gezien ze vorige week helemaal open gehaald en onderzocht is om die stukken eruit te halen.
@Dobry schrokken is sinds de sterilisatie. Ze kent geen vol gevoel en is enorm vraatzuchtig. Ik ga zodra de antibiotica kuur is afgelopen weer starten met probiotica. Maar wat is een vegane dag?
 
 
Sorry voor de rommeligheid en kortafheid. Ik ben jullie enorm dankbaar maar met 3 uur slaap voor de zoveelste nacht in de afgelopen 3 weken, als ik al slaap, ben ik echt op
 
 
 
 
 
Vandaag nova 4x een kleine portie gegeven. Dit lijkt het antwoord te zijn (in de slobowls) want vandaag ging goed. Maar ik blijf elke voederbeurt doodsbang.
 
  "

 He meid ..je hoeft je nergens voor te schamen

Ik bracht het juist naar boven omdat dit soort dingen echte instinkers zijn

Niemand die ze verkoopt waarschuwd voor de risico's van grote stukken hoef in de maag/darmen

en het gaat zo vaak wel goed

en kluiven is oh zo goed voor een gevoelige hond maar een grotere hond heeft andere dingen  dan keihard meestal zo weggewerkt

Ik bedoelde het meer als voorzorg voor de toekomst 

en vroeg me ook af of je al idee hebt hoe je de kauw behoefte van je hond kan voldoen zonder te hard spul

ik denk dat bv groot stuk gedroogde (wit)vishuid wel een optie zou kunnen zijn die minder belastend is ..daar moeten ze ook op kauwen ivm de maat

maar is niet zo zwaar op de maag en darmen bv

(ik heb het natuurlijk over wanneer dat fysiek weer aan de orde is)

 

4x  mogen eten is al een super fijne verbetering..ook haalbaarder

probeer niet te bang te worden voor terugval

Meer dan het in de gaten houden en je best doen kan je niet

 

 

 

 

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Wat rot dat ze zo gevoelig is!

 

Mijn advies is ga over op een krokante brok, met evt wat goede kwaliteit blik erbij.

Je schreef dat het op de rc gastro prima ging. Dan zou ik absoluut dat weer gaan geven.

Met de veterinaire brok is niks mis het is niet voor niks ontwikkeld.

Prins heeft evt ook veterinaire voeding als je je daar beter bij voelt.

 

Kvv en barf zou ik zelf niet zo gauw geven als ze zo kwakkelt. Vlees (vooral het bot) kost gewoon meer tijd (en maagzuur) om te verteren.

 

Geperste brokken kunnen soms nog wel eens zwaar vallen.

En krokante brokken hebben wat meer volume waardoor ze sneller een voller gevoel hebben, scheelt misschien op het schrokken.

 

Een oppashond van mij heeft heel snel last van maagzuuraanvallen (en schrokte enorm) nu over op een krokante brok. Maagzuuraanvallen zijn verminderd en schrokt ook bijna niet meer. Je kan ze eventueel wel laten wellen om te wennen in het begin.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een vegane dag is een dag zonder dierlijke producten, moet je hond wel lusten natuurlijk

 

 

 

Een goede holist is in mijn ogen een dierenarts die verder gestudeerd heeft na zijn studie reguliere geneeskunde. Bijv. in de chinese traditionele geneeskunde, een onderdeel daarvan is de acupunctuur en chinese kruiden, maar het is veel uitgebreider. Holistisch in de zin van een totale aanpak, proberend de oorzaak van het probleem aan te paken en geen symptoombehandeling.

 

Als het schrokken gekomen is na de sterilisatie, heeft het misschien met haar hormoonhuishouding te maken en zou die dus weer in balans gebracht moeten worden. Dat is dan bijv. waar een holist naar zou zoeken mocht dat bij jouw hond het geval zijn.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop


 
@yooop er zit geen tijd tussen de aanval en het eten. Het is direct. Verder heeft ze echt op elk voer en elke diersoort mogelijk gestaan vanwege elimineren enz. Gas was altijd het zelfde. Ik ken de gevaren van dilatatie en torsies.. Een holist.. tsja.. Ik geloof daar niet zo in? Ik heb wel echt een hele goeie dierenarts. Maar Utrecht zou ik wel zien zitten. Tumor is niet het geval gezien ze vorige week helemaal open gehaald en onderzocht is om die stukken eruit te halen.
@Dobry schrokken is sinds de sterilisatie. Ze kent geen vol gevoel en is enorm vraatzuchtig. Ik ga zodra de antibiotica kuur is afgelopen weer starten met probiotica. Maar wat is een vegane dag?
 
 

 Aaah ja z is aan de binnenkant al bekeken, dat is mooi, dan kan je dat afvinken.

Ik heb dus ook een hond die meteen na verkeerd voedsel op blaast, konijn gaat helemaal fout, en kalkoen , rund kip, het enige wat werkt is Paard en Eend, en nu af en toe een beetje kalkoen.

Als je hond het wel goed doet op RC dan zou ik dat lekker gaan geven.

Faro heeft het minst last van blikvoer, maar hij kan wel eens de brokjes die geperst zijn, de niet krokante dus, maar die geef ik als snoepjes, bij teveel gaat dat ook heel erg fout.

Ik weet hoe het is en ik begrijp dat je er niet van kan slapen, want het is een vreselijk rotgezicht.

Ik denk ook alleen maar met je mee omdat Faro er zo'n last van heeft gehad, de winderigheid is nooit echt weggegaan, maar door een Holist die ook acupuntuur geeft is de winderigheid een stuk minder.

Faro heeft van alles aan zijn darmen, niet te vergelijken, maar ik herken wel het meteen reageren of een verkeerd diersoort, heel herkenbaar, ik blijf je topic volgen en als ik jou was zou ik zeker naar Uterecht gaan.

En als me nog wat te binnen schiet dan deel ik het met je, als je het niet erg vind.

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat ik eigenlijk zou doen is contact zoeken met een goede voedingsdeskundige.. En misschien ook wel gaan voor een second opinion

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

@dobry haha lusten is t probleem niet niet. Vuilnisbak. Maar is dat niet juist moeilijker verteerbaar?

 

@yooop Sorry als het niet zo over kwam maar ik ben je tips zeker wel heel dankbaar hoor! Van iedereen trouwens

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" @dobry haha lusten is t probleem niet niet. Vuilnisbak. Maar is dat niet juist moeilijker verteerbaar?
 
@yooop Sorry als het niet zo over kwam maar ik ben je tips zeker wel heel dankbaar hoor! Van iedereen trouwens "

 Oh nee hoor, je kwam gewoon goed over, ik dacht er niks van.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" Wat ik eigenlijk zou doen is contact zoeken met een goede voedingsdeskundige.. En misschien ook wel gaan voor een second opinion "

 

Dit is zeker een goede optie.

Ik ben zelf voedingsdeskundige in opleiding maar ik kan je mijn docent aanraden voor een consult.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  
Dit is zeker een goede optie.
Ik ben zelf voedingsdeskundige in opleiding maar ik kan je mijn docent aanraden voor een consult. "

 Hee dat is grappig.. ik ook  haha 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hypothyreoïdie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^