Vaccinatie tegen hondsdolheid niet meer verplicht in Ardennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wie weet of dit klopt, mijn lievelingsvakanties met hond is naar de Ardennen, alleen ik wil mijn oude hond geen enting meer geven.

Nu kom ik dit tegen, klopt dat echt?

 

Vaccinatie tegen hondsdolheid niet meer verplicht in Ardennen

Geplaatst op 26/02/2016
rabies

België is sinds 2001 officieel vrij van hondsdolheid. Bovendien is de situatie in de buurlanden gesaneerd. Daarom zal vanaf 1 maart 2016 de vaccinatie niet meer verplicht zijn, terwijl dat nog het geval was voor honden ten zuiden van Samber en Maas en op alle campings in België.

Willy Borsus, federaal minister van Landbouw, belast met Dierengezondheid, heeft besloten om de verplichte vaccinatie te schrappen voor gezelschapsdieren die ten zuiden van Samber en Maas en op campings verblijven.

Het gaat om een verplichting die sinds 1967 van kracht was. Vroeger was hondsdolheid wijd verspreid in onze regio, met name bij vossen, en vormde het een reëel gevaar voor de mens en voor huisdieren.

De minister herinnert er echter met aandrang aan dat de vaccinatie van honden, katten en fretten die buiten de Belgische grenzen reizen of die in België toekomen vanuit het buitenland altijd vooraf gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid. Dit is van toepassing voor zowel het transport van geïmporteerde dieren als voor de dieren die met hun baasje naar het buitenland gaan.

In sommige Europese landen en buiten Europa is hondsdolheid immers nog steeds aanwezig, waardoor de vaccinatie verplicht blijft om de herintroductie te vermijden van de ziekte in België. Zij is omkaderd door een Europese wetgeving.

Ter herinnering, hondsdolheid is een potentieel dodelijk ziekte die wordt overgedragen via het speeksel van een besmet dier en kan verschillende zoogdieren en de mens treffen. Voor de mens is de ziekte in alle gevallen dodelijk vanaf het moment waarop de symptomen zichtbaar worden.

 http://www.dierenartsgoegebeur.be/nl/nieuws/nieuws-cat/vaccinatie-tegen-hondsdolheid-niet-meer-verplicht-in-ardennen.htm

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dit wil zeggen dat mensen die ten zuiden van Samber en Maas wonen, hun hond niet meer verplicht moeten vaccineren. Ook Belgen die elders wonen (bijvoorbeeld Vlaanderen of Brussel) en naar de Ardennen gaan (dus binnen eigen land blijven), hoeven geen vaccin. 

Al wie echter over de landsgrens komt (dus vanuit het buitenland) is verplicht z'n hond wél te vaccineren. De europese invoerregels blijven gelden.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Wie weet of dit klopt, mijn lievelingsvakanties met hond is naar de Ardennen, alleen ik wil mijn oude hond geen enting meer geven. "

 als je vanuit NL komt, moet je je hond wel laten vaccineren tegen rabies

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Helaas Yooop.... wij zijn volgen jaar ook weer de pisang en zullen toch echt rabiës moeten enten ondanks dat wij ook niet verder reizen als de Ardennen

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja jammer, ik maakte even een blij sprongetje, maar durf mijn hond niet te enten ook al heeft hij er nooit geen last van gehad.

Nu ben ik maar op zoek in Limburg, dat is ook een klein beetje Belgie.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

staat ook in het artikel:

De minister herinnert er echter met aandrang aan dat de vaccinatie van honden, katten en fretten die buiten de Belgische grenzen reizen of die in België toekomen vanuit het buitenland altijd vooraf gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" staat ook in het artikel:
De minister herinnert er echter met aandrang aan dat de vaccinatie van honden, katten en fretten die buiten de Belgische grenzen reizen of die in België toekomen vanuit het buitenland altijd vooraf gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid "

 ja hihi ik reken soms Nederland een beetje mee met Belgie, dat slaat natuurlijk nergens op, ik wilde het gewoon te graag denk ik, het staat er gewoon

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^