Wolf op de veluwe!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" De felste tegenstanders zijn hier de jagers, die natuurlijk een flinke concurrent hebben als er wolven in hun "revier" komen."

 Die willen vooral graag zélf een wolf schieten...

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Mocht een wolf in bebouwde kom een gevaar opleveren komt er wel een ontheffing of vergunning om hem af te schieten.

honden page profiel wolfyywolfyy

honden foto van wolfyy

" Mocht een wolf in bebouwde kom een gevaar opleveren komt er wel een ontheffing of vergunning om hem af te schieten. "

 

Nee, de wolf is een beschermde diersoort in Europa. Tenzij een wolf iemand bijt of aanvalt oid mag hij niet worden afgeschoten.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Even lezen wat geschreven wordt.... "een gevaar oplevert" én "vergunning of ontheffing" om afgeschoten te worden. Dan kan het wel ondanks dat het een beschermde diersoort is en er geen andere oplossing is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Even lezen wat geschreven wordt.... "een gevaar oplevert" én "vergunning of ontheffing" om afgeschoten te worden. Dan kan het wel ondanks dat het een beschermde diersoort is en er geen andere oplossing is. "

 Ze gaan de bevers die ze uitgezet hebben jaren geleden en beschermde dieren zijn ook vangen en doodschieten.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Prachtige dieren, wolven. Gelukkig zijn er nog uitgestrekte natuurgebieden op deze aarde waar ze alle ruimte hebben om op hun natuurlijke manier te leven.

Waarom zouden we ze dan in dit dichtbevolkte landje willen hebben?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"

Waarom zouden we ze dan in dit dichtbevolkte landje willen hebben? "

 Makkelijker aan eten geraken. vb. kuddes schapen op weilanden, afval enz.

Misschien volgen ze de kuddes everzwijnen wel, blijkbaar zitten er hier in België behoorlijk veel.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/duitsland-wil-zes-bastaardwolven-afmaken?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

>In Nederland is een wolf nog een zeldzaamheid, in Duitsland leven verschillende wolvenroedels. En daar is nu ophef over zes bastaards.

Het gaat om welpen van vijf maanden oud in de deelstaat Thüringen, die een hond als vader hebben. Het mengen van honden- en wolven-genen is volgens het landelijk wolveninstituut een gevaar voor de wolvensoort?, en daarom adviseert het instituut hen zo snel mogelijk te doden.<

 

Ook dat kan in het dichtbevolkte Nederland een probleem worden.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het typisch Nederlands om juist dat te doen wat we niet zouden moeten doen; "Wolven voeren en het beest niet met rust laten en ik vrees ook vreselijk klagen.."

honden page profiel wolfyywolfyy

honden foto van wolfyy

" Even lezen wat geschreven wordt.... "een gevaar oplevert" én "vergunning of ontheffing" om afgeschoten te worden. Dan kan het wel ondanks dat het een beschermde diersoort is en er geen andere oplossing is. "

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Gedomesticeerde wolfhybriden zijn verboden tm de 4e generatie. In het wild zullen dit soort wolfhybriden vallen onder de niet aangewezen diersoorten. En niet aangewezen diersoorten zijn niet gewenst in het wild. Daar is wetgeving voor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ze zijn nog in discussie over de hybriden. Al eerder had een tante van de bewuste wolvin ook welpen met een hond als vader. Deze dieren zijn eerst opgevangen in een omheind terrein, maar konden daar volgens de berichten niet aarden en zijn toen alsnog gedood.

 

Maar ik neem aan dat overal waar wolven en honden zijn zulke dingen gebeuren... en of het echt zo erg is...

In elk geval hoop ik dat ze de dieren niet dood maken, maar er een goede oplossing voor vinden.

 

Ik heb dat boek ook over Romeo, en een verklaring voor zijn gedrag zou kunnen zijn dat er ook ooit ergens hond in zijn voorouders voorkwam speculeert de schrijver van het boek ergens.

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

oh leuk 

hihi

honden page profiel wolfyywolfyy

honden foto van wolfyy

" Gedomesticeerde wolfhybriden zijn verboden tm de 4e generatie. In het wild zullen dit soort wolfhybriden vallen onder de niet aangewezen diersoorten. En niet aangewezen diersoorten zijn niet gewenst in het wild. Daar is wetgeving voor. "

 Dat klopt niet. Pas vanaf de 5e (F5) generatie is het legaal om een wolf kruising te hebben. Heb zelf een F2 en F4 wolfkruising, inclusief ontheffing.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Even lezen weer "tot en met (=tm) 4e generatie is verboden". 5e generatie kan dus en inderdaad de andere ook maar met ontheffing. Al zal dat met de nieuwe wetgeving ook straks niet meer mogelijk zijn denk ik.

 

Trouwens Wolfyy.....je weet zeker dat er niet 1 van jou is ontsnapt? Is iedereen in rep en roer blijkt het een tamme hybride 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Die wolf zal het gevaar nu niet zijn....Rheden/Arnhem zwijn valt wandelaars en honden aan http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2146304/Agressief-zwijn-valt-wandelaars-aan-hond-raakt-gewond

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nou ja, het schijnt dat wolven zelf dusdanig bang zijn van mensen, dat al die verhalen over de grote boze wolf waarschijnlijk niet over wolven gingen. Dat waren waarschijnlijk wolf hybriden, bewust gefokt en gebruikt door mensen voor de jacht. Die hadden dus het nadeel dat ze niet bang waren voor mensen, maar wel veel jachtinstinct hadden. Daardoor denken sommige onderzoekers dat juist die achter die nare aanval verhalen van vroeger zitten.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: De avonturen van Asco.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^