Vuurwerk desensibilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Omdat ik door het jaar heen gemerkt heb dat Ziva harde knallen, onweer en vuurwerk een beetje eng vindt, ben ik in september begonnen met vuurwerk filmpjes om haar aan het geluid te laten wennen. Ik begon met het geluid van mijn laptop op 38%, inmiddels staat het op 80%!

Als ik op mijn laptop eenmaal op de 100% zit, kan ik op de tv op uoutube eb via daar verder trainen. 

 

 

Ik vroeg me af of er andere mensen zijn die op deze manier hun hond aan vuurwerk hebben laten wennen? Werkte het goed? Hebben jullie misschien nog tips? Herhalen jullie de geluiden door het jaar heen nog wel eens? Of hebben jullie één periode van desensibilisatie gehad en was het daarna voor altijd goed?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het werkt hier voor geen meter, aangezien het vuurwerk hier veel harder gaat dan op welk filmpje ook. Maar ik volg graag!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ja, dat is de reden dat ik straks via de tv verder ga. Kan ik zelfs de lichtflitsen erbij doen 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Hiwr werkt dat ook totaal niet. Ze kijkt niet eens op of om als ze het op tv of radio hoort.. of laptop wat ook.

 

Maar in t echt... ja dan wel!

Al laatst wel keek zs op van de tv. MAAAAR die middag had ze voor het eerst zonder mij met.opaas 5 rotjesknallen in het bos gehoord van dichtbij... en daar heeft ze voor haar doen ook erg veel last van gehad... dus dat je san opkijkt snap ik..

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Ja, dat is de reden dat ik straks via de tv verder ga. Kan ik zelfs de lichtflitsen erbij doen  "

 Dat is leuk en aardig.

Maar bij echt vuurwer? ed. Komt.zoveel meer kijken..

Denk aan de geur de flitsen het weer. Gewoon echt alles. De mensen die het afschieten de plek.. minsschien net onder een brug met enorme echoo die je op verrre afstand hoort..

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik zou er lucifers bij afsteken, want Faro vind vuurwerk helemaal niet erg op Tv of radio of PC, maar in het echt wel, hij ruikt het ook, en in lucifers zit ook zwavel, dus wie weet?

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier werkt het ook voor geen meter, hoe hard ik de tv of rafio ook zet, beide honden reageren niet, maar als er buiten een knal is dan kijken ze wel op.

De jongste is niet echt angstig met vuurwerk of onweer, de oudste wordt wel wat zenuwachtiger en houd de lucht goed in de gaten als we buiten lopen, binnen reageert ze minder, maar merk wel aan haar dat ze het niet leuk vindt.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Werkt hier voor geen meter. Ook op cursus gehad in een auto met steeds geluid harder en dan knetterhard. Onze teef vind dat niet leuk, maar geen paniek als bij vuurwerk. Ze weet dat het anders is dan echte vuurwerk.

 

Overigens had onze teef al een angst voor vuurwerk, ik denk dat het beter helpt als nog onbekend is. Onze teef heeft een trauma van vuurwerk doordat vlak bij haar hoofd knallen uiteen zijn gegaan. Heel leuk als ze ineens in juni vuurwerk afsteken. Dus niet echt een duidelijk voorbeeld voor je denk ik. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Honden VOELEN vuurwerk ook veel sterker dan wij - de drukgolven, dat is. En die kun je niet via je PC of tv nabootsen met een dvd'tje of iets, je moet dn een hele sterke subwoofer hebben om bij die ultra lage frequenties in de buurt te komen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Honden VOELEN vuurwerk ook veel sterker dan wij - de drukgolven, dat is. En die kun je niet via je PC of tv nabootsen met een dvd'tje of iets, je moet dn een hele sterke subwoofer hebben om bij die ultra lage frequenties in de buurt te komen "

 Precies, en de geur, maar een geweerschot daar word Faro ook heel bang voor, niet gek want hij is van een Spaanse jager geweest, van schoten is hij nog banger.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Puck reageert niet op hetgeen wat van tv of computer komt.

Ze blijft bang voor het echte geknal. Dat komt nog veel harder binnen denk ik dan van tv en computer. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hè, dat is balen! Ik dacht dat dit goed zou werken, maar inderdaad komt er bij vuurwerk meer kijken dan alleen het geluid en lichtflitsen. 

Ik denk dat ik er toch mee door ga, het scheelt allicht iets. Toch hoor ik graag ook ervaringen van anderen!

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

hier hetzelfde, de CD's en youtube filmpjes kan ik keihard aanzetten en dan wordt er nauwelijks op gereageerd. Wordt er buiten geknald dan wordt er heel anders gereageerd.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik kan me ook niet voorstellen dat het werkt. Scott is niet bang voor geweerschoten; ze jagen hier vlakbij regelmatig in het weiland en dat doet hem niets. Vuurwerk is een heel ander verhaal. Ik denk inderdaad de geur, de drukgolven, de lichtflitsen. Vuurwerk op tv doet hem ook helemaal niets, maar in het echt wel.

honden page profiel Willemien Willemien 3 doggies

honden foto van Willemien

Mij is het ook verteld dat die filmpjes etc moeten werken. Ook is mij verteld om een dag van te voren een radio aan te zetten, en langzaam het volume verhogen. Hier geen last van vuurwerkangst, hele dag door horen ze het carbid schieten en 's avonds is hier weinig vuurwerk op het platteland  . Wij gaan ook altijd naar het dorp om vuurwerk af te steken.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Binnenkort zullen die sterretjes wel weer overal verkrijgbaar zijn, die kun je er ook nog bij aansteken. Dan heb je ook een stukje geur en licht erbij om aan te wennen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Binnenkort zullen die sterretjes wel weer overal verkrijgbaar zijn, die kun je er ook nog bij aansteken. Dan heb je ook een stukje geur en licht erbij om aan te wennen. "

 

Doe dat dan wel buiten, anders vrees ik dat je kerst en oud en nieuw op straat moet gaan doorbrengen .

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Binnenkort zullen die sterretjes wel weer overal verkrijgbaar zijn, die kun je er ook nog bij aansteken. Dan heb je ook een stukje geur en licht erbij om aan te wennen. "

 Dat is een goede tip, dank je wel!

Volgende forumvraag: Notificatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^