Winderigheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

Hoi allemaal 

 

Sinds een maandje geleden hebben wij een nieuwe pup, Froyo.

Een kruising van een Alaska malamute x schotse collie. Het is een schatje , maar de laatste tijd heeft hij last van stinkende scheetjes. Gisteren avond zijn we allebei gevlucht uit de living want meneer had wat lucht met ons gedeeld.

Hij is nu 13 weken en staat op Edgar & Cooper puppy. Daar buiten krijgt nog lamsoren , konijnenoren en trainings snoepjes met pens , en s'avonds een dental 3 in 1 stick van Vitakraft. En heel af en toe een gedroogde kippen filet.

 

Is er een of ander manier om de windjes tegen te gaan ? Of moet ik iets laten van zijn voeding / snoepjes? 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou die dental stick eens achterwege laten. Het is hoofdzakelijk graan wat je voert. Dat kan best op de darmen werken en de winderigheid veroorzaken.

Analytische bestandsdelen Samenstelling:
graan (tarwe, rijst), plantaardige nevenproducten (uit mais en aardappel), vlees en dierlijke nevenproducten (gevogelte), olie en vet (plantaardig), mineraalstoffen (tetranatriumdifosfaat 3.000 mg/kg).

Toegevoegde stoffen:
vitamine C (440 mg/kg), Zink [E6] (230 mg/kg).

 

http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/gebitsverzorging_snacks/vitakraft/424995

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Honden onder de 9maand mogen nog niet zoveel snoepen hoor... Kauwbeentjes zoals oren/dental sticks... Zijn veel te zwaar voor het maagje van de pup, je kan Kauwspeelgoed nemen voor je pup zoals een kong, je kan een buffelhuidbeentje nemen en in de diepvries leggen voor zijn tandjes maar laat het hem niet opeten, gewoon wat aan knagen is oké. Hoelang doet hij met een oor? Kijk eens op de verpakking van die oren en dental sticks, leeftijd staat erop. Ik gaf Raiko vanaf 5maand eens een buffelhuidbeentje, voordien enkel een kong (kan ook in de diepvries) of een stuk hout speciaal om op te bijten, te koop in de dierenwinkel

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Juist ergens op knagen is goed, teveel is nooit goed.

Maar een keer daags zo'n konijnenoor moet kunnen. Daar kan een pup denk ik wel een hele dag mee doen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Winderigheid kan goed liggen aan voeding en/of snacks.

 

Ik ben niet bekend met de voeding waarvan je de naam geeft. Maar ik zou als ik het rijtje zo zie eerst de dentalsticks inderdaad even weglaten en kijken of het betert.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Honden onder de 9maand mogen nog niet zoveel snoepen hoor... Kauwbeentjes zoals oren/dental sticks... Zijn veel te zwaar voor het maagje van de pup, je kan Kauwspeelgoed nemen voor je pup zoals een kong, je kan een buffelhuidbeentje nemen en in de diepvries leggen voor zijn tandjes maar laat het hem niet opeten, gewoon wat aan knagen is oké. Hoelang doet hij met een oor? Kijk eens op de verpakking van die oren en dental sticks, leeftijd staat erop. Ik gaf Raiko vanaf 5maand eens een buffelhuidbeentje, voordien enkel een kong (kan ook in de diepvries) of een stuk hout speciaal om op te bijten, te koop in de dierenwinkel "

 Ik ben van mening dat knagen juist héél goed is voor honden, ook voor jonge honden en pups. Toen mijn hond pup was kon ze zich heerlijk uitleven op runderoren, zalmkoppen, bullepees etc, ze was echt voldaan daarna, goed voor de hersenen, en verlaagd stress, nogsteeds laat ik mijn hond minimaal 30 minuten aan iets knabbelen, élke dag. 

 

 

Ts, ik zou ook die Dentalsticks achterwege laten. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  Ik ben van mening dat knagen juist héél goed is voor honden, ook voor jonge honden en pups. Toen mijn hond pup was kon ze zich heerlijk uitleven op runderoren, zalmkoppen, bullepees etc, ze was echt voldaan daarna, goed voor de hersenen, en verlaagd stress, nogsteeds laat ik mijn hond minimaal 30 minuten aan iets knabbelen, élke dag. 
 
 
Ts, ik zou ook die Dentalsticks achterwege laten.  "

 Tuurlijk is dat goed voor ze maar 13 weken is wel erg jong voor al die snacks vind ik... Het maagje van een pup is nog niet zo sterk als van een volwassen hond

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

Hij krijgt maar 1 snack met een keer he , is zijn lamsoor op krijgt hij iets nieuws , met een oor doet hij een dag of 2-3 . Hij krijgt dit zodat hij iets zou hebben om zich bezig te houden als we gaan werken zij'. Het is niet dat hij dagelijks zowel een lamsoor of een konijnenoor krijgt. 

 

Heb nu gisteren avond een stukje van gedroogde kippenfilet gegeven als hij in zijn bench ging ipv die dental stick eens zien als het betert 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Hij krijgt maar 1 snack met een keer he , is zijn lamsoor op krijgt hij iets nieuws , met een oor doet hij een dag of 2-3 . Hij krijgt dit zodat hij iets zou hebben om zich bezig te houden als we gaan werken zij'. Het is niet dat hij dagelijks zowel een lamsoor of een konijnenoor krijgt. 
 
Heb nu gisteren avond een stukje van gedroogde kippenfilet gegeven als hij in zijn bench ging ipv die dental stick eens zien als het betert  "

 Denk het toch teveel is hoor voor zen maagje... Ook gevaarlijk om aan een pup te geven als hij alleen is

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Denk het toch teveel is hoor voor zen maagje... Ook gevaarlijk om aan een pup te geven als hij alleen is "

 

Het is echt niet teveel. Puck kreeg toen ze pup was ook gewoon dingen voor te kauwen. Het is juist belangrijk, anders gaan ze ergens anders aan beginnen. 

 

Buffelhuid en Kong is voor onze kleine hondjes niet te doen. De Buffelhuid is te hard en Kong krijgen ze de bek niet eens omheen.

 

Een kruising malamute zou t wel kunnen, maar de buffelhuid is nog veel te hard.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Denk het toch teveel is hoor voor zen maagje... Ook gevaarlijk om aan een pup te geven als hij alleen is "

 Kan gerust, goed juist voor de pup

 

Ik ben het er wel mee eens dat je dit NIET moet geven als je weg bent, een ongeluk zit in een klein hoekje, en het is ontzettene onverantwoordelijk om je hond of pup een snack te geven als je de deur uit bent.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Kan gerust, goed juist voor de pup
 
Ik ben het er wel mee eens dat je dit NIET moet geven als je weg bent, een ongeluk zit in een klein hoekje, en het is ontzettene onverantwoordelijk om je hond of pup een snack te geven als je de deur uit bent..  "

 

Dat klopt. Het kan zelfs misgaan als je er bij bent is mijn ervaring helaas.

Hier liggen wel runderoren, maar ik weet dat puck alleen kauwt als ik er bij ben. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
Dat klopt. Het kan zelfs misgaan als je er bij bent is mijn ervaring helaas.
Hier liggen wel runderoren, maar ik weet dat puck alleen kauwt als ik er bij ben.  "

 Precies. Dat hier ook, Kahlúa kauwt wel eens buiten op een vies stinkbot,  maar ik check regelmatig, ook dan kan er iets gebeuren helaas.. maar iets geven als ik helemaal weg ben, zou ik niet snel doen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Alle kauwbotjes liggen hier bij terugkomst nog net zo als wanneer ik wegging. Ze raakt ze dus niet aan. Als ik terug ben begint ze er vaak enthousiast aan.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hoe gaat het nu?

Ik heb eens zitten kijken naar Edgar Cooper, ziet er op zich goed uit, maar er kan best iets inzitten dat minder goed valt, zoals kip.

https://nl.edgardcooper.com/collections/kibbles/products/fresh-duck-chicken-with-pumpkin-and-banana?language=nl

 

Als het zo blijft en er ook dunnere stinkende ontlasting is, dan kun je nog laten checken op een Giardia-infectie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^