veel drinken, veel plassen wat is de beste oplossing??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Sinds een aantal weken drinkt mijn Jack Russell van 8 jaar oud extreem veel! Ook plast hij nu veel meer en veel vaker.. soms kan hij het gewoon niet meer ophouden en plast hij binnen.
Ik ben hiermee naar de dierenarts gegaan omdat ik me toch wel zorgen maakte.
Er is urine onderzoek en bloedonderzoek gedaan. Er werd me verteld dat hij helemaal gezond was!! wel kreeg hij voor de zekerheid een antibiotica kuurtje mee. Nu zul je zeggen, wat een opluchting hij is kerngezond!.. toch niet. De kuur is nu afgelopen.. en het heeft niets geholpen.. soms heb ik het idee dat het zelfs erger is geworden! hij drinkt en plast zoveel!!
Nu heb ik vanochtend weer met de DA gebelt. Hij zei dat het ook nog vanuit de hersenen kon zijn. Als dat zo was moet hij de rest van zijn leven druppels krijgen zodat hij weer een normale hoeveelheid drinkt.

Maar wat is nu de beste beslising? teveel drinken is verder niet schadelijk voor mijn hondje,, want alles wat teveel is plast hij gewoon weer uit... moet ik dan toch de rest van zijn leven druppels gaan geven (die volgens de DA niet lekker zijn voor de hond)
Of moet ik afwachten.. als het nu echt heel erg wordt dat ik alsog de druppels ga gebruiken??

Heeft iemand hier ervaring mee??

groetjes Laura

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "veel drinken, veel plassen wat is de beste oplossing??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn hondje had dit ook een paar maanden terug en ik dacht ook meteen aan suikerziekte of baarmoederontsteking.. maar er kwam ook niets uit de testen..

nu bleek ze veel kattenvoer te eten en dat is heel zout dus dronk ze veel.

misschien krijgt jou hond ook te veel zout binnen.. nog eens naar je brokken kijken of misschien heb je ook een kat?

succes

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vreemde dierenarts, bloedonderzoek en urine onderzoek gedaan geen medische oorzaak gevonden en toch een antibiotica gegeven ? vreemd.heeft tie dan niet verteld voor wat je hond dan die antibiotica gekregen heeft ? toch niet voor zoete koek ?

ga eens over een week op vers vlees, geef geen brok even, kijk eens hoe dat dan gaat. als je hond niets mankeert, maar toch zoveel plast moet dat toch aan de voeding liggen zodat je hond veel drinkt. probeer dat eens een hele week, geef ook geen enkel tussen doortje. probeer dat eens even.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Laura,

Hmm.. bij veel drinken denk ik gelijk aan diabetes of iets met de nieren.
Weet je of de dierenarts ook op diabetes getest heeft?
Een antibiotica kuurtje "voor de zekerheid" vind ik best vreemd, het lijkt me dat ze uit het bloedbeeld moeten kunnen bepalen of er een ontsteking aanwezig is in het lichaam? Maar misschien heb ik het mis.. hebben andere leden hier ervaring mee?
Wat voor druppels heb je gekregen?
Als je er geen goed gevoel bij hebt, zou je misschien een afspraak bij een andere da kunnen maken voor een second opinion...?

Succes ermee!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

hey marjan,

Bij mij was de diabetes test meteen gedaan bij de urine en bloedonderzoek.

Ik kreeg ook een antibiotica kuurtje omdat ze hier blaasontsteking van kreeg.

misschien is dat bij laura ook zo?

groetjs

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

@ Gerdine, Nou mijn hondje heeft een paar jaar terug last gehad van de darmen (diaree en braken) we zijn toen over gegaan op lichverteerbaar voer en hebben ook bewust gekeken welk voer goed was en wat niet (dus ook gelet op zouten en kleurstoffen etc) hij heeft dat voer nu al een paar jaar en het ging altijd goed tot een paar weken terug... we hebben ook geen kat meer en hij krijgt geen andere koekjes dan dat hij normaal altijd krijgt.. dus ik kan me bijna niet voorstellen dat het ineens door het voer komt!

@ Willemijn, de onderzoeken was niets ernstigs uit gekomen, bloedonderzoek was helemaal goed. Maar bij het urine onderzoek zat een hele kleine afwijking, de arts zei dit is niets ernstigs, kan een hele lichte blaasontsteking zijn of iets met de prostaat. Hij zei normaal zou je dit niet eens moete merke zo weinig,, maar omdat hij dus zoveel plaste had hij dus voor de zekerheid een antibiotica kuur voorgeschreve.. die is nu afgelope maar heeft ook totaal niets geholpe.

@Marjan, De nieren dacht ik ook meteen aan, vandaar het bloedonderzoek. Maar er was niets mis met de nieren.
Hij heeft nu nog geen druppels. Ik had vanochtend de DA gebelt en die zei dat er druppels zijn om te kijken of het psygisch kan zijn en dat het dus vanuit de hersenen fout zit en daarom veel dinkt. De druppels zouden in 3 dagen al moete werke, Dus dat je binne 3 dagen ziet of hij weer normaal drinkt.
Maar die druppels zal hij dan de rest van zijn leve moete blijve nemen. En ik vraag me nu dus af of dat wel nodig is.. want veel drinken is verder toch neit schadelijk? want wat teveel is plast hij gewoon weer uit...

En ik was inderdaad aan het denken aan een second opinion.. Maar ik wilde eens kijke wat de forumleden te zeggen hebben :-)
Ik vraag me ook af of een secon opinion wel nodig is als hij al bloedonderzoek enz gehad heeft... want de andere arts zal vast neit wel iets vinden in het bloed

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

is er door je d.a ook getest/gedacht aan het syndroom van cushing ?
en waarom niet even een second opinion als je twijfeld ?

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Laura,

Sinds ik de afgelopen maand met een van mijn poezen geregeld bij de da heb gezeten, heb ik mijn les voor wat betreft een second opinion geleerd.
Wanneer je gevoel niet goed is bij de ene DA... dan zou ik echt naar een ander gaan. Wanneer deze met dezelfde diagnose komt, prima, maar wanneer deze met een hele andere diagnose komt...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan kom ik toch terug op mijn berichtje, ik vond het vreemd dat er niets werd gevonden, dat je toch een antibiotica kuur gekregen hebt, ja dan moet je dat er bij schrijven. dat er toch iets is gevonden. dan had ik niet zo gereageerd.

tel eens de hoeveelheid van het water op wat je je hond geeft, dan kan je zelf ook een conclusie trekken of het echt te veel is. gewoon beginnen met een literfles in zijn bak doen, is tie op ? dan weer een liter, en dat doe je van smorgens tot savonds, is het inderdaad abnormaal dan kan je altijd nog eens terug gaan om te vragen wat er aan te doen is.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

@ Willemijn, ja ik had het eerste keer inderdaad verkeerd omschreven. Ik bedoelde dat er neits ernstigs was gevonden. er was inderdaad iets kleins fout in het urine onderzoek maar dat zou je normaal waarschijnlijk niet eens moete merke.. de antobiotica heeft dus ook niet geholpe voor het probleem dat hij teveel plast..

Mij is vereld dat een hond ongeveer 100ml drinkt per kilo. Mijn hondje weegt 6 kg. Maar hij dronk voor de antobiotica kuur zeker 10 ml op een dag..
Ik heb het idee dat het alleen maar meer is geworden.
Ik ga morgen nog eens controleren hoeveel hij nu drinkt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

morgenochtend begin je gelijk met een lege bak te vullen, een liter water, niets anders geven dan alleen water de dag. is de liter op. dan weer een liter erin, net zolang tot het savonds tien uur is, dan tel je de liters bij elkaar op. en weet je precies wat je hond drinkt, en kan je daar mee met deze informatie bij je dierenarts aankomen, die constateerd of het gewoon is of veel te veel, zolang dat je niet echt weet wat je hond drinkt, is het best moeilijk om te zeggen, mijn hond drinkt veel.

geef alleen zijn eten die dag, en dan ook geen enkel tussen doortje, ook geen beloning of wat dan ook, let daar even op. zo kan je precies zien wat en hoeveel hij drinkt buiten zijn voeding. laat maar horen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien eens klassieke homeopathie proberen ?
Een da die toch medicatie geeft, maar niet echt weet
wat er is, vind ik op zijn minst, opmerkelijk.
Met homeopathie komt de balans terug in het lijfje
en misschien helpt dit voor uw maatje.
Daarmee bedoel ik dus niet, zelf een flesje halen
bij de reformzaak, maar onder begeleiding de dosis
bepalen en geven.
Toen mijn oudste behandeld werd voor zijn rechterachterkant en hij homeopathische druppels
kreeg, waren ineens ook zijn huid en ingewandenproblemen over, terwijl hij daar niet
voor behandeld werd.
Ik geloof er echt in, terwijl ik dat eerst niet deed.
Ik heb zelf twee jacks. O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

machtel , ook een goed alternatief voor laura. :-D

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Laura, wat voor voer krijgt je hond?
Ben je sindskort verandert van voer soms?
Heb je een kat in huis?

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Nog een vraagje:
Gebruik je andere koekjes/botjes enz?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is het vandaag nog een beetje te vroeg ? weet je al of je hond veel en veel te veel drinkt ? heb je het al een beetje kunnen afmeten ?

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

heb vanochtend precies 600ml water gegeve..
(al was het wat later dan normaal omdat ik later dan normaal op was vanwege nieuwjaar)
dat had hij net om 7 uur op. Heb er nu weer 300ml bij gedaan.

En als ik het goed heb begrepen is de normale hoeveel heid voor mijn hondje een halve liter water per dag (in normale omstandigheden)

en het is vandaag niet warm en ik heb niet langer of intensiever gewandeld dan normaal.. dus eens kijken hoeveel hij nog gaat drinken tot vanavond

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

ik bedoelde 6 uur O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben benieuwd, goed dat je het even bij houd. schrijf het op. is het inderdaad meer dan anderhalve liter, dat het tegen de twee liter aanloopt, dan weet je precies wat tie drinkt en kan je daarmee naar de dierenarts voor vragen, en voor wat er aan de hand is met je hond.

als je hond een droge brok heeft, kan hij daardoor zoveel drinken, dan is er niet veel aan de hand, maar gaat tie echt naar de twee liter en er boven, dan moet je toch echt even gaan.

even geen tussen doortjes geven, helemaal niets.

p.s. ik lees het nog eens over, hij heeft vanochtend 600 gekregen ? en nu om zeven uur is het op >? en nu heb je er weer 300 ingedaan ? dan echt als tie brok krijgt van je, is dat niet al te veel, geef eens goeie info. want dat is dan vanaf vanochtend tot nu 600 /

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

k bedoelde 6 uur niet 7 uur... (niet dat dat het grote verschil maakt)

Maar mij is verteld dat voor mijn hondje 600ml normaal is.. dus een halve liter per dag. Om 6 uur had die dat op..
als hij die 300ml ook op drinkt dan heeft hij dus de helft meer gedronken dan normaal is..

dat is mij verteld... Is dit dan niet zoveel???

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee eigenlijk is dat niet te gek veel, zeker als tie brokken krijgt, dat is dan een liter vocht per dag, nog niet eens. 600 en vanavond 300. en dat heeft tie nog niet op ? vannacht niets gedronken terwijl die sliep ? nee dat is niet een hond die abnormaal veel drinkt.

hou dat nou eens een paar dagen in de gaten, en geef geen tussen doortjes wat betreft andere lekkernijen. dus alleen zijn brokken, meer niet.

heb gevraagd of tie brokken krijgt ? wat voor brokken ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en het is niet de helft meer. toch ?

600 vanaf vanochtend tot zes uur savonds , en dan nog eens 300 ? dat is 900 op een dag. dus nog geen liter vocht. en als tie dan brok eet, nee dat is niet extreem veel drinken,

nogmaals een paar dagen dat afmeten, en nogmaals eens bekijken of het wat minder wordt, of meer. even nog volhouden, want als blijkt dat tie te veel drinkt, kan je dat beter aan je dierenarts vertellen, dan even natte vinger werk. dus nog een paar dagen afmeten, morgen en zondag. wel kan je je dierenarts even inseinen, met een belletje, en wel zeggen wat je je hond voert. doen hoor.

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Hoi,
Je schrijft dat je hond sinds enkele weken meer is gaan drinken.
Zou het kunnen zijn dat je de afgelopen weken iets warmer in huis gestookt hebt dan daarvoor. Ik merk hier aan de honden dat ze ook meer drinken nu de verwarming hoger staat dan een tijdje terug. En al wat ze meer drinken komt er ook uit.
Het is maar een gedachte.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

hij had die 300ml ook op vanavond.. dus in totaal heeft hij nu 1 liter gedronke.

dit voer krijgt hij: http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/mera_dog/pure/100601


@Tes, daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht.. Ik woon nog thuis en hoe warm mijn ouders de verwarming nu hebbe gezet.. heb geen idee! zal het morgen meteen eens navragen!!

groetjes Laura

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik weet dat als mensen en honden een tekort aan het ADH hebben (anti diuretisch hormoon), ze meer plassen.

Door het teveel plassen moeten ze dus ook meer drinken om het te compenseren. Moeite dus om dat goed uit te laten zoeken. Is een belangrijk hormoon dat tegen gaat dat je te veel plast en dus teveel vocht verliest.

Groet
Sandra

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

PS; dat hormoon wordt in de hypofyse achterkwab in de hersenen aangemaakt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Door de sneeuw (kou) kunnen honden ook meer gaan drinken. En droog hondenvoer drinken honden ook veel door, alleen als hij dat altijd heeft gehad en het is iets van de laatste weken, dan zal het daar niet aan liggen. Vuurwerk misschien? Dat de hond door stress drinkt?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Die van mij heeft dat ook gehad, en bij haar werd na veel onderzoek diabetes insipidus geconstateerd. Moet je maar eens intikken bij Google. Heeft trouwens niets te maken met gewonen diabetes. Succes!

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Je hondje wordt al een dagje ouder hé.
Zijn lichaam gaat veranderen en dan kan het wél aan het voer liggen en ik vraag me af waarom je 'speciaal' voer blijft geven. Blijft hij dan last hebben van de darmen als je het niet geeft?
Ik zou overschakelen op kvv.
1 omdat je hondje er niet jonger op wordt
2 dan merk je meteen of het aan het voer ligt of niet
3 het is ook licht verteerbaar en voor een hondje van 6 kg heb je zoveel niet nodig en gaat vast wel in de diepvries (zou wel duck afraden)
4 waarschijnlijk ga je goedkoper uitkomen dan wat je nu voor je brokken betaald.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "veel drinken, veel plassen wat is de beste oplossing??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^