Chocola

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Guppie (Gast)

hoi allemaal, ik heb een boomerpup en hij weegt ongeveer 4 kilo. Ik heb hem 10 minuten alleen gelaten tijdens de afwas en nu kom ik er net achter dat hij 2 of 3 chocoladepindarotsjes heeft gegeten. Ik heb direct de dierenarts gebeld en die zegt dat ik af moet wachten of hij diarree krijgt of moet overgeven.   ik maak mij enorm veel zorgen en ben bang dat hij ziek word of misschien erger. Wat kan ik nu nog doen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een andere dierenarts bellen en vragen om zijn mening.

Ik zou persoonlijk ook niet rustig kunnen blijven zitten als mijn hond dat gegeten had.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Is het melkchocola of pure chocola?

Guppie (Gast)

melkchocolade.

honden page profiel SpinnekeSpinneke

honden foto van Spinneke

Mijn hond heeft toen ze een kleine twee jaar was een bijna volledige pot choco opgevreten. Ik was 5 minuutjes naar school met mijn dochter en toen ik terugkwam keek ze me aan met 'de blik'. O-) Ik wist meteen dat ze iets gedaan had wat eigenlijk verboden was. Had hem gewoon van de tafel gestolen... Ben ook ferm ongerust geweest, maar ze is er nooit ziek van geweest. Als dat je kan geruststellen. En in een pot choco zit toch ook aardig wat. Hou haar goed in de gaten en bij de minste zorgen naar de dierenarts.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Mijn hond heeft toen ze een kleine twee jaar was een bijna volledige pot choco opgevreten. Ik was 5 minuutjes naar school met mijn dochter en toen ik terugkwam keek ze me aan met 'de blik'. O-) Ik wist meteen dat ze iets gedaan had wat eigenlijk verboden was. Had hem gewoon van de tafel gestolen... Ben ook ferm ongerust geweest, maar ze is er nooit ziek van geweest. Als dat je kan geruststellen. En in een pot choco zit toch ook aardig wat. Hou haar goed in de gaten en bij de minste zorgen naar de dierenarts. "

 Hoi Spinneke,

Ik vind het persoonlijk geen goed idee om iemand wat dat betreft gerust te stellen... ivm de grote pot die bij jouw hond goed is gegaan..

het scheelt per hond.

ook nog eens gewicht hond en wat heeft de hond binnen gekregen.

Ik denk dat je super veel geluk hebt gehad.

maar chocolade kan zeer giftig zijn en veel schade aan richten.

(zelfs dodelijk) 

Hoi guppie,

ik zou inderdaad evt een andere dieren arts bellen voor de zekerheid.

in ieder geval de hond heel goed in de gaten houden.

inderdaad bij veranderingen meteen de DA bellen.

ik hoop dat het mee valt.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Melkchocolade is minder schadelijk dan pure chocolade.Als het ook nog eens goedkope rotsjes zijn is de chocolade nog minder aanwezig. Ook bevat een pindarotsje veel mindere chocolade dan bv een stuk van een reep.

Je kan als je twijfelt een andere DA bellen en vragen om advies.

 

honden page profiel bentebente

Mijn jack heeft ooit anderhalve chocoladeletter uit de schoen gestolen. Was geen leuke sinterklaasochtend haha. Hier werd ze gewoon heel dik van en ze poepte een tijdje chocoladestukjes. 

 

Nou betekent dit niet dat jouw hondje ook zo gaat reageren. Dat het melkchocolade is is een meevaller, en het is geen brok chocola want er zit ook nog pinda in. 

 

Ik zou even een andere dierenarts bellen en het dan gewoon aankijken.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Het giftige van chocolade is theobromine. Per gram melkchocola zit er 2,2miligram theobromine in. Je spreekt van een vergiftiging als de hond meer dan 20mg per kg lichaamsgewicht heeft gegeten. Daar onder kan de hond diarree krijgen of braken. 

Je hond kan dus maximaal 80mg hebben volgens die regel. 

Hoeveel chocola zou er op 3 pindarotjes zitten? Lang geen 40 gram lijkt mij.

 

Ik zou het gewoon aankijken. Bij twijfel gewoon een andere dierenarts vragen.

Volgende forumvraag: Bijtende hond HELP!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^