hotspot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

robin (Gast)

mijn hond heeft een hotspot op haar wang/nek, een hondenkap aandoen gaat echt niet omdat ze dan van de schrik gewoon op een plaatst blijft staan met haar staart tussen haar poten en 30 minuten echt gewoon niet beweegt,nu krijgt ze antibiotica en ontsmet ik het met isobetatine in lauw water, nu wanneer zal deze hotpsot beginnen te genezen want het is echt een lelijk beeld, ze heeft deze middag bij de dierenarts antibiotica gekrgen. Nu om de wonde af te dekken heb ik er verband rond gedaan want ze mag er absoluut niet aan krabben maar heb schrik dat ze dit los krabt en dan snacht eraan krabt of overdag als ik niet thuis ben, weet iemand misschien een andere oplossing? alvast bedankt! En het is een rottweiler van 1 jaar dus ze krabt een verband zo los als ze het wilt.. nu de eerste halfuur krabt ze er toch niet aan met dit verband dus dit is al goed..

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Toevallig heeft Buddy dit jaar 2x een hotspot gehad. De eerste ook in de hals. De DA adviseerde toen om er mentholpoeder op te doen, zodat het droogt en minder jeukt. Hij is er toen goed van af gebleven

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het lijkt me juist beter om een hotspot gewoon in de open lucht te laten en de vacht erom heen weg scheren ipv afdekken met verband. Verband zorgt namelijk voor broei en dan duurt het langer voor de hotspot weg is of het wordt nog erger.

 

Mijn zusje gebruikt voor de hotspots bij haar hond honingzalf.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

" Het lijkt me juist beter om een hotspot gewoon in de open lucht te laten en de vacht erom heen weg scheren ipv afdekken met verband. Verband zorgt namelijk voor broei en dan duurt het langer voor de hotspot weg is of het wordt nog erger.
 
Mijn zusje gebruikt voor de hotspots bij haar hond honingzalf. "

 Dat had ik in eerste instantie ook gedaan, maar viel niet zo goed uit. De volgende dag was het echt een natte boel, dus snel naar de DA (weekend). Die raadde toen de honingzalf af.. Vreemd want hier lees ik vaker honingzalf. De mentholpoeder hielp wel echt goed. Het was vrijwel meteen droog, dus minder irritatie voor de hond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dat had ik in eerste instantie ook gedaan, maar viel niet zo goed uit. De volgende dag was het echt een natte boel, dus snel naar de DA (weekend). Die raadde toen de honingzalf af.. Vreemd want hier lees ik vaker honingzalf. De mentholpoeder hielp wel echt goed. Het was vrijwel meteen droog, dus minder irritatie voor de hond. "

 Bij m'n zusje dr hond werkt de honingzalf ook goed. Maar dat zal ook vast weer per hond verschillen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Bij een hotspot knip ik het haar weg en spuit er zo een oranje spray op. Geen zalven aan doen, zoveel mogelijk laten dragen aan de lucht.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Oppas regelen zodat ze niet alleen is. En van die hondensokjes aan zodat de schade beperkt blijft als ze toch probeert te krabben en er wat meer tijd is erop te reageren en afleiding te bieden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is de hotspot ernstig, dan even een paar dagen hydrocortiderm erop, de jeuk is direct over en de hotspot ook......bij je dierenarts verkrijgbaar....   zorg dat je voor een volgende keer hotspotfoame in huis hebt van espree...kan je direct de hotspot mee indammen.

robin (Gast)

ze heeft bij de dierenarts een spuit tegen jeuk gekregen, nu ze krabt daar door de ooronsteking en die ben ik nu ook aan het behandelen, dus ik heb het verband er wel afgehaald, binnen hoelang zal de hotspot verbeter? allesinds stoppen met vocht af te scheiden?

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Bij de eerste hotspot had Buddy ook een injectie tegen de jeuk gekregen en antibiotica. Verder droog gehouden met die mentholpoeder. Was niet zo'n grote plek en vrijwel meteen droog door de mentholpoeder.

 

Bij de tweede was het een grotere plek boven zijn kont. Die plek is geschoren en behandeld met cortavance en ook binnen een dag droog. Wel nog jeuken en mocht de cortavance 7 dagen, 1x per dag gebruiken. 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toevallig had Dobby 2 weken terug hotspot. Kaal geschoren en een paar keer per dag ingesmeerd met calendulan zalf.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Toevallig had Dobby 2 weken terug hotspot. Kaal geschoren en een paar keer per dag ingesmeerd met calendulan zalf. "

 Heb ik bij Paddy ook zo gedaan, alleen dan kort geknipt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^