Alaskan huskies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wij zijn net terug van een prachtige vakantie in Alaska. Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten en heeft maar 700.000 inwoners, waarvan bijna de helft in Anchorage woont. Het land heeft vooral ruige natuur, ontzettend veel gletsjers (meer dan 100.000), bergen tot meer dan 6.000 meter hoog. We hebben veel dieren gezien: zwarte beren, grizzlyberen, elanden, kariboes, walvissen, zeeotters, arenden, zeeleeuwen en nog veel meer.

Diepe indruk hebben de Alaskan huskies op me gemaakt. Een niet-erkend ras; de honden verschillen enorm in uiterlijk. Wat hun overeenkomsten zijn is dat ze gehard zijn tegen het klimaat, groot en enorm sterk zijn en een groot uithoudingsvermogen hebben. Er wordt dan ook nog echt gewerkt met deze sledehonden. In Denali National Park hebben wij de kennel bezocht. Zomers werken de honden niet, maar is er vooral tijd om te knuffelen met de bezoekers en demonstraties te geven. De seizoenswerkers (het park is maar van half mei tot half september open) kunnen een hond adopteren mits ze er minimaal 3 x per week mee gaan wandelen. Begin volgende maand komt de eerste sneeuw en start hun werkseizoen weer. Ze hebben ervoor gekozen om niet met sneeuwscooters te werken, maar al het werk te doen met de sledehonden. De rangers gaan dagen op patrouille met de honden en overnachten in hutten of tenten. Daarbij moeten de honden over moeilijk begaanbaar terrein in soms barre winterse omstandigheden. De honden leggen per winter zo'n 1500 mijl (=2300 kilometer) af. Er is een indrukwekkende film over gemaakt, https://www.nps.gov/dena/planyourvisit/kennels.htm Veel kijkplezier!

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Waw een prachtige film,indrukwekkend!

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Heerlijk filmpje om te kijken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat een verhaal! Vanmiddag ga ik het filmpje kijken.

honden page profiel May May

honden foto van May

wow wat een prachtig filmpje

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het filmpje gekeken. Wat geweldig mooi!

honden page profiel MaxMax

Ik moet toch even zeggen wat een mooie hond je hebt!
Ik weet niet hoe ik het gewoon kan sturen dus even zo
T is niet dat niemand t mag lezen Hahahah
Echt n leuk ras is het he!!
Ik heb er zelf ook een gehad

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Dank je wel, Max! Het is inderdaad een leuk ras.

Volgende forumvraag: klacht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^