een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heel veel succes Lara,

 

De oorzaak is overigens niet één ding. Er wordt geschreven een foute hond, of foute eigenaar, nee, nee en nog eens nee.

 

Dit is altijd een combinatie van.

 

Het karakter wordt gevormd, door erfelijke aanleg, omgeving en opvoeding.

 

Als een hond een angstige moeder heeft, kan de pup ook angstig worden. Door een traumatische ervaring, kan een hond angstig worden.

 

Als baas, doe je niet meer dan je best, maar soms is het net niet de juiste weg, voor deze hond.

Bij sommige honden, moet je heel voorzichtig zijn, bij anderen juist heel duidelijk en dan moet je maar net weten.

 

Er zit nooit een gebruiksaanwijzing bij een hond, opvoeden is niet makkelijk.

 

Gelukkig kunnen we om hulp vragen.

Ik heb altijd grote respect voor mensen, die hulp zoeken, immers, stel je je als baas kwetsbaar op. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Kijk...als je dan een eigen topic hebt dan kun je die helemaal vol zetten met zinloze vragen "

 Lijkt me erg grappig, het zinloze vragen topic. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Het moet gewoon een huishond zijn zonder extreem agressief gedrag, de hond is ook niet echt vals maar ontzettend bang, de hond heeft een verleden wat onbekend is dus dat maakt het ook niet makkelijker. "

 Waar ik aan heb zitten denken, is dat de hond (in het buitenland, zei je toch?) misschien speciaal is gefokt om als bewakingshond te werken, en met opzet agressief is gemaakt. En dan toch zijn werk niet goed deed, of om andere redenen is gedumpt. Ik ken meer van dit soort verhalen via kennissen in Spanje die honden redden en opvangen ... Dat hij gewoon géén goede socialisatie heeft gehad en nooit buiten een schuur is geweest in het eerste deel, jaren van zijn leven, kan natuurlijk ook.

Kennissen van mij hebben een Oud-Duitse herder geadopteerd die uit een vergelijkbare situatie was gekomen, anderhalf jaar oud en altijd in een schuur gezeten en nauwelijks gesocialiseerd. Viel uit naar alles, was niet te houden aan de riem, die hond had echt alles waarom mensen bang zijn van duitse herders.  Ze zijn met hem gaan trainen bij een Martin Gaus-hondenschool, privélessen, heel intensief, ze zijn daar geweest en de trainster kwam ook bij hun thuis. Ze hebben er echt heel veel geld en moeite in gestopt en dat werd beloond. Binnen een paar weken was het een totaal andere hond, onherkenbaar gewoon. Hij is nu super gehoorzaam, sociaal met mensen, andere honden, kinderen en echt een hele leuke hond. Als ik het me goed herinner, was het hier: http://www.mghsbergenopzoom.nl/aanbod/aanbod/gedrachtstherapie

 

lara (Gast)

" " " " " " " " De hond krijgt nu fluoxetine, de hond is nu bij mij omdat mijn vriendin een afspraak heeft, ik heb hem net even uitgelaten maar hij ging weer behoorlijk uit zijn dak.

Binnenshuis is het echt een schat maar laat toch ook wel een hoop stress signalen zien. " 

begrijpelijk als zijn baasje en half gestoorde vriendin heb dood willen maken, dan zou ik ook stressen als een gek. " 

Nogmaals als je niks zinnigs te melden hebt reageer dan gewoon niet.

In sommige gevallen is het gewoon beter en vooral veiliger om een hond wel een spuitje te geven.

Uiteraard vind ik het ook echt verschrikkelijk en super zielig maar soms is het gewoon niet anders.

Wachten tot het wel mis gaat is ook geen optie.

Maar ze gaat de gedragsmedicatie nog proberen dus de hond krijgt nu nog geen spuitje. " 

breng die hond naar iemand die hem gewoon wil zoals die is? man... hoe kun je nu een gezond dier dood willen maken omdat hij het in 1 huishouden niet goed doet?? zoek een huisje voor m waar hij lekker zichzelf kan zijn en waar iemand is die weet hoe om te gaan met datsoort honden gedrag.

trouwens was dat geen onzin. wie weet voelt die hond wel aan dat jullie het hebbben over m dood willen maken lekker dan.

als er in jou huis 2 grote onbekende mensen staan die zeggen nouja mischien is het beter haar dood te maken, geloof me je stressleven schiet van 0 naar 11 voor die zin is uitgesproken.

als wachten tot het misgaat geen optie is zou ik nou beginnen te zoeken naar een ander huisje. " 

Denk jij dat er iemand is die de hond wilt zoals hij nu is? Ik denk het niet.

Waar staat er dat hij het in 1 huishouden niet goed doet? De hond is al meerder keren geplaatst en terug gebracht, dit zal niet voor niks zijn..

De hond zal vast voelen dat er een verdrietige spanning heerst maar hij weet echt niet waar het over gaat hoor, sowieso vertoont hij nu nog exact het zelfde gedrag als voordat hier over gesproken werd dus naar mijn idee is het onzin dat de hond weet dat wij het hebben over dat we hem dood willen maken maargoed als jij dat wilt geloven moet je dat doen.

En al zouden er 2 onbekende in mijn huis staan die mij dood zouden willen maken tuurlijk schiet mijn stresslevel dan omhoog, lijkt me ook niet normaal als je stresslevel dan niet omhoog zou schieten. Maar een hond weet niet dat hij dood gemaakt word hoor, tuurlijk voelt hij spanning bij de mens maar al zou de mens die spanning niet hebben is het voor een hond niet anders dan wanneer hij bij de dierenarts zou komen voor bijvoorbeeld een inenting.

Vind jij wachten tot het misgaat wel een optie dan? Mijn vriendin wilt absoluut dat het geen gevaar voor andere word, lekker als je hond bijv. een kind grijpt en het kind is voor de rest van het leven verminkt. " 

nou, ik ben zoiemand die alleen maar datsoort honden overneemt. ik koop nooit een pupy. ik zie er uitdaging in een hond die door iedereen afgeschreven wordt weer handzaam te maken. en zo zijn er nog veel meer mensen. maargoed. vaak zit er achter die grote bek die ze optrekken een heel fijn lief hartje. zeg gerust altijd, dieren zijn per defenitie goede wezens. kon ik dat ook maar van de mens zeggen, maar er zijn mensen onder ons die het voor zichzelf kunnen rechtvaardigen een gezonde hond dood te maken. gestoord he? " 

En welke manier gebruik je dan om ze weer handzaam te krijgen?

Ik ben het met je eens dat een dier in de meeste gevallen niet vals is van zich zelf maar door de mens zo gemaakt word. (uitzonderingen heb je altijd natuurlijk) Maar deze hond heeft al ontzettend veel meegemaakt in zijn leven en hier kan mijn vriendin niks aan doen! " 


tuurlijk geloof ik dat je vriendin hier niets aan kan doen, hoogstwaarschijnlijk heeft ze met alle goede wil het dier in huis gehaald. ookal ken ik haar niet, ben ik daar wel bijna zeker van. dat haal ik ook uit hoe je dit topic geopend bent enzo..


hoe ik het deed met mijn honden, kijk, ik ben de baas in huis. ik eet eerst, ik ga eerst de deur uit, voordat ze eten krijgen vraag ik 1 keer om een gunst (pootje, zit, af) doen ze dat niet na 1 keer vragen krijgen ze hun eten later. niet op bed, als er bezoek komt ofzo en hij blaft of hij doet gek, doe hem naar een andere ruimte...

dit bovenstaande is voor als je hem al wat rustiger hebt trouwens.

als eerste wil je het vertrouwen hebben van je dier. ik gaf de mijne altijd het gevoel dat ik ze toch wel lief vond, dat ik ze altijd waardeerde hoe zo ook waren. ik heb ook nooit angst, want als je mij bijt, jij bent sterker, maar ik ben veel slimmer.. 0% angst is denk ik ook heel erg belangerijk, want de leider is nooi bang voor zijn 'onderdanen'

als die van mij op straat een grote mond hebben, hadden, dan pak ik ze in het nekvel en druk ze naar de grond want de hond is niet de baas. zijn geblaf ed gaat hem niet helpen de bedrijging weg te krijgen, sterker het zorgt ervoor dat hij verder verlaagd gaat worden in rang, hij gaat alleen maar 'zwakker'worden door zijn geblaf. nekvel, naar de grond, en kop wegdraaien van de prikkel. een halti zou hier kunnen werken als je bent tegen het 'aanraken' van je hond. (naar de grond werken doe je niet met lompe kracht of slaan, laat dat HEEL duidelijk zijn) je doet dit door overwicht te tonen.

enne, kijk de hond kan sterk zijn.. maar als de hond een gevaard wordt voor mij... allemaal gelukkige hondjes geworden. nog nooit opgegeven bij 1 van mijn schatjes.


de hond waar je het overhebt heet nog nooit iemand gebeten toch... ik kan inderdaad niet zien vanaf hier hoe erg het is, maar ik weet wel dat de alleen maar lief manier die op dit forum gepromoot wordt alleen werkt bij 'normale'honden. "

 De dominantie theorie is allang achterhaald.
Verder ga ik er niet meer op in, open een eigen topic als je hier niks zinnigs te melden hebt. De manier waarop je praat met mevrouwtje, domoor en scheldwoorden vind ik niet echt respectvol

lara (Gast)

Careana het zou inderdaad best kunnen dat er zoiets met de hond gebeurt is, hij komt uit het buitenland verder is dat allemaal onbekend behalve dat hij een jaar in het asiel gezeten heeft en naar Nederland gehaald is omdat hij anders naar een dodingsstation zou gaan. In Nederland is hij een aantal keer geadopteerd en terug gebracht wat ook veel stress veroorzaakt heeft natuurlijk

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

hoe ik het deed met mijn honden, kijk, ik ben de baas in huis. ik eet eerst, ik ga eerst de deur uit, voordat ze eten krijgen vraag ik 1 keer om een gunst (pootje, zit, af) doen ze dat niet na 1 keer vragen krijgen ze hun eten later. niet op bed, als er bezoek komt ofzo en hij blaft of hij doet gek, doe hem naar een andere ruimte...
dit bovenstaande is voor als je hem al wat rustiger hebt trouwens.
als eerste wil je het vertrouwen hebben van je dier. ik gaf de mijne altijd het gevoel dat ik ze toch wel lief vond, dat ik ze altijd waardeerde hoe zo ook waren. ik heb ook nooit angst, want als je mij bijt, jij bent sterker, maar ik ben veel slimmer.. 0% angst is denk ik ook heel erg belangerijk, want de leider is nooi bang voor zijn 'onderdanen'
als die van mij op straat een grote mond hebben, hadden, dan pak ik ze in het nekvel en druk ze naar de grond want de hond is niet de baas. zijn geblaf ed gaat hem niet helpen de bedrijging weg te krijgen, sterker het zorgt ervoor dat hij verder verlaagd gaat worden in rang, hij gaat alleen maar 'zwakker'worden door zijn geblaf. nekvel, naar de grond, en kop wegdraaien van de prikkel. een halti zou hier kunnen werken als je bent tegen het 'aanraken' van je hond. (naar de grond werken doe je niet met lompe kracht of slaan, laat dat HEEL duidelijk zijn) je doet dit door overwicht te tonen.
enne, kijk de hond kan sterk zijn.. maar als de hond een gevaard wordt voor mij... allemaal gelukkige hondjes geworden. nog nooit opgegeven bij 1 van mijn schatjes.

de hond waar je het overhebt heet nog nooit iemand gebeten toch... ik kan inderdaad niet zien vanaf hier hoe erg het is, maar ik weet wel dat de alleen maar lief manier die op dit forum gepromoot wordt alleen werkt bij 'normale'honden. "

 Hou jij eens even op met die rare adviezen, dat is geen liefde voor honden, ik zou zeggen ga eens wat bijleren..je loopt hopeloos achter met je "liefde voor honden".

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Gewone angstige honden kan je meestal bijsturen eenmaal ze terug wat vertrouwen krijgen. Door dat vertrouwen kan je ze omkopen met snoepjes of aandacht.

Maar een angstige, panische hond die (meestal per ongeluk)ooit geleerd heeft dat hij met bijten al die griezelige dingen rond hem kan wegjagen, dat is heel moeilijk af te leren.

Ze zullen nooit (zeg nooit nooit, maar toch) vatbaar zijn voor snoepjes of andere dingen omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat hun bijten/uitvliegen helpt.

En het erge is dat het bijten/uitvliegen inderdaad altijd werkt....

lara (Gast)

" Gewone angstige honden kan je meestal bijsturen eenmaal ze terug wat vertrouwen krijgen. Door dat vertrouwen kan je ze omkopen met snoepjes of aandacht.

Maar een angstige, panische hond die (meestal per ongeluk)ooit geleerd heeft dat hij met bijten al die griezelige dingen rond hem kan wegjagen, dat is heel moeilijk af te leren.

Ze zullen nooit (zeg nooit nooit, maar toch) vatbaar zijn voor snoepjes of andere dingen omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat hun bijten/uitvliegen helpt.

En het erge is dat het bijten/uitvliegen inderdaad altijd werkt.... "

 De angst is echt heel erg soms staat hij ook echt te trillen op zijn poten..

De hond heeft resultaat gehad met zijn gedrag waardoor ombuigen nog moeilijker gaat worden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

En het gedrag is al zoveel jaar bezig, niet simpel....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" " Gewone angstige honden kan je meestal bijsturen eenmaal ze terug wat vertrouwen krijgen. Door dat vertrouwen kan je ze omkopen met snoepjes of aandacht.
Maar een angstige, panische hond die (meestal per ongeluk)ooit geleerd heeft dat hij met bijten al die griezelige dingen rond hem kan wegjagen, dat is heel moeilijk af te leren.
Ze zullen nooit (zeg nooit nooit, maar toch) vatbaar zijn voor snoepjes of andere dingen omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat hun bijten/uitvliegen helpt.
En het erge is dat het bijten/uitvliegen inderdaad altijd werkt.... "luz 

De angst is echt heel erg soms staat hij ook echt te trillen op zijn poten..

De hond heeft resultaat gehad met zijn gedrag waardoor ombuigen nog moeilijker gaat worden. "

 Toch kan je een combinatie van dingen inzetten om de hond te helpen, en eenmaal vertrouwen opgebouwd in elkaar een heleboel doen.

Jenna hier, zal ben ik bang nooit gezellig gaan doen tegen andere honden dus onze wandelingen worden hierop aangepast, we blijven op afstand.

Dit gedrag ombuigen zou ik anders omschrijven, liever zo veel mogelijk voorkomen en zorgen voor goede ervaringen. Dus voor nu, nu hij nog zo angstig is, moet je gaan zorgen voor successen. Hem laten zien dat wandelingen ook leuk en ontspannend  kunnen zijn. Eerst dus gewoon nog heel kort wandelen of in een gebied waar niemand is, ook de tijdstippen zou je naar kunnen kijken of daar iets aan te passen is.

Dus op alles waar hij op reageert daarvan genoeg afstand houden, desnoods terugkeren of als het een keer niet te voorkomen is, tussen hond en het zogenaamde gevaar inlopen. Zo geef je hem door dat je hem snapt en het niet nodig is voor hem om te reageren.

 

Heb je Monique Bladder al gegoogled? Zij heeft ook goede artikelen over angstagressie geschreven en geeft ook seminaren.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Toch kan je een combinatie van dingen inzetten om de hond te helpen, en eenmaal vertrouwen opgebouwd in elkaar een heleboel doen.
Jenna hier, zal ben ik bang nooit gezellig gaan doen tegen andere honden dus onze wandelingen worden hierop aangepast, we blijven op afstand.
Dit gedrag ombuigen zou ik anders omschrijven, liever zo veel mogelijk voorkomen en zorgen voor goede ervaringen. Dus voor nu, nu hij nog zo angstig is, moet je gaan zorgen voor successen. Hem laten zien dat wandelingen ook leuk en ontspannend  kunnen zijn. Eerst dus gewoon nog heel kort wandelen of in een gebied waar niemand is, ook de tijdstippen zou je naar kunnen kijken of daar iets aan te passen is.
Dus op alles waar hij op reageert daarvan genoeg afstand houden, desnoods terugkeren of als het een keer niet te voorkomen is, tussen hond en het zogenaamde gevaar inlopen. Zo geef je hem door dat je hem snapt en het niet nodig is voor hem om te reageren.
 
Heb je Monique Bladder al gegoogled? Zij heeft ook goede artikelen over angstagressie geschreven en geeft ook seminaren. "

 Waarschijnlijk heeft de eigenares al die simpele trucs al lang geprobeerd.

Het is blijkbaar iemand die ervaring heeft met honden, geen beginneling.

En er zijn al verschillende Gt's geweest.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Waarschijnlijk heeft de eigenares al die simpele trucs al lang geprobeerd.
Het is blijkbaar iemand die ervaring heeft met honden, geen beginneling.
En er zijn al verschillende Gt's geweest. "

 dat kan natuurlijk, al vereisen die trucs in de praktijk toch wel enig inzicht en goede begeleiding, goede timing ook.  

Maar daar hebben we geen informatie over hoe dat is aangepakt in het verleden, ook niet hoe de vriendin met haar hond omgaat.

 

Vaak is de oplossing ook niet 1 spectaculair ding, het is vaak een combinatie van dingen en ook een proces.

lara (Gast)

De dingen als proberen succes te boeken zodat hij goede ervaring opdoet doet ze al. Ook met hersenwerk maakt ze het niet te moeilijk zodat het de hond lukt, hij is best terug houdend.
Ze maakt meerdere korte wandelingen op een dag, meestal 4x per dag zo n 10 minuten in de wijk en 1x een wat langere wandeling in een gebied waar ze met de auto naartoe gaat om te wandelen.

De tijdstippen houd ze ook rekening mee, ze gaat bijv niet wandelen als net de school uit gaat ofzo. Ze woont wel in een rustige wijk dus het is niet super druk maar ze komt wel af en toe iemand tegen. Doordat de hond op alles reageert valt hij vaak uit, er lopen hier bijv veel katten in de buurt waar hij ook op reageert. Als er een kat in de vensterbank ligt reageert hij ook.
Ik woon trouwens in dezelfde wijk dus als hij bij mij is is het niet zo dat de omgeving gelijk heel anders voor hem is.
Genoeg afstand houden probeert ze ook maar de hond reageert al als de prikkel nog op ruime afstand is, al loopt er bijv iemand helemaal aan de andere kant van de straat zo n 200 meter verder reageert hij al, draait ze dan om de andere kant op loopt er een kat ofzo reageert hij ook dus doordat hij op zoveel reageert is dat best wel lastig.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik wil deze link nog even onder de aandacht bij je brengen:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1675853855759364&id=698176346860458

 

Heb geen idee of het in de buurt is, maar het zijn zeer kundige gt's met een vriendelijke benadering en alles met het welzijn van de hond voorop. 

Het is een poging waard om in elk geval contact op te nemen zou ik zeggen.

 

lara (Gast)

Monique bladder heb ik trouwens naar gekeken! Ook wat artikelen gelezen en ook een filmpje met wat uitleg bekeken. Deze dingen komen mij tot nu toe wel bekend voor maar in de cursus zal je vast een hele hoop leren!

Maar het is mijn hond niet dus ik vind het lastig wat ik ermee moet, zelf kan ze het geld niet missen en ondanks dat het een hele goede vriendin is vind ik het ook wel een hoop geld om aan haar te geven. De hond is nog steeds hier, hij wordt rond 10 uur opgehaald. Mijn man is gek met de hond, de hond heeft 2 uur lang half op zijn schoot gelegen vanavond. Onze eigen hond houd niet zo van kroelen, althans hij vind het leuk voor 10 minuten, daarna wilt ie liever actie. Mijn man vroeg net of er echt geen mogelijk was dat de hond hier blijft en ik zou hem echt wel een kans willen geven om hem op te vangen en in hem willen investeren maar dat hij moeilijk alleen kan zijn houd mij tegen.

lara (Gast)

" Ik wil deze link nog even onder de aandacht bij je brengen:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1675853855759364&id=698176346860458

 

Heb geen idee of het in de buurt is, maar het zijn zeer kundige gt's met een vriendelijke benadering en alles met het welzijn van de hond voorop. 

Het is een poging waard om in elk geval contact op te nemen zou ik zeggen.

  "

 Bedankt voor de link het is helaas niet in de buurt dus dat is jammer.

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?

Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden. "

 wouw ... sprakeloos , héél mooi van je

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden. "

 Jij weet dat je het kan oplossen zonder de hond ooit gezien te hebben?

Zou ik ook willen kunnen.....

lara (Gast)

" lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden. "

 Wauw dat is wel een super aanbod!
Hoe denk je zijn problemen te kunnen aanpakken?
En zou hij als hij terug komt dan niet terug vallen in zijn oude gewoonte?

lara (Gast)

De hond blijft trouwens voorlopig eventjes bij mij, vriendin en haar man hebben mot wat betreft de hond, haar man is het helemaal zat en wilt de hond niet meer.
Opzich snap ik het wel want door de hond zitten ze financieel erg krap en ze kunnen nooit samen van huis dus dat is ook gewoon niet leuk. Maarja die paar weken aankijken wat de medicatie doet zou ik sowieso nog willen afwachten.
Voorlopig logeert hij dus bij ons, dit gaat nog wat geregel opleveren om te zorgen dat de hond niet alleen is.
Gelukkig heeft mijn vriend deze week nog vakantie.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" De hond blijft trouwens voorlopig eventjes bij mij, vriendin en haar man hebben mot wat betreft de hond, haar man is het helemaal zat en wilt de hond niet meer.
Opzich snap ik het wel want door de hond zitten ze financieel erg krap en ze kunnen nooit samen van huis dus dat is ook gewoon niet leuk. Maarja die paar weken aankijken wat de medicatie doet zou ik sowieso nog willen afwachten.
Voorlopig logeert hij dus bij ons, dit gaat nog wat geregel opleveren om te zorgen dat de hond niet alleen is.
Gelukkig heeft mijn vriend deze week nog vakantie. "

 Wat super dat hij tijdelijk bij jullie mag blijven. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Monique bladder heb ik trouwens naar gekeken! Ook wat artikelen gelezen en ook een filmpje met wat uitleg bekeken. Deze dingen komen mij tot nu toe wel bekend voor maar in de cursus zal je vast een hele hoop leren!

Maar het is mijn hond niet dus ik vind het lastig wat ik ermee moet, zelf kan ze het geld niet missen en ondanks dat het een hele goede vriendin is vind ik het ook wel een hoop geld om aan haar te geven. De hond is nog steeds hier, hij wordt rond 10 uur opgehaald. Mijn man is gek met de hond, de hond heeft 2 uur lang half op zijn schoot gelegen vanavond. Onze eigen hond houd niet zo van kroelen, althans hij vind het leuk voor 10 minuten, daarna wilt ie liever actie. Mijn man vroeg net of er echt geen mogelijk was dat de hond hier blijft en ik zou hem echt wel een kans willen geven om hem op te vangen en in hem willen investeren maar dat hij moeilijk alleen kan zijn houd mij tegen.
"

 

dat is mooi dat je man en de hond zo dol op elkaar zijn, het is misschien het nadenken waard of de hond misschien niet beter bij jullie past.

 

Als je ervoor kiest zou ik niet denken in een kans geven maar  dan ook helemaal voor de hond  gaan.

Dat hij niet alleen kan blijven is idd wel iets waar je dan een plan voor moet hebben zoals een oppas achter de hand hebben.

 

lara (Gast)

"  

dat is mooi dat je man en de hond zo dol op elkaar zijn, het is misschien het nadenken waard of de hond misschien niet beter bij jullie past.

 

Als je ervoor kiest zou ik niet denken in een kans geven maar  dan ook helemaal voor de hond  gaan.

Dat hij niet alleen kan blijven is idd wel iets waar je dan een plan voor moet hebben zoals een oppas achter de hand hebben.

  "

 We gaan het zien hoe hij het gaat doen bij ons!
Uiteraard wil ik echt wel voor de hond gaan maar hij moet wel uit te laten zijn etc. Hiervoor trainen vind ik geen probleem.
We moeten even kijken hoe de hond alleen blijven bij ons oppakt, anders zou er inderdaad een oppas ofzo moeten komen. Dat vind ik nog wel een dingetje, een geschikte oppas vinden.
In mijn kennissenkring is er niemand die het voor vast kan doen omdat die ook gewoon werken of verder weg wonen.
Dus het zal dan toch een vreemd persoon worden, mijn man heeft liever geen vreemde in huis terwijl wij er niet zijn maar dat zal wel moeten, naar een oppas toe brengen brengt ook een hoop stress met zich mee.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Maar hij is op dit moment, (en misschien wel nooit?) uit te laten als een "normale" hond. (Niet dat hij niet normaal is natuurlijk). Ik denk dat dat altijd wel een punt blijft, dat hij met beleid uitgelaten moet worden. Zo heb ik het tenminste met Jenna ervaren. Ook met de eerste herplaatser die ik had, bleef ik het uitlaten goed begeleiden.

Dat klinkt erger als het is, het wordt een normale manier van wandelen op de duur. Het is even een verandering van instelling en wat je gewend was.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Kan je vriendin dan niet voor oppas spelen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Maar hij is op dit moment, (en misschien wel nooit?) uit te laten als een "normale" hond. (Niet dat hij niet normaal is natuurlijk). Ik denk dat dat altijd wel een punt blijft, dat hij met beleid uitgelaten moet worden. Zo heb ik het tenminste met Jenna ervaren. Ook met de eerste herplaatser die ik had, bleef ik het uitlaten goed begeleiden.
Dat klinkt erger als het is, het wordt een normale manier van wandelen op de duur. Het is even een verandering van instelling en wat je gewend was. "

 Daar heb je een goed punt. En dat is inderdaad niet het ergste,het voornaamste is dat de hond het thuis goed doet.

Een hond die het in mijn huis goed doet mag hier tot zijn dood blijven.

 

Sturen waar nodig is maar de problemen tijdens het wandelen vermijden daar is niks verkeerd mee.

De hond krijgt vertrouwen,de scherpe kantjes gaan ervan van af maar daar gaat tijd over.

Heel veel geduld en liefde dat is de basis.

 

Baas en hond moeten zich aan elkaar aanpassen,als je daar een middenweg in vind dan beleef je ook weer veel meer plezier aan je hond en de hond voelt zich ook prettiger.

 

 

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

" " lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden. "MJ 

Wauw dat is wel een super aanbod!
Hoe denk je zijn problemen te kunnen aanpakken?
En zou hij als hij terug komt dan niet terug vallen in zijn oude gewoonte?

"


Om te beginnen zou ik bij jou op bezoek komen en hebben we eerst een gesprek. Het zou fijn zijn als je man hier ook bij aanwezig kan zijn. Daarna wil ik de hond ontmoeten en zien hoe zijn gedrag bij jullie is.
Vervolgens neem ik de hond mee voor verdere observatie. Ik kijk naar wat hij nodig heeft en wat hem kan helpen. Ik werk in zijn tempo en neem alle tijd die hij nodig heeft.
En wanneer de hond weer terug komt bij jullie zal ik jullie ook leren wat de "handleiding" is van deze hond. De terugval zit vaak in dat eigenaren de hond behandelen zoals hij was en niet zoals hij is.

Als je een account aanmaakt dan kun je mij een privé bericht sturen.

lara (Gast)

" Maar hij is op dit moment, (en misschien wel nooit?) uit te laten als een "normale" hond. (Niet dat hij niet normaal is natuurlijk). Ik denk dat dat altijd wel een punt blijft, dat hij met beleid uitgelaten moet worden. Zo heb ik het tenminste met Jenna ervaren. Ook met de eerste herplaatser die ik had, bleef ik het uitlaten goed begeleiden.

Dat klinkt erger als het is, het wordt een normale manier van wandelen op de duur. Het is even een verandering van instelling en wat je gewend was. "

 Ik vind het helemaal niet erg om de wandelingen aan te blijven passen maar het moet wel haalbaar zijn.
Nu reageert hij zo extreem dat het geen doen is. B

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: enquete schoolproject
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^