Zindelijkheid puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Een vraagje: ben bezig met mijn puppy zindelijk te maken.

 

Het gaat goed, op af en toe een plasje binnen na. 

Als hij gaat snuffelen om te plassen of poepen til ik hem op en ga ik naar buiten. Ik probeer hem mee te lokken maar dit lukt niet altijd en dan zijn we soms tr laat buiten. Vandaar het soms optillen. 

Nou vraag ik me af wanneer hij eventueel gaat aangeven wanneer hij moet plassen/poepen. Dat hij dus niet snuffelt maar bij de deur gaat zitten. Of hoe ik dit kan aanleren. 

Ik vind het niet erg om hem in de gaten te houden maar soms ben ik net even met iets anders bezig en ligt er opeens een plasje. 

Het gaat goed, 1 plasje per dag binnen, geen enkel poepje.

hebben jullie tips? ????

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vaak doen ze hetzelfde, laten ze hetzelfde gedrag zien wanneer ze nodig moeten.

Puck begon hier bijvoorbeeld ineens heel fanatiek te spelen om daarna ineens haar billen aan de grond te zetten. 

Na twee dagen had ik dat door.

 

Verder op safe spelen, na elk slaapje, eetmoment en speelmoment naar buiten gaan om te laten plassen en evt poepen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wij hebben Ziva ook zonder 'hulp' van haar zindelijk moeten maken. Ze snuffelde wat en hup daar ging het.

Inderdaad goed opletten. Begint ze te snuffelen dan meteen aandacht vragen en mee naar buiten. 

Is ze al bezig dan gerust oppakken. De meeste pups stoppen dan automatisch met plassen. Til ze op, neem direct mee naar gras en daar verder laten plassen. Dan uitgebreid belonen. 

 

 

De signalen die Ziva gaf als ze naar buiten moest, waren: 

Snuffelen aan de grond

Een blik richting de deur werpen (echt, meer dan een blik was het niet, één tel maar, mistten we dit konden we dweilen. Maar dit was wel haar eerste poging om ons duidelijk te maken dat ze er uit moest)

Toen weer terug naar snuffelen

Daarna even op de deurmat zitten. Ook hier, als we haar daar niet zagen zitten gedurende die seconde dan deed ze het daarna in de kamer.

Terug naar snuffelen

Heel snel naar de deur toe lopen als een van ons toevallig die kant op ging (voor toilet, kelder, trap,...)

 

 

Dat laatste doet ze nu nog steeds en ze tikt hierbij ook met haar neus de riem aan als ze nodig moet. Ze is dus echt op zoek geweest naar een methode die wij zouden herkennen. Iedere keer na ongeveer een maand wisselde ze van methode. Zo van 'als jullie het nu nog niet snappen werktdit blijkbaar niet'. Ziva is pas zindelijk geworden toen ze oud genoeg was om haar behoefte lang genoeg op te houden tot wij op ons eigen initiatief weer naar buiten gingen met haar. Dat was met 6 maanden ongeveer.

 

Ik denk dat als je je hondje iets wilt aanleren, bijvoorbeeld bij de deur blaffen, je dat als volgt kunt doen:

Eerst je hond op commando leren zitten en blaffen. Dan, op momenten dat je geen acute haast hebt (hij moet dus niet al aan het plassen zijn), klaarmaken om naar buiten te gaan, hond bij deur laten zitten en blaffen, 'Goed zo!' en deur open.

En dan steeds iets minder ver voorbereid zijn om naar buiten te gaan: riem nog niet vastgeklikt, riem nog niet gepakt, jas nog niet aan, schoenen nog niet aan...

En dan is het hopen dat je hondje dit gedrag ook uit zichzelf gaat vertonen als hij naar buiten moet. Het is bij ons niet gelukt dus ik weet niet zeker of dit werkt. Maar wij hebben het nooit heel lang consequent volgehouden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^