Vechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenéeRenée

Wij zitten met een probleem. Zelf hebben wij een Tibettaanse terrier, een jaar of acht, lief, beetje druk beestje, niet dominant. Onze vrienden hebben een cocker spaniël, jaartje of twee, ook een lief beestje en eveneens niet dominant. Twee reuen. Tussen deze twee honden gaat het niet goed en we hebben geen idee hoe dat komt. Samen uitlaten (aan de riem of los) is geen enkel probleem. Laat je ze echter los in de (echt grote) tuin dan gaat het mis. De een gromt een beetje, waarna de ander aanvalt. Geen van de twee geeft toe en gaat op zijn rug liggen, was dat maar zo. 

Heeft iemand enig idee wat we moeten/kunnen doen om het ook voor de honden gezellig te maken? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Van wie "is" die tuin? Van hond a of hond b? Misschien vind de hond die bij de tuin hoort het niet leuk dat de vreemde hond in zijn territorium komt.

Hoe gaat het op neutraal terrein? Zijn ze dan wel vriendelijk? Dan moet je daar beginnen... En ze dan samen meenemen maar de tuin.

En misschien liggen er wel spullen van de ene hond in de tuin en heeft deze hond er een probleem mee als anderen daarmee aan de haal gaan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je zal er weinig tegen kunnen doen.

Inderdaad geen speelgoed,streng corrigeren maar ik vrees dat dit regelmatig zal opspelen.

Is niet vreemd 2 reuen,1 wilt er gewoon de baas zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Op neutraal terrein hebben ze niets te verliezen, daarom gaat dat (meestal) goed.

 

Van een vreemde hond, weet je niet wat zijn plannen zijn en dat maakt de situatie onzeker. Daarom kan er op eigen terrein, waar wel wat te verliezen valt een conflikt ontstaan.

 

Ik zou de honden voorlopig op eigen terrein niet bij elkaar laten. Daar zijn ze gewoon nog niet aan toe.

 

 

honden page profiel RenéeRenée

" Van wie "is" die tuin? Van hond a of hond b? Misschien vind de hond die bij de tuin hoort het niet leuk dat de vreemde hond in zijn territorium komt.

Hoe gaat het op neutraal terrein? Zijn ze dan wel vriendelijk? Dan moet je daar beginnen... En ze dan samen meenemen maar de tuin.

En misschien liggen er wel spullen van de ene hond in de tuin en heeft deze hond er een probleem mee als anderen daarmee aan de haal gaan. "

 De tuin is van hond a, maar die heeft er normaliter geen enkel probleem mee als er een andere hond op zijn terrein komt (er komen regelmatig honden uit de buurt even kort kijken), vindt dat alleen maar leuk. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^