Wat vinden jullie van zijn methode?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaSita

Hoi, even vermelden dat dit niet 'leuk' is om te zien, maar ik vind het toch mooi dat er trainers zijn, zelfs in amerika, die toch een case als deze aangaan en het op een deftige manier doen.

Ik was even op youtube aan het rondkijken, vind ik deze video. Het is een amerikaanse man die zichzelf ook een dog trainer noemt. Gezien bepaalde andere figuren er andere 'heropvoedingsmethodes' op nahouden, was ik niet bepaald happig om het af te kijken, maar, na wat opzoekwerk, waren er best wel goede commentaren.  Dus toch even bekeken. Ik moet zeggen dat ik vind dat zijn aanpak best hondvriendelijk is en er rekening wordt gehouden met wat de hond aangeeft/ Uiteraard word er wel wat gepusht, maar als je kijkt hoe hij het doet, vind ik het een goede manier. Beter dan een spuitje of wachten tot het eens mis gaat. (tis puur toevallig dat het om een HR hond gaat, vond er ook een paar andere die totaal niet HR waren, dus no point intended hoor, ik zie ze allemaal graag ;)).

Wat vinden jullie?

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sKMicjPdw0

 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Eeeeh... Nah. Ik sla over.. 

honden page profiel SitaSita

@ Indy haar bazin, dat is ok hoor. Het hoeft ook niet. Het is alleen dat ik het goed vind om te zien dat het ook anders kan. Niet om te choqueren ofzo. Je hebt recht op je eigen mening. Ook naar gasten toe bvb die nog steeds de dominatietheorie aangaan.. Ik vind het een beetje 'proof' dat je ook een hond, die zichzelf niet onder controle heeft, niet direct hoeft een spuitje te geven. Dat is een beetje wat ik ermee wil bereiken. Niet naar vaste forumleden, maar gasten... En met de vraag of jullie vinden dat dit een hondvriendelijkere manier is. Als je snapt wat ik bedoel.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Dat zwarte ding om de hond zijn nek, dat lijkt toch verdacht veel op een stroomband.

 

Verder vind ik het niets, dat grote dikke pak, en hij loopt de hond uit te dagen!!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Stroomband.. hond in een kennel.. aan het einde is de hond helemaal uitgeput en gestrest. Vind er niets hondvriendelijks aan. 

Anoniem (Gast)

Mijn engels is niet denderend dus ja..

 

Een hele grote man.met pak aan.staat bij de kooi.

Ik zou dat ook bang of nijdig om worden.

Harde stem ook.

Deze man heeft C.M te hulp geroepen in 1 van zijn afleveringen.

Wie of wat ben ik nu even kwijt maar hij had geen iplossing dus C.M erbij gehaald.

Deel

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Oeps dat mijn engels niet denderend is. Dat ben ik. Niet ingelogd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Deze hond heeft totaal geen agressie tegen zijn begeleider, de jongen die er rustig bij staat....de hond richt zich naar de man met het vreemde pak aan, de pakwerker...wanneer de hond heel hoog in de stres zit, zie je dat tie rustig wordt.....zijn lichaam kan het nog amper aan, moet je eens naar de ribbenkast kijken, de ademhaling...de hond is doodmoe, logisch dat tie het er bij laat........ook heeft de hond een alipketting om, wanneer de agressie nog hoog is tegen de pakwerker heeft dat effect op de luchtwegen......        ik zou de hond wel eens willen zien, los, geen pakwerker in de buurt...de man in gewone kleding, kijken wat de hond dan doet...de begeleider daar kijkt tie ook niet naar om...en dat zal de baas ook niet zijn....de hond zat eerst in de kennel....de pakwerker was voor de hond al vreemd, niet zo gek dat de hond er op afblaft....dit zijn geen doetjes honden, normaal gedrag als de hond in de kennel zit en er staat zo,n vreemd figuur er voor....de begeleider heeft de hond uit de kennel gehaald zonder agressie.....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Nog zo iemand die over de ruggen van honden zijn zakken wil vullen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Bij het naar die kennel lopen ben ik al gestopt met kijken. 

Sorry hoor, maar hier is echt niets positiefs aan 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" @ Indy haar bazin, dat is ok hoor. Het hoeft ook niet. Het is alleen dat ik het goed vind om te zien dat het ook anders kan. Niet om te choqueren ofzo. Je hebt recht op je eigen mening. Ook naar gasten toe bvb die nog steeds de dominatietheorie aangaan.. Ik vind het een beetje 'proof' dat je ook een hond, die zichzelf niet onder controle heeft, niet direct hoeft een spuitje te geven. Dat is een beetje wat ik ermee wil bereiken. Niet naar vaste forumleden, maar gasten... En met de vraag of jullie vinden dat dit een hondvriendelijkere manier is. Als je snapt wat ik bedoel. "

 Nee ik snap echt niet wat je hier met dit filmpje ons wat wil vertellen...sorry, het slaat nergens op.....als mijn Bams in een kennel zit en dr komt een vent in een pakwerkerspak aan, gaat mijn Bams ook zo te keer...je ziet dat de hond geen kwaad in de zin heeft, valt de pakwerker niet aan en ook kijkt de hond niet naar de begeleider om...onzin dit filmpje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En dit hoort hier niet thuis op dit diervriendelijk forum.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Alvast even ter info onderstaande:

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat er even door jullie dit bericht naar voren wordt gebracht, getuigd toch dat het niet een leuk topic wordt....waarom niet weg ermee....

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Bij het naar die kennel lopen ben ik al gestopt met kijken. 
Sorry hoor, maar hier is echt niets positiefs aan  "

 Hier ook...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

o bah, arme hond, hij is doodsbang.

 

Nee zo hoor je een hond niet te begeleiden.

En geen hond hoeft een spuitje als hij op een goede positieve manier begeleid wordt, maar daar kan je geen filmpje van maken omdat het een kwestie van vertrouwen opbouwen is. En daar is niets spectaculairs aan, dat is een proces dat groeien moet.

honden page profiel Joyce -Rover & SagaJoyce -Rover & Saga

honden foto van Joyce -Rover & Saga

"Een deftige manier"??

 

nee dank je, ben gestopt met kijken nadat de man  komt binnen lopen.

waarom in vredesnaam in een pakwerkerpak? Dan weet je op voorhand dat je een negatieve reactie bij elke hond uitlokt! Dan ben je al verkeerd begonnen.

 

Erg sneu voor de hond.....

 

 

honden page profiel SitaSita

Ehn als jullie even luisteren, dan wordt er gezegd dat vreemden totaal niet in de buurt mogen komen, hij vliegt ze aan, naar eigen gezin is het ee super hond. Daarom dat de trainer erbij komt, anders is het een spuitje.. Dat is amerika. En ja, hij doet het met pak.. Zouden jullie het zonder doen? Soory, maar ik zie hier geen dominantietheorie, ik zie een trainer die het goed voorheeft en op een deftige manier probeert de hond te helpen zonder hem te breken. Ik snap niet dat jullie zo reageren. De hond ordt niet op zijn rug gelgd, afgestraft voor zijn reacties, integedeel, er wordt mee gewerkt... En kan het modteam me even uitleggen wat er nu precies mis mee is? Want ik zie geen hond die mishandeld wordt ofzo... Pffff

honden page profiel SitaSita

noch zie ik de trainer stroomband, choke collar ed gebruiken. Dus wat precies is hier dieronvriendelijk aan? Was een spuitje dan wel beter?

Laat ook maar, als ik zo'n reacties krijg dan verwijder ik liever account.. Twas enkel maar bedoeld om de goeie punten naar voor te halen. Jullie hoeven niet zo maar af te gaan kraken.

honden page profiel SitaSita

En heb er ook bijgezet dat het niet 'leuk' is, dus daar had je ook even kunnen op af gaan. Soit

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

nee dank je, ben gestopt met kijken nadat de man  komt binnen lopen.
waarom in vredesnaam in een pakwerkerpak? Dan weet je op voorhand dat je een negatieve reactie bij elke hond uitlokt! Dan ben je al verkeerd begonnen.  "

 die man heeft dat pak alleen aan ter bescherming van zichzelf

 

ik weet niet of je naar de hond hebt gekeken, maar ga jij daar gezellig naast zitten zonder pak? nobody in his right mind would do that 

 

en die trainer gebruikt geen stroomband in dit filmpje, hij raadt 'm ook niet aan ofzo, dat is gewoon wat die hond al om heeft. kan ook een antiblafband zijn trouwens

honden page profiel SitaSita

@ Joop, dank je! iemand die het snapt!

honden page profiel Joyce -Rover & SagaJoyce -Rover & Saga

honden foto van Joyce -Rover & Saga

"  die man heeft dat pak alleen aan ter bescherming van zichzelf
 
ik weet niet of je naar de hond hebt gekeken, maar ga jij daar gezellig naast zitten zonder pak? nobody in his right mind would do that 
 
en die trainer gebruikt geen stroomband in dit filmpje, hij raadt 'm ook niet aan ofzo, dat is gewoon wat die hond al om heeft. kan ook een antiblafband zijn trouwens "

 Wanneer een hond in een kennel zit, is het dan nodig om in zo'n pak binnen te komen?

Nope ik ga daar ook niet gezellig naast zitten, want ik zoek dat soort situaties niet op

Hij wel, en de hond kan al niet tegen vreemden, en dan is het ook nog eens een vreemde in een bedreigend pak. Dat snap ik niet.

Ik ben geen trainer, heb er geen ervaring mee, maar dit voelt niet Oké.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

@sita,

Die hond is 1 bonk stress en angst. Dat mag nooit het uitgangspunt zijn om met een hond te gaan trainen. 

Alleen al het oplopen naar de kennel waar de hond geen kant op kan is in mijn ogen echt not done.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Wanneer een hond in een kennel zit, is het dan nodig om in zo'n pak binnen te komen?
Nope ik ga daar ook niet gezellig naast zitten, want ik zoek dat soort situaties niet op
Hij wel, en de hond kan al niet tegen vreemden, en dan is het ook nog eens een vreemde in een bedreigend pak. Dat snap ik niet.
Ik ben geen trainer, heb er geen ervaring mee, maar dit voelt niet Oké. "

 De hond is het duidelijk met je eens joyce

honden page profiel SitaSita

Ok, daar volg ik in, maar wat moet er dan wel gebeuren? Dat was ook een beetje mijn vraag naar jullie; hoe moet zoiets dan wel aangepakt worden? Het lijkt me niet dat je de ho,d los kunt laten en dan in de tuin beginnen trainen?

honden page profiel SitaSita

En niet trainen was geen optie... Niks aan doen ook niet.. En de trainer moest toch weten welke soort agressie het is, of ben ik verkeerd? Hij heeft zichzelf beschermd en de hond door hem niet direct als red case aan te duiden toch? Anders was het einde oefening

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het filmpje begint met een hond die helemaal uit zijn dak gaat wat is de oorzaak?

 

Je ziet aan alles dat die hond zich bedreigt voelt door die zgn.dogwhisper het woord alleen al.

 

Je hoeft niet veel verstand van opvoeden te hebben om te weten dat de hond zich enorm bedreigt voelt.

 

Op een gegeven moment wordt de hond wel rustiger omdat hij uitgeput raakt maar of hij iets geleerd heeft ik betwijfel het.

 

Ik wilde in eerste instantie niet reageren maar zulke onbenullen heropvoeden die honden,plaatsen ze terug in gezinnen met alle gevolgen van dien.

 

Ik denk hierbij weer aan dat voorval in Rotterdam.

Ik wil het sowieso niet over sterke honden hebben,discussies genoeg.

 

Maar een hond die inderdaad zo mensagressief is daar hoeft geen zgn.dogwhisperer mee aan het werk te gaan.

Verlost dat dier uit zijn lijden,er zijn genoeg honden die veiliger zijn voor herplaatsing.

 

Cesar Milan heeft al meer goed dan kwaad gedaan door te beweren dat alles opvoedbaar. Niet weer zo een idioot aub.

 

 

honden page profiel Joyce -Rover & SagaJoyce -Rover & Saga

honden foto van Joyce -Rover & Saga

Om te weten hoe de hond reageert op mensen/vreemden, moet je er denk ik neutraal naar toe gaan. Op afstand blijven, niet aan kijken. Rustig op de grond gaan zitten.

denk ik.... Ik ben geen trainer, dus dit is wat mijn boerenfluitjesverstand mij ingeeft.

 

ja die man heeft zichzelf beschermt ja, maar zeker niet de hond, want die voelt zich duidelijk bedreigd.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Knakworsten voor zijn neus houden "

 Die van mij zou daar een moord voor doen,figuurlijk dan

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandelervaringen Ardennen gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^