Vaginale uitvloeing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Vanmorgen had Kahlúa wat wit slijm bij haar vagina zitten. Ik heb dit nog niet eerder gezien bij haar. Ik las op internet dat dit iets met de baarmoeder kan zijn? Kahlúa is gesteriliseerd, oogt niet ziek, braakt niet etc. Moet ik me hierover zorgen maken?

 

Ik ben niet iemand die om elk mankementje naar de dierenarts stapt, zeker omdat ik niets aan haar merk, mocht ik dit wel doen, maak ik uiteraard meteen een afspraak. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat kan gebeuren, hou het in de gaten...wit is wat afscheiding...als je aan haar twijfelt kan je altijd even temperaturen...gesteriliseerd ? Heeft ze haar baarmoeder nog, of is die er uit ? Gesteriliseerd dan zijn meestal alleen de eierstokken verwijderd, dan laten ze de baarmoeder zitten...die verschrompeld, kans op een baarmoeder ontsteking is dan ook zeer klein...gecastreerd, dan is alles weggehaald , en hoef je niet bang te zijn voor een baarmoederontsteking....een wat witte afscheiding kan altijd, maar hou het in de gaten.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Dat kan gebeuren, hou het in de gaten...wit is wat afscheiding...als je aan haar twijfelt kan je altijd even temperaturen...gesteriliseerd ? Heeft ze haar baarmoeder nog, of is die er uit ? Gesteriliseerd dan zijn meestal alleen de eierstokken verwijderd, dan laten ze de baarmoeder zitten...die verschrompeld, kans op een baarmoeder ontsteking is dan ook zeer klein...gecastreerd, dan is alles weggehaald , en hoef je niet bang te zijn voor een baarmoederontsteking....een wat witte afscheiding kan altijd, maar hou het in de gaten. "

 Oke, beetje gerustgesteld. Ze is volgensmij gesteriliseerd en niet gecastreerd. Ik zal zo inderdaad even gaan tempen, ik wacht daar mee tot er iemand thuis is, ze is nog nooit getemperatuurd geweest. Normale temperatuur is 38 toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Oke, beetje gerustgesteld. Ze is volgensmij gesteriliseerd en niet gecastreerd. Ik zal zo inderdaad even gaan tempen, ik wacht daar mee tot er iemand thuis is, ze is nog nooit getemperatuurd geweest. Normale temperatuur is 38 toch? "

 Het is toch jouw hond ?  Weet je niet of de baarmoeder er nog inzit ? Normale temperattuur is tussen de 38-39 ...temperatuurmeter even invettten met olie boter, kijk wat je hebt, of vaseline, schoonmaken met lauw water, en ontsmetten met azijn......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pascale, wanneer ze de baarmoeder hebben laten zitten is dat gebeurd met een kijkoperatie, twee kleine sneetjes...wanneer de baarmoeder eruit gehaald is is het een grote snee over de buik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog nimmer gedaan, even op de zij leggen, de een blijf bij de kop zitten, geruststellen, de ander tempert....en als je een makkelijke hond hebt, laat je die staan, hand onder de buik en de andere hand de meter in de bibs, rustig aan, en doe het voorzichtig, vandaar altijd even invetten, de meter moet goed erin, hou een minuutje aan, de meter die ik heb die piept als de temperatuur goed is.....

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het is mijn hond inderdaad, en ze had een sneetje over haar buik, Echter noemden ze het wel een sterilisatie, en heb ik ook gezegd dat ze gesteriliseerd moest worden, ik ging er dus vanuit dat ze gesteriliseerd zou zijn. Het is 3 jaar geleden, dus de baarmoeder zou sowieso nu wel weg zijn? 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het is mijn hond inderdaad, en ze had een sneetje over haar buik, Echter noemden ze het wel een sterilisatie, en heb ik ook gezegd dat ze gesteriliseerd moest worden, ik ging er dus vanuit dat ze gesteriliseerd zou zijn. Het is 3 jaar geleden, dus de baarmoeder zou sowieso nu wel weg zijn? 
 
  "

 Dan zal het een castratie zijn geweest, dat is bij leken altijd verwarrend...dan hoef je geen angst te hebben voor een baarmoeder ontsteking, die is er dan uitgehaald.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat is het verschil tussen een sterilisatie en een castratie?            Eigenlijk is wat er gebeurt bij zowel de teef als bij de reu allebei een castratie.              Alleen in het spraakgebruik wordt de castratie van de teef meestal sterilisatie genoemd.             Bij de castratie van de teef worden de eierstokken en (een deel van) de baarmoeder verwijderd, en bij de castratie van de reu worden de testikels (zaadballen) verwijderd.                            Bij een sterilisatie worden alleen de eileiders (bij de teef) of de zaadleiders (bij de reu) onderbroken. Dit heeft tot gevolg dat de teef nog steeds loops kan worden en dat is nu net wat niet gewenst is! We zullen dan ook in de rest van dit betoog alleen nog over castratie spreken.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wat is het verschil tussen een sterilisatie en een castratie?            Eigenlijk is wat er gebeurt bij zowel de teef als bij de reu allebei een castratie.              Alleen in het spraakgebruik wordt de castratie van de teef meestal sterilisatie genoemd.             Bij de castratie van de teef worden de eierstokken en (een deel van) de baarmoeder verwijderd, en bij de castratie van de reu worden de testikels (zaadballen) verwijderd.                            Bij een sterilisatie worden alleen de eileiders (bij de teef) of de zaadleiders (bij de reu) onderbroken. Dit heeft tot gevolg dat de teef nog steeds loops kan worden en dat is nu net wat niet gewenst is! We zullen dan ook in de rest van dit betoog alleen nog over castratie spreken. "

 Dankjewel. Ik wist het verschil tussen castratie en sterilisatie. Bij onze vorige teef hebben we bewust voor castratie gekozen en niet voor sterilisatie. 

 

Fijn dat ik daar niet bang voor hoef te zijn :) 

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Het wit slijm kan ook wijzen op vaginitis.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Steriliseren is het afbinden van de zaad-of eileiders.

Alles blijft dus zitten.

Castreren is het verwijderen van de testikels of eierstokken, al dan niet met de baarmoeder.

 

Luca had ook troep uit haar vagina, heeft vaginitis, een ontstoken vagina.

Kan komen door blaasgruis of ontsteking, door dat er wat urine lekt en veel likken.

 

Als pup had ze dit ook, juvenile vaginitis.

Ze krijg oestrogenen, om het slijmvlies rustig te krijgen en ze heeft nu een locale ab zalf erbij.

 

ps, ze is gecastreerd

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

De baarmoeder wordt er over het algemeen alleen uitgehaald als die er niet hieruit ziet. Anders laat men hem zitten.

 

als de eierstokken weg zijn, kan de baarmoeder geen probleem meer opleveren want er komt geen eisprong meer of andere troep in. Baarmoederontsteking lijkt me onwaarschijnlijk in jouw geval.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Cindy, dat is fijn om te weten!

 

Ze heeft geen koorts, 38.3, dus lijkt me prima :)   ze likt er ook niet aan, plast normaal. Maar ik houdt het in de gaten! :) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^