Dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn beide honden krijgen van pups af aan vers vlees. Er zijn veel dierenartsen die zich er niet in verdiept hebben. Ze krijgen enkel info van Royal canin en hills (twee merken die aan dierenartsen leveren). Verder zijn het geen voedingsdeskundigen. Je gaat ook niet naar je huisarts voor voedingsadvies

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  En hoe lees je je in dan op brokken?De brokken die verkocht worden in winkels zijn compleet,ze zijn ondergebracht in pup,adult en mature.Per merk kan eea verschillen,maar de verschillen zijn niet zo groot heb ik gemerkt,dus het maakt niet zoveel uit en je kan niet veel fout doen door merk X te kopen.Kvv van een merk wat een duidelijke analyse kan overleggen idem.Ik vind het wat anders als mensen iedere dag een bakje pens geven en een drumstick en dit barf gaan noemen,dan vind ik wel dat iemand zich even goed mag gaan inlezen. "

 Niet alle brokken hebben de goede samenstelling hoor. Brokken met te veel kunstmatige calcium voor pups komen nog steeds voor. Mensen gaan er inderdaad altijd maar vanuit dat je met brokken goed zit kwa samenstelling maar dat is heus niet zo. KVV is ook kant en klaar. Sommige moet je afwisselen van diersoort en andere bevatten premix. Maar dat staat dan vermeld. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Wat ik me oprecht afvraag is het volgende.. is de kans op giardia ook groter met vers vlees? Juist vanwege de hygiëne? daar is niet iedereen even strikt mee.
Ik weet best dat je giardia ook op straat oplopen kan kan hoor.
Maar vraag het me toch af. "

 Giardia komt normaal enkel in poep en de darmen voor. Dat zit niet in kvv, en zelf zou het ook niet ineens kunnen ontstaan. Dus tenzij je zelf giardia hebt en na het toiletbezoek je handen niet wast en vervolgens kvv gaat snijden kan je hond het niet krijgen van kvv.

Buiten dat, is kvv juist bij giardia het beste voer, ook om te voorkomen, omdat giardia goed gedijt op granen. Bovendien zal een gezonde hond niet zomaar last krijgen van Giardia. Heel veel honden zijn namelijk al lang drager zonder dat je het merkt. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  

ik kopieer letterlijk 1 zin, die apart en op zijn eigen staat. Moeilijk om daar iets uit een verband te gaan trekken. "

 Het zal een kwaliteit van je karakter zijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  

ik kopieer letterlijk 1 zin, die apart en op zijn eigen staat. Moeilijk om daar iets uit een verband te gaan trekken. "

 Je had beter heel haar tekst gekopieerd dan had je het verband misschien wel gezien. Althans voor mij was toch duidelijk wat ze bedoeld 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Over op smuldier kompleet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^