Golden abnormaal groot?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AramAram

Hallo iedereen, onze Simba (golden retriever pup) van 12 weken weegt nu 12,5 kg. Veel mensen zeggen dat hij heel groot gaat worden enzo maar ik vind hem zelf echt niet speciaals groot, wel forse poten maar toch normaal voor een reu? In de nest was hij de tweede zwaarste. De dierenarts zei ook dat hij groot gaat worden. Hoe kan je dit schatten en hoe groot/zwaar waren jullie goldens op 12 weken? Ik twijfel er niet aan dat hij 100% golden is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Stamboom hond ? Omdat je dat er bij schrijft....ik twijfel er niet aan dat tie 100% golden is, een stamboomhond is 100% golden, geen stamboom dan ben je er niet zeker van....      hier een hond uit een nest van 7 waarvan Bams de kleinste was....ze is de grootste geworden 76 vm, en 75 kilo, terwijl haar andere nestgenootjes kleiner en lichter zijn geworden, er is zeker wat te zeggen over de groote maar je zal toch moeten wachten tot een jaar, en dan ga je zien of je hond groter is dan de anderen.....een foto van je pup zou wel heel erg leuk zijn....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

.....hij is prachtig...en een flinkerd. .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Pas op dat je de pup niet te dik laat worden, beter in de jongehonde fase schraal houden....zodat er geen gewicht op de gewrichten komen, jonge honden zijn heel kwetsbaar wat gewrichten betreft....en ontwikkelen als de jonge hond te dik is slechte gewrichten....rustig op laten groeien..en oppassen met te veel rennen stoeien ...en te veel en te lang wandelen.. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

In principe mogen ze per week 1 kg aankomen. Dus dan zit je ongeveer goed hoor. 

 

Ik heb ook een golden reu (stamboom), forse poten ook. Iedereen zegt tegen mij ook dat hij zo groot gaat worden. In het begin giardia gehad en daarna ziek geworden van zijn 9 weken enting. De dierenarts vroeg bij zijn 12 weken enting of ik zeker was dat er niks van een pyreneese berghond in zat, zo groot. Zijn ouders zijn helemaal niet zo groot. Bij 12 weken zat hij al rond de 13 kg. (Weet het niet meer precies). Hij is nu wat ouder en heb hem vorige week woensdag, 17 weken, gewogen. Ik schrok nu wel dat hij 19,5 kg weegt.. hij is niet te dik, wel gespierd. Maar als ik hem vergelijk met andere pups vind ik hem niet groot. Ik ben wel fors teruggegaan in belasting voor hem. Minder wandelingen, dan liever even zwemmen/stoeien. Ik laat hem ook weer meer rusten, dit was hij langzaam minder gaan doen. Voer meet ik steeds af, en hij krijgt eerder iets minder dan iets meer. Ik vertrouw er maar op dat hij straks afremt met deze groei..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Senn, heb even gegluurd op je profiel...ook een prachtige hond...

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Mooi hondje 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

" Senn, heb even gegluurd op je profiel...ook een prachtige hond... "

 Dank je wel!

 

Hij weet het zelf ook. Even korte anekdote dan tussendoor: liep laatst met uitlaten lang een trimsalon, waar net iemand zijn eigen hond ophaalde. Roept hard, tegen zijn eigen hond: 'Wat ben je nou mooooi!' Senn draait abrupt om en staat die man kwispelend aan te kijken. :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Dank je wel!
 
Hij weet het zelf ook. Even korte anekdote dan tussendoor: liep laatst met uitlaten lang een trimsalon, waar net iemand zijn eigen hond ophaalde. Roept hard, tegen zijn eigen hond: 'Wat ben je nou mooooi!' Senn draait abrupt om en staat die man kwispelend aan te kijken. :-) "

 Haha...straks gaat Senn nog naast zijn..poten..lopen....Senn is heel mooi...ben heel benieuwd als die straks volwassen is, zo,n drie jaar oud, hie die zich ontwikkelt heeft...Senn is nog jong ? 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  Haha...straks gaat Senn nog naast zijn..poten..lopen....Senn is heel mooi...ben heel benieuwd als die straks volwassen is, zo,n drie jaar oud, hie die zich ontwikkelt heeft...Senn is nog jong ?  "

Hij is nu 17,5 week. Hij is van koningsdag. Ik ben ook heel erg benieuwd. Volgens de fokker erft de vader van Senn mooier door dan hij zelf is. Mij gaat het meer om het karakter hoor, maar hij is stiekem ook wel knap  misschien als hij ouder is loop ik 1x voor de lol een show met hem, als hij het zelf ook leuk vind. Deze foto is van een week geleden, met vieze snuut, maar hij staat wel mooi vind ik zelf. Zijn haren op zijn buikje en staart zijn aan het groeien

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat een heerlijke hond...tuurlijk is karakter het belangrijkste, maar mooi is toch meegenomen.... en altijd leuk om eens te kijken wat Senn doet op de show....misschien eens met de fokker overleggen om eens te gaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Aan de pootjes/voeten kan je ongeveer zien of je pup nog veel zal groeien. Die zijn bijeen niet uitgegroeide hond buitenproportie groot. Hoe meer dat uit verhouding is, hoe meer ze nog groeien.

 

Als ik dan naar mijn Elsa kijk dan is zij nog niet uitgegroeid terwijl ze in hoogte al net zo groot is als Momo.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Mensen zeggen nogal snel dat een pup met grote poten groot gaat worden.. ja een Golden wordt groot.

Java zou ook groot worden want die had toch wel enorme poten 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mensen zeggen nogal snel dat een pup met grote poten groot gaat worden.. ja een Golden wordt groot.
Java zou ook groot worden want die had toch wel enorme poten  "

 Net zo groot als die van een Golden pup van dezelfde leeftijd?

 

Ik krijg beeld

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Wat een schatje!

 

Onze honden hebben (bijna allemaal) flinke poten, maar zijn niet te groot ofzo. Ook over het gewicht; wij houden altijd 1 kg per week aan. Op de puppycursus en bij de dierenarts krijg je dan ook vaak te horen; ''ze mag wel wat afvallen '', maar daar luisteren we niet meer naar. We kijken naar hoe de pup/hond er zelf uitziet.

Mijn jongste dames zijn nu 8 maanden oud, de laatste keer dat ik ze heb gewogen, waren ze al rond de 30 kg. Te dik zijn ze zeker niet. Gisteren toen ze hadden gezwommen, hield ik geen hond over .

 

Ik zal vandaag is kijken of ik een foto kan maken van de poten van één van mijn dames.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

" Hij is nu 17,5 week. Hij is van koningsdag. Ik ben ook heel erg benieuwd. Volgens de fokker erft de vader van Senn mooier door dan hij zelf is. Mij gaat het meer om het karakter hoor, maar hij is stiekem ook wel knap  misschien als hij ouder is loop ik 1x voor de lol een show met hem, als hij het zelf ook leuk vind. Deze foto is van een week geleden, met vieze snuut, maar hij staat wel mooi vind ik zelf. Zijn haren op zijn buikje en staart zijn aan het groeien "

 Wat is hij mooi!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Net zo groot als die van een Golden pup van dezelfde leeftijd?
 
Ik krijg beeld "

 Blijkbaar 

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

neeee hij heeft gewoon zware botten , nee zonder gein jullie
pups zijn prachtig en in het geval van Senn kan ik alleen maar zeggen
dat als je pup zo ziek is geweest en dan nog zo goed doorgroeit echt
supergoed !

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wat een schatje!
 
Onze honden hebben (bijna allemaal) flinke poten, maar zijn niet te groot, maar gewoon zoals een Golden hoort te zijn. Ook over het gewicht; wij houden altijd 1 kg per week aan. Op de puppycursus en bij de dierenarts krijg je dan ook vaak te horen; ''ze mag wel wat afvallen '', maar daar luisteren we niet meer naar. We kijken naar hoe de pup/hond er zelf uitziet.
Mijn jongste dames zijn nu 8 maanden oud, de laatste keer dat ik ze heb gewogen, waren ze al rond de 30 kg. Te dik zijn ze zeker niet. Gisteren toen ze hadden gezwommen, hield ik geen hond over .
 
Ik zal vandaag is kijken of ik een foto kan maken van de poten van één van mijn dames. "

 Hoe hoort een golden dan te zijn? 

Er is geen standaard. Je hebt werklijn, showlijn, dual purpose lijn. De werklijn is veel slanker en sierlijker qua bouw dan de showlijn. 

Ik heb twee reutjes. Beide showlijn en beide ruim 40 kilo. Mijn vriendin heeft twee teefjes, beide showlijn, een is 34 kilo en de ander 39 kilo. Alle vier deze honden zijn niet dik. Je kan ribben voelen zonder eerst door een dikke vetlaag te moeten duwen.

 

Er is hier iemand die een teefje uit de showlijn heeft en zichzelf in dr hoofd heeft gehaald dat een golden teefje maximaal 28 kilo mag wegen. Die van haar zit rond de 26/27 kilo. Zo sneu.... geen spierweefsel. Je ziet de ruggengraat heel hoog bovenop liggen en links en rechts ernaast een kuil (net als een uitgehongerd paard)

 

Ik denk dat je altijd moet kijken naar je eigen hond. Zoals ik zei, ribben moet je kunnen voelen, niet kunnen zien. 

Anoniem (Gast)

Ziet er prima uit hoor! Voor een showlijn heel normaal om het gewicht te hebben van het aantal weken dat hij is, tot een half jaar ongeveer.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Dit is onze nu bijna 16 maanden oude reu. Hij is ook volgens iedere voorbijganger super mooi en lief. Heel leuk te horen altijd maar soms heb ik medelijden met de hond waar zij zelf mee lopen ;-), dan wordt ie van ons zo de hemel in geprezen en staat ie van hun er een beetje bij. Ook tegen ons werd er altijd gezegd oh hij heeft grote poten het wordt vast een reus. Nu is hij mooi slank op gewicht en ja grove bouw maar gewoon in verhouding. Wel een hele andere bouw dan de donker blonde reu uit de wijk die staat wat hoger op z'n poten en is een stuk smaller gebouwd.

Veel plezier met je pup ????

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

En inderdaad mooie pups! Lekker dat zachte haar nog lekkere pluizen bolletjes. Hoe lastig ik toen de puppyfase soms vond ik mis het nu ook wel eens. ????

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Van Link werd ook altijd geroepen ''oeh die wordt vast erg groot! Grote poten!'' Mja hij is niet de kleinste naast sommige andere honden (niet goldens), maar als hij zo naast mij ligt vind ik hem wel weer klein   Met 12 weken was hij denk ik ook wel zoiets wbt gewicht.. weet het eigenlijk niet meer zo, hij is nu 8 maand

7/8 maand

Nog klein

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hij is nu 17,5 week. Hij is van koningsdag. Ik ben ook heel erg benieuwd. Volgens de fokker erft de vader van Senn mooier door dan hij zelf is. Mij gaat het meer om het karakter hoor, maar hij is stiekem ook wel knap  misschien als hij ouder is loop ik 1x voor de lol een show met hem, als hij het zelf ook leuk vind. Deze foto is van een week geleden, met vieze snuut, maar hij staat wel mooi vind ik zelf. Zijn haren op zijn buikje en staart zijn aan het groeien "

Als je een keer op een vrijblijvende manier wil beginnen met showen, dan heeft de Golden Retriever Club Nederland twee leuke showtjes. :) De Kastanjeshow is 15 oktober (in Kerkwijk) en de Nieuwjaarsshow is nog niet bekend, maar valt tot nu toe altijd in januari. Zijn ook goed betaalbaar als je gewoon eens een showtje wil lopen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Er zit toch wel aardig wat verschil tussen Goldens. De mijne is groter dan mijn vorige en vaak groter dan andere Goldens die we tegen komen. Maar bij de mijne zit dat vooral in de lange poten - andere Goldens hebben over het algemeen wat kortere.

Maar de mijne waren asielhonden, de vorige had geloof ik wel een stamboom, deze vermoedelijk niet. Je krijgt stambomen van het asiel niet mee, dus weet ik veel.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Wel leuk al die golden foto's te zien 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^