loopband voor hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sem (Gast)

Heeft er hier iemand ervaring met een loopband voor honden?
Onze sem is een herplaatser met een hele grote rugzak. Uitlaten is soms niet te doen door zijn uitval gedrag. Zeker met mooi weer is het erg druk met fietsers en wandelaars in de polder dus dan zijn er erg veel prikkels voor hem.

Doordat hij zo uitvalt kan ik hem soms niet de beweging geven die hij nodig heeft en daarom dacht ik dat een loopband er misschien voor kan zorgen dat hij toch zijn energie kwijt kan.

Aan zijn gedrag wordt uiteraard gewerkt onder leiding van een gedragstherapeut, daar heb ik deze vraag ook gesteld en zei heeft geen ervaring met loopbanden. Zei raad aan om hersenwerk met hem te doen zodat hij moe in zijn hoofd word.
Toch merk ik dat hij ondanks hersenwerk eigenlijk meer lichaamsbeweging nodig heeft.
Meer naar buiten gaat niet, dan raakt hij overprikkeld.

Wat vinden jullie van het idee van een loopband?

Uiteraard hoop ik dat hij dusdanig met prikkels om leert gaan dat de loopband een tijdelijke oplossing is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "loopband voor hond " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het lijkt me juist dat je buiten aan het probleem werkt, een loopband lost niks op, juist omdat het niet goed gaat moet je naar buiten, trainen.

 

Je moet niks natuurlijk, maar dat zou ik doen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb ook niks met loopbanden.

Heb je al geprobeerd s'avonds laat een lange ronde te lopen?

De hond in de auto en ergens lopen waar het rustig is?

 

Ik vind trouwens dat je een hond niet op een loopband kan zetten als je zijn gedrag binnen en buiten niet onder controle heb.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe oud is je hond en hoe lang is hij al bij je?

 

is het niet mogelijk om ergens heen te rijden met hem waar het rustig lopen is? Of dat je op onmogelijke tijdstippen gaat wandelen met hem, als er niet veel mensen meer op de been zijn?

 

ik heb geen ervaring met een loopband, dus ik zou niet kunnen zeggen of het een goed idee is of niet. Mijn gevoel zegt dat het weleens te stressvol zou kunnen zijn voor de hond, en ook dat hij niet begrijpt wat hij daar op dat ding te zoeken heeft? Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" hoe oud is je hond en hoe lang is hij al bij je?
 
is het niet mogelijk om ergens heen te rijden met hem waar het rustig lopen is? Of dat je op onmogelijke tijdstippen gaat wandelen met hem, als er niet veel mensen meer op de been zijn?
 
ik heb geen ervaring met een loopband, dus ik zou niet kunnen zeggen of het een goed idee is of niet. Mijn gevoel zegt dat het weleens te stressvol zou kunnen zijn voor de hond, en ook dat hij niet begrijpt wat hij daar op dat ding te zoeken heeft? Maar ik kan me vergissen natuurlijk. "

 Ik denk dat het wel mee kan vallen met de stress als je het goed begeleid, met stress is natuurlijk niks.

Ik zou juist naar buiten gaan benutten om met hem te trainen, maar dat is mijn eigen ervaring.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat vinden jullie van het idee van een loopband?

 Ik vind dat een loopband kan gebruikt worden bij specifieke lichaamsoefeningen: opbouwen van spieren, revalidaties, enz.

 

Maar in jouw geval lijkt het me veel aangenamer en eenvoudiger om je wandelgebieden aan te passen aan de noden van de hond.

Rijd een eind met de auto naar een rustig bos of uitgestrekte heide en ga daar wandelen. 's Avonds wordt het al vroeger donker, dan zijn er geen fietsers meer op de dijken, enz.

Een loopband kan nooit een wandeling vervangen, omdat wandelen om heel andere dingen draait dan alleen maar beweging. De hond kan er geurtjes opsnuiven, plekjes ontdekken, op onderzoek gaan, hij kan lekker hondendingen doen, dat maakt het voor een hond zo fijn en ontspannen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja het moet in elk geval geen vervanging van het uitlaten worden natuurlijk, ook buiten blijven lopen. Maar als de hond echt naar alles uitvalt en alles nog spannend vindt kan je geen urenlange wandeling maken als je steeds verkeer, wandelaars etc tegenkomt.

 

Zowel bij Lola als bij Jenna zijn we begonnen met korte saaie steeds dezelfde rondjes en dit langzaam aan gaan uitbreiden. Lola was redelijk snel gewend. Jenna valt ook niet meer uit naar verkeer en wandelaars e.d. maar nog wel steeds naar honden die te dicht in haar buurt wonen, ze houdt er gewoon niet van.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" ja het moet in elk geval geen vervanging van het uitlaten worden natuurlijk, ook buiten blijven lopen. Maar als de hond echt naar alles uitvalt en alles nog spannend vindt kan je geen urenlange wandeling maken als je steeds verkeer, wandelaars etc tegenkomt.
 
Zowel bij Lola als bij Jenna zijn we begonnen met korte saaie steeds dezelfde rondjes en dit langzaam aan gaan uitbreiden. Lola was redelijk snel gewend. Jenna valt ook niet meer uit naar verkeer en wandelaars e.d. maar nog wel steeds naar honden die te dicht in haar buurt wonen, ze houdt er gewoon niet van. "

 Ik denk dat het per hond verschilt, want ik wil niet zeggen dat jouw techniek niet goed is, integendeel.

Maar Faro was ook zo, dus ik ben veel kleine rondjes met hem gaan doen en heb me suf geoefend om juist langs honden heen te lopen.

Het had ook heel veel met mij te maken, mij willen beschermen omdat ik niet relax genoeg was.

Al dacht ik dat ik heel rustig was, maar ik keek om me heen of ik honden zag aankomen, en was is al niet relax.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja het zal verschillen, ik ben inmiddels niet anders gewend dan dat ze niet van andere honden houdt en doen we onze eigen versie van BAT en Turid Rugaas haar methode gecombineerd. Dat werkt voor ons goed.

 

 

Jenna laat ik ook vaak zelf haar rondje kiezen, om haar wat zelfverzekerder te maken. En hersenwerk is uiteraard ook belangrijk.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" ja het zal verschillen, ik ben inmiddels niet anders gewend dan dat ze niet van andere honden houdt en doen we onze eigen versie van BAT en Turid Rugaas haar methode gecombineerd. Dat werkt voor ons goed.
 
 
Jenna laat ik ook vaak zelf haar rondje kiezen, om haar wat zelfverzekerder te maken. En hersenwerk is uiteraard ook belangrijk. "

 ja ik denk zeker dat het verschilt, je moet ook zeker niet tegen faro schreeuwen, want dan word hij bang.

Wij hebben onbewust meteen in het begin bat training gedaan, Faro mocht altijd kiezen waar hij heen wilde, en nu nog steeds, tenzij we met de auto ergens heen gaan.

Hersenwerk vind Faro niks, speuren wel.

Ik zeg ook niet dat het bij een andere hond zou werken, misschien wel misschien niet, hangt echt van de hond af.

In ieder geval hebben we van een bange hond een heel zelfverzekerde hond gemaakt , en daar zijn we natuurlijk blij om.

Zou ik het de volgende keer anders doen? misschien wel, hangt helemaal van de hond af.

 

Ik had wel eens een oppas hond, die bang was voor alles, zo was ze bang voor groene bakken, maar het baasje deed er ook heel hysterisch over, oooooow groene bak!!

We hebben met haar gelopen en zijn bewust langs groene bakken gelopen, en na een keer of 6 stond ze naast de bak te piesen.

Als ze nou helemaal in paniek zou raken dan zou ik het niet doen, maar omdat wij gewoon deden vond ze het niet meer erg.

Een maand later was ze weer eens hier, en toen was ze inmiddels er wel weer bang voor, want baasje gaat in de stress als hij zo'n groene bak ziet, ik ben er mee opgehouden, ik laat haar nu zelf kiezen, want ik leer haar wat en haar baasje verziekt het weer.

Ze is van een bange hond naar een zeer angstige hond gegaan, omdat de baasjes alles bevestigen, ja eng he, aaaah zielig kom maar.

Nu kan ik niet op haar passen, ik kan zelf Faro niet alleen uitlaten, ik kan wel eens mee.

Misschien maar goed ook, want ze vinden het allemaal maar niks dat gedoe met die hond, dan zou ze zo bij mij zitten voor vast.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Een loopband waar een hond comfortabel op kan lopen kost nogal wat geld. Dat lijkt mij een groot risico om te kopen want wat als je hond denkt:"amahoela!". De meeste honden hebben echt wel uitdaging nodig en zul je niet zomaar (doelloos) kunnen laten lopen op zo'n band.


Ik loop met Obi meestal 's avonds laat ook nog rond 23.00 uur dan is er hier he-le-maal niemand. Geen honden, fietsers, kinderen heerlijk rustig nog even buiten. Kun je zoiets niet doen?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Loopbanden voor honden ken ik wel, maar die worden vooral gebruikt voor conditioneren, uithoudingsvermogen trainen en spieren kweken. Ze zijn inderdaad best wel prijzig, maar als je een loopband wil kopen, koop er dan zeker een die voor honden bedoelt is. Een loopband voor mensen is voor honden niet geschikt omdat ze er geen gestrekte passen op kunnen doen en er dus niet fatsoenlijk op kunnen lopen en draven. 

honden page profiel bentebente

Een loopband is een uitstekend idee, je kan immers niet drie keer per dag een arm uit de kom getrokken worden.

 

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar had wel een vriendin met een herder die ook op de loopband ging. Eerst onder water, daarna op de normale loopband. (Revalidatie). Zij heeft de hond gewoon rustig geïntroduceerd aan de loopband. Eerst de hond erop laten staan, snoepje geven, dat herhalen. Daarna loopband aanzetten (zonder dat de hond erop staat) en snoepjes geven. Uiteindelijk zachtjes aanzetten als de hond erop staat, gaat hij lopen, snoepje geven. Zo bouw je het op tot hij gewoon kan lopen.

Anoniem (Gast)

" Het lijkt me juist dat je buiten aan het probleem werkt, een loopband lost niks op, juist omdat het niet goed gaat moet je naar buiten, trainen.

 

Je moet niks natuurlijk, maar dat zou ik doen. "

 



Daar heb je absoluut gelijk in en we blijven ook zeker naar buiten gaan,ik bedoel het ook meer als aanvulling niet ipv.
Trainen doen we zeker! Maar op het moment dat hij overprikkeld raakt leert hij niet meer dat zorgt alleen maar voor stress

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" " Het lijkt me juist dat je buiten aan het probleem werkt, een loopband lost niks op, juist omdat het niet goed gaat moet je naar buiten, trainen.
 
Je moet niks natuurlijk, maar dat zou ik doen. "yooop 

Daar heb je absoluut gelijk in en we blijven ook zeker naar buiten gaan,ik bedoel het ook meer als aanvulling niet ipv.
Trainen doen we zeker! Maar op het moment dat hij overprikkeld raakt leert hij niet meer dat zorgt alleen maar voor stress "

 Misschien heeft hij dan juist rust nodig?

Anoniem (Gast)

" Ik heb ook niks met loopbanden.

Heb je al geprobeerd s'avonds laat een lange ronde te lopen?

De hond in de auto en ergens lopen waar het rustig is?

 

Ik vind trouwens dat je een hond niet op een loopband kan zetten als je zijn gedrag binnen en buiten niet onder controle heb.

  "

 



Wij gaan savonds altijd met de auto weg naar een rustige plek. Toch komen we ook daar wel is iemand tegen wat zorgt voor stress.
Als we een of twee personen tegen komen vind ik het niet zo n probleem maar met het mooie weer zoals nu is het hier ook savonds nog aardig druk in de polder met fietsers en wandelaars.

Binnen hebben wij geen problemen met de hond.
Alleen buitenshuis en hier werken we aan. Het is een herpaatser uit een dodingsstation. Het is echt een schat van een hond maar hij is echt snel overprikkeld/gestressed en valt dus ook uit. De hond loopt trouwens aan een 8meter lijn tijdens het uitlaten, op overzichtelijke stukken mag hij heel de lijn en op onoverzichtelijke plekken loopt hij naast me.
Hij loopt ook naast de fiets, dat gaat goed maar ook dan komen er prikkels bij hem binnen.

Anoniem (Gast)

" hoe oud is je hond en hoe lang is hij al bij je?

 

is het niet mogelijk om ergens heen te rijden met hem waar het rustig lopen is? Of dat je op onmogelijke tijdstippen gaat wandelen met hem, als er niet veel mensen meer op de been zijn?

 

ik heb geen ervaring met een loopband, dus ik zou niet kunnen zeggen of het een goed idee is of niet. Mijn gevoel zegt dat het weleens te stressvol zou kunnen zijn voor de hond, en ook dat hij niet begrijpt wat hij daar op dat ding te zoeken heeft? Maar ik kan me vergissen natuurlijk. "

 



Hij word geschat op een jaar of 6 door de dierenarts.
Ik heb hem nu ruim een jaar en hij heeft echt al gigantische stappen gemaakt!

Wij gaan altijd met de auto weg voor een lange uitlaatronde.
Sochtends gaat hij een half uur uit tussen de middag een rondje door de wijk rond half 5 weer een rondje door de wijk savonds wandelen we een uur. Als we de avond wandeling vroeg doen gaat hij voor we naar bed gaan nog een rondje door de wijk.
Vaker met de auto weg gaat niet, dat ga ik in ieder geval doordeweeks niet redden kwa tijd. De plek waar we wandelen is een kwartiertje rijden maar ik ben nu dus al een uur reistijd per dag kwijt om de hond uit te laten. Ook de benzine kosten stapelen zich hiermee behoorlijk op dus vaker gaat eigenlijk niet lukken.

Tijden dat we meestal niemand tegen komen is sochtends vroeg of savonds laat.
Bijv op zondag ochtend ga ik vaak al vroeg naar een omheind veldje (ook een kwartier met de auto)
Dan kan hij ook is veilig los lopen en heeft er niemand last van. (Als er iemand komt die erin wilt ga ik er natuurlijk uit, maar tot nu toe is dat nooit gebeurd) maar overdag en savonds is het helaas te druk daar.

Verder werken wij ook en moeten we dus vroeg opstaan dus we kunnen het savonds niet te laat maken. Tot 10 uur wandelen is de max.

Het zou inderdaad best kunnen dat een loopband stress veroorzaakt bij hem,dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik denk dat ik daar maar op een manier achter ga komen en dat is het uitproberen.

Anoniem (Gast)

"  Ik denk dat het wel mee kan vallen met de stress als je het goed begeleid, met stress is natuurlijk niks.

Ik zou juist naar buiten gaan benutten om met hem te trainen, maar dat is mijn eigen ervaring. "

 



We blijven ook zeker naar buiten gaan! Het zou een aanvulling worden op wat wij nu met hem doen.
Normaal gesproken zou ik ook gewoon meer gaan wandelen met de hond maar doordat hij dan overprikkeld raakt en zijn uitval gedrag dus erger wordt gaat dit nu nog niet.
Hij kan al veel meer prikkels aan dan in het begin gelukkig maar mijn ervaring is dat een overprikkelde hond niets meer leert

Anoniem (Gast)

"  Ik vind dat een loopband kan gebruikt worden bij specifieke lichaamsoefeningen: opbouwen van spieren, revalidaties, enz.

 

Maar in jouw geval lijkt het me veel aangenamer en eenvoudiger om je wandelgebieden aan te passen aan de noden van de hond.

Rijd een eind met de auto naar een rustig bos of uitgestrekte heide en ga daar wandelen. 's Avonds wordt het al vroeger donker, dan zijn er geen fietsers meer op de dijken, enz.

Een loopband kan nooit een wandeling vervangen, omdat wandelen om heel andere dingen draait dan alleen maar beweging. De hond kan er geurtjes opsnuiven, plekjes ontdekken, op onderzoek gaan, hij kan lekker hondendingen doen, dat maakt het voor een hond zo fijn en ontspannen. "

 



Ik wandel al op rustige plekken. Rustiger dan dit is er niet in mijn omgeving.
Uiteraard snap ik dat een loopband geen wandeling kan vervangen, dit is de bedoeling ook niet. Het zou een aanvulling zijn.

Zo fijn een ontspannen is een wandeling voor een overprikkelde, gestresste hond niet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Uiteraard snap ik dat een loopband geen wandeling kan vervangen, dit is de bedoeling ook niet. Het zou een aanvulling zijn.

 Als aanvulling kan het dan prima. Maar zoals hierboven al gezegd: informeer je voor een loopband die geschikt is voor honden. 

Misschien kan je het eerst uitproberen bij iemand die zo'n loopband heeft, of je hond het leuk vindt?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Als aanvulling kan het dan prima. Maar zoals hierboven al gezegd: informeer je voor een loopband die geschikt is voor honden. 

Misschien kan je het eerst uitproberen bij iemand die zo'n loopband heeft, of je hond het leuk vindt? "

 



Ja of een tweedehandse kopen eerst. Die dingen zijn erg duur.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik denk dat het geen slecht idee is, misschien dat je het ergens een keer kan proberen (al zal dat ook gepaard gaan met een hoop prikkels waardoor het beeld misschien niet helemaal representatief is). Ik kan me best voorstellen dat niet elke hond het waardeert en dan is het wel heel erg zonde van de aankoop.

 

Wat betreft overprikkeling en rust denk ik dat dit een andere vorm van inspanning is. Als ik bijvoorbeeld een dag gewerkt heb en honderden klanten voorbij heb zien komen ben ik absoluut moe en wellicht ook wat overprikkeld. Toch is er na zo'n dag niks fijner dan even een stuk hardlopen, verstand op nul en gaan.

Voor mij is dit dan ook echt een uitlaatklep en kan ik daarna heerlijk slapen. Als ik na zo'n dag niet gesport heb, kom ik moeilijker in slaap en slaap ik onrustiger. 

 

Ik denk dat dit bij honden niet per se anders werkt...

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik denk dat het geen slecht idee is, misschien dat je het ergens een keer kan proberen (al zal dat ook gepaard gaan met een hoop prikkels waardoor het beeld misschien niet helemaal representatief is). Ik kan me best voorstellen dat niet elke hond het waardeert en dan is het wel heel erg zonde van de aankoop.
 
Wat betreft overprikkeling en rust denk ik dat dit een andere vorm van inspanning is. Als ik bijvoorbeeld een dag gewerkt heb en honderden klanten voorbij heb zien komen ben ik absoluut moe en wellicht ook wat overprikkeld. Toch is er na zo'n dag niks fijner dan even een stuk hardlopen, verstand op nul en gaan.
Voor mij is dit dan ook echt een uitlaatklep en kan ik daarna heerlijk slapen. Als ik na zo'n dag niet gesport heb, kom ik moeilijker in slaap en slaap ik onrustiger. 
 
Ik denk dat dit bij honden niet per se anders werkt...
  "

 Nou daar heb ik geen last van hoor dat ik moet rennen

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Haha, tja net als bij mensen zal dat ook per hond verschillen 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Haha, tja net als bij mensen zal dat ook per hond verschillen  "

 Ik snap wel wat je bedoeld hoor, maar mijn lijf kan rennen niet aan, niet eens wandelen op het moment, maar dat word hopelijk beter.

Van wandelen krijg ik dus dat zelfde gevoel, alleen ik ga wat langzamer.

Dit jaar bijna niet gewandeld, de laatste maand ga ik af en toe mee, dan geniet ik gewoon, en slaap beter, maar wij gaan heel langzaam, vroeger liep ik gerust 10 km, maar nu haal ik met moeite 3 op een goede dag.

Vrijdag gaan we naar Texel op vakantie, normaal wandel ik me suf, nu kan ik waarschijnlijk om de dag.

Nu wil Faro ook geen 10 km meer, hij is 14, dus we kunnen rustig aan doen.

Ik plaagde je maar...

Anoniem (Gast)

" Een loopband waar een hond comfortabel op kan lopen kost nogal wat geld. Dat lijkt mij een groot risico om te kopen want wat als je hond denkt:"amahoela!". De meeste honden hebben echt wel uitdaging nodig en zul je niet zomaar (doelloos) kunnen laten lopen op zo'n band.



Ik loop met Obi meestal 's avonds laat ook nog rond 23.00 uur dan is er hier he-le-maal niemand. Geen honden, fietsers, kinderen heerlijk rustig nog even buiten. Kun je zoiets niet doen? "

 



Ik heb inderdaad gezien dat ze vrij prijzig zijn.
Er zijn ook mensen die een loopband voor mensen voor hun hond gebruiken.
Als je op YouTube filmpjes opzoekt zitten er toch echt wel honden tussen die het wel leuk vinden!
Zegt natuurlijk niet dat mijn hond het leuk gaat vinden.
Het is inderdaad wel saai op zo n band maar saaie dingen is eigenlijk precies wat hij nu nodig heeft.
Althans wij lopen bijv altijd dezelfde rondjes zodat het voorspelbaar voor hem is wat er gaat komen. Teveel verschillende omgevingen zorgen voor teveel prikkels. Ik vind dat zelf ook behoorlijk saai maar dat heeft de hond nu gewoon echt nog nodig.
Ik snap absoluut dat mensen een hond met normaal gedrag niet op een loopband gaan zetten, dat zou ikzelf ook echt niet doen, dan zou ik er meer mee gaan lopen.
Maar omdat dat niet gaat probeer ik te kijken of er misschien andere mogelijkheden zijn.

Wij lopen tot max 10 uur s avonds, s ochtends gaat de wekker om half 6 dus later wandelen is geen optie, dan krijg ik echt slaap te kort.
In het donker ga ik ook niet meer alleen de polder in, dan loop ik door de wijk. Al ga ik samen met mn vriend gaan we nog wel in het donker de polder in. (Hij werkt soms s avonds dus kan niet altijd mee)

Anoniem (Gast)

" Ik denk dat het geen slecht idee is, misschien dat je het ergens een keer kan proberen (al zal dat ook gepaard gaan met een hoop prikkels waardoor het beeld misschien niet helemaal representatief is). Ik kan me best voorstellen dat niet elke hond het waardeert en dan is het wel heel erg zonde van de aankoop.

 

Wat betreft overprikkeling en rust denk ik dat dit een andere vorm van inspanning is. Als ik bijvoorbeeld een dag gewerkt heb en honderden klanten voorbij heb zien komen ben ik absoluut moe en wellicht ook wat overprikkeld. Toch is er na zo'n dag niks fijner dan even een stuk hardlopen, verstand op nul en gaan.

Voor mij is dit dan ook echt een uitlaatklep en kan ik daarna heerlijk slapen. Als ik na zo'n dag niet gesport heb, kom ik moeilijker in slaap en slaap ik onrustiger. 

 

Ik denk dat dit bij honden niet per se anders werkt...

  "

 



Ik denk inderdaad dat het in het begin zeker voor prikkels gaat zorgen maar zodra hij er aan gewend zal zijn zal dit denk ik wel meevallen.

Ik merk nu dat hij soms echt een energie overschot heeft, als hij zijn energie niet kwijt kan raakt hij ook sneller gefrustreerd en valt sneller uit.

Om het ergens te proberen zal ik denk ik uitkomen bij zo n revalidatie plek ofzo.
Voor revalidatie worden er ook vaak loopbanden gebruikt, als ik filmpjes op YouTube bekijk vind ik dat veel honden er best makkelijk op lopen.

Django (Gast)

"  


Ja of een tweedehandse kopen eerst. Die dingen zijn erg duur. "

 



Ze zijn inderdaad erg prijzig, ik heb al even op marktplaats gekeken maar het tweedehands aanbod is erg klein, en ook nog steeds prijzig.
Ik vind het opzich niet erg om er geld voor te betalen hoor maar eigenlijk alleen als het voor hem ook gaat werken.
Als hij het niet leuk vind hoeft hij er natuurlijk niet op maar wie weet vind hij het wel heel erg leuk.

Ik ken niemand die er een heeft dus ik denk dat ik is ga kijken of er hier een revalidatie centrum of iets hier in de omgeving zit, misschien kunnen we daar is proberen of het wat is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  ja ik denk zeker dat het verschilt, je moet ook zeker niet tegen faro schreeuwen, want dan word hij bang.
Wij hebben onbewust meteen in het begin bat training gedaan, Faro mocht altijd kiezen waar hij heen wilde, en nu nog steeds, tenzij we met de auto ergens heen gaan.
Hersenwerk vind Faro niks, speuren wel.
Ik zeg ook niet dat het bij een andere hond zou werken, misschien wel misschien niet, hangt echt van de hond af.
In ieder geval hebben we van een bange hond een heel zelfverzekerde hond gemaakt , en daar zijn we natuurlijk blij om.
Zou ik het de volgende keer anders doen? misschien wel, hangt helemaal van de hond af.
 
Ik had wel eens een oppas hond, die bang was voor alles, zo was ze bang voor groene bakken, maar het baasje deed er ook heel hysterisch over, oooooow groene bak!!
We hebben met haar gelopen en zijn bewust langs groene bakken gelopen, en na een keer of 6 stond ze naast de bak te piesen.
Als ze nou helemaal in paniek zou raken dan zou ik het niet doen, maar omdat wij gewoon deden vond ze het niet meer erg.
Een maand later was ze weer eens hier, en toen was ze inmiddels er wel weer bang voor, want baasje gaat in de stress als hij zo'n groene bak ziet, ik ben er mee opgehouden, ik laat haar nu zelf kiezen, want ik leer haar wat en haar baasje verziekt het weer.
Ze is van een bange hond naar een zeer angstige hond gegaan, omdat de baasjes alles bevestigen, ja eng he, aaaah zielig kom maar.
Nu kan ik niet op haar passen, ik kan zelf Faro niet alleen uitlaten, ik kan wel eens mee.
Misschien maar goed ook, want ze vinden het allemaal maar niks dat gedoe met die hond, dan zou ze zo bij mij zitten voor vast. "

 wat zonde van zo'n hond dat de mensen haar verkeerd begeleiden. Juist angsten voor dingen als groene bakken zijn relatief simpel op te lossen door idd gewoon te doen en positieve ervaringen op te doen.

 

Ik blijf bij Jenna denk ik wel altijd oppassen voor bijv. tracktors, of grote vrachtwagens, dan neem ik haar gewoon kort naast me en ik loop er tussen in. Met een lange lijn is er grote kans op uitvallen bij haar.

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" " hoe oud is je hond en hoe lang is hij al bij je?
 
is het niet mogelijk om ergens heen te rijden met hem waar het rustig lopen is? Of dat je op onmogelijke tijdstippen gaat wandelen met hem, als er niet veel mensen meer op de been zijn?
 
ik heb geen ervaring met een loopband, dus ik zou niet kunnen zeggen of het een goed idee is of niet. Mijn gevoel zegt dat het weleens te stressvol zou kunnen zijn voor de hond, en ook dat hij niet begrijpt wat hij daar op dat ding te zoeken heeft? Maar ik kan me vergissen natuurlijk. "Dobry 

Hij word geschat op een jaar of 6 door de dierenarts.
Ik heb hem nu ruim een jaar en hij heeft echt al gigantische stappen gemaakt!

Wij gaan altijd met de auto weg voor een lange uitlaatronde.
Sochtends gaat hij een half uur uit tussen de middag een rondje door de wijk rond half 5 weer een rondje door de wijk savonds wandelen we een uur. Als we de avond wandeling vroeg doen gaat hij voor we naar bed gaan nog een rondje door de wijk.
Vaker met de auto weg gaat niet, dat ga ik in ieder geval doordeweeks niet redden kwa tijd. De plek waar we wandelen is een kwartiertje rijden maar ik ben nu dus al een uur reistijd per dag kwijt om de hond uit te laten. Ook de benzine kosten stapelen zich hiermee behoorlijk op dus vaker gaat eigenlijk niet lukken.

Tijden dat we meestal niemand tegen komen is sochtends vroeg of savonds laat.
Bijv op zondag ochtend ga ik vaak al vroeg naar een omheind veldje (ook een kwartier met de auto)
Dan kan hij ook is veilig los lopen en heeft er niemand last van. (Als er iemand komt die erin wilt ga ik er natuurlijk uit, maar tot nu toe is dat nooit gebeurd) maar overdag en savonds is het helaas te druk daar.

Verder werken wij ook en moeten we dus vroeg opstaan dus we kunnen het savonds niet te laat maken. Tot 10 uur wandelen is de max.

Het zou inderdaad best kunnen dat een loopband stress veroorzaakt bij hem,dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik denk dat ik daar maar op een manier achter ga komen en dat is het uitproberen.
"

 

 

jullie hebben al heel veel bereikt dus in 1 jaar tijd, dat is al geweldig natuurlijk. Weet je iets over zijn tijd voor het dodingsstation?

 

Vindt hij die stadrondjes leuk? Jenna vindt dat wel heel leuk omdat er veel te ruiken is en ik haar daar ook altijd zelf de route laat kiezen, die nooit langer duurt dan een minuut of 20.

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "loopband voor hond " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: welk ras past bij een jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^