alleen thuis zijn gaat dramatisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

balou (Gast)

Hoi,

Wij zitten op het moment met een groot probleem. Onze hond kan niet goed alleen thuis blijven zonder dat hij gaat slopen en/of blaffen.
De laatste tijd gaat hij echt zitten janken als een wolf.
Hij komt uit het asiel en hij is 2,5 jaar oud wij hebben hem nu ongeveer een jaar. In het begin ging het heel moeizaam, wij hebben hem toen eigenlijk als een pup behandeld, hij moest in de benche aangezien hij anders sloopte. Wij hebben hem eerst in de benche gedaan terwijl hij ons gewoon kon zien dat ging goed. Wij gaven hem ook vaak wat lekkers in de benche in de hoop dat hij de benche leuker zou gaan vinden.
Daarna hebben we hem in de benche gedaan en zijn we zelf even in een andere kamer gaan staan en dit steeds wat langer laten laten worden. Soms blafte hij dan en dit hebben we genegeerd.
Ik het begin oefende we dit trouwens na een goede uitlaatronde en na een tijdje gingen we het ook oefenen zonder dat hij daarvoor heel lang alleen geweest is. Dit vond hij nog moeilijker.
Eerder bracht ik hem bij mijn moeder als ik moest werken dat ging goed en ook daar bleef hij soms even alleen als ze boodschappen ofzo moest doen. Helaas kan ik hem daar niet meer zo vaak naartoe brengen omdat mijn moeder meer en op andere tijden is gaan werken. (eerder werkte ze vaak savonds en dan was ik of mijn vriend alweer terug om de honden op te halen)
Momenteel werk ik niet omdat ik in de ziektewet zit, ik heb nek en rug letsel en dus opzoek naar lichter werk. Ik moet wat uren werken anders word het erg krap financieel. Ik hoef niet heel veel te gaan werken dus hij hoeft ook niet super lang alleen te zijn (zo n 16 uur per week) als ik deze uren verdeel over de week zal ik dus zo n 3 max 4 uur weg zijn wat in mijn ogen prima zou moeten kunnen.
Verder hoeft ie dan niet heel vaak alleen te zijn, boodschappen etc kan ik doen als of mijn vriend thuis is of ik laat ze even bij mijn moeder.
Het zou wel fijn zijn als het alleen blijven goed gaat dat ik en mijn vriend ook weer is wat leuks samen zouden kunnen doen zonder honden. Dit hoeft dan niet te zijn op dagen dat hij al alleen geweest is ivm werk maar bijv in het weekend.
We kunnen nu niet eens een keertje uit eten of iets zonder oppas te hebben voor de hond.

Wij zijn inmiddels verhuisd naar een grotere woning waar we een stukje in huis hebben afgezet zodat hij meer ruimte heeft en niet meer in de benche hoeft als hij dat niet wilt. De benche hebben we er wel instaan zodat hij erin kan gaan liggen als hij wilt, ik dacht dat dat misschien vertrouwd zou voelen. Weet wonen hier inmiddels trouwens alweer een half jaar en daarvoor is hij al 3 maanden lang zo n 5x in de week mee geweest om te klussen, lijkt me dat hij dus inmiddels al wel gewend moet zijn, als er iemand thuis is is hij ook gewoon op zijn gemak.

Hier hebben we ook geprobeerd het op te bouwen door het steeds iets langer te maken, de ene keer gaat hij wel blaffen/janken en de andere keer niet. We hebben nog 2 honden en als hij gaat janken gaan die andere 2 meedoen. Die 2 hadden we al voor balou kwam en daar hebben we nooit problemen mee gehad die konden prima 5 uur achter elkaar alleen zijn.
We sturen hem regelmatig naar zijn plaats toe zodat hij leert niet constant in mijn buurt te hoeven liggen, als ik op de bank zit gaat hij bijv vaak naast de bank liggen.
Toch is het niet zo dat hij me constant achtervolgt in huis ofzo en soms loopt hij ook wel is in de tuin terwijl ik binnen ben of andersom.

Ik heb ook geprobeerd om muziek op te zetten of de tv aan te laten maar daar merken we geen verschil mee.

Hij is trouwens wel heel snel heel opgewonden, we zorgen dat hij rustig is voordat we hem alleen laten.

Hebben jullie ideeën wat ik kan doen?

Er zijn trouwens al 2 gedragstherapeuten langs gekomen maar helaas zonder succes

Alvast bedankt!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zitten de andere honden ook in een bench of in een afgezet stukje?

Welk ras is hij?

Anoniem (Gast)

" Zitten de andere honden ook in een bench of in een afgezet stukje?

Welk ras is hij? "

 



De andere honden lopen los, die slopen niks. Ik heb wel geprobeerd om ze ook in het afgezette stuk te doen maar dit maakt geen verschil. Hij kan de andere honden wel altijd zien trouwens.

Het is vermoedelijk een kruising labradorxFriese stabij.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Als twee gedragstherapeuten het niet weten, heb ik waarschijnlijk ook niet de oplossing voor je. Ik weet wel dat er duidelijk verschil is tussen verlatingsangst en niet alleen thuis kunnen zijn. Bij het eerste is eigenlijk het weggaan al een probleem, en veel moeilijker aan te pakken. Bij het tweede kan hij wel even alleen, maar niet te lang. En dat kan je heel rustig opbouwen.

Maar zo te lezen heb je al veel geprobeerd. Dan kan ik alleen maar aanbevelen om een methode niet te snel af te schrijven, een hond moet ook de tijd krijgen om te wennen eraan.

Wordt het echt een probleem, zou dan misschien de adaptil verstuiver iets kunnen zijn. De verhalen wisselen van weinig effect tot grote successen. Maar zeker omdat je andere honden blijkbaar ook verstoord raken en mee gaan blaffen, zou het een optie kunnen zijn.

 

Veel succes!

Anoniem (Gast)

" Als twee gedragstherapeuten het niet weten, heb ik waarschijnlijk ook niet de oplossing voor je. Ik weet wel dat er duidelijk verschil is tussen verlatingsangst en niet alleen thuis kunnen zijn. Bij het eerste is eigenlijk het weggaan al een probleem, en veel moeilijker aan te pakken. Bij het tweede kan hij wel even alleen, maar niet te lang. En dat kan je heel rustig opbouwen.

Maar zo te lezen heb je al veel geprobeerd. Dan kan ik alleen maar aanbevelen om een methode niet te snel af te schrijven, een hond moet ook de tijd krijgen om te wennen eraan.

Wordt het echt een probleem, zou dan misschien de adaptil verstuiver iets kunnen zijn. De verhalen wisselen van weinig effect tot grote successen. Maar zeker omdat je andere honden blijkbaar ook verstoord raken en mee gaan blaffen, zou het een optie kunnen zijn.

 

Veel succes! "

 



Het weggaan vind hij niet leuk maar gaat wel.
Hij gaat ook niet gelijk zitten blaffen maar als ik terug kom ook al is het maar 5 minuten is hij echt helemaal dol.
Als ik wegga en mijn vriend dus thuis blijft gaat het goed hij is dan gewoon rustig, tot ik thuis kom dan is het huis te klein zo dol word hij dan. Dit gedrag probeer ik te negeren en hem aandacht te geven als hij rustiger doet. Hij gaat op zo n moment heel erg springen dus dan duw ik hem wel omlaag. Verder springt hij nooit alleen als ik thuis kom.

Ik denk inderdaad dat hij er ook aan moet wennen maar ik kan hem niet elke keer een tijd lang laten blaffen en al helemaal niet als hij gaat janken (ivm de buren)

Maar soms begint het na een kwartier of half uur al en soms gaat het een uur goed.

Als ik hem wat te eten geef een gevulde Kong bijvoorbeeld dan eet hij dat wel op.

De adaptil heb ik besteld, ik heb er al vaker over zitten denken om hem aan te schaffen maar je leest inderdaad veel wisselende verhalen, hopelijk werkt het hier wel goed!

Snachts slaapt hij trouwens boven, ik heb hem liever beneden maar hij jankt heel de boel bij elkaar. We hebben een tijd bij hem beneden geslapen en dan is hij rustig hoor maar zodra je weg bent niet meer. Beneden slapen gaat nu niet, ik kan niet op de bank slapen, vanwege rug en nek letsel heb ik een goed matras nodig en mijn vriend is soms snachts van huis vanwege werk dus dat kan dan wel af en toe maar niet elke nacht.
Hij sliep eerst in de slaapkamer zelf en nu slaapt hij inmiddels op de overloop, ik heb een hekje voor de slaapkamer deur gemaakt en de deur blijft dan open.
Ik hoop hem zo steeds wat verder weg te krijgen.
Hij slaapt trouwens los boven en maakt dan ook niks kapot.
De volgende stap is beneden slapen maar dan moet hij wel in zijn eigen afgezette stuk omdat ik bang ben dat hij anders gaat slopen.

balou (Gast)

Gisteren was ik trouwens een uurtje weg en mijn vriend was in de voortuin bezig, het rolluik zat dicht dus hij kon mijn vriend niet zien.
Hij was wel gewoon los in huis en de deur naar de achtertuin stond open, dit ging prima. Maar ze weten denk ik heel goed dat je niet echt weg bent.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar soms begint het na een kwartier of half uur al en soms gaat het een uur goed.

Soms draait het niet om verlatingsangst, maar wil de hond gewoon samen blijven met z'n familie, en als dat niet het geval is, gaat ie roepen. Dit huilen als een wolf is dan eigenlijk roedel-roepen: 'waar ben je?'

 

Heb je z'n gedrag al eens gefilmd?

Zo kan je misschien uit z'n lichaamstaal afleiden wat de eigenlijke oorzaak is, hoe het janken zich opbouwt, wat eraan vooraf gaat... Want er kunnen allerlei emoties spelen. Misschien frustreert het hem opgesloten te worden terwijl de andere honden loslopen? Misschien lijkt ie rustig als je vertrekt, maar is dit niet zo en gaat ie al snel rondjes draaien, hijgen, krabbelen, enz.

Als je het een aantal keren filmt als je weggaat, krijg je vaak een beter beeld van wat er werkelijk aan de hand is.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ben benieuwd wat je ervaring is met Adaptil.

Wat hebben de gedragstherapeuten eigenlijk precies gezegd? Hebben zij achterhaald wat de oorzaak is? Als hij soms al een uurtje alleen kan zijn, dan lijkt het me te trainen, maar misschien in veel kleinere stapjes.

lastig hoor, het zou soms zo fijn zijn als ze het gewoon kunnen vertellen.

Anoniem (Gast)

" Soms draait het niet om verlatingsangst, maar wil de hond gewoon samen blijven met z'n familie, en als dat niet het geval is, gaat ie roepen. Dit huilen als een wolf is dan eigenlijk roedel-roepen: 'waar ben je?'

 

Heb je z'n gedrag al eens gefilmd?

Zo kan je misschien uit z'n lichaamstaal afleiden wat de eigenlijke oorzaak is, hoe het janken zich opbouwt, wat eraan vooraf gaat... Want er kunnen allerlei emoties spelen. Misschien frustreert het hem opgesloten te worden terwijl de andere honden loslopen? Misschien lijkt ie rustig als je vertrekt, maar is dit niet zo en gaat ie al snel rondjes draaien, hijgen, krabbelen, enz.

Als je het een aantal keren filmt als je weggaat, krijg je vaak een beter beeld van wat er werkelijk aan de hand is. "

 



Ik deed het eerst via skype maar heb nu een camera aangeschaft.
Hij gaat gewoon rustig liggen en eet zijn Kong leeg vaak blijft hij daarna nog een tijdje liggen en dan begint hij op een gegeven moment te blaffen of huilen. De tijd dat hij als zijn Kong leeg is rustig blijft verschilt.
Hij neemt soms wel even pauze tussen het janken door maar blijft dan onrustig.

Het zou goed kunnen dat hij het niet leuk vind dat de andere honden los in huis zijn, ik heb geprobeerd ze bij hem in zijn deel te laten maar dan doet hij het ook. De andere honden gaan gewoon rustig slapen tot hij dus begint met janken dan maken ze er een orkest van.
Ik kan hem helaas niet los in huis laten vanwege sloop gedrag. Hij heeft de bank al is gesloopt en ook de tafel heeft een een keer te pakken gehad. We hebben nu net allemaal nieuwe meubels dus die wil ik graag heel houden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik kan hem helaas niet los in huis laten vanwege sloop gedrag. Hij heeft de bank al is gesloopt en ook de tafel heeft een een keer te pakken gehad. We hebben nu net allemaal nieuwe meubels dus die wil ik graag heel houden.
"

 Maar sinds je in je nieuwe woning woont, zet je hem in een afgezet stukje, toch? En dat is ondertussen een half jaar?

Heb je het al eens geprobeerd in je nieuwe woning, om hem wél los te laten, maar dan vanaf 0 het alleen-blijven op te bouwen? En dus nooit verder te gaan dan de hond aankan, en tijdens het oefenen op het alleen-blijven steeds weer terug te komen vòòr ie onrustig wordt?

 

Eens hij gaat blaffen en janken, ben je eigenlijk al te lang weggebleven, en is de oefening om zeep.

Het is erg belangrijk bij het trainen om eerst goed in die 'veilige tijdszone' te blijven, en pas als je zeker bent dat de hond daar vrede mee heeft en zich daar goed bij voelt, kan je een stapje verder gaan.

Als je meteen een te grote stap neemt, en de hond gaat janken, dan wordt er de foute link gelegd: baasje is weg = ik voel me daar niet goed bij.

Terwijl, als je in de oefen-periode steeds tijdig terugkeert (dus op een moment dat ie nog rustig is), de stemming voor de hond is: baasje is weg = ik voel me prima.

Eens die link er stevig inzit, kan je pas beginnen opbouwen in tijd.

 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Onze 4 chows reageerden allen het zelfde.

We vertekken en brengen haar naar onze slaapkamer zeggen "seffens zijn  we terug" ze zucht diep, kipt zich om en begint te slapen.

 

Anoniem (Gast)

" Ben benieuwd wat je ervaring is met Adaptil.

Wat hebben de gedragstherapeuten eigenlijk precies gezegd? Hebben zij achterhaald wat de oorzaak is? Als hij soms al een uurtje alleen kan zijn, dan lijkt het me te trainen, maar misschien in veel kleinere stapjes.

lastig hoor, het zou soms zo fijn zijn als ze het gewoon kunnen vertellen. "

 



Ik ben ook heel benieuwd naar de adaptil, ik moet hem nog binnen krijgen maar hopelijk werkt het hier!

Een van de gedragstherapeuten hebben we eerlijk gezegd niet echt iets aan gehad, die vertelde eigenlijk alleen maar dingen die ik zelf op internet al gevonden had.
De andere heeft wel nuttige tips gegeven, zoals zorgen dat hij rustig is voor vertrek en ook in het algemeen proberen meer rust in hem te creëren. Het is van zich zelf geen extreem drukke hond ofzo maar wel een hond de snel onrustig is.
Hij zei ook dat we het heel langzaam op moeten bouwen zodat we alweer terug zijn voordat hij blaft.
Dit moment vind ik lastig te bepalen omdat het zo wisselend kan zijn.
Nu heb ik het een week lang elke dag een kwartier gedaan en dat ging op een keer na goed.
Ook als we thuis komen hem geen aandacht geven tot hij rustig doet, dit proberen we maar hij springt heel erg als we hem uit dat afgezette stuk laten. Als we hem erin laten en zelf rustig op de bank gaan zitten gaat hij blaffen en piepen.
Misschien moeten we dit toch proberen en dit gedrag negeren?
Hij dacht dat hij toch wel wat last had van verlatingsangst maar volgens hem niet in zulke extreme mate dat het niet aan te leren is.

Het is zeker jammer dat hij niet kan praten,dat zou het een stuk makkelijker maken.

Anoniem (Gast)

"  Maar sinds je in je nieuwe woning woont, zet je hem in een afgezet stukje, toch? En dat is ondertussen een half jaar?

Heb je het al eens geprobeerd in je nieuwe woning, om hem wél los te laten, maar dan vanaf 0 het alleen-blijven op te bouwen? En dus nooit verder te gaan dan de hond aankan, en tijdens het oefenen op het alleen-blijven steeds weer terug te komen vòòr ie onrustig wordt?

 

Eens hij gaat blaffen en janken, ben je eigenlijk al te lang weggebleven, en is de oefening om zeep.

Het is erg belangrijk bij het trainen om eerst goed in die 'veilige tijdszone' te blijven, en pas als je zeker bent dat de hond daar vrede mee heeft en zich daar goed bij voelt, kan je een stapje verder gaan.

Als je meteen een te grote stap neemt, en de hond gaat janken, dan wordt er de foute link gelegd: baasje is weg = ik voel me daar niet goed bij.

Terwijl, als je in de oefen-periode steeds tijdig terugkeert (dus op een moment dat ie nog rustig is), de stemming voor de hond is: baasje is weg = ik voel me prima.

Eens die link er stevig inzit, kan je pas beginnen opbouwen in tijd.

  "

 



Sinds wij hier wonen zit hij inderdaad als hij alleen moet blijven in het afgezette stuk. Ik heb geprobeerd hem los te laten maar hij had toch weer wat gesloopt ondanks dat hij maar een kwartiertje alleen was. Hij had een deken gesloopt en een tijdschrift in stukjes versnipperd, geen grote dingen gelukkig maar toch.
Ik durf hem nu niet zo goed meer los te doen met dat gesloop (we hebben ook net nieuwe meubels dus het zou zonde zijn als hij die sloopt)
Ik heb trouwens ook niet echt het idee dat hij een hekel aan het afgezette stuk heeft ofzo hoor, hij gaat er ook regelmatig uit zich zelf in liggen.
Ik denk dat we inderdaad echt vanaf 0 moeten gaan beginnen. Zou ik dit dan het beste dagelijks kunnen oefenen? Of misschien zelfs meerdere keren op een dag?
Misschien soms ook weer is doen alsof ik wegga terwijl ik boven iets ga doen, hoewel ze dat denk ik wel doorhebben.
Of zou ik het beter kunnen beperken tot 3 keer in de week oefenen ofzo?
Ik denk dat op het moment dat hij het doorheeft en hij zich prima voelt als ik weg ga de tijd opbouwen niet zo n heel groot probleem meer is.

balou (Gast)

Als ik hem trouwens in de tuin doe en ik ga een boodschapje doen jankt hij niet.
Wel blaft hij dan soms, bijvoorbeeld als er een kat ofzo over de schutting loopt maar dan gaat hij niet achter elkaar door.
Toch lijkt hij het in de tuin ook weer niet ideaal te vinden, hij gaat voor de deur liggen of zitten tot ik terug kom (dit doen ze alle 3 trouwens)
Liever heb ik ze ook binnen als ik weg ben maar als ze zich fijner in de tuin zouden voelen vind ik dat ook prima. Maar als ze zo voor de deur gaan zitten heb ik niet het idee dat ze het echt heel fijn vinden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat we inderdaad echt vanaf 0 moeten gaan beginnen. Zou ik dit dan het beste dagelijks kunnen oefenen? Of misschien zelfs meerdere keren op een dag?
Misschien soms ook weer is doen alsof ik wegga terwijl ik boven iets ga doen, hoewel ze dat denk ik wel doorhebben.
Of zou ik het beter kunnen beperken tot 3 keer in de week oefenen ofzo?

 Oh ja, meerdere keren per dag.

Wat je best doet is de oefening pas starten als de hond zich lekker ontspannen voelt. Dus nooit bij onrust, verveling, opwinding, enz.

 

Ga de deur uit en kom weer binnen, maar link er niet steeds dezelfde routine aan. Meestal hebben mensen vaste gewoonten als ze het huis verlaten (jas aandoen, sleutels nemen, mobieltje in de handtas steken, enz.) Een hond weet dan al: he, ze gaat weg! En soms begint dan al inwendig de onrust op te steken. Probeer dit tijdens de oefeningen zo veel mogelijk te doorbreken.

Dus bijvoorbeeld: ga zonder je jas en tas de deur uit en kom na een minuut weer binnen. Of omgekeerd: neem je sleutels en je tas, maar ga niét naar buiten en ga bijvoorbeeld achter je computer zitten. 

Dit vaak doen, binnen-buiten-binnen-buiten, tot de hond er eigenlijk niet meer van opkijkt. Je komt immers toch meteen weer terug.

 

Als je merkt dat hij hier absoluut geen problemen meer mee heeft, dan kan je al eens een keertje langer wegblijven. Maar maak in het begin geen grote sprongen. Bouw met minuutjes op. 

 

Pas als dat ook steeds goed gaat, kan je gaan afwisselen: 1 minuut de deur uit, 10 minuten de deur uit, dan weer 2 minuten... kortom: haspel tijden door elkaar, zodat het pure willekeur wordt. Zo gaat ie niet zitten wachten. Want 'wachten' is niet hetzelfde als 'rust'. 

 

In het begin kan je 't idee hebben dat het erg langzaam gaat. Maar als je dit goed opbouwt en het nooit zover laat komen dat ie gaat janken, kom je ineens bij een punt dat ie er vrede mee heeft en zich er okee bij voelt. En dan kan je al es langer wegblijven en hoef je niet meer te oefenen. 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ja, ik sluit me bevooroordeeld wat betreft het opnieuw opbouwen aan bij Alaska's finest: meerdere keren per dag kan prima, juist omdat je niet echt lang weg gaat. En inderdaad geen vaste routine, want ze herkennen dat zo snel. Dus de ene keer op die plek en dan ga je door de voordeur, de andere keer blijf je gewoon in het zicht, de volgende keer ga je naar boven, en dan weer door de achterdeur.

allemaal met het doel: waar ze ook gaat, ze komt altijd terug! Dat is voorlopig de enige les die nu telt.

en bij thuiskomst normaal doen. Niet overmatig blij als het goed ging. En dat springen, laat hem maar eben, maar doe er niets mee. Draai je om, loop weg, ga naar boven, naar de wc of weet ik veel. En zodra hij kalmeert, dan begint het feestje ;-) belonen, brok erin, kroelen, brave hond.

succes hoor. Het klinkt allemaal eenvoudig maar ik weet hoe moeilijk het is. Ik schreef van de week ook een topic dat onze hond het moeilijk heeft met alleen zijn nadat we in de vakantie langdurig veel thuis waren. We maken sprongen vooruit, maar ook wel eens achteruit. En zeker bij asielhondjes (onze hond is ook een rescue pup) merk ik dat het vertrouwen niet altijd vanzelfsprekend is.

 

balou (Gast)

Ik doe hem meestal 10 a 15 minuten voordat ik wegga al in het afgezette stuk, dan ligt hij daar gewoon rustig.
Ik doe ze er soms ook wel is als ik bijv ga dweilen dus het is niet zo dat als hij erin moet ik altijd wegga.

Zorgen voor verschillende routines is wel een goed idee! Het afgezette stuk is in de woonkamer en de deur van de woonkamer doe ik dicht. Mijn sleutels en jas etc heb ik eigenlijk altijd in de gang dus dat ziet hij niet meer.

Heel vaak naar binnen en naar buiten ga ik gelijk mee aan de slag, hij word nu soms nog erg wild als ik dan weer binnen kom terwijl ik alleen iets uit de auto gepakt heb ofzo. Hij doet dan net alsof ie 3 uur alleen geweest is en springt dan ook echt heel erg, ik probeer het te negeren maar dit gaat niet altijd. (Ik pas vaak op mijn neefje en nichtje dus dan moet ik hem wel tegenhouden want die kinderen vallen gewoon om als er zo n grote hond tegen ze opspringt)

Tim (Gast)

Hoe zit het met de beweging van de hond? Sluit me aan bij wat hier voor gezegd is, maar krijgt de hond voldoende beweging? Als de hond goed uitgeput is voor dat je weg gaat zal hij misschien ook minder puf hebben om te blaffen enz. Laat de hond minimaal een half uur goed uit. Flink rennen en geef daarna de Kong. Dan zal ze die 3 a 4 uur flink uitgeput zijn lijkt me. Misschien het proberen waard.

balou (Gast)

" Hoe zit het met de beweging van de hond? Sluit me aan bij wat hier voor gezegd is, maar krijgt de hond voldoende beweging? Als de hond goed uitgeput is voor dat je weg gaat zal hij misschien ook minder puf hebben om te blaffen enz. Laat de hond minimaal een half uur goed uit. Flink rennen en geef daarna de Kong. Dan zal ze die 3 a 4 uur flink uitgeput zijn lijkt me. Misschien het proberen waard. "

 



De hond gaat zo n 2 uur op een dag uit.
Als ik hem van te voren goed uitlaat waarbij hij flink moet rennen is hij bij thuiskomst niet dusdanig uitgeput dat hij niet meer kan blaffen. Zo ver uitputten dat hij niet meer kan blaffen lijkt me ook niet gezond.
De hond is ook een beetje onuitputbaar, daar kan je heel de dag wel mee gaan lopen.
We doen ook wat hersenwerk met hem zodat hij wat moe in zijn hoofd word.

Als ik thuis kom van het uitlaten moet hij echt eerst even rustig worden voordat hij rustig gaat slapen.
Eerst drentelt hij wat heen en weer en vervolgens gaat hij liggen en slapen.

balou (Gast)

Ik ben vanmorgen al een aantal keer naar buiten gestapt en heel snel weer terug gekomen. Max 2 minuten weg, bij terugkomst is hij nog wel erg blij maar we gaan dit gewoon een tijdje doorzetten kijken of het helpt!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Toevallig zag ik van iemand een bericht vorige week ook van honden alleen thuis,de ene voor het eerst los in huis en niet in bench.
En ik zag in die berichten voorbij komen dat zij de honden aansprak,dus via camera.

En dát vind ik ideaal om je hond te kunnen begeleiden als jij er niet bent.Je kunt op die manier je hond helpen en rustig vertellen wat hij "moet" doen,vertellen om te gaan liggen of hij is al kalm door het horen van je stem.
Je kan hem dan toch onderbreken op zo'n moment,geruststellen én de buren hebben er minder last van.

Nu las ik iets over een losse cam bij dat persoon ..een foscam,maar ook dat ze voor een andere zou kiezen de volgende keer,omdat er te vaak geen verbinding te maken was.

Ik heb er té weinig verstand van om je daarin verder te adviseren.

 

 

Ik heb trouwens mijn hond geholpen door haar minimaal 1 uur uit te laten i.p.v. een half uur,niks met rennen of druk doen,gewoon wandelen samen,wat lekkers strooien in het gras en laten zoeken,dan was ze wel rustig.Met een half uur was ze nog te druk in haar hoofd.

En ik heb haar via de brievenbus begeleid...uit zichzelf ging ze al vaak in de gang liggen of in haar mand,wat ook voor mij te zien is via de brievenbus.Wilde ze opstaan om onrustig te doen,wat dan vaak leidde tot huilen,dan riep ik haar en zei gewoon 'ga maar liggen én mooi wachten'. Zij is goed bekend met wat liggen en wachten betekend (dat moet je er wel goed in hebben zitten) en dan deed ze dat ook.
Zodra ze dat deed zei ik dat ze het goed deed.
Ik bleef ook weleens in mijn halletje staan...zij had dan niet door dat ik niet echt weg was en wachtte dan ook tot ze ging liggen en dan ook weer zeggen 'goed zo,wat een knapperd,ga maar mooi wachten' en stapte dan pas de deur uit. Voor mijn idee een beetje "verwarring" scheppen in of ik nu echt weg was, de deur uit..of toch nog in de hal..of in de buurt, want ik zei ook weleens pas na 5 minuten dat ze zo goed lag te wachten in de gang.Of als ik terug kwam na een half uur/uur dan eerst door de brievenbus kijken en ook weer dat gedrag als goed bestempelen.

 

Wat je ook nog kan doen,omdat honden erg bezig zijn met je geur is een net gedragen shirt of je sokken achter te laten bij de hond in de buurt,zodat jouw geur langer blijft hangen in huis en onder zijn neus.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik ben vanmorgen al een aantal keer naar buiten gestapt en heel snel weer terug gekomen. Max 2 minuten weg, bij terugkomst is hij nog wel erg blij maar we gaan dit gewoon een tijdje doorzetten kijken of het helpt! "

 Ja, gewoon blijven doen: buiten-binnen-buiten-binnen tot ie nergens nog van opkijkt. Je kan ook nog korter beginnen dan 2 minuten, en slechts enkele seconden buitenblijven en al weer binnenkomen. Een halve minuut, een minuut.

Maar dus dit blijven herhalen tot je merkt dat ie er niet meer om maalt. Pas dan de tijden verder gaan opbouwen.

 

Wat ik nog vragen wou: hoe is de relatie tussen de honden onderling? Komen ze goed overeen? Want dat kan ook meespelen in de spanningsopbouw bij het alleen thuis blijven.

balou (Gast)

" Toevallig zag ik van iemand een bericht vorige week ook van honden alleen thuis,de ene voor het eerst los in huis en niet in bench.En ik zag in die berichten voorbij komen dat zij de honden aansprak,dus via camera.

En dát vind ik ideaal om je hond te kunnen begeleiden als jij er niet bent.Je kunt op die manier je hond helpen en rustig vertellen wat hij "moet" doen,vertellen om te gaan liggen of hij is al kalm door het horen van je stem.Je kan hem dan toch onderbreken op zo'n moment,geruststellen én de buren hebben er minder last van.

Nu las ik iets over een losse cam bij dat persoon ..een foscam,maar ook dat ze voor een andere zou kiezen de volgende keer,omdat er te vaak geen verbinding te maken was.

Ik heb er té weinig verstand van om je daarin verder te adviseren.

 

 

Ik heb trouwens mijn hond geholpen door haar minimaal 1 uur uit te laten i.p.v. een half uur,niks met rennen of druk doen,gewoon wandelen samen,wat lekkers strooien in het gras en laten zoeken,dan was ze wel rustig.Met een half uur was ze nog te druk in haar hoofd.

En ik heb haar via de brievenbus begeleid...uit zichzelf ging ze al vaak in de gang liggen of in haar mand,wat ook voor mij te zien is via de brievenbus.Wilde ze opstaan om onrustig te doen,wat dan vaak leidde tot huilen,dan riep ik haar en zei gewoon 'ga maar liggen én mooi wachten'. Zij is goed bekend met wat liggen en wachten betekend (dat moet je er wel goed in hebben zitten) en dan deed ze dat ook.Zodra ze dat deed zei ik dat ze het goed deed.Ik bleef ook weleens in mijn halletje staan...zij had dan niet door dat ik niet echt weg was en wachtte dan ook tot ze ging liggen en dan ook weer zeggen 'goed zo,wat een knapperd,ga maar mooi wachten' en stapte dan pas de deur uit. Voor mijn idee een beetje "verwarring" scheppen in of ik nu echt weg was, de deur uit..of toch nog in de hal..of in de buurt, want ik zei ook weleens pas na 5 minuten dat ze zo goed lag te wachten in de gang.Of als ik terug kwam na een half uur/uur dan eerst door de brievenbus kijken en ook weer dat gedrag als goed bestempelen.

 

Wat je ook nog kan doen,omdat honden erg bezig zijn met je geur is een net gedragen shirt of je sokken achter te laten bij de hond in de buurt,zodat jouw geur langer blijft hangen in huis en onder zijn neus.

  "

 



De camera die ik nu heb kan ik ook door praten via mn telefoon. Via de wifi doet hij het prima maar via het Internet via mn telefoon is het bereik ook heel slecht..

Ik zal is kijken of ik dat topic kan vinden! Misschien staan er nog wat tips in waar ik ook wat aan heb!

Ik ben bang dat als ik Veel tegen hem ga praten dit juist zorgt voor verwarring.
In de aanleerfase is praten geen probleem maar als ik straks weer moet gaan werken kan ik niet steeds tegen mn hond gaan praten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hey wat handig dat je dat al hebt en kan gebruiken.

Ik weet niet of het verwarring met zich mee brengt...nu gaat het ook niet goed,dus het lijkt mij het proberen waard(op zijn minst) om te kijken óf het hem kan helpen. En niet zomaar wat roepen,maar gericht vertellen wat hij moet doen. Met daarbij wat geruststellende woorden en stembeloningen.
Als je dit probeert zal hij heus niet compleet in de war raken,omdat hij opeens je stem hoort.

 

Maar je mag natuurlijk zelf weten wat je doet

 

Er is geen topic van,ik zag het bij iemand op mijn FB voorbij komen.

Anoniem (Gast)

" Hey wat handig dat je dat al hebt en kan gebruiken.

Ik weet niet of het verwarring met zich mee brengt...nu gaat het ook niet goed,dus het lijkt mij het proberen waard(op zijn minst) om te kijken óf het hem kan helpen. En niet zomaar wat roepen,maar gericht vertellen wat hij moet doen. Met daarbij wat geruststellende woorden en stembeloningen.Als je dit probeert zal hij heus niet compleet in de war raken,omdat hij opeens je stem hoort.

 

Maar je mag natuurlijk zelf weten wat je doet

 

Er is geen topic van,ik zag het bij iemand op mijn FB voorbij komen. "

 



Ik dacht dat je het hier voorbij had zien komen, kon het al niet vinden maar dat is dus niet gek haha.

Proberen kan inderdaad geen kwaad!
Hij kent de basiscommando's dus dat zal geen problemen opleveren (althans nu is het geen probleem ik weet niet hoe hij het doet als hij me niet ziet)

balou (Gast)

Vandaag ben ik een keer of 10 even naar buiten gestapt en ik moet zeggen dat ik nu al wat resultaat merk!!

Heel minimaal maar ik kan ook niet verwachten dat het in 1 dag opgelost is natuurlijk.

Hij blijft iets rustiger en springt minder als ik weer binnen kom.
De laatste keer dat ik het deed stond hij me echt aan te kijken met een blik alsof ik gek was haha

Anoniem (Gast)

Wat ik nog vragen wou: hoe is de relatie tussen de honden onderling? Komen ze goed overeen? Want dat kan ook meespelen in de spanningsopbouw bij het alleen thuis blijven. "

balou (Gast)

" Wat ik nog vragen wou: hoe is de relatie tussen de honden onderling? Komen ze goed overeen? Want dat kan ook meespelen in de spanningsopbouw bij het alleen thuis blijven. " "

 



De honden kunnen goed met elkaar opschieten.
Heel af en toe geeft er wel is een een snauw maar dat is dan terecht.
Gewoon normaal onderling hondengedrag.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hmmm ik vind wel eens een snauw toch een teken dat het niet helemaal lekker zit.
De 1 doet iets wat bij de ander stress opwekt en dan volgt er een snauw...

 

Wat gebeurt er als er wordt gesnauwd? Laat ze je (lang en of te wild) spelen in huis?

Voor mij mogen honden best in huis spelen/raggen, maar echt wel tot waar de "zwakste" het leuk vindt en verbreek ik een spel voordat er iemand zich gestrest voelt en moet snauwen.

Anoniem (Gast)

" Hmmm ik vind wel eens een snauw toch een teken dat het niet helemaal lekker zit.De 1 doet iets wat bij de ander stress opwekt en dan volgt er een snauw...

 

Wat gebeurt er als er wordt gesnauwd? Laat ze je (lang en of te wild) spelen in huis?Voor mij mogen honden best in huis spelen/raggen, maar echt wel tot waar de "zwakste" het leuk vindt en verbreek ik een spel voordat er iemand zich gestrest voelt en moet snauwen. "

 



Het gebeurt zelden dat er een een snauw geeft.
Als dit gebeurt is het altijd degene die het hoogste in rang staat die dit doet.
Ik vind het opzich niet gek dat dit gebeurd, hij mag ze wel is op zijn plek zetten. Maar dit gebeurt echt bijna nooit hoor.
Eerder probeerde balou nog wel is om bijv een bot af te pakken van degene die het hoogste in rang staat en dan kan hij soms wel is laten merken dat hij daar niet van gediend is, balou weet dit nu echt wel en probeert het bijna nooit meer. Overigens heeft hij dan zelf ook zo n zelfde bot maar iets van een ander is leuker.
Balou verzamelt graag eten, pas had ik ze een bot gegeven wat bij de andere 2 niet zo in de smaak viel, dan loopt balou met 3 botten in zijn bek.
Tijdens het alleen blijven liggen de andere 2 gewoon te slapen en vallen balou dus niet lastig alleen zodra hij begint met huilen gaat er nog een meedoen..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Consequent zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^