alleen thuis zijn gaat dramatisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Lang en wild word er in huis trouwens niet gespeeld, af en toe dollen ze wat in de tuin. Buiten spelen ze wel

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"Het gebeurt zelden dat er een een snauw geeft.
Als dit gebeurt is het altijd degene die het hoogste in rang staat die dit doet.
Ik vind het op zich niet gek dat dit gebeurd, hij mag ze wel is op zijn plek zetten. Maar dit gebeurt echt bijna nooit hoor.
Eerder probeerde balou nog wel is om bijv een bot af te pakken van degene die het hoogste in rang staat en dan kan hij soms wel is laten merken dat hij daar niet van gediend is, balou weet dit nu echt wel en probeert het bijna nooit meer. Overigens heeft hij dan zelf ook zo n zelfde bot maar iets van een ander is leuker.
Balou verzamelt graag eten, pas had ik ze een bot gegeven wat bij de andere 2 niet zo in de smaak viel, dan loopt balou met 3 botten in zijn bek.
Tijdens het alleen blijven liggen de andere 2 gewoon te slapen en vallen balou dus niet lastig alleen zodra hij begint met huilen gaat er nog een meedoen..
"

 Mooi artikel mede over rangorde:
http://hondenlot.nl/artikelen/dominantie.html

 

Het is altijd beter om honden apart lekkers en eten te geven en te zorgen dat de 1 niet de kans krijgt om iets weg te grissen bij de ander, dat zorgt vanzelf voor wrijving, zeker met een nieuwkomer, waar ze nog geen band mee hebben. Er zijn zeker honden die met gemak lekkers met elkaar willen delen,maar dan moet er echt een sterke band zijn.
Voorkomen blijft beter dan genezen,als de stress niet op kan lopen,kan er ook weinig mis gaan.

Anoniem (Gast)


Het is altijd beter om honden apart lekkers en eten te geven en te zorgen dat de 1 niet de kans krijgt om iets weg te grissen bij de ander, dat zorgt vanzelf voor wrijving, zeker met een nieuwkomer, waar ze nog geen band mee hebben. Er zijn zeker honden die met gemak lekkers met elkaar willen delen,maar dan moet er echt een sterke band zijn.Voorkomen blijft beter dan genezen,als de stress niet op kan lopen,kan er ook weinig mis gaan. "

balou (Gast)

"

Het is altijd beter om honden apart lekkers en eten te geven en te zorgen dat de 1 niet de kans krijgt om iets weg te grissen bij de ander, dat zorgt vanzelf voor wrijving, zeker met een nieuwkomer, waar ze nog geen band mee hebben. Er zijn zeker honden die met gemak lekkers met elkaar willen delen,maar dan moet er echt een sterke band zijn.Voorkomen blijft beter dan genezen,als de stress niet op kan lopen,kan er ook weinig mis gaan. " "

 



Het ging even niet helemaal goed met plaatsen.

Het artikel ga ik lezen.

Voorkomen is inderdaad beter dan genezen.
Ze krijgen allemaal eenzelfde bot en nu stelen ze ook niet meer van elkaar.
In het begin heeft balou dit een paar keer geprobeerd maar inmiddels probeert hij het niet meer.
Voer krijgen ze in een aparte voerbak, wel in dezelfde ruimte maar ze blijven gewoon in der eigen bak.
Al gooi ik een handje voer in de tuin zodat ze het moeten zoeken maken ze ook geen bonje.
Er valt misschien 3x per jaar is een snauw en dat vind ik niet perse slecht.

Als hij alleen blijft zit hij nu apart dus dan gebeurt zoiets sowieso niet

balou (Gast)

Vandaag is hij 10 minuten zonder blaffen alleen geweest, hij is nog wel door het dolle als ik terug kom.
Hopelijk lukt het om snel het alleen zijn op te bouwen!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Vandaag is hij 10 minuten zonder blaffen alleen geweest, hij is nog wel door het dolle als ik terug kom.
Hopelijk lukt het om snel het alleen zijn op te bouwen! "

 Hij is nog steeds opgewonden, en je rekt de tijd al tot 10 minuten. Zo gaat het niet lukken. Het gaat niet zozeer om het blaffen op zich (dat is slechts een uiting van een gevoel), het gaat om de onderliggende emotie (onrust en opwinding). En opgewonden is hij blijkbaar nog steeds.

Je gaat dus veel te snel. Eerst de hond in rust, dan pas opbouwen.

balou (Gast)

"  Hij is nog steeds opgewonden, en je rekt de tijd al tot 10 minuten. Zo gaat het niet lukken. Het gaat niet zozeer om het blaffen op zich (dat is slechts een uiting van een gevoel), het gaat om de onderliggende emotie (onrust en opwinding). En opgewonden is hij blijkbaar nog steeds.

Je gaat dus veel te snel. Eerst de hond in rust, dan pas opbouwen. "

 



Opgewonden is hij altijd als ik terug thuis kom of het nou 1 minuut is of 1 uur.
Uiteraard wil ik dat hij gaat leren om rustig te blijven als ik weg ben maar dat hij niet blaft is voor nu even prioriteit.
Via de camera zie ik trouwens dat hij wel gaat liggen als ik weg ben. Het onrustige, opgewonden gedoe wat hij laat zien is echt als ik thuis kom.
Sowieso heeft hij in het algemeen teveel last van te snel opgewonden zijn, hier werken we aan en dat gaat steeds beter.

Omdat ik binnenkort weer aan het werk moet is het echt noodzakelijk dat hij stopt met blaffen als ik weg ben.

balou (Gast)

Vandaag weer een kwartiertje alleen geweest terwijl ik even snel een boodschap deed het is goed gegaan hij heeft niet geblaft!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Als ik hem trouwens in de tuin doe en ik ga een boodschapje doen jankt hij niet.
Wel blaft hij dan soms, bijvoorbeeld als er een kat ofzo over de schutting loopt maar dan gaat hij niet achter elkaar door.
Toch lijkt hij het in de tuin ook weer niet ideaal te vinden, hij gaat voor de deur liggen of zitten tot ik terug kom (dit doen ze alle 3 trouwens)
Liever heb ik ze ook binnen als ik weg ben maar als ze zich fijner in de tuin zouden voelen vind ik dat ook prima. Maar als ze zo voor de deur gaan zitten heb ik niet het idee dat ze het echt heel fijn vinden. "

 Ik denk dat er een trauma achter zit en hij vaak opgesloten is geweest in een hok of schuur bij een vorige eigenaar, buiten het bereik van zijn roedel. Dit is geen gewone verlatingsangst. Het idee opgesloten te zijn maakt hem angstig. Als hij buiten is gaat het immers een stuk beter en gaat hij samen met de andere honden liggen wachten - wat dan weer volslagen normaal gedrag is.

 

Soms komt een hond over zo'n trauma heen op het moment dat ze beseffen dat je er écht voor ze bent op het moment dat de nood het hoogst is en je ze nooit in de steek zal laten, bijvoorbeeld als ze heel ziek zijn...

 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

" Vandaag weer een kwartiertje alleen geweest terwijl ik even snel een boodschap deed het is goed gegaan hij heeft niet geblaft! "

 Fijn! Heb je de Adaptil inmiddels ook in gebruik? 

Wij zijn zelf ook nog zoekende naar de trigger voor het blaffen. Na de vakantie ging het dramatisch, door grote stappen terug te doen en opnieuw op te bouwen leken we vooruitgang te boeken. Maar deze week is hij echt weer terug bij af, en we weten niet hoe dat komt. wel heb ik het idee dat hormonen op dit moment een rol spelen, hij is in de puberteit (9 maanden) en we hebben een loopse teef in de buurt.

honden page profiel scampsdscampsd

Eén ding dat ik zelf een paar keer heb gedaan, zijn relaxatie-oefeningen.

Niet voor de hond, maar voor jezelf: aangezien je hond de neiging heeft om de gemoedstoestand van zijn baasje over te nemen, zijn relaxatie-oefeningen voor het baasje er dus automatisch ook voor de hond :-)

Hoe doe je dat in realiteit? (allee, zo heb ik het een paar keer gedaan)

Ga gewoon in het midden van de living staan en haal rustig en diep adem, en laat alles maar gerust kalmeren: je oogleden laten zakken, je schouders laten hangen, ... (maar wel zorgen dat je ademhaling in orde blijft).

Ik heb het zelf een paar keren gedaan toen mijn hond nog heel klein was (zo'n oefening duurt 5-10 minuten), en zo heb ik hem kalm gekregen.

balou (Gast)

"  Ik denk dat er een trauma achter zit en hij vaak opgesloten is geweest in een hok of schuur bij een vorige eigenaar, buiten het bereik van zijn roedel. Dit is geen gewone verlatingsangst. Het idee opgesloten te zijn maakt hem angstig. Als hij buiten is gaat het immers een stuk beter en gaat hij samen met de andere honden liggen wachten - wat dan weer volslagen normaal gedrag is.

 

Soms komt een hond over zo'n trauma heen op het moment dat ze beseffen dat je er écht voor ze bent op het moment dat de nood het hoogst is en je ze nooit in de steek zal laten, bijvoorbeeld als ze heel ziek zijn...

  "

 



Het zou goed kunnen dat hij opgesloten geweest is oid, ik heb echt geen idee we weten het gewoon niet en zullen er ook niet achter gaan komen.
Gelukkig gaat het buiten wel goed dus met goed weer doe ik ze nu wel is even in de tuin terwijl ik even snel boodschappen doen.
Als het niet warm is blijft hij even alleen in de auto terwijl ik boodschappen doe en daar heeft hij geen moeite mee, best wel raar.

Heel erg ziek oid is hij gelukkig nog nooit geweest sinds ik hem heb

lara (Gast)

"  Fijn! Heb je de Adaptil inmiddels ook in gebruik? 

Wij zijn zelf ook nog zoekende naar de trigger voor het blaffen. Na de vakantie ging het dramatisch, door grote stappen terug te doen en opnieuw op te bouwen leken we vooruitgang te boeken. Maar deze week is hij echt weer terug bij af, en we weten niet hoe dat komt. wel heb ik het idee dat hormonen op dit moment een rol spelen, hij is in de puberteit (9 maanden) en we hebben een loopse teef in de buurt. "

 



De adaptil hebben we aangeschaft maar het lijkt niet echt te helpen helaas.

Wat vervelend dat het bij jullie nu ook niet goed gaat, is hij op vakantie ook alleen gebleven of waren jullie toen constant bij hem? Anders kan het daar misschien mee te maken hebben.

balou (Gast)

Wij hebben wel adaptil gekocht, hij is nu bijna leeg maar we merken er weinig van hij blaft in ieder geval nog steeds. 

Misschien dat het bij de ene hond wel werkt en bij de andere hond helemaal niet ofzo?  

 

Vixen :  wel rot hoor dat het niet goed gaat bij jullie, hormonen zouden misschien wel kunnen, is de hond wel gecastreerd? Misschien zou dat wat uit kunnen maken. Onze hond is wel gecastreerd maar dat was hij al dus ik kan je niet vertellen of het e erger of minder geworden is 

balou (Gast)

Nog mensen met andere tips om hem alleen te laten zonder geblaf?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Nog mensen met andere tips om hem alleen te laten zonder geblaf? "

 Toch zonder bench gaan proberen in een ruimte met de andere honden en zorg dat daar niets is wat hij kan slopen maar zorg wel voor sloopmateriaal dat hij wel mag toetakelen, zoals een kartonnen doos of een stevig stuk kauwmateriaal als runderkophuid.

 

Ook is het goed om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Weet je welk ras je hond is of wat voor kruising? Vaak geeft dat al een aanwijzing wat je het beste met je hond kunt gaan doen. Als een hond dat kan doen waarvoor hij 'gemaakt' is, of in elk geval iets waar hij zijn talenten in kwijt kan, komt er vaak al een heel stuk meer rust in het koppie en groeit het zelfvertrouwen, maar ook de band tussen jullie. Dat laatste is belangrijk omdat hij erop leert te vertrouwen dat je er voor hem bent.

 

Dat je er voor hem bent - ook als je er even niet bent! - is wat hij moet gaan begrijpen. Je kunt ook moeilijker dingen met hem gaan doen, agility of regelmatig samen een lastig parcours afleggen waarbij hij leert op je te vertrouwen zodat het kwartje valt dat je er echt voor hem bent op moeilijke momenten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Misschien al de gegeven tips nog eens doorlezen

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Hier echt een mega doorbraak. We hadden ook de Adaptil aangeschaft maar merkten ook geen verschil.

Maar sinds vorige week is er een knop om bij onze hond. Geen stress meer als ik mijn schoenen pak, hij kijkt gewoon rustig toe en wacht af of ik hem mee neem of niet. Het weggaan was een probleem als we hem los lieten in huis (vrijwel direct blaffen), dus daarom een ruime bench. Dan was hij wel even rustig maar daarna begon op wisselende tijden toch het blaffen. Soms na een half uur, soms later. 

Nu 's nachts de bench open gelaten, en dat ging boven verwachting goed (alleen de eerste twee ochtenden heel vroeg mislukte pogingen gedaan trap te lopen). En toen ook overdag toch los gelaten. We moesten even door een zure appel want hij begon gelijk met blaffen. Maar ineens viel het kwartje, en was het goed. Afgelopen donderdag de vuurproef: 3,5 uur alleen, los in huis. Camera met geluid erop: geen krimp of blaf gegeven! Heerlijk samen met de andere hond geslapen.

Is het (mede) door de Adaptil? Geen idee. 

Maar de zindelijkheid is ook beter, en nu gaan de stappen ineens weer heel erg hard. Of het nou door de Adaptil komt of niet, het vertrouwen dat we terug komen is er nu blijkbaar, waardoor hij zijn rust veel makkelijker vindt. En die rust helpt hem weer bij de rest.

jammer dat jullie nog steeds zoekende zijn. Ik wens je veel succes. Ik denk dat ik het al eerder gezegd heb, maar neem de tijd voor een nieuwe methode om aan te wennen. Als het na een paar dagen nog niet werkt, dan wil dat nog niet zeggen dat de methode niet werkt. Hopelijk geeft mijn verhaal je weer hoop dat omslag echt mogelijk is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Consequent zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^