Tandjes wisselen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Jup, het is al zover! Wolf is begonnen met zn tanden wisselen. 1 voortand is er al uit, helaas niet terug kunnen vinden, andere hangt op half 11 met de nieuwe al beetje zichtbaar. Zag net wat bloed op zn bekkie en op joy dr wangen, komt ook beetje vers bloed uitdus hij is er nét uitgevallen.

 

Maar, met dus kijken naar zn tandjes zag ik dus dat zn hoektand afgebroken is! Is natuurlijk zn melktand nog, dus die moet er toch nog uit, maar valt het er vanzelf uit straks? Ik gahet sowieso in de gaten houden, hij lijkt er geen last van de hebben, en is niet rood, ontstoken of bloederig. Bloed komt echt van zn voortand af.  

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Ik zou me er niet al te druk over maken. De tandjes beginnen nu pas net losser te zitten. Gewoon zorgen voor voldoende te kauwen. Koud washandje uit de vriezer kan ook helpen. Gewoon in de gaten blijven houden of die er uit valt zogauw de hoektand aan de beurt is.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik zou me er niet al te druk over maken. De tandjes beginnen nu pas net losser te zitten. Gewoon zorgen voor voldoende te kauwen. Koud washandje uit de vriezer kan ook helpen. Gewoon in de gaten blijven houden of die er uit valt zogauw de hoektand aan de beurt is. "

 Is goed. Hij is niet eens 4 maanden haha. Wij kregen joy met 4, 3 maanden pas en dat duurde nog ruim een maand voor ze begon.

 

Is het slim om de nylabones weg te halen en zachte botten te geven? Ben bang dat er meer gaat afbreken door de botten. Maar hij bijt nu ook weer meer in onze handen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  Is goed. Hij is niet eens 4 maanden haha. Wij kregen joy met 4, 3 maanden pas en dat duurde nog ruim een maand voor ze begon.
 
Is het slim om de nylabones weg te halen en zachte botten te geven? Ben bang dat er meer gaat afbreken door de botten. Maar hij bijt nu ook weer meer in onze handen. "

 Senn wisselt ook en bijt nu ook meer in de handen. Ik blijf hier op corrigeren en bied iets anders aan: botje van buffelhuid, bevroren washandje/sok of ik vul de kong met bevroren yoghurt. Af en toe krijgt hij een korst brood om lekker te kauwen. 

 

Nylabone heeft hij niet maar ik denk dat het niet zoveel kwaad kan. Zolang hij maar niet zijn volwassen gebit gaat afbreken.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Senn begon trouwens precies bij 3 maanden te wisselen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Senn begon trouwens precies bij 3 maanden te wisselen.  "

 Oh lekker vroeg haha. Maar het verklaard Wolf zn diarree gister.

 

Bij Joy zagen we ineens tanden op de grond liggen en toen we het door hadden zagen we het haar uitspugen. Geen diarree, geen bijten, niks. Wat dat betreft valt Wolf weer in de catogory 'alles gaat niet vanzelf of makkelijk' haha.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als het tandje enkel bovenaan is gebroken, en dus niet gespleten is richting t tandvlees is er niks aan de hand. De hoektanden wisselen duurt wel wat langer, dus hij moet het er nog even mee doen. Zolang het tandvlees niet rood is zou ik me niet druk maken.

Hier waren flostouwen ideaal tijdens het wisselen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Als het tandje enkel bovenaan is gebroken, en dus niet gespleten is richting t tandvlees is er niks aan de hand. De hoektanden wisselen duurt wel wat langer, dus hij moet het er nog even mee doen. Zolang het tandvlees niet rood is zou ik me niet druk maken.
Hier waren flostouwen ideaal tijdens het wisselen.  "

 Flostouwen worden hier uit elkaar getrokken en dan de draden opgegeten. Vind dat veel te gevaarlijk.

 

Hij is idd niet gesleten of tot in/op jet tandvlees, maar de binnenkant is wel roodachtig zegmaar. Alsof je jet leven/zenuw ziet? Maar hij doet alles nog en ook geen idee wanneer ie afgebroken is.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Flostouwen worden hier uit elkaar getrokken en dan de draden opgegeten. Vind dat veel te gevaarlijk.
 
Hij is idd niet gesleten of tot in/op jet tandvlees, maar de binnenkant is wel roodachtig zegmaar. Alsof je jet leven/zenuw ziet? Maar hij doet alles nog en ook geen idee wanneer ie afgebroken is. "

 Een bloedpuntje kan wel wijzen op een open wortelkanaal..

In dat geval zou die wel getrokken moeten worden.

 

Hopelijk heb je hier wat aan: Klik

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Een bloedpuntje kan wel wijzen op een open wortelkanaal..
In dat geval zou die wel getrokken moeten worden.
 
Hopelijk heb je hier wat aan: Klik "

 Het is niet bloed rood zegmaar. Wel wat donkerder. Beetje rood/bruin achtig. Maar meneer kan zo moeilijk eventjes stil zitten dus kan amper kijken. Ik ga gewoon goed in de gaten houde.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Het is niet bloed rood zegmaar. Wel wat donkerder. Beetje rood/bruin achtig. Maar meneer kan zo moeilijk eventjes stil zitten dus kan amper kijken. Ik ga gewoon goed in de gaten houde. "

 Op die site staat ook dat als het donkerder is de breuk al wat ouder is. Je zou het best even aan de dierenarts vragen, misschien is het alsnog niks?

Volgende forumvraag: Pup speelt te ruw
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^