Inslapen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marie (Gast)

Hoi iedereen, ik heb gisteren mijn 15 jarige hond moeten laten inslapen. Ik zit echter met een wrang gevoel over hoe dit gelopen is. Mijn dierenarts was in verlof waardoor er een voor mij onbekende dierenarts dit gedaan heeft.  Bij het eerste spuitje begon ze al snel wat gal te spugen, ze reageerde verder weinig. Volgens de dierenarts sliep ze, maar haar ogen waren open hetgeen ze normaal nooit doet als ze slaapt.  Het tweede middel heeft hij 2x moeten inspuiten en het duurde een ongeveer een kwartier vooraleer haar hart stopte. Hierbij maakte ze ook wat bewegingen met haar mond. Volgens de DA was dit alles normaal en zou ze geen pijn geleden hebben. Toch hecht ik weinig vertrouwen in wat hij zegt en vroeg me af indien dit een normaal verloop is? Vooral het feit dat haar ogen openbleven ook al zou ze in slaap zijn, is iets waar ik me vragen bij stel.. het verdriet zou wat minder pijnlijk zijn indien ik er zeker van ben dat ze geen pijn geleden heeft bij het inslapen..   alvast bedankt voor reacties

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik kan alleen maar zeggen, Faro heeft wel vaker zijn ogen open als hij slaapt, en toen hij een paar weken geleden narcose kreeg, had hij zijn ogen open, dan druppelen ze de ogen tegen uitdrogen, dat was normaal.

 

Verder wil ik je heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Héél véél sterkte marie het verlies is groot en het gemis ik weet hoe het voelt héél veel sterkte 

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

Bij een narcose gaan de ogen nooit dicht.


Heel veel sterkte.

Marie (Gast)

dus het feit dat de ogen open waren is heel normaal?

het gemis is ongelofelijk! En schuldig ookal was het spuitje nodig :( 

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Ook de ogen van onze hond waren open toen ze werd ingeslapen. Tijdens een narcose gaan de ogen nooit dicht, vandaar dat er, als ze onder narcose gaan en er later weer uitgehaald worden, de ogen gedruppeld worden zodat ze niet uitdrogen. 

 

Heel veel sterkte. 

Marie (Gast)

heel erg bedankt voor jullie snelle reacties! Is toch een geruststelling dat ze sliep tijdens het hele gebeuren.. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Veel sterkte Marie ,

Dat trekken bij de mond gebeurd ook niet bewust hoor ,Het zijn gewoon wat spiertrekkingen  De hond is dan al diep in slaap .

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Heel veel sterkte met het verlies van je hond.

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Heel veel sterkte!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Heel veel sterkte met het verlies van je maatje... 

Ik weet niet of het helpt, maar bij mijn hond gebeurde dit ook. Hij had zijn ogen ook open toen hij 'weg' was, maar de dierenarts heeft mij 100 keer verzekerd dat hij echt niets meer van zijn omgeving mee kreeg. Hij heeft ook meerdere injecties gehad, omdat er ook na een uur nog niets gebeurde.  Hij kreeg toen een injectie in het hart, waarna hij spastische bewegingen maakte. Ook toen heeft de DA mij nog 100 maal verzekerd dat dit een logische reactie is van de spieren. Ik heb het echt heel vaak gevraagd en ook van een andere dierenarts kreeg ik als antwoord dat het allemaal verklaarbare reacties zijn en dat de hond niets hoort, ziet of voelt.

 

Heel veel sterkte nogmaals.. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Geen zorgen, wat jij omschrijft klinkt niet abnormaal. Ze heeft geen pijn geleden.

Het laatste dat zij merkte was dat haar baasje tot op het laatste moment bij haar was. Dat is mooi. 

 

Heel veel sterkte met het verlies.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik weet hoe je je voelt.....mijn hond is in januari ingeslapen. Eerst een verdoving en reageerde niet op een pijnprikkel. Ze had de ogen niet geheel dicht maar dat is nooit bij narcose, ook niet bij andere dieren. Toen de laatste spuit. De DA heeft het hart beluisterd en zei dat ze was heen gegaan. Ik zat er nog naast op de grond en we hadden het nog over haar. Ze snakte ineens na meerdere minuten na inslapen naar adem, met de bek wijd open en krulde de tong tot ver buiten haar bek waarbij ze haar kop naar haar borst trok.  Ik schrok en bleef kijken of ze nog ademde.  Ik vroeg of het vergelijkbaar met gaspen bij mensen was. De DA gaf aan dat dit spiertrekkingen waren.  Na een dikke minuut gebeurde dit nog eens en dik drie minuten later weer. Ik heb er een heel naar gevoel aan overgehouden. Ik heb het idee gehad dat ze gewoon stikte. Ik heb dit nog nooit meegemaakt bij alle honden die ik in het verleden heb moeten laten inslapen. Nu ik dit bericht van jou lees is het voor mij duidelijk dat dit dus wel vaker gebeurt. Zeker nu er ook verschillende dierenartsen aan jou aan geven dat jouw hond er niks van mee kreeg. Laten we samen hopen dat dit inderdaad zo is....het is echt vreselijk om mee te maken. En het gevoel wat je er aan over houd. Heel veel sterkte met het overlijden van je hond en het een plek te geven. 

honden page profiel BlondieBlondie

Heel veel sterkte met het verlies van jouw hond. Bij mijn tweede hond duurde het lang omdat haar hart niet goed werkte. Om die reden konden we ook geen narcose middel toedienen, dan zou ze gestikt zijn.

Bij het inslapen van mijn eerste hond, en ook de tweede heeft mijn dierenarts de tijd genomen om te vertellen wat ze deed en wat er op dat moment me de hond gebeurde en ook wat er zou kunnen gebeuren. Ze beschreef inderdaad de eventuele stuiptrekkingen en de dingen die TS en Cody beschrijven. Bij de eerste hond is niets van dat alles gelukkig gebeurd. Helaas bij de tweede wel, zij stond ook toen de dierenarts de spuit toediende en ik heb haar omhelsd en vastgehouden tot het einde, hoop nooit meer op zo'n manier een hond in te moeten laten slapen. Nogmaals veel sterkte!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

pfff jullie allemaal sterkte, ik dacht dat het altijd heel vredig zou zijn, maar zo ziet het er dus niet altijd uit ook al voelt je hond daar niks van, ik hoop echt dat ik dat nooit hoef mee te maken..

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Wat rot dat je eigen dierenarts er niet was. Maar ik lees niks geks. Bij mijn vorige hond moest er meerdere malen bijgespoten worden, en t duurde best lang voor dat hij echt weg was. Maar ik weet zeker dat het eerste middel hem al voldoende in slaap bracht.

 

Bij twijfel kun je altijd nog even een afspraak met je eigen da maken als die weer terug is.

 

Heel veel sterkte hoor. 15 jaar, wat een leeftijd, wat zul je haar missen.

Marie (Gast)

Bedankt voor al jullie reacties ! Betekent zeer veel voor mij.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Heel veel sterkte toegewenst.

Dit zijn zulke moeilijke momenten als je je maatje moet laten gaan.

Wel fijn dat jullie er bij waren voor jullie hond.

Nogmaals sterkte!!

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Heel veel sterkte,het doet zoveel pijn,het overlijden van je beste vriend.

Volgende forumvraag: gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^