gedrag veranderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rachel (Gast)

Heeft iemand tips voor mij? Wanneer ik mijn reu van net 2 uitlaat in een losloop gebied kan hij goed overweg met andere honden. Gromt, blaft of snauwt niet. Ook heeft hij afgelopen vakantie in een pension gelogeerd. Het ging daar goed en ik kreeg te horen dat hij een makkelijke hond is die met alle honden om kan gaan. Alleen wanneer ik samen met een vriendin wandel veranderd zijn gedrag. Zij heeft een teef van 7 jaar. Honden kennen elkaar vanaf dat mijn hond 4 maanden ongeveer is. Mijn hond reageert dan naar sommige honden dominant. Alsof andere honden niet bij het teefje in de buurt mag komen. Hij stoer voor haar wilt doen etc. Vandaag deed hij dit naar een hond. Andere hond lag op de grond en de mijne ging over hem heen staan. Dit was een jonge reu. Ik heb mijn hond er af gehaald en aangelijnd.  Wanneer de hond van vriendin is aangelijnd reageert mijn hond weer normaal tegen andere honden. wie heeft er tips behalve niet meer samen wandelen     

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dit doet mijn herder ook al ik samen wandel met zn zusje en haar kleine hondje. Ze wil haar dab gewoon beschermen. Want als ze alleen is, is ze wel sociaal naar andere honden. 

 

Ik zou je hond aan de lijn laten, dus niet samen los laten lopen. Zo krijgt hij ook niet de kans om op andere honden te reageren. Beloon hem dus telkens als hij, aangelijnd, een andere hond passeert zonder te reageren. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Het is beschermend gedrag tegenover het teefje. Als ik met mijn dog en de kruising wandel en er komt een andere hond naar de kruising gaat de dog tussen beide honden staan en gromt hij ernaar dan lijn ik de dog terug aan tot hij weer rustiger is.

honden page profiel King,Chase & CheyenneKing,Chase & Cheyenne

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Haay,

wat vervelend...

Ik zou ook zeggen aan de lijn, maar zorg wel dat er geen spanning op de lijn komt te staan anders stimuleer je dat ongewenste uitvallen.

relax en zenn !

 

groetjes

Rachel (Gast)

bedankt voor jullie reacties. Ter aanvulling wanneer mijn vriendin haar hond roept reageert mijn hond ook. Dan komt hij ook meteen of wanneer zij haar hond corrigeert geeft mijn hond haar ook een correctie.

we gaan binnenkort naar een infoavond over lichaamstaal wieweet krijgen we daar ook nog tips

Volgende forumvraag: Wel of niet los op bezoek.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^