Trage schildklier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Goedenavond allemaal bij mijn teef je van bijna 10 is gisteren T4 geprikt omdat ze in korte tijd 4 kilo is bijgekomen en ondanks minder eten niet afvalt ze verhaard heel erg heeft een soort van roos in haar vacht heeft geen energie en totaal geen zin om te wandelen .Er is ook op nieren lever alvleesklier en andere dingen bloed geprikt en dat was allemaal goed. De T 4 was 18 en volgens onze dierenarts een grensgeval nu hebben ze bloed naar Utrecht gestuurd om de tsh waarde te meten en dit hoor ik maandag.Kan iemand mij hier iets meer over vertellen .Alle info is meer als welkom.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een trage schildklier, veroorzaakt deze sympthomen, hoop dat ze snel uitslag geven en dan medicatie...het is ook nog even instellen van de medicatie, . ......tien jaar, dacht 10 maanden ook niet mooi op deze leeftijd...als de medicatie is ingesteld komt het echt goed hoor...ik heb nog even gegoogled...eerst de uitslag afwachten...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ben benieuwd naar de uitslag van het bloed door Utrecht.

Als het een trage schildklier is - de symptomen lijken er veel op - dan moet levenslang medicatie gegeven worden en is het belangrijk dat de medicatie juist wordt ingesteld.

Het Medisch Centrum voor Dieren heeft een goed archief met info; ook over trage schildklier bij honden

https://www.mcvoordieren.nl/schildklier-hond

Laat je ons weten wat de uitslag is.

Sterkte.

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ik laat jullie zeker iets weten.Maar weet iemand of er bij 18 ook medicijnen gegeven word.Ik weet de richtlijnen niet mijn da zei is een grensgeval maar kan snel naar beneden gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik laat jullie zeker iets weten.Maar weet iemand of er bij 18 ook medicijnen gegeven word.Ik weet de richtlijnen niet mijn da zei is een grensgeval maar kan snel naar beneden gaan. "

 Bij een grensgeval zal er meerderen keren geprikt moeten worden, kan zomaar lager of hoger zijn....een voorbeeld, mijn zusje zat op de grens, kreeg nog geen medicatie...na vele maanden prikken is de uitslag gunstig ....vandaar dat als je hond op de grens zit waarschijnlijk geen medicatie gegeven wordt maar meerderen keren geprikt moet worden om te kijken ...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een trage schildklier heeft een onderliggende oorzaak, een teken dat iets in het lichaam niet goed functioneert, en dat kan van alles zijn.

Als die oorzaak opgelost is, zal ook de schildklier weer goed functioneren.  Is er ook getest of ze genoeg jodium binnen krijgt? (omdat een schildklier anders niet goed kan functioneren).

 

Ik zou hiervoor persoonlijk naar een goede holistische dierenarts gaan, de reguliere geneeskunde is hier als ik naar eigen ervaring kijk (heb/had zelf een te snelle schildklier en hier dus heel veel over gelezen),  niet goed genoeg voor geinformeerd.

 

Ziektes ontstaan door of tekorten (vitamines, mineralen), of geestelijke of lichamelijke stress (bijv. door entingen, bepaalde chemische toevoegingen in het voer, ontwormingsmiddelen, antivlo en -tekenmiddelen e.d.) of een combinatie daarvan. Dat moet dus uitgezocht worden.

Acupunctuur ter ondersteuning zal ook veel goed doen.

 

Edit: Hier een mening van een dierenarts, regulier en holistisch, hierover

https://peterdobias.com/blogs/blog/11014981-holistic-treatment-of-hypothyroidism-in-dogs

 

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn hond heeft een trage schildklier en krijgt daar medicatie voor, laag normaal waarden kan je medicatie krijgen, dat is om te kijken of je hond er van opknapt of niet, hij krijgt dan weinig medicatie maar genoeg om er van op te knappen.

Maar zonder TSH weet je nog niks, dus ik zou dat eerst eens afwachten.

Zijn de waarden echt laag normaal, dan zou ik naar een holist gaan.

Volgende forumvraag: Navelbreuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^