Schema pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tillie (Gast)

Ik ben op zoek naar een schema voor pups. Ik ben zelf hartpatiënt en heb van mijn ex een pup gehad.    Nu heb ik slecht nieuws gehoord over iets in mijn bloed, dit moet verholpen worden voor ik woord geopereerd. Ik zit er dus al doorheen... Nu is mijn hond zo stout hij bijt mij hij is druk ik weet het even niet meer... Hij gaat 6x per dag naar buiten. En hij slaap denk ik zo'n 3 uur per dag. Mijn huishoudelijke hulp heeft een keer zonder mijn toestemming de pup op zijn rug gegooid en in zijn nekvel gegrepen ik voel mij hier zo ontzettend rot om! Hij jankenl en huilen. Is dit waarom hij nu zo is? Ik zelf kom uit Suriname ik ben geen huishond gewent. Ik probeer zo mijn best te doen maar iedereen zegt ook van alles! Iedereen geef weer andere tips ik weet niet meer wat het juiste is....   Ik wil nog vecht voor mijn hond maar ben even zo moe en bang dat hij mij bijt. Hij is nu bijna 4 maanden. Heeft iemand een mooie schema en routine voor mij 

Tillie (Gast)

Ook doet hij vies op een kleed en zie ik zijn tollie ik vind dit niet fijn 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hij rijd op het kleed? Dat is voor pups vaak een teken van overprikkeling. Drie uur daags slapen is voor zo'n kleintje echt veel te weinig. Zorg dat hij meer slaapt, genoeg kauwproducten krijgt zoals gedroogde konijnenoor (bij de meeste dierenzaken wel te verkrijgen).

 

Dat op de rug gooien en in het nekvel pakken, dat moet je je huishoudelijke hulp ten strengste verbieden. Beter nog, laat haar geen vinger meer naar de pup uitsteken, tenzij het lief bedoeld is.

 

Een schema.. Hmm lastig, heb nooit echt met schema's gewerkt. Je moet het zien als een leidraad door de dag heen. Een pup heeft het meest baat bij na elke keer eten, spelen en slapen te worden uitgelaten, zo worden ze zindelijk. Wat ook belangrijk is voor de pup, om veel te snuffelen op straat. Ze ruiken zo de geurtjes van honden die hem voor zijn geweest. 

 

Verder, zoek een goede hondenschool. Eentje die werkt met positief trainen. Sla hondenscholen die werken met fysieke correcties, slipkettingen/prilbanden en stroombanden over.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nog iets over het slapen.

Ga er zelf ook lekker bij zitten, of als het mag, de pup naast je op de bank of lekker samen in bed.

Als jij je rust pakt komt de hond vaak vanzelf wel bij je voor rust.

Tillie (Gast)

Dat is een goede tip dankjewel 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan een pup niet in een 'mooi schema' gieten. Het is een levend wezen met z'n eigen verlangens, noden en behoeften. Elke pup is anders.

In plaats van de pup te willen aanpassen aan een schema, kan je veel beter en makkelijker je tijd/energie aanpassen aan de behoeften vd pup. Een tevreden hondje zal dan vanzelf minder druk en 'stout' zijn...

 

Welk ras is het? En wat houden die 6x naar buiten in? Zijn dat plasjes op een veldje, wandelingen in een bos?

Tillie (Gast)

Ik bedoelde een richtlijn, ik heb nooit dieren gehad. Ik loop een lange blokje om. Het is een Malthezer mixje 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Oei, die huishoudelijke hulp idd streng (maar kalm) toespreken dat zij de pup niet meer aanraakt.

 

 

En geen schema hoor, maar relaxen al zal dat natuurlijk nu moeilijk zijn.

Gewoon de pup na het eten, spelen en slapen, even naar buiten dat is prima. Zorg dat de pup genoeg rust krijgt ook, vaak is bijtgedrag overprikkeling, de pup heeft dan teveel indrukken te verwerken, maar bijten hoort ook wel bij pups

Probeer gedrag wat je niet wil te voorkomen, zie je bijv. dat de pup iets gaat doen wat je niet wil, roep hem dan vriendelijk bij je en beloon hem even met een lekkertje.

Voor binnen kan je ook eens een zoekspelletje doen, dat vinden alle pups wel leuk, gewoon lekkertjes verstoppen en de pup aanmoedigen die te zoeken.

 

Wat het allerbelangrijkste is om een pup te leren is dat hij zich veilig voelt bij jou.

En vooral geniet heel veel van de pup, hoe slim hij is, hoe bijzonder hij is.

 

Dit zijn mooie links om door te nemen, en te leren over honden, het zal je ontspannen en veel duidelijk maken

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

En sterkte, hopelijk ben je snel weer opgeknapt. Wie zorgt voor de pup als jij in het ziekenhuis ligt?

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoek gebieden op die voor een hond interessant zijn: waar ie kan snuffelen, graven, tussen struikjes zoeken, enz. en loop dus niet steeds hetzelfde blokje om. Wissel af, hou het interessant voor hem. En onderneem ondertussen samen wat, zoals bijvoorbeeld: verstop kleine hondensnoepjes tussen de struiken, neem een speelgoedje mee (iets eenvoudigs als een touw en dat over de grond voorttrekken terwijl de pup het wil grijpen, kan al genoeg zijn), speel verstoppertje met je hond tussen de bomen, enz.

Zo heeft de hond buitenshuis iets leuks en actief gedaan.

 

Als je dan thuiskomt, ga je even rusten. Dus ga zelf op de bank liggen, zodat je pup zich hieraan kan spiegelen en ook tot rust kan komen. 

 

Volgende forumvraag: Uitlaten american Bull pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^