Stamboom hond alleen maar ziek zwak of misselijk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In Nederland hebben de juristen van Dier & Recht de meeste expertise in dit soort zaken:

 

Je kan Dier & Recht een mail sturen om te kijken of er een zaak van gemaakt kan worden en wat de kans van slagen is.

 

citaat

 

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Of heeft u een juridische vraag over rashonden? Stuur dan een email naar  [email protected] 

 

Bron: https://www.dierenrecht.nl/gewonnen-rechtszaken-en-schikkingen

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wat een pech voor jullie allebei natuurlijk. Wel goed om te lezen dat jullie wel de medische zorg bieden die nodig is. Of je juridische kans maakt tegen de fokker vraag ik me af. Even op een rijtje:
 
- allergie. Dat hoor je veel bij honden en kan een fokker niet zoveel aan doen. Want wat bedoel je precies met erfelijk? 
- 1 ingedaalde bal komt ook meer voor en is niet de verantwoordelijkheid van de fokker. Dit had je bij aankoop zelf kunnen controleren, neemt niet weg dat het wel zo netjes van de fokker was om je hier op te wijzen. Je mag met zo een hond ook niet fokken en vaak wordt de dekreu die gebruikt is ook niet meer gebruikt als dit bij meerdere pups uit verschillende netjes voorkomt. Zou dit zeker bij de fokker melden. 
- zenuw probleem en evenwichtsstoornis lijken me samenhangen en je geeft aan dat je het zenuw probleem wist en hebt geaccepteerd met de aankoop. Wat zegt het contract? Heb je iets getekend? Wel gek dat je dan nog €1250.- voor een in die zin zieke pup hebt moeten betalen. Kans dat je hierdoor in de toekomst hoge dierenartskosten zou krijgen was ook groot. 
 
Een belletje naar de fokker kan altijd. Zou het gewoon melden en even afwachten hoe de fokker reageert. Zeker niet het conflict opzoeken. Juridisch denk ik dat je niet ver komt. Hooguit dat de fokker je een product met 'gebreken' heeft verkocht voor een te commerciële prijs. Maar daar is de fokker eerlijk over geweest en dat heb je toen der tijd geaccepteerd.   "

 Dit is ook mijn gedachte. Ik zou ook zeker de fokker inlichten en rustig een reactie afwachten.

 

Of de allergie genetisch is, en of evenwichtsstoornis genetisch is dat weet ik niet. Je zou eens in de databank kunnen kijken. Gezondheidsuitslagen van de ouders, voorouders. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Helaas, na twee jaar is de wettelijke garantie periode verstreken.

 

Een stamboom wil niet zeggen, dat je hond nooit niets zal gaan mankeren.

Het leven heeft helaas maar één zekerheid en dat is de dood.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

 

“Ik koop een auto met wat gebreken en gedurende twee jaar ontstaan er nog meer problemen. Ik ga terug naar de garage. Denk je dat ik het aankoopbedrag terug krijg?”

 

Ik heb best wel wat problemen met je verhaal. 

 

Doordat jouw hond zoveel problemen heeft kan hij niet doen wat jij zocht en kwam er een tweede hond. Waarom verkoopt een fokker jou een hond met problemen die niet aan jouw verwachtingen zou kunnen voldoen? Dit geeft mij het gevoel dat jij een hond hebt gekocht en van tevoren je verwachtingen niet hebt uitgesproken.

De pup heeft een zenuwprobleem en kan geluid niet lokaliseren. En je bedacht je niet dat dit op langere termijn voor meer problemen zou zorgen? Ik heb begrip voor de roze wolk waar je op zat tijdens de aankoop maar je had hier echt beter over na moeten denken.

Jij koopt een hond van 7 weken met bekende gebreken en betaalt er 1250 euro voor. Dit zijn 3 zaken waar ik het niet mee eens ben maar jij hebt er voor gekozen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Helaas, na twee jaar is de wettelijke garantie periode verstreken.
 
Een stamboom wil niet zeggen, dat je hond nooit niets zal gaan mankeren.
Het leven heeft helaas maar één zekerheid en dat is de dood. "

 

De termijn van 2 jaar geldt niet voor erfelijke aandoeningen bij dieren, die de fokker had kunnen voorkomen door bijv. testen. Zie mijn reactie in dit topic van 19:49 uur; in de wet wordt geen termijn genoemd.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Toch wil ik wel even kwijt dat een stamboom niets meer is een afstammingsbewijs. Je hebt een raszuivere hond thats all. 

 

Omdat je hond een stamboom heeft wil niet zeggen dat hij automatisch gezonder is of niet ziek kan worden.

 

Wat wil je nou precies van de fokker want dat spoor ben ik een beetje kwijt. Je wist van het zenuwprobleem. Je hond is allergisch zover ik weet kun je daar als fokker zijnde niet op testen of ouderdieren allergieën meegeven. De hond is slecht horend had de fokker dit kunnen voorkomen om heel eerlijk te zijn geen idee.

 

Volgens mij kun je niet zoveel hooguit met de fokker rond de tafel gaan zitten en je "probleem" voorleggen of je moet informatie inwinnen in wat je kunt doen bij bijvoorbeeld een juridisch loket. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
De termijn van 2 jaar geldt niet voor erfelijke aandoeningen bij dieren, die de fokker had kunnen voorkomen door bijv. testen. Zie mijn reactie in dit topic van 19:49 uur; in de wet wordt geen termijn genoemd. "

 Als het gebrek na een half jaar is ontstaan, moet de koper kunnen aantonen, dat het een erfelijk gebrek is en niet is ontstaan door verkeerd gebruik.

 

Is maar goed ook, erfelijkheid is een ding, verantwoord omgaan met je hond een andere verhaal.

 

Een erfelijke aanleg, wil niet zeggen, dat het ook tot uiting komt.

 

Ik begrijp dat het de enige hond is van die fokker met dergelijke gebreken, dan lijkt het me geen erfelijke kwestie.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat je het meeste hebt aan een jurist via rechtsbijstand of juridisch loket oid.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Iets heel anders, fijn dat je een hulp hond hebt!

Ik heb ook op je profiel gekeken, kan me je verhaal weer herinneren.

 

Ik zie ook, dat de fokker weet van de allergieën, dat is wel mooi.

Ik twijfel echt, of je een financiële tegemoet koming zou kunnen krijgen.

 

De rest van het nest heeft het niet, je zou moeten aantonen dat het erfelijk is.

Er is ook geen verplichting van fokkers, om op erfelijkheid te testen.

 

Ik vind wel, dat je veel hebt betaald voor een pup met een gebrek.

Hij had de verkoopprijs lager moeten maken.

Misschien kan je daar nog iets mee? Hoewel je dus wel zelf het contract hebt getekend en daarmee dus heb ingestemd met de prijs.

 

 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Je zou het beste denk ik je verhaal even kunnen sturen naar een advocaat/jurist om te vragen of je een kans zou maken.

En dan kan je vriendelijk een de fokker vragen of die bereid is om bepaalde kosten te vergoeden, of de aankoopprijs terug te storten.

Wil de fokker dat niet, en je zou een poot hebben om op te staan, zou je er een zaak van kunnen maken. 

 

Maar heel eerlijk denk ik niet dat je zo'n rechtzaak gaat winnen. Je bent akkoord gegaan met de evenwichtstoornis, hoe het met de atopie zit weet ik niet. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Lastig verhaal dit. Alles schreeuwt in mij "belachelijk dat deze pup voor de volle mep is verkocht". Dat klopt niet. Een zenuwprobleem is duidelijk een fout, dus dan had ik de pup gratis weggegeven of de verplichte vaste kosten gevraagd, dus zeg even 400,- voor de stamboom, entingen, ontwormingen, eten, etc.

Atopie kan zeer zeker erfelijk zijn! Daarom schrok ik mij ook te pletter toen een door mij gefokte pup ineens een allergische reactie had. We weten tot op de dag van vandaag nog niet wat het is geweest, maar het is gelukkig nooit meer terug gekomen.

 

Juridisch gezien heb ik geen idee wat je kunt doen. Je kunt in ieder geval vragen of je bij de fokker nog een keer op bezoek kunt komen, om alles rustig te bespreken. Meld hem ook aan bij de rasvereniging met alle problemen, zodat ze dat kunnen bewaren om te inventariseren. Met een op zichzelf staande melding doen ze niet zoveel, maar als er steeds meer meldingen komen dan is dat bewijs om meer te doen.

 

Heb je destijds goed met de fokker overlegd waarvoor de pup is aangeschaft?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt al veel tips gekregen

 

ik zou voor de hond zijn gezondheid als tip mee willen geven om naar een goed holistisch dierenarts te gaan. Zo te lezen is de hond al eeuwig onder behandeling maar  is er nooit geprobeerd de hond te genezen. Ook bij ziektes die erfelijk zijn is vaak echt nog wel iets te doen.

 

Een goede kliniek is bijv. deze

https://www.holistischdierenarts.nl/

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Stamboom is geen gezondheidscertificaat. Maar dat ter zijde. Zou er geen verband zijn tussen de aandoeningen? Althans de meeste? Misschien eens contact opnemen met dr Paul mandigers. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^