Bij welk ras past ons gezin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Familie Ster (Gast)

hallo allemaal, al een poosje lezen we mee op dit forum om ons te verdiepen in de aanschaf van een rashond. We hebben ons al in meerdere rassen verdiept, maar zijn nog niet tot een keuze gekomen. Vandaar dat we vragen om jullie hulp... Bij welke hond past ons gezin? Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen met de leeftijd 6 jaar, 4 jaar en 2 jaar. Vooral de volwassenen willen een hond en zijn bereid zich te wijden aan de opvoeding! Voor de kids lijkt het ons een zeer waardevolle toevoeging aan hun opvoeding! Wat kunnen we de hond bieden... een liefdevol thuis een redelijke (omheinde) tuin een actieve levensstijl, waarbij we veel en graag buiten komen en graag bos-/strandwandelingen maken, maar sommige dagen moet een wandeling in de directe omgeving ook voldoende zijn! we willen graag met de hond naar cursus en trainingen blijven volgen! er is veelal iemand thuis, we werken beiden onregelmatig, waardoor er vaak iemand van ons thuis is, daarnaast hebben we (hondenliefhebbende) oppas aan huis voor de kids als we er allebei toch niet zijn we zijn bereid te wachten op een nestje bij de juiste fokker, zodat we zeker weten dat het goed 'voelt' en we samen met onze kinderen het proces vanaf het begin kunnen volgen!   Wat zien wij graag in een hond: het belangrijkste is dat de hond zeer vriendelijk is naar kinderen en andere dieren daarnaast willen we geen klein hondje, liever middel tot groot de hond verliest het liefst weinig haar de hond is gemakkelijk te trainen en kan goed (leren) luisteren de hond kan goed meelopen aan de lijn en (in geschikte gebieden) ook goed loslopen (en terugkomen ;-)) de hond past bij onze gezinssituatie...   Wie geeft ons de gouden tip? Alvast hartelijk bedankt!!

honden page profiel tinnetinne

honden foto van tinne

Ik zou een jackrussellterriër nemen.

Omdat die met de juiste trainingen en opvoeding. Een goede hond kunnen zijn. kindvriendelijk, maar ook hondvriendelijk! Hij gehoorzaamd redelijk goed. Vind ik. Het kan alleen blijven(een tijdje)

en ze hebben ook veel energie, dus ideaal om veel mee te gaan wandelen. Plus wegens dat die niet groot zijn. Hebben ze niet zoveel kracht als een grootte hond en voor je kleine van 2jaar is dit veiliger.

honden page profiel bentebente

Ja, jack russel is inderdaad een goed hondje. Hij is wel aan de kleine kant.. maar JRTs zijn pittig, eigenwijs, energiek, willen met de baas werken en heel trainbaar. Bovendien zullen ze je kinderen nooit echt verwonden terwijl met een grote hond dat risico er in zit. Wij hebben twee jack russels gehad sinds ik klein was en dat waren fantastische maatjes.. mag nu nog steeds van 1 genieten: ze is dan ook echt met me opgegroeid en mijn hele leven bij me geweest.

 

Verder dacht ik aan:

-basset fauve de bretagne

-spaanse waterhond

-poedel

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Hoe zit het met trimmen? Misschien de (grote) poedel, als je deze niet in bolletjes vorm trimt zijn het best stoere honden, en ze zijn ontzettend slim en baasgericht.

 

Verder dacht ik nog aan de Toller retriever, weet niet hoe het zit met het verharen en wat voor jullie "weinig" is. (Ik heb een husky dus veel honden verharen weinig in mijn ogen  )

 

Edit: er passen eigenlijk nog wel veel meer honden bij jullie lijstje, de meeste retrievers en collie's afhankelijk van de hoeveelheid beweging die jullie geven per dag passen wel bij jullie. Dus zal daar ook zeker naar kijken, schotse collie bijvoorbeeld.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

een Koningspoedel. luistert goed, verhaart niet, voldoet aan al jullie eisen

 

of een andere hond uit de waterhonden groep...

Volgende forumvraag: Stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^