Hoeveel voeding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Evie (Gast)

Hoi allemaal,  Ik heb een vraag m.b.t. een nestje pups.  Op dit moment heb ik een nestje van 9 pups, de moeder is een kruising Heidewachtel x Labrador en de vader is een kruising Duitse Herder x Golden Retriever.  Al met al worden het dus al snel grote hondjes en hebben zij veel voeding nodig. Inmiddels zijn ze 5 weken oud en geven we 4x per dag geweekte puppybrokjes. Eerst in melk, maar nu zijn we over aan het stappen naar water. Zodat we hopelijk over een week al op vaste brokjes met daarnaast water zitten.  Het enige wat ik nergens kan vinden op internet is hoeveel gram je per voedingsbeurt aan een pup moet geven. Ik heb ergens gelezen dat normaal is 25 gram per kilo lichaamsgewicht over de hele dag. Dus als ze 4 kilo zijn mogen ze bij iedere voedingsbeurt 25 gram, dit lijkt echt veel te weinig te zijn.  Ik hoop dat er misschien een fokker aanwezig is op deze forum die hier meer informatie over heeft?  Groetjes, Evie

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Voor de zekerheid roep ik ff n fokker voor je maar ik gaf mijn nest ad libitum dus onbeperkt.

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Voor de zekerheid roep ik ff n fokker voor je maar ik gaf mijn nest ad rem dus onbeperkt.
  "

 Ad libitum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ad libitum "

 Excuus 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik voerde vanaf drie weken vers en brokjes geweekt ,gemengd met vlees .  dus ik hou me nooit zo aan de zg richtlijnen ,maar bekeek het per hond ,ik gaf altijd zoveel dat er wat overbleef ,heb altijd goed gevulde pups want de meeste vallen toch wat af als ze verhuizen .

De restjes eten de moeders wel op .

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Hier idem zoals Heleen.. Op gevoel.

Onze pups aten gezamenlijk uit een ronde voerschaal; ik bleef er wel bij om in de gaten te houden dat het een beetje "eerlijk" verdeeld werd, maar over het algemeen kregen ze allemaal genoeg. 

Met 5 weken dronken ze ook nog wel bij mamma en zolang het grut goed groeide hield ik me niet zo aan de richtlijnen op de verpakking.

honden page profiel van Kenobyvan Kenobybijna goedgekeurde fokker

Hier voer ik onze pups al bij met 3 weken, vers vlees gemengd met geitenmelk ( alles lauw tegen het warme aan) , dat doe ik een paar dagen.

Daarna meng ik het vlees met water, ook weer een paar dagen ( let op, nooit koud geven)

dat alles in een week a anderhalve week tijd, daarna krijgen ze alleen vlees, zoveel als ze willen 3 x per dag, hebben ze het op, gooi ik er weer  bij tijdens de voerbeurt, richtlijnen heb ik lak aan, want net zoals bij mensen , groeit de 1 sneller dan de ander (; 

wat er over blijft, gaat naar moeders of 1 van de andere teckels die ik rond heb lopen.

toen ik nog brok voerde, mochten de pups ook zoveel eten als ze wouden, natuurlijk moet een voerbeurt niet een uur duren , een kwartier moet voldoende zijn( ik voerde de pups als zowel de moeder een goede pup brok , hills destijds) 

 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik laat mijn pups hun buikje vol eten.

ik weeg niet af.

ze stoppen aurtomatisch wanneer ze voldoende hebben.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik geef altijd te veel, resten zijn voor mams.

Ik doe niet aan weken trouwens, eerst gemalen vlees, maar tegen dat ze een week of 5 zijn eten ze al gewoon hele prooidieren en stukken vlees.

Volgende forumvraag: Pupje zonder zuigreflex
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^