Border collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Toon WaegenaarToon Waegenaar

"  tuurlijk blijft hij een leuke hond
 
had je de link die ik je gegeven had al gelezen, daar staat veel belangrijke informatie in "

 Ja die heb ik gelezen maar soms snapte ik sommige dingen niet

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ja die heb ik gelezen maar soms snapte ik sommige dingen niet "

 ah ok, als je vragen hebt kun je ze altijd stellen, wie weet kunnen we helpen

honden page profiel Toon WaegenaarToon Waegenaar

Ja bedankt als ik met iets twijfel laat iket weten

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja bedankt als ik met iets twijfel laat iket weten "

 Wat is eigenlijk de rol van je ouders bij deze pup?

honden page profiel Toon WaegenaarToon Waegenaar

Mijn papa had vroeger ook honden mijn mama niet maar ze willen er wel 1 maar het is vooral door mij dat we er nu 1 hebben mijn ene zus houd ook van honden mijn andere zus houd niet zo van honden maar iedereen zecht dat dat we zal komen. Waarom toch ?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mijn papa had vroeger ook honden mijn mama niet maar ze willen er wel 1 maar het is vooral door mij dat we er nu 1 hebben mijn ene zus houd ook van honden mijn andere zus houd niet zo van honden maar iedereen zecht dat dat we zal komen. Waarom toch ? "

 Maar is het de bedoeling dat jij alles met de hond gaat doen en zelf bepaalt hoe en wat? En zelf ook moet uitzoeken hoe?

honden page profiel Toon WaegenaarToon Waegenaar

Nee maar ik eten geven maar ook mijn ouder zullen gaan wandelen

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Nee maar ik eten geven maar ook mijn ouder zullen gaan wandelen "

 Ik hoop dat jullie allemaal beseffen, ook je ouders, dat gewoon wandelen en eten geven niet genoeg is voor een bordercollie.

 

Je zult  zeer waarschijnlijk ook iets van een hondensport moeten gaan doen (bijvoorbeeld agility, treibbal, schapendrijven), en veel spelletjes waarbij jullie bordercollie zijn hersenen kan gebruiken.

 

Bij de opvoeding is het ook belangrijk dat jullie één lijn trekken, dus niet dat hij van jou iets mag doen wat hij niet van je ouders mag. 

 

Ook is het heel belangrijk dat je een bordercollie leert dat hij rust neemt. Dit is misschien wel het belangrijkste. Dus leren dat hij op zijn plek blijft liggen als je dat vraagt, en dat hij in zijn mand of bench blijft om te rusten. Bordercollies hebben namelijk de neiging de hele dag iets te willen doen en ze vergeten dat ze soms ook niets moeten doen.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 Je zult  zeer waarschijnlijk ook iets van een hondensport moeten gaan doen (bijvoorbeeld agility, treibbal, schapendrijven), en veel spelletjes waarbij jullie bordercollie zijn hersenen kan gebruiken.   "

 En dat je daar niet mee moet beginnen voor de hond oud genoeg is. Met de meeste sporten mag je niet beginnen voor de leeftijd van 1 jaar en dat geldt ook voor apporteren, balletjes gooien en frisbeeën maar ook simpelweg springen en traplopen. Tot die tijd is het vooral leuk om te socialiseren, commando's te leren, trucjes te leren en een goede band op te bouwen met je hond.

 

En ga alsjeblieft niet fietsen met een BC anders dan het aanleren voor het geval het eens noodzakelijk is.

honden page profiel Toon WaegenaarToon Waegenaar

Het nieuw familielid is een antal dagen geleden aangekomen en voelt zicht thuis als we in de buurd zijn maar als hij ons niet meer ziet dan begind hij te huilen hebben jullie tips

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

gefeliciteerd met de pup!

 

de eerste tijd, meestal tot het eerste jaar, kunnen pups nog niet alleen zijn, dat moet langzaam opgebouwd worden. Maar nog niet als de pup heel erg jong is en net bij je is.

 

Het is een babietje, hij mist zijn moeder en broertjes en zusjes, is helemaal alleen in een nieuwe omgeving, dat is niet makkelijk. Alleen zijn kan hij dus gewoon nog niet.

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Het nieuw familielid is een antal dagen geleden aangekomen en voelt zicht thuis als we in de buurd zijn maar als hij ons niet meer ziet dan begind hij te huilen hebben jullie tips "

 Dit moet je nog niet willen. Hij is er pas net, laat hem dus niet alleen de eerste tijd, veel bij je zijn vindt een puppy fijn, en versterkt de band

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: In de auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^