Naar oostenrijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ja, ik ben véél te vroeg. Maar ik ben heel blij en wil graag alles optijd in orde hebben. Daarnaast is alles al betaald en geregeld dus we gaan sowieso haha.

 

We hebben een weekje Oostenrijk cadeau gekregen. We gaan met de auto heen. Schoonouders gaan  ook mee - nouja, wij met hun dan. En joy mag mee! Jeej! We gaan eind juli volgend jaar.

 

Maargoed, dan komt de zoektocht en wat moet zij mee en wat moet er gebeuren?

 

Tot zover heb ik dus al dit opgesomt, nog niks gekocht/gedaan;

- hondenschoenen, omdat de bergen soms nog er scherp kunnen zijn.

- heupgordel met riem, zodat ik mn handen vrij heb.

- goed stevig tuig, maar welke?!

- brokken meenemen?

- kussen om op te slapen voor in het huisje + dan etensbakken etc.

- muilkorf is op sommige openbare plekken verplicht, moet ik zo'n plastic/ijzeren dichte hebben of mag (nylon) snuitje ook?

- met inenten vragen om rabies penning, doen ze dat nog?

- Alle inentingen tegelijkertijd? Moet ook kennelhoest en weil? (Heeft ze nooit gehad)

- ontwormen en ontvlooien? Voor, tijdens, na? Voldoet bravecto of nog speciale middelen die het breden aanpakken qua parasieten?

- als wolf 1 word (7 mei) krijg ie zn cocktail. Is het goed om dan joy overal voor in te enten? Of moet dat later?

- moet joy een gezondheidschek op zak hebben niet ouder dan zoveel dagen?

- hondengordel voor in de auto, ze gaat op de achterbank.

 

 

Mochten jullie nog tips hebben, goede spullen/merken weten aan te raden of zie je iets wat ik vergeet en écht moet hebben/regelen/aan denken, brand maar los!

honden page profiel May May

honden foto van May

wat leuk!
alvast veel plezier!
ik heb helaas geen tips

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Een echte muilkorf, GEEN nylon snuitje!! Die is voor iets heel anders en voor heel korte momenten want je hond kan daar niet goed door ademen. 

Kijk dus echt even goed naar een muilkorf. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" wat leuk!alvast veel plezier!ik heb helaas geen tips "

 Dankjewel! Ik vind het ook echt leuk en spontaan! We hebben geen makkelijke jaren achter de rug dus even weekje rustig ademen zal heerlijk zijn

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Een echte muilkorf, GEEN nylon snuitje!! Die is voor iets heel anders en voor heel korte momenten want je hond kan daar niet goed door ademen. 
Kijk dus echt even goed naar een muilkorf.  "

 Oh, dat is vervelend... Vind het sowieso verachrikkelijk! Hoop het ook niet te hoeven gebruiken... Maar zal dus kijken naar een echte muilkorf. Daar kunnen ze wel drinken en hijgen toch?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Hijgen in ieder geval. Drinken weet ik niet, mijn hond hoeft geen muilkorf. Ik heb wel een snuitje bij me, dat is voor als ze onverwachts door een da onderzocht moet worden...

 

wat de rabiespenning betreft: die wordt niet altijd meer gegeven. Je moet iig het paspoort van je hond bij je hebben, daar staat dan in wanneer je hond de rabiesinenting heeft gehad. Minimaal 3 weken voor vertrek! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Vlooien/tekenkuur van tevoren. Wormenkuur na thuiskomst. 

Ik geef zelf Vectra3d, dat is een  persoonlijke keuze. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hijgen in ieder geval. Drinken weet ik niet, mijn hond hoeft geen muilkorf. Ik heb wel een snuitje bij me, dat is voor als ze onverwachts door een da onderzocht moet worden...
 
wat de rabiespenning betreft: die wordt niet altijd meer gegeven. Je moet iig het paspoort van je hond bij je hebben, daar staat dan in wanneer je hond de rabiesinenting heeft gehad. Minimaal 3 weken voor vertrek!  "

 Pff, ondingen... Maar goed dat ik het weet. Zo'n dichte met tralies dus?(kan het niet anders uitleggen haha)

 

Klopt, minimaal 21 dagen voor vertrek. Maar kan ik het al in mei geven? En alle inentingen in 1? Of spreiden ivm weerstand. Moet kennelhoest en ziekte van weil ook? 

 

Paspoort nemen we sowieso overal mee naartoe, maar penning leek me ook heel handig.

 

Maar bravecto zou voldoende zijn en als we terug komen ontwormen, moet dat nog speciaalmerk zijn tegen bepaalde parasieten of is 'elk' wormenkuur prima?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

De rabies inenting is 3 jaar geldig. Ik zou m niet tegelijk met de andere inentingen laten geven. Overleg even met je da... Ziekte van Weil zou ik wel laten doen. 

 

Charlii krijgt de milbamax wormenkuur. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat voer betreft kun je online onderzoeken of het voer dat je gebruikt ergens in de omgeving waar jullie zitten te krijgen is, dat scheelt gesleep en ruimte in de auto. Als je niet vast zit aan voer, kun je gewoon bij de Billa of een Lidl terecht voor brokken.

 

Wat de vaccinaties betreft is in beginsel alleen rabiës verplicht voor reizen in de EU, die moet 21 dagen vóór vertrek worden gegeven en goed worden afgetekend in het paspoort.

 

Na terugkomst kan het nodig zijn om extra te ontwormen ivm vossenlintworm die daar voorkomt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Nog even een aandachtspuntje: gaat je hond vaak mee in de auto op lange stukken?

Ik heb in de zomer altijd een koelmatje bij me waar ze op kan liggen op de achterbank. En op de achterzijruiten heb ik kleine zonneschermpjes bevestigd. Het scheelt net even....

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat leuk! Alvast heel veel plezier.

 

Voor een tuig is misschien een webmaster tuig van ruffwear wel wat. Dan kan je haar eventueel ook makkelijk optillen over sommige stukken. 

 

Rabies penning krijg je bij de meeste dierenartsen nog wel, maar ik weet niet of ze het overal even serieus nemen. Paspoort is sowieso verplicht en voldoende. 

 

Overige vaccinaties zijn niet verplicht. Alleen de rabiës enting is verplicht. Die moet wel in ieder geval 21 dagen voor vertrek gegeven worden als hij niet meer geldig is. Als je de rest ook wilt enten probeer dan de cocktail en de weil enting te spreiden. Dan is het niet zoveel in 1 keer. Kennelhoest lijkt me al helemaal niet nodig. 

 

Voor vlooien en teken etc zou ik gaan voor een seresto band. Heb ik betere ervaringen mee dan met pipetten. Bravecto zou ik niet doen.. En inderdaad ontwormen met milbemax bij thuiskomst. Als je het helemaal volgens het boekje wil doen ontworm je dan een maand later weer. 

 

Gezondheidscheck moet inderdaad ook gegeven worden. Die wordt altijd tegelijk afgetekend met het inenten tegen Rabiës. 

 

Ik zou verder in ieder geval ook tekentangen meenemen, een mini EHBO setje en honingzalf! Ideaal voor kleine schaafwondjes. Mocht het onderweg erg warm zijn is misschien een koelmat of koelband ook wel wat voor in de auto. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Dus;

- een echte muilkorf

- rabies enting apart van cocktail. Waarom is de weil zo belangrijk? Ze heeft die nog nooit gehad en door alle verhalen ben ik er ook niet zo happig op.

- denk toch dat ik gewoon brokken meeneem. Zak van 3/5 kilo, moet even kijken welke formaten er zijn.

- ehbo setje is letterlijk compleet, schoonmoeder is instructeur ehbo dus veiligheid voldoende. Honingzal zal ik wel zelf meenemen, is een goede!

- waarom geen bravecto? Die heeft ze dit jaar ook gehad, geen vlo en teek te vinden. Eerst wel teken. Band vind ik vervelend omdat ze sowieso een halsband omkrijgt met een penning met gegevens.

- ontwormen na thuiskomst, na een maamd herhalen voor de zekerheid. Iig een midden die ook tegen vossenlintworm beschermt?

- beter een koelmat of een koelband? Ze zit met mn schoonmoeder en vriend achterin. Dus misschien is een band praktischer. Is wel airco in de auto. Blijven sowieso nog overnachten in duitsland, we doen rustig aan. 

 

Tuigje ga ik even naar kijken! Wil echt een goes stevige sportieve zefmaar.

Anoniem (Gast)

Hoi Rosanje

Je hebt op veel vragen al antwoord gekregen. 

Mijn hond gaat ook mee de bergen in. Je geeft haar brok begrijp ik? Dan zou ik voor een week zelf voer meenemen dat ze gewend is en reken op meer per dag dan normaal (mijn hond verbruikt in de bergen bijna twee keer zoveel aan calorieën als in Nederland, zij loopt meest wel los en we zijn dan aan het trekken dus ze is de hele dag in touw).

Ik geef haar een vlooienmiddel, die ook afwerend is tegen vliegen, een paar dagen voor vertrek en ontworm haar twee keer met tussenpauze van een maand als ik weer thuis bent, maar in Oostenrijk zullen er in de bergen geen zandvlo'en, zijn dus zou 1 keer denk ik ook voldoende zijn. Over het algemeen als je onder de boomgrens loopt zijn er veel teken, dus een tekenpincet is handig.

Mijn hond loopt zonder schoentjes. Dat gaat bij haar zeker een week goed, hoewel haar zooltjes avonds wel rood zijn. Soms vet ik het in en   voor het geval heb ik oude strakke stevige sokken voor haar bij me die ik om haar enkels vastmaak met een strook dubbelzijdig klittenband. Dat werkt voor korte stukken goed, maar leuk vindt ze het niet. Ze loopt in nederland  twee weken voordat ik de bergen in ga vaker naast de fiets op het asfalt zodat haar zooltjes wat meer eelt hebben.

 

Veel plezier met de voorbereidingen!

 

Groet Ineke

 

honden page profiel L&RL&R

honden foto van L&R

De meeste dingen zijn al benoemd maar ik ben vooral nieuwsgierig waar je heen gaat. Misschien dat ik nog wat leuke plekjes weet waar wij met onze hond geweest zijn.

Wat ik altijd in mijn rugzak had zitten waren een Baskerville muilkorf, zijn paspoort (en de mijne natuurlijk), snoepjes, fles water en opvouwbaar bakje en poepzakjes. Ook had ik altijd twee lijnen bij me, een korte lijn en een flexilijn. Mijn hond had zowel een tuig als een halsband om zodat ik hem altijd naar de omstandigheden kon aanlijnen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" De meeste dingen zijn al benoemd maar ik ben vooral nieuwsgierig waar je heen gaat. Misschien dat ik nog wat leuke plekjes weet waar wij met onze hond geweest zijn.Wat ik altijd in mijn rugzak had zitten waren een Baskerville muilkorf, zijn paspoort (en de mijne natuurlijk), snoepjes, fles water en opvouwbaar bakje en poepzakjes. Ook had ik altijd twee lijnen bij me, een korte lijn en een flexilijn. Mijn hond had zowel een tuig als een halsband om zodat ik hem altijd naar de omstandigheden kon aanlijnen.  "

 Heb je zelf ook een paspoort nodig of voldoet een id? Schiet me net te binnen door jou hahaha. En ik heb geen idee waar we heen gaan. Alles is geregeld door mn schoonouders. Weet alleen dat we in een huisje zitten. Trouwens ook dan maar een lange lijn mee voor als het lekker weer is en we in de tuin daar zitten (als er een tuin is). 

 

Ik wil een tuig, halsband met penning (telefoonnummer), penning rabies, politielijn en dan heupgordel met lijn meenemen. Ik weet niet of ik haar los laat daar. De bergen kunnen soms afbreken waardoor de hond dan onverwachts kan vallen en schijnt veel wild en geen hekken om huizen met loslopende honden te staan. Had al beetje gegoogeld haha.

 

Poepzakjes is ook een goede. Is zo'n fles water met een 'bakje' eraan handig genoeg? Of zal ik echt een fles water en opvouwbare bak meenemen?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hoi Rosanje
Je hebt op veel vragen al antwoord gekregen. 
Mijn hond gaat ook mee de bergen in. Je geeft haar brok begrijp ik? Dan zou ik voor een week zelf voer meenemen dat ze gewend is en reken op meer per dag dan normaal (mijn hond verbruikt in de bergen bijna twee keer zoveel aan calorieën als in Nederland, zij loopt meest wel los en we zijn dan aan het trekken dus ze is de hele dag in touw).
Ik geef haar een vlooienmiddel, die ook afwerend is tegen vliegen, een paar dagen voor vertrek en ontworm haar twee keer met tussenpauze van een maand als ik weer thuis bent, maar in Oostenrijk zullen er in de bergen geen zandvlo'en, zijn dus zou 1 keer denk ik ook voldoende zijn. Over het algemeen als je onder de boomgrens loopt zijn er veel teken, dus een tekenpincet is handig.
Mijn hond loopt zonder schoentjes. Dat gaat bij haar zeker een week goed, hoewel haar zooltjes avonds wel rood zijn. Soms vet ik het in en   voor het geval heb ik oude strakke stevige sokken voor haar bij me die ik om haar enkels vastmaak met een strook dubbelzijdig klittenband. Dat werkt voor korte stukken goed, maar leuk vindt ze het niet. Ze loopt in nederland  twee weken voordat ik de bergen in ga vaker naast de fiets op het asfalt zodat haar zooltjes wat meer eelt hebben.
 
Veel plezier met de voorbereidingen!
 
Groet Ineke
  "

 Bedankt voor je informatie! Had idd gelezen dat de hond veel meer energie verbruikt dus neem een 'overvloed' van brokken mee. Enige slepen is dan van huis naar auto en van auto naar huisje, zak van maximaal 5 kilo valt dan wel mee. 

Tip van over asfalt fietsen is opzich een goed idee, maar als de zon schijnt in de weken voor we gaan gaat fietsen niet door, doe ik haar niet aan. Wel ga ik lopen opbouwen omdat ze hier met een uurtje wandelen genoeg heeft. En mn schoonouders en vriend zijn van het wandelen. Denk ook dat joy en ik wat rustdagen ertussen pakken, want mijn vakantie is eigelijk niks doen hahaha. 

 

Is er wat speciaals met vliegen daar dan? Ik weet me god niet waar we heen gaan, alleen dat we veel in de bergen gaan wandelen. Ik heb dan liever wel schoentjes, joy heeft goede kussentjes, maar is geen ruig terrein gewend. Zou het zielig vinden als alles open ligt onderweg.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

- hondenschoenen

- heupgordel met riem

- brokken meenemen?

- kussen om op te slapen voor in het huisje + dan etensbakken etc.

- muilkorf 

- in mei de rabies enting met penning en gezondheidscheck, in juni cocktail.

- ontvlooien voor we weggaan, denken aan vliegen. Ontwormen als we terug zijn. Denken aan vossenlintworm.

- hondengordel

- ehbo kit met honingzalf

- poepzakjes

- halsband, 2 riemen + lange lijn.

 

Zit nu alleen nog met welke tuig, ruffwear is een super mooie! Maar ik heb een goed ruig voor thuis, dus om dan 1 te kopen van 70 euro voor 1 weekje.. 

 

Wat is beter, koelmat of koelband? En welk merk? Ze zit achterin met 2 mensen dus mat lijkt me lastiger dan een band.

 

De ziekte van weil inenting.. Schijnt een pittige te zijn. Zal ik die ook apart doen? Of achterwege laten? Wat is de kans dat ze ziek word? Ze is wel een zuiperd.. 

 

Als je met het vliegtuig gaat moet je maximaal 8 dagen van te voren een gezondheidscheck hebben, als dat langer geleden is mag je hond niet mee. Dat geld dus niet voor een autoreis? 2 maanden voor de vakantie is gewoon nog geldig dan?

 

Nog andere handige tips? (:

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bij auto reis moet gewoon het inentingen boekje in orde zijn. Gezonsheids check hoeft niet.

Weil inenting is niet verplicht. Rabiës wel.

Neem iets mee tegen dazen/steekvliegen.

Bacchus had vorig jaar naar italie een koelband, maar hij vond dit helemaal niet prettig, zat enorm te krabben in zijn nek.

Dit jaar in Oostenrijk dan ook niet gebruikt. Hij koelde zijn pootjes in de velen koele beekjes tijdens de wandelingen.

In de auto gewoon lekker een raampje open op een kier.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Bij auto reis moet gewoon het inentingen boekje in orde zijn. Gezonsheids check hoeft niet.
Weil inenting is niet verplicht. Rabiës wel.
Neem iets mee tegen dazen/steekvliegen.
Bacchus had vorig jaar naar italie een koelband, maar hij vond dit helemaal niet prettig, zat enorm te krabben in zijn nek.
Dit jaar in Oostenrijk dan ook niet gebruikt. Hij koelde zijn pootjes in de velen koele beekjes tijdens de wandelingen.
In de auto gewoon lekker een raampje open op een kier. "

 Okee, dankjewel. Ik heb geen idee hoe warm het gaat worden daar/onderweg. Maar zit wel airco in de auto, dus dat zou goed moeten zijn denk je? 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Nu lag Bacchus wel alleen op de achterbank, het grootste deel van de tijd lag hij een beetje te soezen. Als hij wat onrustig werd, deden we raampje wat verder open, hij ging dat heel luidruchtig zitten snuiven. En maakte we een tussenstop.

Met een hond in de auto kan je niet echt lekker doorrijden. Ik weet niet hoe ze autorijden normaal vind? Bacchus vind het nooit erg maar meestal gaan we dan naar bos of strand een rit van 1000km is natuurlijk wat anders.

Maar vorige vakantie naar Italie zaten mijn kinderen ook op de achterbank en toen deden we het zelfde. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Nu lag Bacchus wel alleen op de achterbank, het grootste deel van de tijd lag hij een beetje te soezen. Als hij wat onrustig werd, deden we raampje wat verder open, hij ging dat heel luidruchtig zitten snuiven. En maakte we een tussenstop.
Met een hond in de auto kan je niet echt lekker doorrijden. Ik weet niet hoe ze autorijden normaal vind? Bacchus vind het nooit erg maar meestal gaan we dan naar bos of strand een rit van 1000km is natuurlijk wat anders.
Maar vorige vakantie naar Italie zaten mijn kinderen ook op de achterbank en toen deden we het zelfde.  "

 Ze vind de auto niet helemaal geweldig. Houden ook rekening met overgeven. Maar, gelukkig overnachten we nog in duitsland, we doen er 2 dagen over heen en 2 dagen over terug. Dus in princiepe zijn we 12 dagen van huis ipv 8. Tussenstoppen maken doen we sowieso voldoende, 3 rokers in een gloednieuwe (word over 2 maanden opgehaald bij de dealer) waarvan de eigenaar een niet roker is hahaha. 

Volgende forumvraag: Pension
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^