Target

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Hallo allemaal, 

Mijn hond heeft geleerd om een target met haar neus aan te tikken. Tot zo ver geen probleem. Maar nu wil ik dat uitbouwen, zodat ze met haar neus bij de target blijft tot ze een click krijgt... Dit krijg ik dus met geen mogelijkheid voor elkaar!! Ze blijft de target continue kort aantikken, en gaat eventueel harder duwen of vaker aantikken als ik de click iets uitstel, maar nooit langer... 

 

Iemand tips alsjeblieft? :(

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Je kan het beste je duim al op de klikker klaar hebben zodat je meteen een klik kan geven als zij met haar neus de target aanraakt.

 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Je kan het beste je duim al op de klikker klaar hebben zodat je meteen een klik kan geven als zij met haar neus de target aanraakt.
  "

 Het aanraken gaat goed, maar een stap verder, wachten op click met neus bij target lukt niet...

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ik volg even

Heb namelijk hetzelfde probleem met mijn hond

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Lukt het wel met iets aantikken met een pootje, of dat ze haar pootje ergens op laat rusten tot de klik komt? Zie je een mogelijkheid om haar met een ander spelletje of opdrachtje aan te leren dat je tot drie telt vóór de klik komt, en ze haar positie moet houden-  waarbij je steeds wat langzamer 1....2....3 gaat zeggen?

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

"  Het aanraken gaat goed, maar een stap verder, wachten op click met neus bij target lukt niet... "

 Je kan het proberen om iets lekkers in je hand aan de target te houden waar zij deze met haar neus moet aantikken als zij dan haar neus langer tegen de target houdt kan je eerst een klik geven en meteen daaropvolgend het lekkers. 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik heb het omgedraaid. In plaats van mijn hond te vragen of hij langer zijn neus er tegen aan houdt, wat hij voor geen meter snapt. Ik ben de target tegen zijn neus gaan houden en dan iedere keer iets langer, met het commando keep target. Uiteindelijk als de hond snapt wat de bedoeling is kun je weer de andere kant op gaan trainen.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Ik heb het omgedraaid. In plaats van mijn hond te vragen of hij langer zijn neus er tegen aan houdt, wat hij voor geen meter snapt. Ik ben de target tegen zijn neus gaan houden en dan iedere keer iets langer, met het commando keep target. Uiteindelijk als de hond snapt wat de bedoeling is kun je weer de andere kant op gaan trainen. "

 Deze zal ik eens gaan proberen, bedankt voor de tips! 

Volgende forumvraag: Boeken Over Honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^