Gast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Wanneer kun je spreken van 'een oudere hond' en wat dan eigenlijk mijn vraag is....Wanneer moet je rekening gaan houden met de lengte van de wandelingen....Mijn hond wordt 8 jaar en loopt nog prima de lange rondes mee maar ik kan me zo voorstellen dat je op den duur iets moet minderen? Doe je dit als je aan je hond merkt dat ie het wat zwaarder heeft of...? Ik neem mijn oma ook niet mee om kilometers te lopen;) Nu vind ik 8 jaar niet zo oud nog maar kan iemand hier iets over zeggen? Thanks in advance!!

Gast (Gast)

Oh ik zie dat ik bij onderwerp mijn naam neer heb gezet, sorry;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Eerst, wat voor hond heb je ? Hier een newfoundlander, die beperk ik in het geheel niet, gaat haar elfde jaar in, ze neemt zelf haar rust..en ik pusch niets......je gaat dat echt merken aan je hond als deze wat ouder wordt, daar hoef je niets aan te doen.....neem wel de rust voor je hond als deze dat niet doet...8 jaar is nog niet oud, maar wat heb je voor hond ? 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat als je goed kijkt naar hoe je hond wandelt, tijdens de wandeling en bv thuis hoe hij zich herstelt,  je het beste antwoord krijgt. 

Gast (Gast)

Ik heb een Golden Retriever. Hij is nu 7,5 jaar. Hij loopt nog prima mee en rent ook gewoon....Heel af en toe tijdens het wandelen houdt ie de pas in, dat zijn dan de momenten dat ik denk 'wordt het je nu een beetje te zwaar jongen'.....alsof de batterij even op is, daarna loopt ie weer mee.....

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Kijk naar de hond. Ik vindt 8 jaar absoluut niet oud voor een golden retriever. Onze vorige hond liep met 15 jaar nog lange wandelingen met ons mee, na zo'n lange wandeling hadden we de dag daarna rust, maar ze kon het nog prima aan, tot 1 week voor haar dood. 

 

Toen zij 12 werd, gingen we op vakantie en liepen we zo'n 15 km per dag, ze had er nooit problemen mee. 

Gast (Gast)

Pascale en Kahlua...

 

geweldig dat je dit zegt!!! Mensen zeggen me altijd dat 'het hard gaat, want hij is al bijna 8!'... zo fijn dat iemand zegt dat dat niet zo is ...wil hem nog heeeeel lang bij me houden.Laatst nog zei iemand me 'hoe lang zal ie nog meegaan, jaartje of 3'.......word ik heel verdrietig van....maar...wat is dan het gemiddelde ongeveer?  Ik ga inderdaad of op wat mijn hond aankan en dat is nu nog heel veel dus ik blijf lekker veel met hem op pad gaan!!!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Mijn Golden is net 9 geworden. Hij is iets minder hyper als vroeger, maar loopt nog even veel. Het grote verschil is dat hij mij nu niet meer met 6 km/u vooruit trekt, maar met 5 km/u loopt, zodat ik in een nog steeds fors, maar wel rustiger tempo achter hem aan sukkel.


Maar het blijven individuen. Als hij gewoon net zo snel herstelt van een wandeling als vroeger, gewoon blijven lopen.

Gast (Gast)

En hoe oud wordt een golden gemiddeld? Wat is normaal?

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Naar de hond zijn gesteldheid kijken en niet de leeftijd vind ik. Als de hond nog goed kan waarom niet. Doen wat de hond aankan ;-)

Gast (Gast)

Hahaha Wilma...trekt die van jou zo aan de lijn? Is het ook een mannetje? Die van mij is behoorlijk sterk, kan hem wel aan maar kan ook zo ineens een ruk aan de lijn geven als ie iets ziet wat ie leuk/ lekker vindt haha

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

De golden van onze buren is 14 geworden.

De achterbenen wilden niet meer.

 

Ik vind zelf als ik naar onze honden kijk,het waren verschillende rassen geen golden,let een beetje op je hond als hij ouder word.

 

De 1 is nog heel actief bij de ander word het af en toe een beetje minder rond de 8 jaar.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

De golden van ons (reu) was nog vitaal met 8 jaar. En zo gek als een jonge hond soms. Op 9e jaar heb ik hem moeten laten gaan. Hij had longkanker. Juist omdat hij nog zo midden in het leven stond was dit erg zwaar.

Maar juist je hond actief houden en bezig zorgt ervoor dat ze ook langer zo blijven. Is bij mensen ook zo. Bezig blijven en beweging is goed. Als je hond het niet kan of wil dan laat hij dat zelf wel merken en kun je een stapje terug doen. Ik zou niet op voorhand al denken :" ohh die ouwerd kan het niet meer". :-D

Gast (Gast)

Nee inderdaad Koning Obi...ik denk dat ook niet op voorhand..neem hem gewoon mee en het gaat prima...als de batterij een beetje leeg is zoals wij dat zeggen dan lopen we terug maar over het algemeen gaat het prima en kan hij  ook nog goed  rennen enzo....Maar de een vindt dus dat 8 nog best jong is en de ander vindt het al wat ouder....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Mijn broer zijn golden een reu, 17 jaar geworden, leeftijd zegt zo weinig, kijk naar je hond, zorg dat tie niet te zwaar wordt..en geniet er van, hier geniet ik ook van mijn hond, statistisch 8-10 jaar, ze gaat het elfde jaar in nog geheel gezond, zomerse dagen wat rustiger en swinters veel energieke.....8 jaar vind ik niet oud.

Gast (Gast)

O wow, 17!!! Dat zou ik heel erg fijn vinden.....Huisdieren zijn zooo leuk maar je weet dat je afscheid moet nemen. Maar ben blij om te horen dat sommige honden best wel oud worden en die van mij moet nog 8 jr worden. Genieten doe ik zeker!! Hij is mijn grote vriend!!!

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Vrienden hebben een golden van 14 jaar oud. Lopen elke dag nog een wandeling door het bos van zo 30-45 min. Wel iets langzamer tempo dan vroeger, iets meer getut en gesnuffel zeg maar, maar toch. Verder kleine plasrondjes door de wijk.

Wel begint hun hond nu doof te worden. Of zal het oost indisch doof zijn.... . Is een schat van een hond.

 

kijk vooral goed naar je hond. En 8 jaar is dus echt nog niet zo oud. 

Gast (Gast)

Nee inderdaad Pim en die van mij is nog geen 8 jr haha...Blij te horen dat het allemaal wel meevalt...tegen mij zeggen ze op straat altijd dat hij al 'een oudje'is...als ik zijn leeftijd vertel dan....Hij ziet er wel jonger uit....Als hij 14 mag worden dan is ie pas op de helft haha, zelfde als zijn bazinnetje zo ongeveer. Ik hoop dat ik nog heel lang van hem mag genieten, kan hem echt niet missen!!!

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

" En hoe oud wordt een golden gemiddeld? Wat is normaal? "

 Dat weet ik niet precies, de golden van onze vrienden is met 16 jaar overleden, en de golden van mijn tante is nu 15 jaar. Maar er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk, er zijn er ook bij die met 6 jaar al echt oud zijn en overlijden. 

Gast (Gast)

Ja dat is ook zo; al zeggen ze gemiddeld 12 jaar maar goed....Een gemiddelde is dan een middenweg tussen honden die jong overlijden en honden die best heel oud worden. Ze KUNNEN heel oud worden dus en dat ga ik heel erg hopen voor mijn hond!

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Je moet gewoon naar de hond kijken, mijn Flatcoated retriever, wandelde op haar 13 de jaar nog gewoon de standaard wandelingen mee 3 maal per dag, dit waren wandelingen van 4 kilometer per keer, op het laatst liep ze wel wat langzamer, maar ze heeft tot op de laatste dag (15-07-2016 ) nog meegewandeld deze ronde.
En tot op de laatste dag heeft ze nog met een balletje gespeeld, paar keer klein stukje gooien was genoeg, maar dat maakte haar ontzettend blij ( we hebben haar op de leeftijd van 13 jaar en 4 maanden in laten slapen, ze had tumoren op lever en milt).

Volgende forumvraag: Puppy 9 maanden kan niet alleen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^