Welke riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Goedenavond allemaal!

 

Morgen/komende week, wil ik gaan kijken naar een andere riem. Tijdje terug had ik ook al een topic aangemaakt voor een halsband. Die heb ik nu maar onze huidige riem bevalt mij eigenlijk niet zo. Waarom niet?

- Hij is een beetje 'glad', hem korter houden kost mij veel moeite en met veel getrek (af en toe doet hij dat, bij blaadjes of andere honden/katten) voel ik dat ook echt in mijn hand en vingers (vooral ook mijn moeder die 2x in de week oppast, ze heeft reuma)

- Je hebt een mogelijkheid om hem korter te schuiven maar bij getrek trekt hij hem zo langer.

-De 'handgreep' vind ik niet prettig.

 

Dit is onze huidige (andere kleur), van Hunter.

 

Ik zoek dus een stevige riem, Link word wel 30+ kilo. Wel 1 die vrij lang is, zoals bovenstaande, maar die ook een kortere optie heeft. 

 

Heeft iemand tips? Of wil je delen welke jij hebt en wat je er fijn/minder fijn aan vind? Ben benieuwd! 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien een leren politieriem?

Dat is wat zachter dan touw, en een politieriem kun je korter of langer maken, door de extra knipjes die eraan zitten.

Zoiets heb je geloof ik nu ook al, geloof ik 

 

 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Wij hebben ook die riem van Hunter. Ben er juist heel tevreden over. Wel houd ik de lijn als mijn jonge hond erg enthousiast is en trekt op een speciale manier vast. Misschien bekend mee maar ik pak de riem zoals teugels met paardrijden vast. Je laat zegmaar de lijn tussen je pink en ringvinger lopen. Anders eens op googelen . Dat scheelt aanzienlijk. Je hebt ook die lijn van Hunter met gespen wat makkelijker te verstellen is. Bijvoorbeeld: http://www.hondenoutlet.nl/product/hunter-verstelbare-trainingslijn-zwart 

 

Heb ook een leren lijn van Hunter maar die vind ik juist gladder in de hand. 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Wij hebben een neopreen politielijn. Politielijn is super omdat je verschillende lengtes kan aannemen. En neopreen omdat het zacht is in je handen! Ik vind leer snijden in mn handen. Ook vuil stoot het af. Hoewel de lijn wel nat word maar niet zwaar. Vind het heerlijk. Bij zooplus besteld. Ik gebruik hem bij joy 25 kilo en mijn moeder bij een stafford kruising ruim 40 kilo. Heb ook de neopreen gewone lijn voor wolf. Is een mooie lange, maar korte kleine lijn, die niet zwaar is voor een pup.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb echt extreem veel riemen, dus voor elke soort wandeling iet anders haha.

Ik heb 2 echt leren riemen, deze vindt ik heel fijn, ze slippen niet uit je handen, zijn heel stevig. Het enige nadeel is dat als het hard regent, ze wel wat glibberig worden, + je moet ze eens in de zoveel tijd invetten. 

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

 

 

Bedankt voor de reacties al zo snel allemaal! 

 

De opties met gespen is misschien wel een goede, dat kan dan iig niet verschuiven! (toch? zitten toch vast?) En een ander materiaal dan maar eens proberen. Want blijkbaar is het op zich wel een goede/handige riem..  Rosanja waar heb jij hem vandaan?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's 3 doggies

En een flexi?Dan hoef je niet steeds korter te maken want dat gaat van zelf.Ik heb zelf ook hele lange lijnen zoals die van Hunter maar dan zonder de mogelijkheid om korter te maken en die zijn 2 meter,maar dat vind ik met 3 honden mega onhandig.Om te wandelen met 3 flexi's is ook niet alles maar toch altijd nog makkelijker omdat alles een beetje "vanzelf"korter en langer rolt.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik gebruik een hunter neopreen lijn van 1 meter. Maar je hebt er ook de politielijn versie van. Echt een heerlijke riem vind ik het! 

 

Het snijd totaal niet in je hand en het houd ook heel fijn vast. Ook als ik Puk korter moet pakken aan de lijn is dat geen enkel probleem. 

 

Ja ik ben echt gek op neopreen! Haha. 

 

De neopreen halsbanden van Hunter bevallen ook heel erg goed. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik zweer bij de riemen van Hurtta. Die hebben we toen we Tibbe net hadden aangeschaft, en het blijft de fijnste riem die we hebben. Hij schuurt niet en houdt erg fijn vast! Wij hebben een gewone riem (geen politie) Maar ik zie dat ze van hetzelfde soort ook een politie riem hebben zoals deze: 

http://www.dierenshop.nl/hurtta-trainings-lijn-rope.html?gclid=CjwKCAjwzMbLBRBzEiwAfFz4gREjT7JlQ41UXIJU4sXeloPJdXPWgu-7Sk8ewVOpNZcNhne_UjprHBoCefoQAvD_BwE 

 

Maar als je echt een bepaalde lengte of kleur wilt is een riem van ppm misschien geschikt! Er zijn meerdere HPrs hier die zulke riemen maken 

 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

"  
Bedankt voor de reacties al zo snel allemaal! 
 
De opties met gespen is misschien wel een goede, dat kan dan iig niet verschuiven! (toch? zitten toch vast?) En een ander materiaal dan maar eens proberen. Want blijkbaar is het op zich wel een goede/handige riem..  Rosanja waar heb jij hem vandaan? "

 Ja klopt, het zit vast. Je hebt 3 standen, handvat, halverwege en vlak bij waar die vast bij de halsband/tuig zit. Ik vind het een heerlijke riem. Heb wel een gewone nylon (ook politielijn), maar die gebruik ik voor even plasje of als we gaan zwemmen, die snijd ontzettend.

 

Zie nu net dat ze de normale niet meer hebben, alleen de politielijn. Is die van hieronder.

http://m.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/hondenriem/hondenriem_overig/529153

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Je kan ook je eigen riem van paracord maken (: Dat heb ik wel gedaan iig een lange lijn die fijn vast te houden is en flink wat kan houden (:

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik gebruik bijna standaard een flexibiliteit, maar als ik die niet gebruik, heb ik een zelf geknoopte riem van Paracord.

 

Ik maak deze zelf en kan ze in iedere lengte maken, ook verstelbare ( politielijn ) kan ik maken.

Dit is een gewone lijn.

Politielijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^