opstandig / baldadig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Als je hond iets doet, wat ongewenst is en je iets anders vraagt of aanbied, beloon je niet het ongewenste gedrag hoor.
 
Wat je eigenlijk doet, het ongewenste gedrag negeren en vragen en belonen wat je wel wilt.
 
Gedrag wat iets oplevert, zal zich herhalen. 
 
Als je vb voertjes blijft geven, net zo veel, tot hij rustig is, beloon je ook niet, maar werk je aan zijn emotie.
Wij kunnen ook, door bepaalde emoties gaan eten. Daar voelen we ons prettig en rustig door. Met honden werkt dat net zo.
 
Als je één voertje geeft, werkt dat wel als beloning.
 
Maak je echt geen zorgen. Opvoeden is niet makkelijk en we lopen allemaal tegen dingen aan.
De pubertijd is een periode, waar je echt je handel vol hebt aan je puber.
Dingen lopen niet lekker en soms zal je denken dat alles fout gaat.
 
Besef dat het een moeilijke fase is, die echt over gaat.
 
Zorg wel voor voldoende rust, maar ook voor voldoende geestelijke uitdaginf. "

 

Oke goed om te weten dat het dan geen belonen is want dat is iets wat ik wil voorkomen haha je leest soms dingen dus dacht vraag het hier gewoon  ik zal het 1 en ander moeten proberen en kijken waar die het meest positief op reageert.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Java doet dat ook heeeel erg. Voornamelijk als ze buiten in de tuin zit. Kom ik dan naar buiten lopen dan hangt ze in mijn schoenen. Wil ik dr pakken dan rent ze snel weg en gaat me staan uitdagen. Wil ik dan weer naar binnen lopen, dan hangt er weer een in de schoenen. Dan kan ik ook zeggen wat ik wil dat maakt het alleen maar leuker. Ook als ik zeg dat ze naar binnen moet, nou mooi niet ik krijg n dikke middelvinger. Ik schop dan mijn schoenen gewoon uit en ga binnen op de bank zitten. Dan bekijkt ze t ook maar :').
Als ik echt ergens naartoe moet met dr ofzo roep ik gewoon heel boos 'klaar' en dan snapt ze toch wel dat t baasje boos is en ze op moet houden.  "

 Haha pubers wat een draken zijn het dan met bananen in de oren  

Als ik op zo'n moment nee zeg dan lijkt die wel helemaal gek te worden

Ik zal gewoon geduld moeten hebben met me pubertje en eens kijken wat ik met jullie adviezen kan wat het best voor ons werkt hier.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  
Dit waren ook mijn gedachten haha maar op zo'n moment dat hij begint en dit gebeurd eigenlijk altijd als we op de gallerij lopen of aan het eind van de wandeling dan schiet dat er gewoon in bij me en denk ook omdat ik niet zo goed weet hoe er mee om te gaan wat het beste is om te doen. 
 
Maar jullie adviezen en ervaringen zijn wel fijn.  "

 

 

Ik ga met Maart mee, het gedrag is eigenlijk niets negatiefs maar waarschijnlijk gewoon leeftijd of hondgebonden

 

Ik zou het dus voor proberen te zijn door het laatste stuk buiten alvast het gedrag uitlokken en mee doen....stukje samen rennen, even met een speeltje 'touwtrekken' als hij dat leuk vindt en hem vooral het speeltje laten dragen zodra je naar binnen loopt, dus feitelijk laten winnen van het trekspel of balspel als dat interessanter is

 

Het winnen en mogen dragen is een prima beloning, plus dan heeft hij een 'taak' en zal waarschijnlijk minder snel de neiging krijgen om als nog jou gek proberen te maken

 

 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Dat lijkt mij ook het beste, even uitproberen en zien wat het beste werkt.
Dat op de lijn gaan staan heb je goed aangedaan achterwege te laten, een (al dan niet fysieke) machtsstrijd aangaan op zo een momenten, kan meer kwaad dan goed. En voor de hond (denk ik) nog eens ontzettend onduidelijk ook.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

" Helluppp!! 
 
Ben super gek met me draakje ( 9 maanden oud ) en ben ook eigenlijk altijd wel trots op hem, alleen nu heeft hij soms echt van die baldadige of opstandige buien meestal is dit na het wandelen. Vaak heb ik het idee dat dit is omdat die nog teveel energie heeft en nog helemaal niet naar binnen wilt maar hij deed dit pas ook tijdens de cursus even en daarna luisterde die weer perfect.
 
Wat hij dan doet in zo'n bui: tegen me opspringen in me handen happen soms wat grommend blaffen en zijn ogen staan dan gewoon op standje koppig. Als ik nee zeg wordt die alleen maar wilder en van hem weg draaien werkt ook niet dan val ik bijna om met zijn 40 kilo die tegen me opspringt.
 
Dus ik weet ondertussen niet zo goed wat ik hier mee moet of wat ik kan doen Wordt er soms gewoon ook bang/onzeker van dat ik hem misschien eigenlijk helemaal niet onder controle heb ofzo maar na zo'n bui is die weer helemaal de lieve leuke gekke Aizen.
 
Is dit gewoon Pubergedrag? Moet je dit eruit trainen?  "

 Die van ons is ook 9 maanden en doet hetzelfde,30 kilo en springt tegen je op zodat je bijna omvalt.

Ook happen en niet willen luisteren,als ze na negeren en afleiden nog niet luistert krijgt ze een time-out,ik leg haar dan even vast aan de riem omdat ik geen bench heb.

9 van de 10 keer valt ze in slaap en anders is ze zo rustig en maak ik haar weer los,werkt heel goed hier!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Bij ons is het eenmaal binnen en klaar (voor hem, ik ben dan nog steeds verdrietig en soms boos), terwijl hij dan in de straat en voor de deur nog zat te kl*ten als wat.. Net weer, word er echt verdrietig van..

Sorry, wil niet je topic kapen. Moest het even kwijt.. Hoop dat je het wil delen als je een oplossing hebt gevonden.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Bij ons is het eenmaal binnen en klaar (voor hem, ik ben dan nog steeds verdrietig en soms boos), terwijl hij dan in de straat en voor de deur nog zat te kl*ten als wat.. Net weer, word er echt verdrietig van..Sorry, wil niet je topic kapen. Moest het even kwijt.. Hoop dat je het wil delen als je een oplossing hebt gevonden. "

 Ik snap je heel goed hoor het voelt een beetje machteloos omdat je het wel gewoon goed wilt doen en niet erger wilt maken. Als ik eruit bent wat voor mij en Aizen werkt zal ik zeker even een update geven.

 

Maar misschien zit hier in de adviezen voor jou ook wel de oplossing  

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Die van ons is ook 9 maanden en doet hetzelfde,30 kilo en springt tegen je op zodat je bijna omvalt.
Ook happen en niet willen luisteren,als ze na negeren en afleiden nog niet luistert krijgt ze een time-out,ik leg haar dan even vast aan de riem omdat ik geen bench heb.
9 van de 10 keer valt ze in slaap en anders is ze zo rustig en maak ik haar weer los,werkt heel goed hier! "

 Jah zodra ik binne kom in huis dan is die klaar dan is het net of het nooit gebeurd is haha de draak dus dan is een time out niet meer zo op zijn plaats want hij gaat dan gewoon al lekker rustig liggen of zit me hoopvol aan te kijken om zijn eten te krijgen 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

"  Ik snap je heel goed hoor het voelt een beetje machteloos omdat je het wel gewoon goed wilt doen en niet erger wilt maken. Als ik eruit bent wat voor mij en Aizen werkt zal ik zeker even een update geven.
 
Maar misschien zit hier in de adviezen voor jou ook wel de oplossing   "

 Hier net een succes momentje gehad! Ik had een speeltje meegenomen (die nog in de kast lag omdat hij al zo veel heeft, dus 'speciaal'). Want ik merk altijd wel wanneer het begint dus nu zodra ik dat door had hem dat speeltje gegeven en commando vasthouden gegeven! Ging super!! Wel nog wat springen toen we stil stonden bij de deur maar nu speelsheid ipv vervelend 

 

Nu hopen dat het zo blijft  Heb het speeltje weer opgeruimd zodat het 'speciaal' blijft hoop ik..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Oke goed om te weten dat het dan geen belonen is want dat is iets wat ik wil voorkomen haha je leest soms dingen dus dacht vraag het hier gewoon  ik zal het 1 en ander moeten proberen en kijken waar die het meest positief op reageert. "

 Het is idd even uitzoeken  wat voor jullie het beste werkt.

 

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

" Met een tuig werkt inderdaad niet. Met een halsband wel en als die wil gaan rollen blijf hem gewoon vasthouden. Het was hier puur klieren en testen en geef op zo een moment niet op. Zet door en wees duidelijk want nu is het wellicht nog zachtjes bijten maar dat kan al snel escaleren zodat je straks kleerscheuren hebt en dat gaat in mijn ogen dan echt te ver. Ook een grote, jonge, drukke en sterke hond moet af en toe even geremd worden. Of die dat nou leuk vindt of niet. 
 
Voor een groot deel is het puber gedrag. Maar als je het nu niet goed begeleidt kan het in de toekomst wel problemen gaan geven. 
 
Wat zeggen ze trouwens op training als die dat gedrag laat zien?  "

 

Bij grote en/of sterke rassen is dit inderdaad ook altijd ons advies, mensen vinden het vaak wel leuk/grappig,..tot dat de hond groter en sterker wordt...

Marian (Gast)

pubergedrag en uitproberen tot hoever die kan gaan. Nu is het zaak de baas te blijven wat zeker niet lukt als je onzeker wordt of er bang van wordt. De baas blijven door houding en consequent blijven en zeker niet fysiek worden dan gaan ze de confrontatie aan en dat win je niet. Zeker niet met een bull. 

Marian (Gast)

plus dat ik nog vergeet bij mijn verhaal te zeggen dat een goede hondenschool jou hierin moet begeleiden zodat je zeker niet afhankelijk bent van een hondenforum. Als je hiermee blijft tobben zou ik ten zeerste aanbevelen een GOEDE hondenbegeleiding/ school te zoeken!!!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hond bijt vreemde mensen op erf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^