Hond afleren om in zetel te kruipen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Newton & Max (Gast)

Woef!  Binnenkort neem ik van een kennis zijn drie jaar oude Labrador in huis. Wegens omstandigheden is het voor hen onmogelijk om de hond te houden. Het is een brave opgevoede hond maar bij de vorige eigenaars mocht hij in de zetel liggen. Bij ons zal dat niet toegelaten zijn.Is het nog mogelijk om hem dit af te leren + eventuele tips?  Alvast bedankt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geef hem direct een eigen kussen of mand, en geef hem daar iets lekkers te kluiven. 

 

Wijs hem steeds naar die plek als hij in de zetel wil.

 

Nieuw huis, nieuwe regels, dat kan best hoor.

 

Leg als je weg gaat iets groots op de bank zodat hij er niet op kan of doe m in een andere ruimte.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Gewoon telkens hem er af sturen en dat aanhouden. Maar wie weet klimt hij er bij jullie wel helemaal niet op als je hem duidelijk een eigen plek aanwijst. (Een mooie mand of zo).

Een hond kan ook blijven leren he? Net als een mens. Natuurlijk kun je hem dit (af) leren als je dit graag wil. 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Iedere keer als ie in de zetel springt er rustig maar kordaat er af sturen, het kan soms een kwestie zijn van een lange adem soms ook niet maar is consequent zijn heel belangrijk.

Wat je misschien ook kunt doen is bijvoorbeeld een aparte zetel kopen waar de hond wél op mag maar ja dat moet je wel willen natuurlijk.

Als je weggat zou ik wel zorgen dat ie nergens op de bank of zetels kan springen want dat werkt natuurlijk zelfbelonend.

Succes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Woef! 
Binnenkort neem ik van een kennis zijn drie jaar oude Labrador in huis. Wegens omstandigheden is het voor hen onmogelijk om de hond te houden. Het is een brave opgevoede hond maar bij de vorige eigenaars mocht hij in de zetel liggen. Bij ons zal dat niet toegelaten zijn.Is het nog mogelijk om hem dit af te leren + eventuele tips? 
Alvast bedankt.  "

 Wat mooi dat jij hem neemt.....het zal best even wennen zijn voor de hond een nieuw tehuis, en dan kan je zeker jouw regels instellen, niets mis mee, geef de hond een eigen plekje, een vetbed of mand, maakt niet uit, plek voor de hond en zorg als die daar ligt met rust gelaten wordt, plek van de hond, wil die op de bank klauteren, rustig terug brengen naar zijn plek, een weekje en de hond weet waar die aan toe is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Of een mooie lap kopen en op de bank leggen als je weg gaat.

Mijn ervaring is wel, de meeste mensen beginnen met, nee hij mag niet op de bank, binnen een maand mag het, ik ben er zelf zo 1, na 2 dagen mocht die op de bank hihihi.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Een kleedje kopen voor op de bank ja.. Ligt het kleedje over de bank, dan mag hij er op, dan nodig je hem dus uit op de bank. Ligt het kleedje er niet, dan niet er op laten gaan. Uiteindelijk leren ze dat echt wel. Hier staat madam al klaar als we t kleedje neerleggen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Of een mooie lap kopen en op de bank leggen als je weg gaat.
Mijn ervaring is wel, de meeste mensen beginnen met, nee hij mag niet op de bank, binnen een maand mag het, ik ben er zelf zo 1, na 2 dagen mocht die op de bank hihihi. "

 Hier ook.. 'nee geen hond op de bank' wie nam de pup 's ochtends op de bank om samen verder te slapen.... 

Newton & Max (Gast)

Een aparte zetel is er geen plaats voor hij heeft een mooi plaatsje naast ons bij de zetel. 

Als wij in de avond TV kijken ligt hij dicht bij ons als hij wil. Wanneer wij weg zijn heeft hij zijn eigen hondenhokje volledig ingericht met bench & matje etc...

 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Als je blijft volhouden en hem elke keer uit de zetel stuurt zal die het wel leren!

 

Wij hebben een labrador van ongeveer 10 jaar oud. 2 jaar geleden is ze bij ons gekomen.. ze wou altijd in de zetel! Maar na een week ging ze er niet meer in.. of dat dachten we  

's Avonds als wij gingen slapen ging zij in de zetel liggen. Helaas hebben we dit na 3 maanden pas gemerkt en lukte het niet meer om het af te leren.. dus nu heeft ze jaar eigen plaatsje in de zetel.

Maar wat ik hier nu mee bedoel: let erop dat je hond in de nacht niet in de zetel gaat zonder dat je het merkt.

Volgende forumvraag: Frustratie aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^