Werken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lea Nijssen (Gast)

Hallo,   precies een jaar geleden kreeg ik Luna thuis (een labrador). Nu heb ik vorige week te horen gekregen dat ik een contractverlening kan krijgen van 24 uur ipv 16. Dit houd in dat Luna langer thuis zal blijven zitten. De weken zullen er zo uit gaan zien:   3x 8 uur werken 2x 8 uur en 2x 4 uur werken of 4x6 uur werken   ik draai geen vaste dagen maar dit zullen mijn dagen ongeveer gaan worden. Ik ben bang dat dit voor mijn hond teveel gaat worden, ik heb een jaar lang alleen maar dagen van 4 (soms 5uur) gedraait. Ze kan wel langer alleen zitten, en de rest van de dagen ben ik zowat de hele dag thuis (misschien een keer een uurtje boodschappen doen, of een filmpje pakken) wat denken jullie? Ik word al misselijk van schuldgevoelens als ik hieraan denk maar de centjes heb ik toch hard nodig, haar naar een opvang brengen is voor mij ook geen optie aangezien ik het niet zo breed heb.w watndenken jullie? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ook soms lange dagen. Je ontkomt er soms niet aan dat de hond alleen zit.

Natuurlijk probeer ik altijd dat iemand de hond uitlaat of dat puck daar zijn kan (vader, moeder of zusje) . Vaak lukt dat ook wel, maar niet altijd. 

Ja, dan voel ik me ook vreselijk, maar ik moet toch geld verdienen. 

Als je probeert zovaak mogelijk op de langste dagen oppas of uitlaat te vinden, dan kan het prima. Ook kan de hond echt wel eens een dag alleen zijn, leuk is het niet, maar soms is er geen andere mogelijkheid. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik heb zelf ook een tijd 4x6 uur gewerkt. Dat ging prima. Maar dat ligt er natuurlijk ook aan of je hond alleen kan zijn. Aangezien je nu al dagen van 4 of 5 uur hebt, zal het wel moeten lukken lijkt me. Zolang je het na je werk maar goed maakt met veel liefde en een fijne lange wandeling. ;-)
Eventueel zou je kunnen kijken voor een uitlater als je het te lang vind, dat breekt de dag voor je hond een beetje. Of misschien een kennis in de buurt die een extra hond mee wil nemen op wandeling.

Ik werk nu 16 uur omdat ik mijn baan haat. Mocht ik iets beters vinden ging ik ook weer 24 uur werken. Tja, geld moet verdient worden (om dingen voor je hond te kunnem kopen :') ).

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Bijvoorbeeld op de langste dag zorgen voor een onderbreking dmv een uitlaatservice of toch die dag naar de opvang. Zo doe ik het in ieder geval.

Ben ik langer dan 3-4 uur weg, dan gaat de hond naar de opvang à €10 per dag. Voor mijn hond is 4 uur alleen zijn echt de max.  Ik weet dat hij daar in goede handen is, dus als de dag iets uitloopt, hoef ik ook niet te gaan stressen. 

Misschien is er iemand in de buurt die het leuk vindt om op de dagen dat je werkt (een deel van) de zorg over te nemen?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Die 3x8 uur en 2x8 uur weken vind ik voor je hond wel pittig. Want daar komt denk ik ook nog reistijd bij? Snap het schuldgevoel heel goed. 

 

Als je een beetje een makkelijke labrador hebt en geen budget voor een uitlaatdienst of dagopvang kan je met iemand in de buurt misschien afspraken maken zodat die je hond tussendoor kan uitlaten? Of familie? Denk ook aan websites zoals oopoeh of pawshake.

 

Zou wel echt proberen voor die 8-uurs dagen iemand te vinden die tussendoor even wil uitlaten. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Lea Nijssen,

ik begrijp dat jouw uren 24 uur per week worden.

of 3 dagen van 8 uur is : 24 uur

of 2 dagen van 8 uur en 2 halve dagen 4 uur per keer is : 24 uur per week

Of 4 dagen van 6 uur per dag is ook :  24 uur per week

Dus je krijgt een 3 daagse of 4 daagse werkweek.

 

Dus of uiterlijk 3 lange dagen van 8 uur of 2 lange dagen van 8 uur.

 

Misschien kun je iemand van de buren vragen om de hond tussen door uit te laten die 2 of 3 dagen dat je 8 uur werkt(plus evt reistijd die er bij komt)

of misschien naar familie of bekende wanneer je een lange dag werkt??

Lea Nijssen (Gast)

bedankt voor de reacties. Met reistijd ben ik dan 8,5 uur weg. Mijn werk ligt maar 10 minuten van mijn huis vandaan. Nu hadden wij voorheen langere pauzes en kon ik tussendoor in mijn pauze even naar huis om de hond uit te laten maar vanwege nieuwe regels kan dit helaas niet meer. Ik weet niet zo snel wie Luna uit kan laten, mijn ouders zijn al op leeftijd en Luna kan soms wel eens een pittige dame zijn met trekken. Mijn ouders weigeren dus ook om haar uit te laten (bang voor een val) mijn broer kan wel eens de hond uitlaten maar hij heeft ook wel zijn werkdagen. Ik zal eens kijken of er een uitlaat service in de buurt is. Hoe werkt zo'n uitlaatservice? Zij krijgen mijn huissleutel en pikken de hond op?

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Ik weet niet in welke omgeving je woont, maar misschien zijn er mensen hierop het forum die je zouden kunnen helpen met uitlaten. Of kijk eens op stichting oopoeh

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Uitlaatsirvice komt eerst bij jethuis voor een intake gesprek....waar woon je ongeveer ? kijk eens op facebook voor een opvang, er zijn er zeker die niet zo duur zijn....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier gelukkig geen honden van suiker en geen baasje van suiker, dus ik werk fulltime. Honden gaan wel dikwijls eens mee naar het werk.

Maar ze kunnen prima alleen zijn. En tja, ik heb gewoon paarden en geen ezels die geld boetseren voor me, dus ik heb het geld meer dan nodig wil ik kunnen leven en mijn dieren kunnen laten leven.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Hier gelukkig geen honden van suiker en geen baasje van suiker, dus ik werk fulltime. Honden gaan wel dikwijls eens mee naar het werk.


Maar ze kunnen prima alleen zijn. En tja, ik heb gewoon paarden en geen ezels die geld boetseren voor me, dus ik heb het geld meer dan nodig wil ik kunnen leven en mijn dieren kunnen laten leven. "

 



Sorry, honden van suiker? Het gaat er hier om dat we onze hond niet de hele dag alleen willen laten omdat het beest ook gevoel heeft en zich dan rot verveeld. Ik heb een hond genomen om daar goed voor te kunnen zorgen en genoeg tijd en liefde aan te geven. Niet om die hele dagen alleen te laten zitten. Mijn hond heeft alleen mij. Als ik fulltime (40 uur dus) moest werken om rond te kunnen komen, had ik geen hond genomen.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Om het met de woorden van Rihanna te zeggen: Work work work work wrok work... Dat hoort er nu eenmaal bij. En wat schuldgevoel voor je hond ook als je fulltime gaat werken. Maar als je het goed gaat opbouwen en je een valnet hebt voor als het even niet gaat....dan moet het maar he. je gaat toch geen vast contract afslaan? De meeste werkloze verklaren je gek 

 

Iedereen heeft een andere situatie.

Ben je een profiteur omdat je op ziekenkas zit?

Ben je een harteloos monster omdat je hond 8uur alleen moet blijven omdat je centjes moet verdienen?

Niemand heeft jouw situatie te beoordelen dan jij zelf.

 

Wil je gaan werken en denk je dat jouw hond het aankan? DOEN.

Wil je toch liever thuisblijven en je vroegere uren blijven werken? DOEN. 

Jij beslist waar jij je goed bij voelt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  


Sorry, honden van suiker? Het gaat er hier om dat we onze hond niet de hele dag alleen willen laten omdat het beest ook gevoel heeft en zich dan rot verveeld. Ik heb een hond genomen om daar goed voor te kunnen zorgen en genoeg tijd en liefde aan te geven. Niet om die hele dagen alleen te laten zitten. Mijn hond heeft alleen mij. Als ik fulltime (40 uur dus) moest werken om rond te kunnen komen, had ik geen hond genomen. "

 



Gelukkig ben ik ik en ben jij jij.

Het is de eeuwige discussie en weet je ... Iedereen heeft gelijk.
Ik heb mijn job nodig om mezelf en de honden en paarden en katten alles te kunnen geven wat ze nodig hebben. Ik wil niet 'niets' kunnen doen als 1 van ze een operatie van 1000+ nodig hebben, maar ik wil in staat zijn die meteen te kunnen doen. En daarvoor ga ik werken en voel ik me totaal niet schuldig over.
En verder onderhoud ik zo ook de mensen die leven van mijn belastingsgeld en kiezen om niet te werken maar thuis te zitten voor hun hond. Iedereen tevreden ;-)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zie dit wel iets genuanceerder. Wij werken ook fulltime maar hebben bijvoorbeeld bewust pas een pup/hond genomen nu ons werk om de hoek zit, vast contract en met thuiswerken dermate flexibel ingericht kan worden dat onze hond echt niet veel en lang alleen hoeft te zijn. Ook hebben we ons voor de aanschaf al georiënteerd in de mogelijkheden en kosten van bijvoorbeeld een uitlaatdienst of dagopvang mochten de werkomstandigheden veranderen of mocht de hond bijvoorbeeld helemaal niet alleen kunnen zijn.  

 

Ik denk dat mensen zich niet goed realiseren hoeveel tijd een hond kost en zeker als er veel of meer gewerkt wordt. Een hond slaapt gemiddeld 16 uur per dag. Wat betekent als je 8 uur slaapt en 8 uur werkt je de momenten dat je thuis bent veel tijd en energie in de hond moet stoppen.

 

Je kan best fulltime werken met een hond maar zodra die langer dan bijvoorbeeld 6 uur alleen is zorg dan voor een uitlaatdienst of iemand die hem tussendoor uit wil komen laten. Dat lijkt me het minste wat je voor je hond dan kan doen. En als je na je werk thuis bent ga er op uit, onderneem veel zodat je hond wel voldoende beweging / uitdaging krijgt. Denk ook aan hersenspelletjes en speuren.

 

Ken trouwens genoeg mensen met honden die heel veel thuis zijn en amper iets met hun hond doen. Dan geef ik toch echt de voorkeur aan fulltime werkende mensen waarbij de hond regelmatig alleen is maar met een oplossing zoals een goede uitlaatdienst en buiten werktijd alle benodigde beweging, uitdaging en aandacht krijgt .

 

Geloof wel dat in deze filosofie een groot verschil bestaat tussen Nederland en België. Maar verbeter me als ik het fout heb ..!!

 

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

 

En daarvoor ga ik werken en voel ik me totaal niet schuldig over.

En verder onderhoud ik zo ook de mensen die leven van mijn belastingsgeld en kiezen om niet te werken maar thuis te zitten voor hun hond. Iedereen tevreden ;-) "

 Ik wil wel een kleine aanvulling geven.

Bewust gekozen om niet te werken en honden te hebben.

Hier wel (de luxe) altijd thuis met onze twee grote honden.

Zonder dat de belasting -betaler betaald.

Gelukkig gaat hier het baasje fulltime naar zijn werk en ik fulltime met onze beren.

zo kan het gelukkig bij ons ook.

Hier thuis ook iedereen tevreden.

 

 

Danielle en laika (Gast)

Hier gaat de hond dagelijks naar dagopvang. Misschie kan je iemand in de buurt vinden via hondenoppasgeZocht.nl die niet zo duur is.

honden page profiel bentebente

Als je hond zo lang alleen kan zijn maakt het niet zo veel uit. Onze honden hebben ook jaren 4 x 8 uur alleen gezeten. Als je het idee hebt dat je hond zich echt gaat vervelen, zou ik een uitlaatservice regelen of kijken naar stichting oopoeh mits je in NL woont, in België deed die het geloof ik niet? 

 

Een uitlaatservice zal eerst een intakegesprek doen, daarna een oefenwandeling maken met de hond en dan een sleutel innemen en je hond ophalen. Nadelen: het is vrij prijzig, gemiddeld zo'n 10 euro per wandeling (dus 160 euro per maand voor 4x wandelen in de week) en de honden worden vaak opgehaald in een busje met 10 andere honden.. wat erg stressvol is.

 

Opvang zou ik zelf nooit doen als je hond alleen kan zijn. (Tenzij het dus via een stichting als oopoeh kan, slechts 15 euro per maand). 

 

Misschien dat iemand van hier ook wel wil lopen met je hond, dan zou je een oproep kunnen plaatsen. Waar woon je ongeveer?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  


Gelukkig ben ik ik en ben jij jij.


Het is de eeuwige discussie en weet je ... Iedereen heeft gelijk.

Ik heb mijn job nodig om mezelf en de honden en paarden en katten alles te kunnen geven wat ze nodig hebben. Ik wil niet 'niets' kunnen doen als 1 van ze een operatie van 1000+ nodig hebben, maar ik wil in staat zijn die meteen te kunnen doen. En daarvoor ga ik werken en voel ik me totaal niet schuldig over.

En verder onderhoud ik zo ook de mensen die leven van mijn belastingsgeld en kiezen om niet te werken maar thuis te zitten voor hun hond. Iedereen tevreden <img class=" /> "

 


Uuh tja, maar jij kiest dan voor zoveel dieren waardoor je meer moet werken. Ik kan Java prima onderhouden met het aantal uur wat ik nu werk. Maar ik zou er dan weer niet voor kiezen om nog meer dieren te nemen en genoodzaakt te zijn om meer te gaan werken zodat die dieren 8 uur alleen zitten. Dat zou voor de dieren ook niet leuk zijn.
Maar dat gaat natuurlijk niet op voor mensen die een oppas of uitlaatdienst regelen. Anders vind ik het gewoon sneu. Ik heb een dier niet enkel voor mijn eigen plezier, het dier moet ook gelukkig zijn en mij ga je niet wijsmaken dat een dier wat lang alleen zit gelukkig is.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Prima hoor ;-) ik voel ook niet de behoefte het je wijs te maken. Overigens geen uitlaat hier. Daar zijn het de honden niet voor ;-)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

"  
Uuh tja, maar jij kiest dan voor zoveel dieren waardoor je meer moet werken. Ik kan Java prima onderhouden met het aantal uur wat ik nu werk. Maar ik zou er dan weer niet voor kiezen om nog meer dieren te nemen en genoodzaakt te zijn om meer te gaan werken zodat die dieren 8 uur alleen zitten. Dat zou voor de dieren ook niet leuk zijn.
Maar dat gaat natuurlijk niet op voor mensen die een oppas of uitlaatdienst regelen. Anders vind ik het gewoon sneu. Ik heb een dier niet enkel voor mijn eigen plezier, het dier moet ook gelukkig zijn en mij ga je niet wijsmaken dat een dier wat lang alleen zit gelukkig is. "

Mee eens.

 

En ik vind het eigenlijk omgekeerde wereld dat je moet werken om je beesten eten te kunnen geven en dat die daardoor lang alleen zijn zonder oplossing als oppas, dagopvang of uitlaatdienst. Dan had je in mijn ogen niet aan honden moeten beginnen.

 

Dat is toch hetzelfde als met kinderen. Daar houd je toch ook rekening mee en kan je niet allebei fulltime blijven werken zonder een oplossing die vaak kosten met zich meebrengt te regelen, denk aan kinderopvang of gastouder?

 

Ik weet een hond is geen kind. Toch denk ik dat een hond die structureel en lang alleen thuis moeten blijven daar niet gelukkig van wordt. Ze leggen zich er misschien bij neer, maar dat is iets heel anders.

 

 

 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Prima hoor ;-) ik voel ook niet de behoefte het je wijs te maken. Overigens geen uitlaat hier. Daar zijn het de honden niet voor ;-) "

Iedereen zo zijn visie natuurlijk. En je geeft geloof ik ook aan dat je honden regelmatig mee naar werk gaan en je buiten werk veel met je honden doet. Dat is dan het beste alternatief als honden niet meekunnen met de uitlaatdienst of geschikt zijn voor oppas of opvang. 

 

Neemt niet weg vind ik dat mensen hier voor de aanschaf al wel goed over na moeten denken. Wij werken ook allebei en ik geloof niet dat wij aan een ras zouden zijn begonnen waarvan ik weet dat die bij voorbaat al niet makkelijk met een uitlaatdienst mee zou kunnen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Het heeft lang geduurd eer de kinderen erbij betrokken werden.

Als je de noden van een kind gelijkstelt aan die van een hond, dan zijn we meteen uitgepraat.

honden page profiel bentebente

" Het heeft lang geduurd eer de kinderen erbij betrokken werden.

Als je de noden van een kind gelijkstelt aan die van een hond, dan zijn we meteen uitgepraat. "

 Ik lig strak! Helemaal mee eens.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ts voor de dagen dat je 8 uur moet weken zou ik opvang regelen of iemand zoeken die haar uitlaat. Een labrador zo lang alleen laten lijkt me niet fijn.

 

De kosten voor dagopvang zijn vaak veel lager dan een uitlaatservice, ook afhankelijk van waar je woont.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En gefeliciteerd met je contractverlenging!

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wel redelijk kortzichtig dan. En nee ik stel de noden van een kind absoluut niet gelijk aan die van een hond. 

 

Waar het om gaat is dat je iets levends in huis haalt waar je rekening mee te houden hebt. Een hond en klein kind kennen in die zin allebei emotie en zijn volledig van jou afhankelijk. Een hond is volledig afhankelijk als het aankomt op eten en uitlaten. Persoonlijk zou ik het daarom echt niet voor mijn eigen gevoel kunnen verkopen, omdat er nou eenmaal gewerkt moet worden, mijn hond overdag 8 uur of meer alleen te laten. Een wel dekend mens schat dit voor de aanschaf in en treft hier passende maatregelen voor.

 

En ja ik weet er zijn honden die zich erbij neerleggen dat ze zo lang alleen moeten zijn. Maar worden honden nou echt gelukkig als ze de hele nacht en en groot deel van de dag alleen moeten doorbrengen? 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.


 
En ja ik weet er zijn honden die zich erbij neerleggen dat ze zo lang alleen moeten zijn. Maar worden honden nou echt gelukkig als ze de hele nacht en en groot deel van de dag alleen moeten doorbrengen?  "

 Nou als ik naar mijn eigen honden over de jaren kijk dan moet ik daar nog ja op zeggen ook. Mijn witte spook kan naast ons slapen, die kiest beneden. Overdag kan ze ook overal zijn waar ik ben, ze is buiten. En mijn vorige honden niet anders. Mijn dieren zullen helemaal overspannen worden van al dat moeten. En ik kan het me voorstellen, daarom zijn ze vrij.

 

Misschien ben ik gewoon een onuitstaanbaar karakter dat kan natuurlijk ook maar denk dat het wel zo is dat lang niet elke hond zich maar overal bij neerlegt (daarom is er zoveel "probleemgedrag") en ook lang niet elke hond de hele dag gezelschap wilt. Het is per individu verschillend. De enige manier hoe je er achter komt is met webcam/camera.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

"  Nou als ik naar mijn eigen honden over de jaren kijk dan moet ik daar nog ja op zeggen ook. Mijn witte spook kan naast ons slapen, die kiest beneden. Overdag kan ze ook overal zijn waar ik ben, ze is buiten. En mijn vorige honden niet anders. Mijn dieren zullen helemaal overspannen worden van al dat moeten. En ik kan het me voorstellen, daarom zijn ze vrij.
 
Misschien ben ik gewoon een onuitstaanbaar karakter dat kan natuurlijk ook maar denk dat het wel zo is dat lang niet elke hond zich maar overal bij neerlegt (daarom is er zoveel "probleemgedrag") en ook lang niet elke hond de hele dag gezelschap wilt. Het is per individu verschillend. De enige manier hoe je er achter komt is met webcam/camera. "

Maar is al aanwezig zijn niet iets heel anders dan een hond die echt alleen is de hele dag in een opgesloten huis? 

 

Mijn hond is ook echt niet altijd bij me als ik thuis ben. Kan bijvoorbeeld na het wandelen overdag uren in de gang alleen gaan slapen. Maar die hoef ik echt geen 8 uur alleen te laten. Na een uur of 4 zie ik op de camera dat het dan wel weer tijd is voor aandacht en actie. Dan gaat die onrustig door het huis lopen en voor het raam staan wachten. Voor mij al een teken dat het dan te lang duurt en hij niet meer ontspannen alleen kan zijn. 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Maar is al aanwezig zijn niet iets heel anders dan een hond die echt alleen is de hele dag in een opgesloten huis? 
 
Mijn hond is ook echt niet altijd bij me als ik thuis ben. Kan bijvoorbeeld na het wandelen overdag uren in de gang alleen gaan slapen. Maar die hoef ik echt geen 8 uur alleen te laten. Na een uur of 4 zie ik op de camera dat het dan wel weer tijd is voor aandacht en actie. Dan gaat die onrustig door het huis lopen en voor het raam staan wachten. Voor mij al een teken dat het dan te lang duurt en hij niet meer ontspannen alleen kan zijn. 
  "

 Als ik na een uur of 8 thuis kom dan kan staat er hier eentje slaapdronken op om even half te begroeten en weer door te lopen. En het erge is nog dat toen ze met een jaar kwam ik nog geen 5 minuten uit het zicht kon of ze brak de tent af.

 

Ik persoonlijk heb ook geen dieren om ze altijd alleen te laten. Wanneer ik dus altijd weg zou zijn had ik geen hond genomen. Maar dat zou voor mezelf zijn, het harige volk hier boeit het vrij weinig. Soms is het ook niet anders en veranderen situaties zoals nu bij TS. Mocht de hond daar geen problemen mee hebben dan maakt het niets uit lijkt me.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Er moet gewoon geld verdient worden. Niet iedereen heeft de luxe om minder of niet te werken.

 

Ik zou in de buurt eens kijken of er iemand is die de hond wilt uitlaten,oproepje plaatsen. Ik kende een vrouw die geen honden meer wilde omdat ze te oud werd maar nog regelmatig met honden uit de buurt hier ging wandelen.

 

Mijn full time werkende vriendin,staat iedere ochtend om 6 uur op en gaat uitgebreid van alles met de hond doen. Komt ze om 4 uur thuis dat komt de hond weer eerst aan de buurt. En na het eten is ook voor de hond. Die komt echt op de eerste plaats,een goede hondenbaas.

 

Ze is gescheiden,wat had ze dan moet doen? De hond wegdoen omdat ze fulltime moet werken om haar rekeningen te betalen.

 

Die hond van haar heeft een leven waar menig hond jaloers op zou zijn.

Volgende forumvraag: Beetje moe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^