Oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hallo goedemorgen, mijn golden retriever heeft heel vaak last van zijn oren. We zien dat aan het feit dat hij steeds met zijn hoofd schut..we denken dat het om jeuk gaat (niet zozeer om pijn) en hij krabt dan steeds er aan ...dit veroorzaakt dan wondjes die soms een klein beetje bloeden. We moesten als hij dit heeft stronghold geven (tegen oormijt) en meestal helpt dit wel maar is er nog een andere manier om dit te behandelen? Alvast bedankt!

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ja,Stronghold en dan in combinatie met Otimectin oorzalf.Maar heeft hij ook daadwerkelijk oormijt?Want je schrijft dat hij heel vaak last heeft van zijn oren,maar het is niet normaal dat honden regelmatig oormijt hebben,dit krijgen ze ooit eens en dan behandel je dat en meestal krijgen ze het niet keer op keer.Ik denk eerder dat jouw Golden een allergie(bekend goldenkwaaltje) heeft en dat kan zijn voor oa zijn voer.Ik zou terug gaan naar de dierenarts en de hond eens goed na laten kijken en met hem bespreken hoe je dit het beste kan aanpakken.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Misschien oormijt inderdaad of een teveel aan oorsmeer (we maken Beer zijn oorschelp voorzichtig schoon met een doekje en geven Exil Clean Ear). Kijk ook even naar zijn voer. Mijn hond heeft voedselallergie met steeds terugkerende oorontsteking als hij voer eet waar hij niet tegen kan. Sympotomen van voedselallergie kunnen ook pas optreden als de hond al een paar jaar dezelfde brokken (of vlees) eet.

Gast (Gast)

Ah ok! Onze da zei dat het bij grote honden met hangende oren heel vaak voorkomt en dat het zeer waarschijnlijk oormijt was. Niet vertelde hij toen we voor de eerste keer bij de da kwamen ivm schuddende kop en hij gaf toen het advies stronghold te geven (die hij sowieso al regelmatig krijgt) en inderdaad ook een oor middeltje... dit heb ik standaard in huis maar ik vind het zo vaak voorkomen....Ik kijk het even aan en ga dan evt weer naar de arts.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Welk voer eet hij nu? Misschien ligt het aan de diersoort die erin zit.

Gast (Gast)

Hij krijgt nu Frolic brokken...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De arts kan direct constateren dat het oormijt is, niet dat hij zegt, waarschijnlijk, daar kijkt hij met een lampje in het oor en ziet dan de oormijt...je kan ook eens per week octoclean geven, dierenwinkel of dierenarts of internet te koop.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hij krijgt nu Frolic brokken... "

 Geef een ander merk brokken, graanvrij..bij je dierenwinkel hebben ze dat...graanvrij.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Hij krijgt nu Frolic brokken... "

 Dan kan ik je op voorhand al vertellen dat hier de oorzaak ligt.Frolic is gewoon de naam hondenvoer niet eens waard zulke rommel is het.Goed hondenvoer is niet goedkoop maar een bezoek aan de dierenarts ook niet,investeren in goed voer betekend een betere gezondheid.

Gast (Gast)

Ik zal het even uitleggen..die Frolic heeft hij omdat we nu op vakantie zijn...en last van zijn oren heeft hij altijd, ook met de andere brokken....maar bedankt voor de tips!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Frolic Ik zou toch eens kijken naar kwalitatief beter voer. Ik zeg niet dat dat de oplossing is, maar telkens kopschudden is toch een teken dat er ergens iets niet goed is als het geen oormijten zijn. Een allergie is dan het meest voor de hand liggende ding.

Anoniem (Gast)

Sowieso de oren goed droog maken als hij heeft gezwommen, dat kan gaan broeien. En je kunt de oren eens per week schoonmaken met een oorcleaner (kijk eens bij medpets). Even laten intrekken, dan met wattenbolletjes de oorschelp schoonmaken. En tot slot Puur Oor in het oor druppelen.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ja maar....je kunt er wel een heel arsenaal aan middeltjes op los laten maar je zult toch de oorzaak moeten aanpakken.Een normaal gezonde hond heeft niet "heel vaak"last van de oren,dat is niet normaal en dat word toch ergens door veroorzaakt.Als je eerst de oorzaak opspoort dan kun je tenminste zorgen dat het niet een gebed zonder eind word.Een dierenarts zou dat toch ook moeten kunnen vertellen?

Gast (Gast)

Ja als het niet over gaat dan laat ik hem maar eens goed nakijken....nogmaals bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja maar....je kunt er wel een heel arsenaal aan middeltjes op los laten maar je zult toch de oorzaak moeten aanpakken.Een normaal gezonde hond heeft niet "heel vaak"last van de oren,dat is niet normaal en dat word toch ergens door veroorzaakt.Als je eerst de oorzaak opspoort dan kun je tenminste zorgen dat het niet een gebed zonder eind word.Een dierenarts zou dat toch ook moeten kunnen vertellen? "

 Vooral honden met hangende oren en die vaak zwemmen, daar zal je goede middelen voor moeten inzetten om schone oren te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zal het even uitleggen..die Frolic heeft hij omdat we nu op vakantie zijn...en last van zijn oren heeft hij altijd, ook met de andere brokken....maar bedankt voor de tips! "

 Op vakantie ? Een zak graanvrij kan toch net de auto in ? .... laat de frolic staan en geef goed voer, graanvrij..iets duurder maar kosten van een duerenarts zijn ook duur....op vakantie ergens een dierenzaak ? Daar graanvrij voer kopen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een kritische blik op het voer is sowieso aan te raden.

Desondanks kan de hond teveel oorsmeer hebben, regelmatig even de oren behandelen met een goede oorcleaner kan een hoop ellende voorkomen. Als hij ligt even het oor open leggen is ook een tip.

Heel vaak last, schrijf je, het is echt een heel vervelend gevoel al je 24/7 irritatie in je oor hebt, dus ik raad je aan het te voorkomen, ipv alleen iets te gebruiken als je ziet dat hij schudt met z'n kop.

 

Gast (Gast)

Willemijn ..ja natuurlijk kan dat de auto in maar als je gepakt en bezakt bent is het toch niet zo raar om te beslissen dat je op vakantie dierenvoer gaat kopen? Nu ga ik inderdaad op zoek naar iets wat graanvrij is..maar bovendien..het is wel zo dat hij met de gangbare voeding ook last heeft dus niet perse van Frolic...ik zal wel eens naar de da gaan, kijken wat die zegt...

Gast (Gast)

Ik bedoelde dus dat ik geen voer van thuis had meegenomen naar het buitenland omdat we zoveel bij ons hadden en ik dacht dat we daar wel iets konden halen..dat is dus Frolic geworden en nu ga ik iets anders halen. Bedankt allen!!

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Wat geef je normaal gezien dan?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Willemijn ..ja natuurlijk kan dat de auto in maar als je gepakt en bezakt bent is het toch niet zo raar om te beslissen dat je op vakantie dierenvoer gaat kopen? Nu ga ik inderdaad op zoek naar iets wat graanvrij is..maar bovendien..het is wel zo dat hij met de gangbare voeding ook last heeft dus niet perse van Frolic...ik zal wel eens naar de da gaan, kijken wat die zegt... "

 

Dierenartsen hebben over het algemeen niet veel verstand van voeding. Ze verkopen graag wat ze zelf in de praktijk hebben staan. 

 

Voor kennis over voer kom je toch vaak op forums terecht.

Oormijt komt eigenlijk niet heel vaak voor, het zal waarschijnlijk oorontsteking zijn. Doe je daar niks aan, dat kan het chronisch worden.

 

Heeft de dierenarts wel echt goed in het oor gekeken? Ik zou voor een second opinion naar een andere dierenarts gaan en kijken wat die zegt.

 

Voor nu, voer opmaken en daarna eens kijken naar kwalitatief goede voeding. 

 

Zelf gaf ik in het verleden smolke, puck had zovaak oorontsteking echt zielig. Uiteindelijk over gegaan op een goede kvv en af en toe wat nrv en de oorontstekingen waren verleden tijd. 

Nu heb ik een tijd de VOL brok van darf uitgeprobeerd, dit is puck erg goed bevallen. Mooie stevige ontlasting en niet teveel, mooie niet stinkende vacht en belangrijk geen oorontsteking ervan.

 

Straks ga ik weer over op kvv omdat puck dit ook erg lekker vind.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Willemijn ..ja natuurlijk kan dat de auto in maar als je gepakt en bezakt bent is het toch niet zo raar om te beslissen dat je op vakantie dierenvoer gaat kopen? Nu ga ik inderdaad op zoek naar iets wat graanvrij is..maar bovendien..het is wel zo dat hij met de gangbare voeding ook last heeft dus niet perse van Frolic...ik zal wel eens naar de da gaan, kijken wat die zegt... "

 Als hij er op zijn normale voer ook last van heeft is het ook raadzaam om dat te veranderen. 

En wij nemen altijd het eigen voer (afgewogen in een bak zodat er genoeg is) mee.. snap niet wat daar zo moeilijk aan is. 

Gast (Gast)

Jeetje joh Hannah...hoeft toch niet zo fel...natuurlijk kon ik eigen voer meenemen maar dacht gewoon op dat moment dat het niet zo erg zou zijn om op vakantie iets te kopen..wij eten toch ook anders als we op vakantie gaan? ik snap je punt hoor maar hoeft toch niet zo....

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dit is nog niks

Gast (Gast)

??

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Frolic is een inferieur product. Kijk even naar de samenstelling

 

Productnaam: Frolic complete met rund!  (n.b. met 4% rund)

Samenstelling:
graan (o.a. 4% tarwe), plantaardige nevenproducten, vlees en dierlijke nevenproducten (o.a. 4% vers vlees, o.a. 4% rund), olie en vet (o.a. 1% zonnebloemolie, o.a. 0,25% visolie), groente (4% wortel), mineraalstoffen, plantaardige eiwitextracten, vis en visnevenproducten.

 

Toegevoegde stoffen:
voedingsfysiologische additieven:
vitamine A (6.500 IE/kg), vitamine D3 (1.625 IE/kg), vitamine E (118 mg/kg), calciumjodaat watervrij (2,5 mg/kg), kopersulfaat pentahydraat (21 mg/kg), mangaan-(II)-sulfaat-monohydraat (175 mg/kg), natriumseleniet (0,85 mg/kg), zinksulfaat monohydraat (295 mg/kg).

http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/frolic/435362

 

Ingrediënten worden slechts voor 17% weergegeven. Dus de rest mag je naar gissen; vulmaterialen!

 

Dit product wordt complete rund genoemd; terwijl er maar 4% rund in zit.

 

Als je hond regelmatig met zijn oren schudt en krabt aan zijn oren, heeft hij dus last/pijn aan zijn oren en moet dit behandeld worden. Ook al zou het geen pijn zijn maar alleen jeuk. Jeuk is nog erger dan pijn.

 

Om oorproblemen zoals ontstekingen en mijt te voorkomen maak ik de oren van mijn hond 1 x per week met oorcleaner schoon. Paar druppels in beide oren; even over heen wrijven en de hond zal zijn oren uitschudden. De buitenkant van de oorschelp maak ik voorzichtig schoon met een vochtige wattenpad met een paar druppels olijfolie. (n.b. geen wattenstaafje gebruiken; daarvoor is het oorgebied te kwetsbaar!)

https://www.virbac.nl/Producten/Hond/Oog-en-oorproblemen/Epiotic-SIS-oorreiniger

 

Epiotic SIS is ook verkrijgbaar bij dierenartsen.

 

Gast (Gast)

Ik heb inderdaad een earcleaner die je zonder recept kunt kopen. Die gebruik ik dus al

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe vaak geef je stronghold? Als hij t vaak heeft, gewoon iedere maand geven.

Gast (Gast)

Ja daar zat ik ook al aan te denken, ik geef nu eens per twee maanden ongeveer. De dierenarts gaf zelf aan dat hij dacht aan oormijt en dat kan regelmatig terugkomen zei hij...nou ja...ik kijk wel, mocht het niet beter worden of steeds terugkomen dan ga ik weer eens naar de da

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Misschien is het ook wel handig om een testje bij de dierenarts te laten doen op gisten in het oor.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bobby's oog is verwijderd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^